Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

ThromboGenics

201 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 25 februari 2014 12:19
    Bertje,

    Heb je vandaag de uitgebreide interviews in De Tijd en de standaard gelezen met Rudy Mariën, de grootaandeelhouder?

    Ook leerzaam voor ons. Wat betreft kennis over gang van zaken binnen een bedrijf als je zelf een grootaandeelhouder bent, de contacten met het management en het allermoeilijkst van alles: de timing van aankoop en verkoop.

    Wel een heel onthullend interview....

    Peter
  2. [verwijderd] 19 maart 2014 10:48
    Een regelrechte ramp dus, die cijfers...

    1 miljoen uit royalties van Alcon voor verkoop in Europa en ROW betekent dus dat de US cijfers niet alleen slecht waren omdat THR niet kan verkopen, maar ook dus dat Alcon JETREA niet verkocht krijgt ondanks een geöliede sales- en marketingmachine. Samengevat: er is geen vraag naar JETREA en/of de markt is nog veeeeeeel kleiner dan we al dachten.

    21 miljoen eur omzet? Waar is de 1,5 miljard EUR die er ZEKER ging komen?

    Bon, tegenover 21 miljoen EUR staat een beurswaarde van 711 miljoen EUR of 33 keer de omzet. LOL.

    Tegenover die 21 miljoen omzet staat een cash burn van ongeveer 100 miljoen.
    M.a.w. In een jaar zonder éénmalige Alcon milestone payement maakt THR 80 miljoen EUR verlies...

    De gemiddelde omzetverwachting van analisten voor JETREA was 52 mijoen voor 2013. Ze halen minder dan de helft dus...

    Waar zit De Kerpel? Hij gaat serieus mogen draaien deze keer om iets positiefs te vinden en zijn target van 33 EUR aan te houden...

  3. forum rang 7 ffff 24 juni 2014 16:30
    quote:

    ffff schreef op 15 maart 2013 14:22:

    Over-loved, Over-owned et Over-valued".....

    Ben ik toch niet de enige die daar zo over denkt! Het is best boeiend om te zien hoe op een bepaald moment bepaalde bedrijven door de financiële media vertroeteld worden en men, precies zoals 20 jaar geleden, weer de wildste fantasieën heeft wat een potentieel het nieuw te ontwikkelen product wel niet zal hebben. Bij Thrombo heb ik mij al eens aan een analyse gewaagd en hier ergens een jaartje geleden geplaatst. Die cijfers gaan ze nooit halen. Precies hetzelfde als toentertijd bijPharming. En dat is echt bijna 20 jaar geleden. Een heel ander punt is natuurlijk het spreeuweffect in de kersenboomgaard: Als iedereen nu maar achter iedereen aanrent en die koers blijft maat stijgen, ga je die rooskleurige berichten ook nog ( een beetje ) geloven. Wat mij wel verwondert is dat ook ëchte"analisten die toch ook wat ervaring uit het verleden moeten hebben, dat allemaal maar slikken. Enfin, de biotechkoers boomt in België en dat is leuk voor de aandeelhouders. Maar voor mij is het smeltend ijs en voor je het weet zak je erdoor.

    Peter
    Huiswerk prima gemaakt. Zie de start van dit draadje.

    Het heeft ruim een jaar geduurd maar het zwaar gehypte aandeel is dan toch in elkaar gesort omdat de beursspreeuwen uit de kersenboomgaard die Thrombogenics heette wegvluchten. Vandaag minus 33 procent... Leer d'r van ! Biotech is hot en zolang men erin gelooft doen die koersen het leuk, maar eens komt de dag van de waarheid.

    Peter
  4. Kaiser 24 juni 2014 23:16
    De KBC-oplichters waren der op tijd uit blijkbaar.... na maanden van hevig gepump

    KBC Securities zet ThromboGenics op verkopen

    dinsdag 24 juni 2014 om 18u14

    KBC Securities heeft het advies voor ThromboGenics verlaagd, het aandeel krijgt nu kort en goed een verkoopadvies met daaraan gekoppeld een koersdoel van 11 euro. Het biotechbedrijf maakte vanmorgen teleurstellend nieuws bekend en dat heeft tot gevolg dat de koers bijna een derde van zijn waarde verliest.

  5. Kaiser 27 januari 2015 18:50
    Thrombogenics neemt duik na commentaar van Novartis

    27 januari 2015 16:25

    Jan De Schamphelaere

    'De verkopen van Jetrea zullen niet zo hoog uitkomen als we enkele jaren geleden gedacht hebben', liet Novartis weten tijdens een conference call. Novartis verkoopt het Thrombogenics-oogmedicijn in Europa.

    www.tijd.be/markten_live/nieuws_aande...

    stilletjes aan het doodbloeden....
  6. forum rang 7 ffff 24 april 2015 17:14
    quote:

    ffff schreef op 10 oktober 2012 15:32:

    Simi,

    Ik heb afgelopen weekend wat cijferwerk gedaan: Om de koersen te verantwoorden moeten ze...ik schrok er zelf van......1000 behandelingen per dag ofwel 5000 per week ofwel 250.000 behandelingen per jaar voor de lieve ronde som van 3500 US dollar of 2200 Euro per injectie, per behandeling verrichten.

    Het verbaast mij alleen maar dat mensen als De Kerpel, die ieder keer als de specialist naar voren geschoven wordt, dit soort cijfers haalbaar vinden. Uiteraard kan ik mij vergissen en kan alles anders lopen dan ik het zie: Maar ik zie dit soort omzetcijfers in de praktijk echt niet zomaar gegenereerd worden.

    Het doet mij toch net even te vaak aan de bekende verhalen van Pharming denken met hun peperdure behandelingen, aan de fabrikanten van het medicijn tegen de ziekte van Pompe, die nu zwaar onder vuur ,liggen om hun prijzen te verlagen om over Innogenetics , Tigenix en Isotis maar te zwijgen. Deze laatste twee met ook peperdure behandelingen die het bij lange niet haalden.

    FDA keurt het goed....Maar 1000 mensen per dag? Voor 3500 dollar.... Eerst zien en dan geloven, maar ik waag het er niet op .

    In ieder geval deed ik mijn huiswerk. Dat is al heel belangrijk voor iedere belegger.

    Peter
    Vaak gedacht: Toch goed dat ik mijn huiswerk gedaan heb. Blijft overigens opmerkelijk hoe dit sort aandelen keer op keer de speculanten aantrekt. Toentertijd rond de 35 Euro en gestegen naar dik boven de 40 om weer in elkaar te donderen naar onder de 5 Euro ( 4,81 Euro) en vandaag 6 Euro....

    www.iex.be/Aandeel-Koers/60191463/Thr...
  7. [verwijderd] 20 mei 2015 23:41
    Goed nieuws is er niet , er zijn geen naakte cijfers die de koersopwaardeering fundamenteel staven.
    Het enige dat er gebeurd is, is de bekendmaking dat een zeer rijk iemand een groot deel heeft opgekocht. Zoiets lijkt mij nu niet direct iets fundamenteel om een koersstijging (terecht) te verklaren.

    Er is fundamenteel niks veranderd qua intrinsieke waarde van dit aandeel.
    Het blijft gewoon onlogisch en niet echt rationeel.

    Om nog een stap verder te gaan: het was eigenlijk tot nu toe enkel een slecht nieuws show... een daling zou eerder logischer zijn (of een stabiele koers).

    Vlerick neemt geen risico's om de dag voor de tradingupdate de bekendmaking te doen van zijn positie in Thrombo. De tradingupdate zal goed zijn, met verdere koersstijging. Voor hetzelfde geld stapt Vlerick er dan weer direct terug uit met een paar miljoen winst. Afwachten dus wat Vlerick doet en hem volgen in zijn posities?
  8. [verwijderd] 21 mei 2015 07:50
    quote:

    Massimo V. schreef op 20 mei 2015 23:41:

    Goed nieuws is er niet , er zijn geen naakte cijfers die de koersopwaardeering fundamenteel staven.
    Het enige dat er gebeurd is, is de bekendmaking dat een zeer rijk iemand een groot deel heeft opgekocht. Zoiets lijkt mij nu niet direct iets fundamenteel om een koersstijging (terecht) te verklaren.

    Er is fundamenteel niks veranderd qua intrinsieke waarde van dit aandeel.
    Het blijft gewoon onlogisch en niet echt rationeel.

    Om nog een stap verder te gaan: het was eigenlijk tot nu toe enkel een slecht nieuws show... een daling zou eerder logischer zijn (of een stabiele koers).

    Vlerick neemt geen risico's om de dag voor de tradingupdate de bekendmaking te doen van zijn positie in Thrombo. De tradingupdate zal goed zijn, met verdere koersstijging. Voor hetzelfde geld stapt Vlerick er dan weer direct terug uit met een paar miljoen winst. Afwachten dus wat Vlerick doet en hem volgen in zijn posities?
    Deze Vlerick boy zal in alle stilte zijn winst nemen.En hij die er intrapt om nu te kopen is achteraf de sigaar.Dit kl... maneuver van deze Vlerick is veel te doorzichtig.De biotech hype draait weer op volle toeren.De ontgoochelingen zullen achteraf groot zijn.En daar maken gasten als deze Vlerick handig gebruik van.Een zekere M.Coecke is daar ook een artiest in.Rotzooi !!
  9. forum rang 7 ffff 21 mei 2015 11:38
    De reactie in De Tijd is ook wel aardig. In De Tijd wees ik de heer Vlerick op deze draad en vooral op de berekening van het verdienmodel van Thrombogenics in het begin van deze draad. Die berekening heeft mij voor een misinvestering behoed.

    Maar nu de reactie die daar komt ( Van een andere lezer overigens) : Men komt niet verder dan.... Het wordt vast en zeker een overnamekandidaat. Tja, dat zeggen ze ook van Mobistar, DSM, Dexia Bank ( dus Belfius en NIET de Holding Dexia), Umicore en nog een hele rits biotech-bedrijven.

    Wat ik wel helemaal verkeerd heb ingeschat is het simpele feit dat biotech gewoonweg weer hatstikke hot is en dat de beleggerswereld blijkbaar niks geleerd heeft van de afgelopen twintig jaar. Dat moeten volgens mij dus totaal andere beleggers zijn, voor mij een nieuwe generatie gokkers. Dan wel: Groot, heel groot gedeelte van het kapitaal zit in TRADERS handen en niet in investeringshanden.

    Geef mij maar aandelen als Sanofi, Merck KGaA , Glaxo Smith Kline etc.....

    Peter
  10. [verwijderd] 21 mei 2015 12:34
    Beurs bij het ontbijt:

    Thrombogenics heeft tijdens de eerste drie maanden van het jaar 15,7 miljoen euro cash verbruikt. Dat is meer dan de 11
    miljoen die was verwacht. Voor het volledige boekjaar zou de “cashburn” 44 miljoen euro bedragen. Philippe Vlerick ziet zijn
    investering beloond met een zitje in de raad van bestuur.
  11. [verwijderd] 22 mei 2015 12:00
    Het feit dat de cashburn zakt EN ze spreken over 'receivables' EN NIET over 'sales pickup', doet me vermoeden dat er nog altijd niks fundamenteel veranderd is.

    Het feit dat een random businessman 3M erin steekt en geen farma bedrijf, doet met hetzelfde vermoeden. De random non-biotech man ziet wat Novartis niet ziet :lol:

    De enige focus in de press release ligt op extensie van de pipeline met FaseI/II producten. Ik zie niet in hoe dat een value driver kan zijn. Waarom verkoopt Jetrea slecht? "perceptie van risico's". Extra indicaties voor hetzelfde product zal die risico's niet doen verdwijnen... Maar goed, my 2 cents.

    Verder is er nog veel werk voor die fase I/II indicaties. Cashburn die ze eigenlijk niet kunnen permitteren. Moesten de sales verdubbeld zijn, had het PB wel volgestaan met "sales zijn verdubbeld". Q2 zal cashburn wel weer 'on target' zijn ;)
  12. forum rang 7 ffff 27 augustus 2015 11:48
    quote:

    ffff schreef op 10 oktober 2012 15:32:

    Simi,

    Ik heb afgelopen weekend wat cijferwerk gedaan: Om de koersen te verantwoorden moeten ze...ik schrok er zelf van......1000 behandelingen per dag ofwel 5000 per week ofwel 250.000 behandelingen per jaar voor de lieve ronde som van 3500 US dollar of 2200 Euro per injectie, per behandeling verrichten.

    Het verbaast mij alleen maar dat mensen als De Kerpel, die ieder keer als de specialist naar voren geschoven wordt, dit soort cijfers haalbaar vinden. Uiteraard kan ik mij vergissen en kan alles anders lopen dan ik het zie: Maar ik zie dit soort omzetcijfers in de praktijk echt niet zomaar gegenereerd worden.

    Het doet mij toch net even te vaak aan de bekende verhalen van Pharming denken met hun peperdure behandelingen, aan de fabrikanten van het medicijn tegen de ziekte van Pompe, die nu zwaar onder vuur ,liggen om hun prijzen te verlagen om over Innogenetics , Tigenix en Isotis maar te zwijgen. Deze laatste twee met ook peperdure behandelingen die het bij lange niet haalden.

    FDA keurt het goed....Maar 1000 mensen per dag? Voor 3500 dollar.... Eerst zien en dan geloven, maar ik waag het er niet op .

    In ieder geval deed ik mijn huiswerk. Dat is al heel belangrijk voor iedere belegger.

    Peter
    Bijna drie jaar later.... Koers gedecimeerd......Nu 3,12 Euro.

    www.tijd.be/ondernemen/farma_biotech/...
  13. forum rang 7 ffff 27 augustus 2015 11:54
    quote:

    ffff schreef op 6 april 2013 14:08:

    Ondertussen 25 procent eraf, sinds de waarschuwing van Morgan Stanley.

    Hoe snel zo'n hype ook weer kan uitdoven...Maar eigenlijk wisten we dat wel, of zouden we moeten weten na al die biotech-hypes.

    Hap,
    Ik zie nu pas jouw vraag! Dat artikel stond in de Artsenkrant, een blad dat twee maal per week verschijnt. Uit dat artikel kreeg je een veel beter beeld hoe vaak het medicament gebruikt ZOU KUNNEN WORDEN. En dat zijn totaal andere aantallen dan je in de oppervlakkige persberichten hoort. Altijd datzelfde fenomeen: Er zijn bijvoorbeeld ( altijd zwaar overdreven ) een half tot 1 miljard mensen met een depressie of met artrose en dan gaat een nieuw medicijn, nou ja , toch zeker miljarden opbrengen alsof het overgrote merendeel van die patiënten dan ook allemaal plots op dat medicament overgaan. Dikke nonsens en uit de praktijk van de afgelopen 40 jaar blijkt dat ook echt dikke nonsens.
    Bij dit medicament zijn een paar heel grote vraagtekens zoals ik al in mijn posting van 12 oktober vorig jaar in deze draad aangaf. Ik heb niet voor niets zelf zitten rekenen....! Ten eerste wordt het aantal kandidaten zwaar overdreven. Met de huidige stand van onzekerheid is het maar helemaal de vraag hoeveel oogartsen het product zomaar tegen het netvlies van hun patiënten gaan inspuiten. Dus de effectiviteit moet echt nog uit de verf komen. Tentweede, zeker zo belangrijk, is de prijs. Zo'n prijs betaal je onmiddellijk en met plezier als je weet dat je kwaal daarmee sterk verbetert. Maar als dat allemaal niet zo zeker is, haken meteen heel veel potentiële klanten/patiënten af en ook hun oogartsen. Kortom, Hap, ik blijf het nog altijd even wantrouwend inschatten als precies een half jaar geleden.
    Wat niet wegneemt dat....biotech HOT was afgelopen jaar in België. De ene keer is het dit onderdeel van de beurs ( ICT/ telecommunicatie/ banken/ utility/ chemie...) en de andere keer is het (plots0 weer een heel andere sector. Die sectorrotatie op tijd onderkennen en ervan profiteren is ook een vak op zich geworden....

    Peter
201 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.