Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frauduleuze bedrijven.

2.221 Posts
Pagina: «« 1 ... 71 72 73 74 75 ... 112 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 januari 2014 04:59
    quote:

    Bulls_are_go schreef op 16 augustus 2013 10:46:

    FIOD onderzoek naar BTW Fraude met elektronica en computers tegen PQRS Consulting te Amsterdam.

    Adres- en contactgegevens:

    Bedrijf: PQRS Consulting
    Adres: Leusdenhof 292
    1108 DN AMSTERDAM ZUIDOOST
    Telefoon: 020-6961556
    Email: rpbout@hotmail.com
    KvK: 34351757
    Fraudeurs en criminelen in 2013 voor 91 miljoen geplukt.

    Justitie heeft het afgelopen jaar criminelen voor een recordbedrag geplukt. Het gaat om 91 miljoen euro, bijna het dubbele van het jaar ervoor.

    www.omroepgelderland.nl/web/nieuws-1/...
  2. forum rang 10 voda 13 januari 2014 16:24
    'Fed mengt zich in onderzoek wisselkoersen'

    MAANDAG 13 JANUARI 2014, 14:52 uur | 323 keer gelezen

    WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse Federal Reserve (Fed) onderzoekt of handelaren van enkele van 's werelds grootste banken zich schuldig hebben gemaakt aan manipulatie van wisselkoersen. Dat meldde persbureau Bloomberg maandag op basis van ingewijden.

    De Fed zou zich daarmee scharen bij toezichthouders uit Europa, die eveneens onderzoeken of handelaren wisselkoersen hebben beïnvloed door informatie uit te wisselen en eigen transacties voorrang te verlenen boven die van klanten. Die onderzoeken zouden zich richten op minstens twaalf grote banken, waarvan enkele in dat kader al handelaren hebben geschorst of ontslagen.
  3. forum rang 10 voda 13 januari 2014 16:39
    Duitse brouwers beboet voor prijsafspraken

    Gepubliceerd op 13 jan 2014 om 13:02 | Views: 1.886

    BONN (AFN) - De Duitse concurrentiewaakhond, het Bundeskartellamt, heeft boetes opgelegd aan een aantal bierbrouwers. Zij hebben zich schuldig gemaakt aan verboden prijsafspraken, meldde de toezichthouder maandag.

    Het gaat om de brouwers van de biermerken Bitburger, Warsteiner, Krombacher, Veltins en Barre. Zij zijn volgens het Bundeskartellamt betrokken geweest bij heimelijke afspraken over prijsverhogingen van zowel fusten als kratten bier in de jaren 2006 en 2008.

    De Duitse tak van Anheuser-Busch Inbev krijgt als verklikker van het kartel geen straf. Het onderzoek naar twee andere brouwerijen, die niet met naam werden genoemd, is volgens de toezichthouder nog niet afgerond.

    Ook naar vier regionale brouwerijen uit Noordrijnland-Westfalen wordt nog onderzoek gedaan. Hetzelfde geldt voor een regionale branchevereniging in die aan Nederland grenzende deelstaat.
  4. forum rang 10 voda 13 januari 2014 16:41
    'Fraudezaak SBM mogelijk in Angola'

    Gepubliceerd op 13 jan 2014 om 10:03 | Views: 3.149

    AMSTERDAM (AFN) - De fraudezaak waarin SBM Offshore in Afrika is verwikkeld heeft mogelijk in Angola plaatsgevonden. Daardoor kan de boete voor het bedrijf hoger uitvallen dan gedacht. Dat concludeerde analist Quirijn Mulder van ING maandag.

    Mulder baseerde zich op mediaberichten waaruit blijkt dat bestuurders bij het Angolese staatsbedrijf Sonangol zijn vervangen. Daardoor lijkt de kans groter dat de misstanden die SBM eerder in een niet nader genoemd West-Afrikaans land meldde, in Angola hebben plaatsgevonden, in plaats van in Equatoriaal Guinea.

    Gezien de grote belangen van SBM in Angola en de lange tijd die het bedrijf al in dat land actief is kan de boete voor SBM volgens Mulder hoger uitvallen dan het bedrag van 100 miljoen dollar waar ING eerder aan dacht. De analist sluit overigens niet uit dat de fraude toch in Equatoriaal Guinea heeft plaatsgevonden.

    Het aandeel SBM, dat bij ING op de kooplijst staat, noteerde maandag rond 9.50 uur 0,7 procent in de plus op 15,38 euro.
  5. forum rang 10 voda 13 januari 2014 16:42
    Eis om Rabobank en bestuurders te vervolgen

    Gepubliceerd op 13 jan 2014 om 10:01 | Views: 2.678

    AMSTERDAM (AFN) - Advocaat Gerard Spong wil het Openbaar Ministerie dwingen om de Rabobank en/of enkele inmiddels vertrokken topbestuurders te vervolgen. Hij gaat namens enkele certificaathouders via een artikel 12-procedure het gerechtshof in Den Haag vragen vervolging in te stellen, zei hij maandag bij BNR.

    Spong wil afdwingen dat de schikking die de Rabobank trof in de zogenoemde Libor-affaire, wordt teruggedraaid. Die zaak draaide om fraude met rentetarieven voor leningen van banken onderling. Rabobank betaalde een boete van in totaal 774 miljoen euro aan toezichthouders in buiten- en binnenland om de zaak te schikken.

    De bank heeft een transactie gesloten, aldus Spong. ,,Dat houdt in dat er misdrijven zijn gepleegd door in ieder geval de bank.'' Volgens hem gaat het vermoedelijk om valsheid in geschrifte en oplichting.
  6. forum rang 10 voda 13 januari 2014 16:50
    Alcoa pays USD 384 m to settle Alba bribery charges

    Reuters reported that Alcoa Inc and JV it controls have agreed to pay USD 384 million to resolve charges of bribing officials of a Bahraini state controlled aluminium smelter, marking one of the largest US anti corruption settlements of its kind.

    Two deals, announced settle criminal and civil allegations that two of the JV’s subsidiaries bribed officials for years so they could supply raw materials to Aluminium Bahrain. The Bahraini metal producer has links to the tiny Gulf kingdom’s royal family.

    Alcoa Inc failed to maintain adequate internal controls to prevent or detect more than USD 110 million in improper payments funnelled to Alba through a consultant between 1989 and 2009 which brought civil charges under the Foreign Corrupt Practices Act. The Department of Justice brought criminal charges under the same law.

    Mr George Canellos, co director of the SEC’s enforcement division said that “As the beneficiary of a long-running bribery scheme perpetrated by a closely controlled subsidiary, Alcoa is liable and must be held responsible.”

    Source – Reuters
  7. Da Freeze 15 januari 2014 16:22
    Hier een zeer interessante case, die eigenlijk voor alle grootbanken geldt:

    ING Bank aangeklaagd
    Gepubliceerd op dinsdag 14 januari 2014 08:26 Geschreven door Tom Lassing
    Voor de liefhebbers van werkelijk enorme lappen tekst heb ik een interessant stuk tekst. Het gaat om een aanklacht tegen ING. Een particulier heeft de bank aangeklaagd vanwege de geldcreatie. Hij is het niet eens met het feit dat de bank zomaar geld kan creëren waarover wij dan rente aan de bank moeten betalen. Een terechte rechtszaak, maar helaas kansloos omdat dit nu eenmaal de basis van de grootste Ponzi fraude ooit is.
    De eiser is goed op de hoogte van de regelingen en weet stuk voor stuk aan te wijzen waarom ING in feite een illegale onderneming is. Steengoed bijvoorbeeld de verwijzing naar artikel 1:1 Wft, artikel 1 BGfo Wft alsmede artikel 4, onderdeel 1 van Richtlijn 2006/48/EC.
    Daarin staat dat banken genoeg eigen vermogen MOETEN HEBBEN, er staat niet dat ze jaren mogen doen om genoeg eigen vermogen te verkrijgen.
    Daarbij zet een bank krediet niet uit voor eigen risico. Immers staat de staat bij ING Bank garant voor de leningen. ING Bank is dus feitelijk geen bank meer...
    En zo gaat dat bladzijde na bladzijde door.
    www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/ing/i...
  8. forum rang 10 voda 15 januari 2014 16:26
    'Deutsche Bank schorst valutahandelaren'

    WOENSDAG 15 JANUARI 2014, 12:36 uur | 285 keer gelezen

    NEW YORK (AFN) - Deutsche Bank heeft een aantal valutahandelaren geschorst naar aanleiding van het internationale onderzoek naar manipulatie van wisselkoersen. Dat meldde persbureau Reuters woensdag op basis van een ingewijde.

    Deutsche Bank zou meerdere handelaren in New York en mogelijk ook op andere plaatsen in Noord- of Zuid-Amerika op non-actief hebben gesteld. Uit onderlinge e-mails zou zijn gebleken dat zij hebben geprobeerd de valutahandel in eigen voordeel te beïnvloeden. Volgens de Duitse krant Die Welt zou in ieder geval één handelaar in New York zijn geschorst vanwege manipulatie van de handel in de Argentijnse peso.

    De Duitse toezichthouder Bafin gaf woensdag aan de valutahandel al sinds de zomer te onderzoeken. Daarmee voegt de financiële waakhond zich bij een lange reeks Europese en Amerikaanse toezichthouders die eerder aangaven de handel en wandel van valutahandelaren te onderzoeken.

    De Zwitserse bank UBS kondigde eerder al maatregelen tegen medewerkers aan. Ook Barclays, Citigroup en Standard Chartered zouden handelaren hebben geschorst.
  9. forum rang 10 voda 15 januari 2014 19:55
    Weinig kans dat geld Bulgarenfraude terugkomt

    De kans dat Nederland nog geld terugkrijgt van Bulgaren die hier hebben gefraudeerd met de huurtoeslag, is 'buitengewoon klein'. Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) zei dat vandaag in de Tweede Kamer.

    Probleem is dat terugvorderen van de huurtoeslag niet is opgenomen in Europese verordeningen. Weekers wil daarom een civielrechtelijke vordering in Nederland indienen. Als de Nederlandse rechter die toekent, gaat het dossier naar Bulgarije. De kans dat dit uiteindelijk tot succes leidt is zeer klein, maar Weekers wil het desalniettemin proberen met een proefprocedure.

    Hij wees er in een debat in de Tweede Kamer ook op dat zelfs dan nog afgewogen moet worden of het zinvol is. Het kan zijn dat de proceskosten vele malen hoger worden dan het bedrag aan huurtoeslag waarmee gefraudeerd is. Weekers zei ook dat het kabinet met Europese collega's in Brussel gaat bespreken hoe er wel een wettelijke basis kan komen voor het terugeisen van onterecht uitgekeerde toelagen.

    Kamer chagrijnig
    Vrijwel de gehele Kamer is bijzonder chagrijnig over de Bulgarenfraude en over het gebrek aan succes bij het terughalen van het geld. Zo bleek eerder deze week dat van de ruim 800 boetes er pas 55 zijn geïnd. In totaal staat er 2,4 miljoen euro aan terug te vorderen toeslagen open en 1 miljoen aan boetes. Pas 70.000 euro is er binnen gekomen.

    De Kamer vindt dat onvoldoende en verweet Weekers passiviteit. Hij verweerde zich door te zeggen dat hij doet wat hij kan, maar ook 'geen ijzer met handen kan breken'. Zo is van de 805 boetes in ruim 500 gevallen geen adres bekend. Ook moest het bezwaar tegen 32 boetes worden toegewezen.

    Veel kritiek
    Weekers kreeg vooral van de oppositie in de Kamer veel kritiek te verduren. Die vindt dat hij te weinig doet om de Bulgarenfraude te stoppen en het geld terug te halen. Zo heeft Weekers de afgelopen maanden nog niet een keer rechtstreeks contact opgenomen met zijn Bulgaarse collega. Weekers beloofde de Kamer zijn Bulgaarse collega bij de volgende Europese bijeenkomst in Brussel, eind januari, te zullen aanspreken.

    www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/articl...
  10. [verwijderd] 17 januari 2014 10:22
    quote:

    Bulls_are_go schreef op 17 september 2013 15:38:

    Boekhoudfraude bij TNO.

    De voormalige directeur TNO Eindhoven in 2001 Prof. Ir. Theo Boshuisen is verantwoordelijk geweest voor boekhoudfraude bij TNO Eindhoven voor ongeveer 10 miljoen guldens. De nieuwe directeur van TNO Eindhoven Ir. Jan Mengelers sprak over het wegwerken van de financiële ellende. Het semioverheidinstituut TNO Eindhoven was technisch failliet in 2001 met een omzet van 89 miljoen guldens en een operationeel verlies van 21 miljoen guldens In 2001 was TNO Eindhoven voor meer dan de helft verantwoordelijk voor de totale verliezen van het gehele TNO Instituut.

    TNO heeft nooit melding gemaakt van deze boekhoudfraude en de overheid betaald tenslotte alle verliezen bij TNO.
    De huidige bestuursvoorzitter van TNO Ir. Jan Mengelers toen hij directeur was bij TNO Eindhoven vanaf medio half 2001 was mede verantwoordelijk voor het financiële wanbeleid en crisisbeleid van het TNO instituut. Een gebouw wat 100 miljoen Gulden had gekost en een capaciteit voor 700 mensen en wat dan voor de helft leeg stond en Ir. Jan Mengelers maar volharden in een omzetdoelstelling van meer dan 50 miljoen Euro wat totaal niet realistisch was. Tja, laat dat gebouw maar aan mij over riep Ir. Jan Mengelers. TNO had wel geld voor pracht en praal want ze hebben de Koningin met gevolg laten komen om het TNO gebouw officieel te laten openen en er hing voor 2 miljoen Gulden aan kunst aan de muur speciaal ontworpen voor TNO maar als je geld nodig had voor de aanschaf van bedrijfsmiddelen dan kreeg je altijd te horen dat ze geen geld hadden of het was te duur.
  11. forum rang 10 voda 17 januari 2014 19:32
    HSBC schorst valutahandelaren

    VRIJDAG 17 JANUARI 2014, 18:53 uur | 57 keer gelezen

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse bank HSBC heeft twee in Londen gestationeerde valutahandelaren geschorst naar aanleiding van een aantal internationale onderzoeken naar de manipulatie van wisselkoersen. Dat maakte het financiële concern vrijdag bekend.

    Ook de Amerikaanse bank Citigroup heeft volgens ingewijden twee handelaren voorlopig naar huis gestuurd. Medewerkers van verscheidene grote internationale banken worden ervan verdacht de koersen van vreemde valuta's in hun voordeel te hebben beïnvloed. De Amerikaanse, Britse en Zwitsere autoriteiten doen daar onderzoek naar.

    UBS kondigde eerder al maatregelen aan tegen medewerkers die bij de fraude betrokken zouden zijn geweest. Ook van Deutsche Bank, Barclays en Standard Chartered wordt gezegd dat zij in verband met de kwestie valutahandelaren op non-actief hebben gesteld.
  12. forum rang 10 voda 19 januari 2014 16:03
    'Bierdrinker betaalt Duitse kartelboetes'

    ZONDAG 19 JANUARI 2014, 15:37 uur | 38 keer gelezen

    HAMBURG (AFN) - De kans is groot dat uiteindelijk de bierdrinker de boetes zal moeten ophoesten die vijf grote Duitse bierbrouwers afgelopen week opgelegd kregen wegens illegale prijsafspraken, Dat meldde het Duitse blad Der Spiegel zondag op gezag van bronnen in de sector.

    Warsteiner, Bitburger, Krombacher, Veltins en Barre moeten samen 106,5 miljoen euro aan boetes betalen. Zij maakten in 2006 en 2008 afspraken over een gecoördineerde prijsverhoging. Daardoor betaalden horeca-ondernemers en consumenten te hoge prijzen voor vaten en kratten pils, oordeelde het Bundeskartellamt maandag.
  13. [verwijderd] 19 januari 2014 17:18
    quote:

    voda schreef op 19 januari 2014 16:03:

    'Bierdrinker betaalt Duitse kartelboetes'
    De kans is groot dat uiteindelijk de bierdrinker de boetes zal moeten ophoesten die vijf grote Duitse bierbrouwers afgelopen week opgelegd kregen wegens illegale prijsafspraken, Dat meldde het Duitse blad Der Spiegel zondag op gezag van bronnen in de sector.
    Warsteiner, Bitburger, Krombacher, Veltins en Barre moeten samen 106,5 miljoen euro aan boetes betalen. Zij maakten in 2006 en 2008 afspraken over een gecoördineerde prijsverhoging. Daardoor betaalden horeca-ondernemers en consumenten te hoge prijzen voor vaten en kratten pils, oordeelde het Bundeskartellamt maandag.
    Tja, dat geld steekt de EU zelf in de zak. Zo kom je ook aan inkomsten. Het wrange daarbij is dat degene die de boete oplegt en de hoogte daarvan bepaalt tegelijkertijd ook rechtstreeks profiteert. Doet mij denken aan de "Life and Times of Judge Roy Bean". Het bevordert misschien wel de bereidheid om overtredingen aan te pakken als je de "buit" zelf mag houden, maar dan weet ik wel ergere misstanden die ze ongemoeid laten. Mensenhandel b.v., of uitkerings- en zorgfraude.
    Ik heb het helaas niet voor het zeggen, anders zouden de bierdrinkers het teveel betaalde geld terugkrijgen, in de vorm van een tijdelijke accijnsverlaging.
    Maar in het beste geval stoppen ze de centen in een anti-alcoholcampagne.
  14. [verwijderd] 19 januari 2014 18:10
    quote:

    katzenkop schreef op 19 januari 2014 17:18:

    [...]

    Tja, dat geld steekt de EU zelf in de zak. Zo kom je ook aan inkomsten. Het wrange daarbij is dat degene die de boete oplegt en de hoogte daarvan bepaalt tegelijkertijd ook rechtstreeks profiteert. Doet mij denken aan de "Life and Times of Judge Roy Bean".

    Officieel EU standpunt in deze:

      Boetes worden, als ze definitief zijn, bij de algemene begroting van de Europese Unie geteld. “ De totale begroting van de EU is vooraf bepaald en onverwachte inkomsten worden afgetrokken van de bijdragen van de lidstaten aan de EU-begroting, ten voordele van de Europese belastingbetaler”.

    Ware het niet dat we in Nederland de “misgelopen”inkomsten van de “verminderde”winning van het Groningse aardgas en het gat van de compensatieregeling voor de ingezakte huizen nog moeten ophoesten anders zou ik het bijna nog gaan geloven ook zo mooi geformuleerd als ze het hebben.

    In de praktijk betekend het gewoon: Dat zien we nooit meer terug, :-)
  15. forum rang 10 voda 21 januari 2014 16:24
    Dijsselbloem: vergoeding Schat 'veel geld'

    DINSDAG 21 JANUARI 2014, 15:57 uur | 210 keer gelezen

    DEN HAAG (AFN) - De bijna 9 ton die Rabobankbestuurder Sipko Schat meekrijgt bij zijn ontslag, is ,,heel veel geld''. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zei dat dinsdag bij RTL Z.

    Schat krijgt een jaarsalaris als ontslagvergoeding. Dijsselbloem zei eerder dat een vergoeding van 5 miljoen, gebaseerd op een berekening via de kantonrechtersformule, “niet redelijk” zou zijn.

    “Dus ik ben blij dat het nu minder is. Maar het blijft heel veel geld. Ik ga niet over elke private schikking. Er is een procedure geweest en dit is de uitkomst”, zei Dijsselbloem dinsdag over de arbitrage die leidde tot het bedrag van 884.000 euro dat Schat meekrijgt.

    Schat moest weg na de Liboraffaire, waarbij bankiers van Rabobank manipuleerden met rentetarieven. Schat was verantwoordelijk voor de afdeling die zich aan de fraude schuldig maakte. Rabobank kreeg boetes tot 774 miljoen euro opgelegd in deze zaak.
  16. forum rang 10 voda 21 januari 2014 17:17
    AFM teruggefloten na boete voor overkreditering

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft een boete van de Autoriteit Financiele Markten (AFM) voor overkreditering in hoger beroep vernietigd, meldt de toezichthouder dinsdag.

    De boete van EUR24.000 was in 2010 opgelegd aan Mercedes-Benz Financial Services. Het kredietverleningsbedrijf van de autofabrikant gebruikte volgens de AFM geen geschikte criteria om overkreditering bij consumptief krediet te voorkomen.

    Volgens het CBb hoeven de criteria echter niet zodanig te zijn dat een onverantwoorde kredietovereenkomst in alle gevallen wordt voorkomen. Dat was wel de argumentatie van de AFM.

    De AFM heeft het boetebesluit van haar website verwijderd en zal voortaan rekening houden met het CBb-oordeel.

    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

  17. forum rang 10 voda 21 januari 2014 17:57
    Een boete van 24 K, uit 2010!!! Hebben we niets beter te doen in dit land?????

    Mercedes-Benz hoeft AFM-boete niet te betalen

    DINSDAG 21 JANUARI 2014, 17:47 uur | 8 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - Autobedrijf Mercedes-Benz hoeft een boete van 24.000 euro die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) had opgelegd, niet te betalen. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft het besluit uit 2010 vernietigd, zo meldde de financiële toezichthouder dinsdag.

    De AFM tikte de financiële afdeling van Mercedes-Benz op de vingers omdat die geen geschikte criteria zou hanteren bij de beoordeling van aanvragen voor consumptief krediet. Het beleid was volgens de marktmeester onvoldoende gericht op het voorkomen van overkreditering. Het CBb oordeelde evenwel anders.
  18. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 januari 2014 13:31
    wo 22 jan 2014, 12:12
    |
    Oud-bankier vervolgd om verspelen miljoenenerfenis

    Een oud-bankier die miljoenen euro's beheerde van een puissant rijke erfgenaam, wordt vervolgd voor verduistering. Als toenmalig bewindvoerder van weeskind Mick van Riemsdijk, heeft Herman de W. zeventien miljoen euro verspeeld.

    Oud-bankier Herman de W. Foto: EIGEN FOTO

    Familievriend Herman de W. werd bewindvoerder van Van Riemsdijk toen zijn vader Marcel in 2007 kwam te overlijden. De oud-bankier was als directeur van de Friesland Bank al jarenlang de vaste adviseur van de vermogende familie. Als bewindvoerder had De W. toegang tot al het geld van de jonge erfgenaam. Hij investeerde de erfenis (16.884.820,49 euro) in een vastgoedfonds, waar hij zelf directeur-eigenaar was. Het beleggingsvehikel ging in 2010 op de fles. Daarmee ging een bedrag van ongeveer 190 miljoen euro verloren, waaronder de erfenis van Van Riemsdijk.

    Onverantwoord beheerd

    Het vermogen van de jonge Van Riemsdijk (inmiddels 19 jaar oud) is onverantwoord beheerd, vindt Daan Bos van van Bonnerman & Partners uit Deventer, de huidige bewindvoerder van Van Riemsdijk. Voor de ooit steenrijke jongen resteren nu nog alleen maar schulden. "Ik had in de wandelgangen al vernomen dat de kans op vervolging groot is", zegt Bos. "Dit is voor alle partijen goed. Als het niet strafbaar is wat De W. heeft gedaan, dan zal dat nu blijken."

    De W. zegt in het DvhN nog niet geïnformeerd te zijn over de strafzaak door het Openbaar Ministerie. "Ik wil eerst de aanklacht afwachten, voordat ik iets zeg."

    Mick van Riemsdijk is een kleinzoon van Joop van Riemsdijk, de oprichter van schoonmaakconcern Asito. Dat bedrijf is tegenwoordig nog steeds een van de hoofdrolspelers op de Nederlandse schoonmaakmarkt, met een omzet van 218 miljoen euro in 2012.

    www.telegraaf.nl/binnenland/22231859/...
  19. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 januari 2014 18:29
    Chinese elite sluist kapitalen weg
    woensdag 22 jan 2014, 17:22

    Naaste familieleden van de leiders van China hebben geheime bedrijven en bankrekeningen in belastingparadijzen in het buitenland. Dat onthult een internationale groep journalisten. De groep onderzocht 2,5 miljoen uitgelekte documenten van trustmaatschappijen.

    Uit de stukken blijkt dat de zwager van de Chinese president Xi Jinping op de Britse Maagdeneilanden een maatschappij in onroerend goed bezit. De zoon en de schoonzoon van oud-premier Wen Jiabao hebben er bedrijven.

    Naar schatting is sinds 2000 via zulke constructies tussen de 1000 en 4000 miljard dollar uit China weggesluisd.
  20. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 januari 2014 20:00
    Trouw publiceerde vanochtend over het heimelijk doorsluizen van geld naar belastingparadijzen NOS

    De site van dagblad Trouw is op dit moment niet te bereiken in China. De Chinese overheid heeft de site laten blokkeren toen Trouw vanmorgen op de voorpagina groot uitpakte met Chinaleaks. Ook de buitenlandse kranten The Guardian, Le Monde en de Süddeutsche Zeitung zijn geblokkeerd.

    Onderzoek bracht aan het licht dat hooggeplaatste leden van de Chinese Communistische Partij heimelijk miljarden naar belastingparadijzen hebben weggesluisd. In de publicaties worden de namen van de betrokken leden genoemd.
    Imagoschade

    Als het gedrag van de leden in China bekend wordt, kan dat tot grote imagoschade van de partij leiden. Het zou ook grote gevolgen kunnen hebben voor de machtsverhoudingen in de top van de partij.

    Het is zeer de vraag of China de onthullingen verborgen kan houden. Le Monde publiceerde vandaag een Chinese versie van de onthullingen op de site en plaatste een bericht op Weibo, de Chinese versie van Twitter.

    De kranten die door China geblokkeerd zijn, zijn allemaal aangesloten bij het International Consortium of Investigative Journalists.
2.221 Posts
Pagina: «« 1 ... 71 72 73 74 75 ... 112 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.