Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Imtech« Terug naar discussie overzicht

Imtech weekdraadje 2 t/m 8 november 2013

3.772 Posts
Pagina: «« 1 ... 102 103 104 105 106 ... 189 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 november 2013 09:03
    quote:

    Yar schreef op 7 november 2013 08:57:

    De in april aangekondigde reorganisaties lopen volgens het bedrijf op schema. Onder meer in de Benelux is de herstructurering afgerond, terwijl de operatie in Duitsland halverwege is. In Oost-Europa, en vooral in Polen, is de omvang van de activiteiten fors verkleind en richt Imtech zich nu vooral op projecten voor klanten in de Duitse auto-industrie.

    Volgens Van de Aast vertonen diverse markten, zoals Traffic en Marine, tekenen van herstel. Op de Nederlandse kantorenmarkt blijven de omstandigheden echter moeilijk. In Groot-Brittannië en Scandinavië ontwikkelt de omzet zich naar tevredenheid.

    Imtech onderhandelt met zijn banken over nieuwe voorwaarden voor zijn schuld. Het bedrijf verwacht de nieuwe convenanten uiterlijk bij de presentatie van de jaarcijfers op 18 maart bekend te kunnen maken. Financieel directeur Hans Turkesteen gaf aan er ,,zonder meer'' vanuit te gaan dat er nieuwe afspraken kunnen worden gemaakt

    Ik ga er ook vanuit dat ze de hernieuwde afspraken kunnen maken, maar zolang er geen zekerheid is wacht ik even af... Better safe than sorry hier :)

    Probleem is dat Turkesteen al eerder heeft gezegd zeker binnen de convenanten te blijven. Het bericht dat hier nu toch nog over wordt onderhandeld is geen bevestiging van eerdere uitspraken (iets wat wel was verwacht bij de presentatie van de Q3 cijfers). Het gebrek aan bevestiging is dus een onzekere factor in mijn beleving..

    Wat betreft de markten, die trekken inderdaad aan. Maar IM kan momenteel nog niet profiteren hiervan omdat ze nog verder moeten herstructureren in Duitsland....
3.772 Posts
Pagina: «« 1 ... 102 103 104 105 106 ... 189 »» | Laatste |Omhoog ↑