Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

65 plus pensioen word met 5% gekort door nieuwe belasting en 7% door fonds.

3.156 Posts
Pagina: «« 1 ... 93 94 95 96 97 ... 158 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 25 september 2013 16:31
    DNB Knot: Pensioenpot kan lange balans huishoudens verkorten


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Door het beklemde vermogen in de pensioenpotten vrij te maken, kan de lange balans van Nederlandse huishoudens worden verkort, waardoor ze minder kwetsbaar worden voor rentebewegingen en schokken op de financiele markten. Dat zei president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank deze week.

    Dat betekent wel dat we onze pensioenambities moeten bijstellen, zei de centrale bankier maandag tijdens een symposium ter gelegenheid van het afscheid van ING-topman Jan Hommen. Hij nodigde de aanwezigen uit om hierover in discussie te gaan.

    Knot zei ook dat de financiele scheefgroei tussen de generaties in Nederland zo groot is, dat we niet gewoon weer de oude draad kunnen oppakken na de crisis. Eerst moet de jonge generatie tijd en ruimte krijgen om de schulden af te bouwen.

    Het traditionele beeld van het vlijtig sparende Nederlandse huishouden voldoet al sinds het begin van het millennium niet meer, zei Knot. De afgelopen twaalf jaar groeiden de schulden van huishoudens namelijk niet harder dan het spaargeld. En als de bijdragen aan de collectieve pensioenpotten niet meetellen, dan groeiden de schulden zelfs veel sneller.

    De trend dat Nederlandse huishoudens bezig zijn te 'ontsparen' of interen op hun vermogen, wordt op macro-economisch niveau verhuld doordat bedrijven de spaarzucht van de huishoudens lijken te hebben overgenomen. Knots presentatie liet zien dat het Nederlandse bedrijfsleven de afgelopen tien jaar bijzonder veel spaargeld heeft opgepot - zo'n 8% van het nationale inkomen. Dit wijst erop dat het bedrijfsleven structureel minder is gaan investeren.

    De Nederlandse huishoudens hebben intussen juist bovengemiddeld veel schulden opgebouwd. Hierdoor is niet alleen ons pensioenvermogen ongeveer drie keer zo groot als in Frankrijk, Belgie of Duitsland, maar ook de schuldenlast is inmiddels minstens dubbel zo groot.

    Knot, die toezicht houdt op de Nederlandse bankensector, erkende in zijn toespraak dat de banken een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de sterke schuldengroei, door de introductie van de aflosssingsvrije en de tophypotheek.

    Een huishouden dat meer uitgeeft dan er in het laatje komt, doet er verstandig aan de consumptie terug te schroeven, gaf Knot aan. De oproep eerder dit jaar van premier Rutte aan het Nederlandse volk, om meer geld uit te geven, was dan ook niet op zijn plaats, impliceerde de centrale bankier.

    "Mensen houden de hand niet op de knip. Nee, de crux is dat ze steeds minder geld in de knip krijgen", zei Knot. "En ze willen niet nog meer interen op hun spaargeld."

    Ondanks de dalende inkomsten zitten Nederlanders overigens nog altijd behoorlijk ruim in hun slappe was, benadrukte Knot. Na aftrek van EUR770 miljard aan schulden blijft een positief nettovermogen over van EUR2.300 miljard. Dat vermogen zit wel grotendeels "vast" en is ook ongelijk verdeeld. Zo'n EUR1.100 miljard zit vast in de waarde van de koophuizen en bijna EUR1.300 miljard zit in de collectieve pensioenpotten.

    De huizenwaarde zit vooral bij de oudere generatie, die kon profiteren van de sterke stijging van de huizenprijzen sinds de jaren negentig van de vorige eeuw. Een ruime meerderheid van de huiseigenaren boven 60 jaar heeft meer dan een ton overwaarde, gaf Knot aan, zelfs nu de huizenprijzen met 20% zijn gedaald.

    De meeste jonge huizenbezitters, van 25 tot 45 jaar, hebben juist een huis dat minder waard is dan de hypotheek die erop rust.

    Deze financiele scheefgroei tussen de generaties is zo groot, dat Nederland niet gewoon weer de oude draad kan oppakken na de crisis, zei Knot.

    Eerst moet de jonge generatie de tijd en ruimte krijgen om hun schulden af te bouwen. Dat kunnen zij doen door te bezuinigen, de verhuizing naar een grotere woning uit te stellen en te wachten op salarisstijgingen om hun hypotheek mee af te lossen.

    Huishoudens met veel spaargeld op de bank zijn nu al aan het aflossen, zei Knot. Ook de kabinetsplannen om een groter bedrag belastingvrij te schenken en huizenbezitters toegang te geven tot hun fiscaal beklemde bezittingen, zullen leiden tot een verdere afname van de hypotheekschuld, verwacht de centrale bankier.

    De vraag is, of dat genoeg is. Met zijn aanmoediging van een discussie over dit onderwerp, leek Knot te zeggen dat vrijmaken van beklemd pensioengeld pas echt zoden aan de dijk zet, als we ons kasboek meer in evenwicht willen brengen.


    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

  2. forum rang 8 josti5 25 september 2013 17:15
    'Maar volgens mij was dit de enige job die relevant was in je frobel CV sinds je ontslag op 55ste... tussen postzegels, bridge, Golf en punniken.
    Dat is dus ook niet goed gegaan. Well, how about that...'

    Tsja: 'volgens mij' - daar gá je weer: de mist in -:)

    Knuffel (want die heb je volgens mij broodnodig),
    John
  3. forum rang 8 josti5 25 september 2013 17:36
    quote:

    ONN schreef op 25 september 2013 17:30:

    Over wie heb je het eigenlijk josti ? Goed quoten maakt het wat overzichtelijker. Thx....(van mij ook een knuffeltje)
    ONN, ik heb toch écht keurig een citaat van Jostistalkertje 2008Drama (posting 15.02) weergegeven, dus nix verkeerd gedaan, toch?

    Maar als het je om de knuffel te doen is: alsjeblieft -:)

  4. [verwijderd] 25 september 2013 18:55
    quote:

    josti5 schreef op 25 september 2013 17:36:

    [...]

    ONN, ik heb toch écht keurig een citaat van Jostistalkertje 2008Drama (posting 15.02) weergegeven,
    Een belanrijk kenmerk van posters die ten onrechte van mening zijn dat ze heel wat voorstellen: denken dat ze stalkers hebben.
    Wat mensen allemaal niet bedenken om zich belangrijk voor te doen.
  5. forum rang 8 josti5 25 september 2013 19:00
    quote:

    A5 schreef op 25 september 2013 18:55:

    [...]

    Een belanrijk kenmerk van posters die ten onrechte van mening zijn dat ze heel wat voorstellen: denken dat ze stalkers hebben.
    Wat mensen allemaal niet bedenken om zich belangrijk voor te doen.
    Hihi, jaloers op drama, omdat-ie een betere Jostistalker is dan jij? -:)
    Of omdat-ie jou in gewetenloosheid overtreft?
  6. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 25 september 2013 19:08
    quote:

    2008drama schreef op 25 september 2013 11:23:

    [...]
    Er is een keuze door politiek en PFen om de pensioenen nu te korten dan alleen eenzijdig de premies van de werkenden al tien jaar lang met procenten op procenten te verhogen. De keuze van het ABP (nu er een half procentje vanaf ging in 2013 (Lehman was 2008..)... en dan in de communicatie zeggen dat ze hopen dat het nu een keer genoeg is... Terwijl er al jaren vanaf 21 jaar ipv 25 premie moet worden betaald geeft aan dat de balans tussen gepensioneerden en werkenden niet ok is.
    ...
    Pensioenpremies voor werkenden worden nu berekend (ik beperk me even tot het ABP) op basis van een verondersteld toekomstig 'prudentieel' rendement van 3,25%.
    Bestaande pensioenrechten, van wel of niet meer actieven, worden (al jaren niet meer) geïndexeerd op basis van een rekenrente van nu ca 2,25%.

    Denk daar maar 's over na...
    Dit aspect betekent de facto een overheveling van pensioenkapitaal van oud naar jong.
  7. 2008drama 25 september 2013 23:09
    quote:

    josti5 schreef op 25 september 2013 19:00:

    [...]

    Hihi, jaloers op drama, omdat-ie een betere Jostistalker is dan jij? -:)
    Of omdat-ie jou in gewetenloosheid overtreft?
    Gewetenloos dan houdt het op, voor stalken zou je iets moeten hebben wat ik graag ambieer, zou willen zijn of waarvan ik zou willen houden.

    Aan geen van deze criteria voldoe je bij lange na niet. Zoals ik je al eerder heb gezegd; je bent Target Practice, Kanonnenvoer. Niet leuk om te horen maar dat roep je een beetje over je af.

    Kijk bijvoorbeeld Beperkte Dijkbewaking komt met inhoudelijke posts. Ik ben het er niet mee eens, maar hij schiet tenminste inhoudelijk terug. Zoiets als wat ik verwacht op een forum als dit. Jij houdt alleen maar je broek op en probeert achter een paar pollen te schuilen en zegt dat het geen pijn doet bij het volgende schot hagel in je reet.

    Ben jij soms ook die man die altijd eerste rij bij Youp gaat zitten met een te dikke vrouw en een rood petje op?

    Wat denk je? Dat ik dagenlang in de digitale regen van IEX ga liggen om een glimp van een ouwe zelfvoldane zeur op te vangen?... Kijk even naar mijn historie dan weer een paar dagen niet en dan weer shooting from the hip.

    Er is een verschil tussen jagen en stalken.

    En als ik deze tekst weer zie dan delete ik het liever en laat het aan de lezer over.

    Ik heb de voorbeelden uitgewerkt, jouw commentaar was en is dat ik er zo naast zit, zat en heb gezeten (dan heb ik tenminste alle tijden gecovered, jij weer blij.

    Inhoudelijk heb ik je al naar vele van je contradicties gewezen. Met slechts een doel het aantonen van je minachting voor latere generaties

    Maar vooruit nog eentje om het af te leren,

    Aan de ene kant dat je pensioenfonds zo goed rendeert.. Zie enkele posts geleden dekkingsgraad boven 120%, geen kortingen, vrouw van HR samen met jou etc etc bladibla. Terwjl je aan de andere kant zegt dat je het wel gevult hebt maar negentig moet worden om je centen terug te zien.

    Dat jij niet meer zo goed meer kan denken betekent niet dat ik geen geweten heb.

    Ik ga je Captain Lehman noemen, die zeiden ook op de dag voordat ze kopje onder gingen dat ze triple A waren. In jouw geval zijn daarna hele generaties de klos terwijl er niets meer aan te doen is.

    Nee beste baas, jij draait als een drol in een pot.

    Je bent de mist in gegaan toen je je tien jaar wilde coveren omdat je je afkoopsom en je sociale voorzieningen wilde afdekken. Dat stond zo lullig terwijl dat niet zo is, maar je ontkenning maakte het hypocriet en potsierlijk.

    Toen kreeg je een gat van tien jaar en probeerde dat te dichten met dikdoenerij als zijnde jaren werkzaam in de lokale politiek. Toen ik mijn pijlen daarop richtte inzake je ambities daarvoor WW werd het weer anders... Daarna werd je flyer boy die huis aan huis de folders van Haemsteeds Mooiste door de bus propte...

    En zo ging je down the drain. Maar wie zou ik dan zijn?

    Misschien ben ik wel je buurman! Mijn huiswerk had ik volgens jou ook zo goed gedaan (dank je wel, maar is slechts twee muisklicks weg). Ik heb wel aan je gemerkt dat prestaties bij jou erg aan inflatie onderhevig zijn, in dat kader vergeef ik je.

    Dan heb je straks een stalker en wordt je paranoia. Dan kom ik je vast wel eens tegen in real life. Jij hoort dan net als ik in een zachte kamer met mannen in witte jassen. Gaan we rondjes rijden in onze wheelchairs Wel oppassen dat ik er geen stok tussen doe. Ik hou wel van vuil spel.

    Olijke groet, vanuit de Hartz,

    Aangenaam Drs Drama
  8. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 25 september 2013 23:50
    quote:

    2008drama schreef op 25 september 2013 15:30:

    ...

    ... wilde de fondsen niet juist een hogere rente en scheelde dat dan niet in de verplichtingen, of is het wel leuk om aan de ene kant een verfrommelde rekenregel te nemen om de gaten met gaten te dekken terwijl de waardes van de obligaties onder IFRS het keihard aftikken is

    Klopt, obligaties daalden.

    Uit de statistieken van DNB blijkt namelijk dat het totale vermogen van de Nederlandse pensioenfondsen in het tweede kwartaal is gedaald van 1.027 miljard euro naar 996 miljard euro op 30 juni.

    Dat is dus 3 procent in een kwartaal terwijl de MCSI world top na top laat zien en 10 procent is gestegen

    Obligaties dus, en ja ook:

    Vooral de pot aan derivaten is flink leeg gelopen. Zat er op 31 maart nog voor 61,8 miljard euro aan derivaten, renteafdekkingen, in de gezamenlijke portefeuilles. Op 30 juni was de totale positieve waarde gedaald tot 51,3 miljard euro. De waarde aan derivaten is niet alleen gedaald door verliezen door de gestegen rente, maar ook door winstnemingen en minder afdekking van het renterisico door sommige fondsen.

    Ik baal ook van die derivaten en dat afdekkingsgedoe, maar ze worden er door de DNB min of meer toe gedwongen.
    ...

    De financiële positie van de fondsen is het afgelopen jaar overigens nog wel sterk verbeterd. Het fondsvermogen is van 30 juni 2012 tot 30 juni 2013 gestegen van 950 miljard euro tot de 996,3 miljard dit jaar. Nog steeds een plus met 46,3 miljard euro.

    Dat komt omdat er nog steeds netto meer wordt ingelegd door werkenden en jongeren dan onttrokken, ...

    Niet of nauwelijks waar, zie onder bij ABP:
    ...

    ABP
    ....
    In 12 maanden is het vermogen van het ambtenarenpensioenfonds toch nog gestegen van 261 naar 286 miljard euro.

    Die stijging van 25 mld is geen gevolg van nieuwe premie-inleg, maar van echt beleggingsrendement. De premie-inleg is momenteel namelijk ca 9 mld pj, en de pensioenuitkeringen zijn nu ongeveer even hoog. Dat laatste zal gaan veranderen (babyboomers gaan hun eigen verplichtingen opeten), maar nu nog niet.

    ...

    Vet-cursief is van mij,

    BDB
  9. forum rang 8 josti5 26 september 2013 00:04
    quote:

    2008drama schreef op 25 september 2013 23:09:

    [...]
    Gewetenloos dan houdt het op, voor stalken zou je iets moeten hebben wat ik graag ambieer, zou willen zijn of waarvan ik zou willen houden.

    Aan geen van deze criteria voldoe je bij lange na niet. Zoals ik je al eerder heb gezegd; je bent Target Practice, Kanonnenvoer. Niet leuk om te horen maar dat roep je een beetje over je af.

    Kijk bijvoorbeeld Beperkte Dijkbewaking komt met inhoudelijke posts. Ik ben het er niet mee eens, maar hij schiet tenminste inhoudelijk terug. Zoiets als wat ik verwacht op een forum als dit. Jij houdt alleen maar je broek op en probeert achter een paar pollen te schuilen en zegt dat het geen pijn doet bij het volgende schot hagel in je reet.

    Ben jij soms ook die man die altijd eerste rij bij Youp gaat zitten met een te dikke vrouw en een rood petje op?

    Wat denk je? Dat ik dagenlang in de digitale regen van IEX ga liggen om een glimp van een ouwe zelfvoldane zeur op te vangen?... Kijk even naar mijn historie dan weer een paar dagen niet en dan weer shooting from the hip.

    Er is een verschil tussen jagen en stalken.

    En als ik deze tekst weer zie dan delete ik het liever en laat het aan de lezer over.

    Ik heb de voorbeelden uitgewerkt, jouw commentaar was en is dat ik er zo naast zit, zat en heb gezeten (dan heb ik tenminste alle tijden gecovered, jij weer blij.

    Inhoudelijk heb ik je al naar vele van je contradicties gewezen. Met slechts een doel het aantonen van je minachting voor latere generaties

    Maar vooruit nog eentje om het af te leren,

    Aan de ene kant dat je pensioenfonds zo goed rendeert.. Zie enkele posts geleden dekkingsgraad boven 120%, geen kortingen, vrouw van HR samen met jou etc etc bladibla. Terwjl je aan de andere kant zegt dat je het wel gevult hebt maar negentig moet worden om je centen terug te zien.

    Dat jij niet meer zo goed meer kan denken betekent niet dat ik geen geweten heb.

    Ik ga je Captain Lehman noemen, die zeiden ook op de dag voordat ze kopje onder gingen dat ze triple A waren. In jouw geval zijn daarna hele generaties de klos terwijl er niets meer aan te doen is.

    Nee beste baas, jij draait als een drol in een pot.

    Je bent de mist in gegaan toen je je tien jaar wilde coveren omdat je je afkoopsom en je sociale voorzieningen wilde afdekken. Dat stond zo lullig terwijl dat niet zo is, maar je ontkenning maakte het hypocriet en potsierlijk.

    Toen kreeg je een gat van tien jaar en probeerde dat te dichten met dikdoenerij als zijnde jaren werkzaam in de lokale politiek. Toen ik mijn pijlen daarop richtte inzake je ambities daarvoor WW werd het weer anders... Daarna werd je flyer boy die huis aan huis de folders van Haemsteeds Mooiste door de bus propte...

    En zo ging je down the drain. Maar wie zou ik dan zijn?

    Misschien ben ik wel je buurman! Mijn huiswerk had ik volgens jou ook zo goed gedaan (dank je wel, maar is slechts twee muisklicks weg). Ik heb wel aan je gemerkt dat prestaties bij jou erg aan inflatie onderhevig zijn, in dat kader vergeef ik je.

    Dan heb je straks een stalker en wordt je paranoia. Dan kom ik je vast wel eens tegen in real life. Jij hoort dan net als ik in een zachte kamer met mannen in witte jassen. Gaan we rondjes rijden in onze wheelchairs Wel oppassen dat ik er geen stok tussen doe. Ik hou wel van vuil spel.

    Olijke groet, vanuit de Hartz,

    Aangenaam Drs Drama

    Zo. kan A5 het zelf niet aan?

    Nou vooruit, ik laat het bij één van je vele leugens en/of onjuistheden, ook weer in deze posting:

    'Zie enkele posts geleden dekkingsgraad boven 120%'

    Kijk zelf maar na...

    En als toegift nog even dit:

    'Aan de ene kant dat je pensioenfonds zo goed rendeert.. Zie enkele posts geleden dekkingsgraad boven 120% ... Terwjl je aan de andere kant zegt dat je het wel gevult hebt maar negentig moet worden om je centen terug te zien.'

    Nou ja, die storende taal- en tikfouten vergeef ik je maar weer (ook op dit terrein ben je erg vasthoudend!), maar goed: leg mij maar eens uit, wat er tegenstrijdig is aan een goed renderend pensioenfonds waarin ik vele jaren heb ingelegd, vervolgens een vaste uitkering daaruit ontvang, en negentig moeten worden om mijn ingelegde centen terug te zien...
    Eenvoudige rekensom, toch?
    Wat is daar voor tegenstrijdigs aan?

    En dank voor je voortdurende aandacht voor mijn persoontje - dat streelt mijn ego -:)

    Nou ja, een mens moet wát te doen hebben, zélfs Drs Drama -:)

    Welterusten, Prof. Dr. Med. Josti,

    Lebenspraktiker und Schweizerleber

  10. 2008drama 26 september 2013 13:59
    quote:

    josti5 schreef op 26 september 2013 00:04:

    [...]

    Zo. kan A5 het zelf niet aan?

    Nou vooruit, ik laat het bij één van je vele leugens en/of onjuistheden, ook weer in deze posting:

    'Zie enkele posts geleden dekkingsgraad boven 120%'

    Kijk zelf maar na...

    En als toegift nog even dit:

    'Aan de ene kant dat je pensioenfonds zo goed rendeert.. Zie enkele posts geleden dekkingsgraad boven 120% ... Terwjl je aan de andere kant zegt dat je het wel gevult hebt maar negentig moet worden om je centen terug te zien.'

    Nou ja, die storende taal- en tikfouten vergeef ik je maar weer (ook op dit terrein ben je erg vasthoudend!), maar goed: leg mij maar eens uit, wat er tegenstrijdig is aan een goed renderend pensioenfonds waarin ik vele jaren heb ingelegd, vervolgens een vaste uitkering daaruit ontvang, en negentig moeten worden om mijn ingelegde centen terug te zien...
    Eenvoudige rekensom, toch?
    Wat is daar voor tegenstrijdigs aan?

    En dank voor je voortdurende aandacht voor mijn persoontje - dat streelt mijn ego -:)

    Nou ja, een mens moet wát te doen hebben, zélfs Drs Drama -:)

    Welterusten, Prof. Dr. Med. Josti,

    Lebenspraktiker und Schweizerleber

    Ik zie dus nergens een ontkenning op mijn vorige posts, terwijl je blijk hebt gegeven dat je bij ieder pietluttig wissewasje (o.a je leeftijd) je gaarne stante pede rectificatie zocht.

    Ook je misprijzen inzake mijn spel- en taalfoutjes zijn een herhaling van zetten en is voor mij het teken dat je de polemiek in zijn stinkende, bek spuugt en vervolgens hard weg rent. Toch lievvv van je dat je die roos op je reet had geschilderd. Dat prijsschieten is een tijdje aardig maar gaat snel vervelen.

    Jij zei dat je van de discussie wel pap lustte, wel ga nu eerst maar eens je mond afvegen want ik zie het tot over je huig klotsen.

    Als je nu volgende keer weer als een gevierde punt vier sterren AB maarschalk aan de overkant van het bord gaat plunderen weet dan dat je wel eens een spion kan aantreffen waarna er na mijn set een rokende puinhoop in je Heimat/hangmat achter blijft.

    Niets te danken voor het oppoetsen van je schedel, that's were friends are for. Lebenspraktiker? Goh.. Ik heb veel van je gezien... maar dat niet. Je had je dan niet zo laten meeslepen, maar gelukkig heb je bij gezondheid nog 15 jaar om dat bij te slijpen.

    Food for thought, kusjes van je gewetenloze stalker,

    Vera Lynn.

  11. 2008drama 26 september 2013 16:19
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 25 september 2013 23:50:

    [...]

    Vet-cursief is van mij,

    BDB

    Inzake dat rendement en de inleg vs de aanwas. In de kerncijfers wordt dit niet vermeld dwz uitkeren vs inleggen (bewust om een opstand te voorkomen?) Maar ik ga er vanuit dat je gelijk hebt. Ik ben niet thuis met het ABP.

    Dit heb ik wel gevonden en spreekt zeker niet over positieve resultaten, in deze periode, in tegendeel. Wat doe ik verkeerd?

    www.abp.nl/images/Persbericht-cijfers...

    Ik weet dat dit ambtenaren zijn maar als je dit naar bijvoorbeeld leraren doortrekt:

    Waarom ik dit vooral zo triest vind is dat Nederland vol wil inzetten op de kennis economie. Daar heb je leraren voor nodig. Als je dan al vanaf je 21ste fors moet gaan bijdragen om de huidige grijze uitstroom te subsidieren. Houdt hij / zij niets over op zijn netto salaris.

    Dat zou voor mij dus een disqualifier zijn om les te gaan geven. Wat volgens mij zo wie zo een hondenbaan is.. (even de roeping... voor wat het is)

    Dan vind ik het ook nog eens belachelijk dat de scholen tegenwoordig paleisjes zijn met nieuwe boeken ieder jaar (met dezelfde lesstof als twintig jaar geleden (gek he?) en dan weet je het wel dat het geld niet de juiste bestemming krijgt.

    Minder uitgaven aan vastgoed, hogere salarissen aan leraren waardoor kwaliteit van instroom aan kennis verbetert. Heeft niets met pensioen te maken. Maar geldt voor zoveel sectoren.

    Als dan nu het kantelpunt bereikt is wordt het helemaal lastig om fouten in de regie weg te poetsen. Wellicht dat er daarom zo hard wordt gelobbied om steeds vreemdere rekenregels voor de verplichtingen te verzinnen.

    Laat nu dit ook de oorzaak zijn geweest waarom banken allemaal stuk voo r stuk aan het infuus gingen. Jarenlang werd de term solvabilieteit uitgehold, met Tier One capital, Het toekennen wan waarden als EV wat dat niet was etc etc.

    Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik daar nooit zo op lette tot 2008 omdat ik had geleerd dat iedere bank die tien euro uitleende er een in de kluis moest hebben of een tegenwaarde daarvan. Nu moet de bruger bijspringen maar wat als straks al die bezittingen te rooskleurig zijn en er niet meer zijn terwijl er nog vijftig jaar moet worden uitgekeerd.
  12. forum rang 8 josti5 26 september 2013 22:20
    'Ik zie dus nergens een ontkenning op mijn vorige posts'

    Tsja, nou vooruit, laat ík in ieder geval positief blijven: beter lezen, knul.
    Want ik heb steeds aangegeven, uit jouw overdosis aan tirades hooguit 1 - 2 punten te pikken, uit welwillendheid.
    Mij uren achtereen bezighouden met jou zou ten koste gaan van te veel nóg nuttiger dingen...
    Geen reactie betekent dus niet, dat jij gelijk krijgt, laat staan hébt, integendeel.
    Bovendien: herhaling van zetten, omdat je niet léést.
    2e Bovendien: uit jouw berg vuilnis en 'leukdoenerij' over de rug van forumgenoten vallen weinig échte punten te halen.

    Lever de opdracht van je prof in, want deze studie-opdracht 'poging tot beschadiging forumgenoten' is hierbij door Prof. Dr. Med. Josti met een zware onvoldoende ten einde verklaard.

    Nog een welgemeend advies: volg een andere studie, of raadpleeg een arts.
  13. 2008drama 26 september 2013 22:47
    Das Kapital als vervolg op APG (ABP)

    Afgelopen maandag konden wij al melden dat het ABP niet in discussie durfde te gaan over het generatieconflict in het pensioenstelsel bij het radioprogramma Newsroom. Het pensioenfonds wilde namelijk niet in gesprek met de jonge pensioendeskundige Ilja Boelaars. Boelaars maakt er namelijk een sport van om het pensioenfonds met lastige vragen te confronteren.

    Het ABP wilde dat het radioprogramma Boelaars zou schrappen en toen dat uiteindelijk niet gebeurde liet voorman Henk Brouwer zich van de gastenlijst verwijderen. Hoewel ABP tegensprak dat Brouwer niet zou durven weten wij wel beter. Vandaag blijkt dat maar een deel van het verhaal te zijn. Want zagen wij vorige week woensdag nog bij de advertentie voor Newsroom dat de uitzending mogelijk werd gemaakt door APG (=de vermogensbeheerder van ABP en vroeger onderdeel van het ABP), in de digitale zaterdageditie was het APG-logo ineens verdwenen. Het zou toch niet dat het keionafhankelijke APG (85% van het beheerd vermogen is van het ABP) naar aanleiding van dit 'conflict' met ABP ineens de sponsoring heeft ingetrokken?

    Het FD bevestigt dat APG 'geen sponsor meer is' van Newsroom, maar 'weet niet precies wat hun overwegingen zijn geweest'. Haha. Wij kunnen het wel raden. We hebben ook APG gebeld om een reactie en tot onze hilariteit werden wij teruggebeld door ... het ABP! Oeps. Toen we uiteindelijk toch de APG-woordvoerder te spreken kregen vertelde die dat de sponsoring van Newsroom te weinig opleverde en dat er contractueel was vastgelegd dat er na twee uitzendingen kon worden gestopt. Op onze suggestie dat het wel heel toevallig was dat dit precies na de kwestie Boelaars/ABP speelde ging de woordvoerder niet in. Tja
  14. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 27 september 2013 11:43
    quote:

    2008drama schreef op 26 september 2013 16:19:

    [...]
    Inzake dat rendement en de inleg vs de aanwas. In de kerncijfers wordt dit niet vermeld dwz uitkeren vs inleggen (bewust om een opstand te voorkomen?) Maar ik ga er vanuit dat je gelijk hebt. Ik ben niet thuis met het ABP.

    Dit heb ik wel gevonden en spreekt zeker niet over positieve resultaten, in deze periode, in tegendeel. Wat doe ik verkeerd?

    www.abp.nl/images/Persbericht-cijfers...

    ...
    Dan vind ik het ook nog eens belachelijk dat de scholen tegenwoordig paleisjes zijn met nieuwe boeken ieder jaar (met dezelfde lesstof als twintig jaar geleden (gek he?) en dan weet je het wel dat het geld niet de juiste bestemming krijgt.

    Minder uitgaven aan vastgoed, hogere salarissen aan leraren waardoor kwaliteit van instroom aan kennis verbetert. Heeft niets met pensioen te maken. Maar geldt voor zoveel sectoren.
    ...
    De cashflows van het ABP worden vermeld in hun jaarverslag (effe zoeken in die dikke pil). In 2012: premie-inleg 9,07 mld, uitkeringen 8,25 mld, uitvoeringskosten 0,17 mld. Dit betreft de 'pensioenactiviteiten'. Daarnaast zijn er allerlei cashflows vanuit de beleggingen.

    Oppervlakkig beschouwd zou je kunnen zeggen dat nu werkenden 'dus' de pensioenen van niet meer actieven betalen. Maar dat is onzin. Het ongeveer gelijk zijn van genoemde inkomsten en uitgaven is toeval. Het was vroeger wel 's anders, en zal ook de komen jaren weer anders zijn. De uitkeringen zullen vermoedelijk sterker gaan stijgen dan de premieinkomsten, door de met pensioen gaande babyboomers.
    In theorie hoeft dat geen probleem te zijn, want die 'babyboomers' (even generaliserend gesproken) hebben met z'n allen natuurlijk een behoorlijke spaarpot opgebouwd. De vaak gehoorde 'pensioenklacht' dat er nu of straks relatief minder jongeren zijn dan ouderen, is dan ook een drogreden. De echte pensioenproblemen zijn:
    - Steeds hogere levensverwachtingen, bij jong en oud.
    - Vermoedelijk lagere beleggingsrendementen dan gemiddeld in de afgelopen 25 jaar.
    - Voorheen te optimistische inschattingen bij eigenlijk iedereen maar m.n bij pensioenbestuurders.

    Op de korte termijn worden de echte balans en de 'winst- en verliesrekening' van een pf sterk beïnvloed door de beleggingsresultaten en de rekenrente. Dat kan je zien in het door jou aangehaalde 2e kwartaalverslag. Dat Q2 was negatief door verlies op m.n. de zakelijke beleggingen, en door een t.o.v. Q1 lagere rekenrente.
    Over die rekenrente kan je eindeloos twisten (breek me de bek niet open, zie de andere pensioendraad van voda), maar voor het ABP betekent een daling van de rekenrente met 0,1% een stijging van de verplichtingen met 1.7%! (i.h.a. slechts gedeeltelijk gecompenseerd door een stijging van de obligatiebezittingen).
    Vandaar dat de dekkingsgraad zo gevoelig is voor de rekenrente. In Q3 verwacht ik overigens een kleine stijging van die rente en dus de DG.

    Met je opmerkingen over te luxe vastgoed bij de (semi-)overheid ben ik het helemaal eens. Teveel topbestuurders van zorg- en onderwijs-mammoetinstellingen die ceo-tje en vastgoedspeculant gingen spelen. Hier ter plaatse is de OB zo ruim gehuisvest dat je tussen de kasten tafeltennistafels kunt opstellen. Vorige week het nieuwe Noord-Brabantse museum bezocht. Mooi maar te groot. Ze hebben het 'opgelost' door vele moderne stukken van 3x4m op te hangen. Overigens geen enkel bezwaar tegen bibliotheken en musea...

  15. De Schimmelkoning 27 september 2013 13:26
    Beste Josti,

    Was een jankverhaal over dit onderwerp en over jouw bijbel. Het huishoudboekje hangt al tijden scheef en de hardwerkende mensen komen te kort! Dit is ook vooral te danken aan overschot (plafond)ambtenaren die teren op vroegtijdig pensioen, wachtgelden en andere voordelen die een normale burger niet heeft. Plasterk had een geweldig plan om die dure Provincie huizen en villa's te beperken !! (Ja, de directie van de Provincie Noord-Holland zit in een luxe aparte villa in het bos en weigert zicht te bevinden in het nieuwe verbouwde verzamelgebouw a 22 miljoen Euro). Sterker nog, ze hebben dat plan van Plasterk gelijk teruggestuurd omdat ze het plan niet duidelijk vinden. Kortom, die beloofde besparingen daar blijven voorlopig wel even uit. Het is een schande dat hier geen vizier op wordt gezet. Een loonstrook van 800 miljoen per jaar, ingezet als controlerend orgaan voor de gemeentehuizen, vergaderen, klagen en vergaderen. Oei, ik begin nu af te wijken.

    De sinus van de economie raast over de wereld met vrees, angst en hoop. De rit in Europa gaat nog wel even verder naar beneden en lonen zullen verder dalen. Bedrijven behouden personeel tegen inlevering van loon en kapitalen worden uitgeleend met negatieve rentes ! Welkom in de nieuwe wereld. Je kan maar beter op tijd het roze varkentje op tafel hebben gezet en ervan uitgaan zijn dat er over 20 jaar weinig of niks meer is, kan het nog altijd meevallen. Als nou Jezus de AOW kon breken is er toch geld voor iedereen?

    Ach de 5% valt wel mee, denk maar zo , netto is het minder :)


  16. forum rang 10 voda 27 september 2013 17:16
    quote:

    Kaarthouder schreef op 27 september 2013 17:08:

    Zeker een ongelukkige ambtenaar met jaren lang slechte seks? Eikel ! Trots op mijn minimale posts, mijn tijd toch beter kunnen besteden !!!
    Eikel? Beetje op je woorden letten gaarne.
    Zo nieuw ben je overigens helemaal niet!
    Weer zo'n Josti basher.
  17. De Schimmelkoning 27 september 2013 17:45
    Dank voor jouw reactie en ik zal zeker letten op mijn woordgebruik. Om nog even terug te komen op jouw post omtrent "vrijmaken pensioengeld" De maatschappij moet terug naar de basis. Euro eerst verdienen voordat deze kan worden uitgegeven , deze boodschap moet duidelijker naar de jeugd worden overgebracht, met name door de politiek. Een huis kopen met 25% cash...dat hebben de Zwitsers altijd goed volgehouden en het lijkt dat alleen Volendam heeft hier leer uit heeft getrokken. Laten wij hopen dat de onder water hypotheken tijdelijk zijn, wel wat aflossen en minder pensioenpremie betalen, maar de pot niet aantasten. Voorts moeten wij niet vergeten dat die banken en verzekeringsmaatschappijen haar klanten jaren lang hebben leeggetrokken met die heerlijke woekerpolissen, banksparen was natuurlijk veel beter maar dat hebben de fat cats jaren lang niet willen promoten.

    Leuk forum overigens !
3.156 Posts
Pagina: «« 1 ... 93 94 95 96 97 ... 158 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.