Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 16,128 7 mei 2024 17:39
  • +0,114 (+0,71%) Dagrange 15,944 - 16,186
  • 11.932.610 Gem. (3M) 10,4M

Vrijdag 5 april 2013

210 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. marotick 5 april 2013 01:18


    Beste volgers van het ING dagdraadje,

    Jullie weten kennelijk niet dat het een voorrecht is van de dagopener dat hij zelf mag bepalen wat hij in zijn dagelijkse openings-column schrijft. Lees de forumregels er maar op na, de dagdraadopener heeft carte-blanche. Eigenlijk maakt het mij niet veel uit waar jullie het allemaal over hebben maar telkens postings ontvangen met alleen loze kreten wordt op de lange duur wel wat eentonig.
    Mensen die een inhoudelijke invulling willen geven aan het dagdraadje vinden het vervelend dat dit draadje bevuild wordt met alleen upperdepup, groen, rood etc.
    Ik zag zojuist een draadje dat heet, Ik Baal Enorm, een mooie draad voor de gefrustreerden onder ons die dit naar hartelust mogen vervuilen.

    De fauna van het land Finland onderscheidt zich van de rest van Europa.
    Het lijkt wel of Finland ooit een buurland van Nieuw Zeeland is geweest, alles is anders.
    De meest vreemde diersoorten kom je daar tegen en ook de plantenwereld is heel bijzonder maar daar gaat het nu niet over.
    Vogels tref je overal en ook dit forum wordt bezocht door zelfs rare vogels.
    Nu is er een vogeltje dat je alleen in Finland vindt en vroeger ook op ons forum hoewel we hem de laatste tijd, bij de vogeltelling, niet meer hebben waargenomen. In andere landen komt hij niet voor. Ik heb het over de Nesteldulleke.
    Kenmerk van de Nesteldulleker (duiker) is dat hij zeer leergierig is en heel veel kennis vergaart en dat graag met andere vogels wilt delen. Alleen de forumvogels zijn dat niet zo gewend, wat moeten ze nu met zo'n kennisverspreider? Misschien is het wel vies of is het van invloed op de nymex of de beartrap, je weet het niet. Het Nesteldulkertje kreeg het er behoorlijk van langs en daardoor ging het beestje nog harder achter de zaken aan en nog meer kritiek was zijn deel.
    Op een gegeven moment heeft het Nesteldulkertje zich dood gevlogen tegen een weerstandgrafiek en daar lag hij dan op de grond, gewond en stervend de kuikentjes achterlatend op het nestje.

    Heimelijk hoop ik dat de Nestel eens weer terugkomt en dat we hem de waardering geven die hij verdient.

    Voor iedereen, een goede beursdag.

    Jack Marotick
  2. [verwijderd] 5 april 2013 01:42
    Hoi Jack,

    Dankjewel dat je mijn topic aanhaalt.
    Wat ik je mee wil geven is dat het geen vervuiling is maar oprechte frustratie van beleggers die even boos hun reactie geven op wat er ook maar gebeurd op de beurs of op dit forum.
    Het lijkt mij een podium waar je toch serieus naar moet kijken!

    Met vriendelijke groet,
    Arjen
  3. [verwijderd] 5 april 2013 06:07
    quote:

    Proconsul schreef op 5 april 2013 02:06:

    Om even wat zinnigs te zeggen: Nikkei 3% in de plus! bank aandelen gaan als een raket
    Ach, die Nikkei; +2, -2, +3, -3.
    Het zal allemaal wel daar in het land waar ze al 20 jaar niet vooruitkomen.
    Interessanter vind ik de Hang Seng, die 2,5% duikt.
    Voorbode?
  4. [verwijderd] 5 april 2013 08:16
    He Jack,

    Mooie opening, ab van mij.

    Jappen houden de boel in evenwicht tov Hong Kong door met ruim 2% te stijgen. Oorzaak van de Jappen zijn me bekend, maar voor de daling in Hong Kong moet ik even speuren.

    ING heeft natuurlijk een behoorlijke rit gemaakt gisteren. Ik hou rekening met winstnemingen. Dus een kleine correctie zou me niet verbazen.
    Dan vanmiddag de non-farming payrolls van de us overheid. Zo'n maf cijfers die bestaat uit vreemde enquetes en inschatting van de ww cijfer, want exacte cijfers kunnen ze net maken. +200K is de consensus en dat lijkt veel gelet op de ADP cijfers van deze week. Ook in de VS verwachten veel analisten dat dat te hoog is. Maar dan zal je net zien dat het hoger uitvalt. Ik heb wat dat betreft wel gekkere dingen gezien.

    Tot vanmiddag weer.

    Green
  5. forum rang 7 mvliex 1 5 april 2013 09:48
    quote:

    Green Guru schreef op 5 april 2013 08:16:

    He Jack,

    Mooie opening, ab van mij.

    Jappen houden de boel in evenwicht tov Hong Kong door met ruim 2% te stijgen. Oorzaak van de Jappen zijn me bekend, maar voor de daling in Hong Kong moet ik even speuren.

    ...........
    De Nikkei zette de opmars vanochtend voort met een plus. De beurs in HongKong viel echter terug door de zorgen over een verdere uitbraak van de vogelgriep in China, die al aan meerdere mensen het leven hebben gekost. Vooral de luchtvaartaartmaatschappijen in die regio stonden daardoor onder druk.
  6. [verwijderd] 5 april 2013 09:56
    Inderdaad hij zat in zwitserland en daarna hebben we hem niet meer gezien.

    ze hebben hem toch niet weg gepest..
    Dat kan niet die laat hem niet weg pesten...

    Nestel is een toppertje vrolijk eerlijk recht voor zijn raap een uitgesproken mening.
    En probeert het beste er van te maken in deze wereld vol met ........

    Inderdaad Nestel is een gemis.
    Ook zijn muziekjes ..Zijn humor,...en noem maar maar op...
    Gewoon een vrolijke ,vriendelijke snuiter en die hebben het zwaar in deze wereld vol etterbakken....
  7. GC 5 april 2013 10:05
    quote:

    Tatan schreef op 5 april 2013 09:56:

    Inderdaad hij zat in zwitserland en daarna hebben we hem niet meer gezien.

    ze hebben hem toch niet weg gepest..
    Dat kan niet die laat hem niet weg pesten...

    Nestel is een toppertje vrolijk eerlijk recht voor zijn raap een uitgesproken mening.
    En probeert het beste er van te maken in deze wereld vol met ........

    Inderdaad Nestel is een gemis.
    Ook zijn muziekjes ..Zijn humor,...en noem maar maar op...
    Gewoon een vrolijke ,vriendelijke snuiter en die hebben het zwaar in deze wereld vol etterbakken....

    Inderdaad een waardevolle poster net zoals wijlen Appie.
  8. Ben 5 april 2013 10:28
    Er valt momenteel ook weinig te melden. Weinig nieuws = "rotzooi" posten :-)
    Ik heb ook niets te melden, dus sla ook deze "post" gerust over.
    Ik ben een belegger, volg het nieuws en handel met regelmaat in aandelen ING (een van de happy few hier op dit forum denk ik soms).
    Momenteel 8000 stuks in porto met een klein verlies.
    Ing is niet moeilijk om winst mee te maken. Geen enkel aandeel is moeilijk. Als je hoger verkoopt dan dat je gekocht hebt, dan komt het goed :-)
    Dit vraagt soms een lange adem, langer dan voorzien en langer dan gehoopt/verwacht.

    Nu is het wachten op een (Ing) Koers van > 6 euro. Ik wacht rustig af. Zolang ING niet failliet gaat zit ik goed :-)
  9. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 5 april 2013 11:14
    Moody's blijft somber over Spaanse banken
    Kredietbeoordelaar Moody's ziet nog geen licht aan het einde van de tunnel voor het Spaanse bankwezen. Het vooruitzicht blijft negatief, ,,zoals het al sinds 2008 is'', zo liet de financiële dienstverlener vrijdag weten.Moody's ziet nog geen licht aan het einde van de tunnel voor Spaanse banken. Het vooruitzicht blijft negatief, ''zoals sinds 2008''.
  10. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 5 april 2013 11:52
    ABN Amro naar de beurs
    door Thijs van Uchelen
    AMSTERDAM -

    ABN Amro kan de komende maanden naar de beurs. De gemiddelde prijzen van banken op de beurs staan weliswaar ver onder lange termijn gemiddelden, maar zijn tientallen procenten gestegen sinds de laagste niveaus.
    Wachten op een betere prijs (koers-winst verhouding) kost tijd en er zijn risico’s aan verbonden. De waarde van de ontrafelde onderdelen van ABN Amro van voorheen is een stuk lager dan het totaal van de onderdelen bij elkaar. Zeker in de huidige economische omstandigheden. Dit begrijpt inmiddels iedereen.

    De Nederlandse banken leunen op een hypotheek en woningmarkt die volledig op slot zit. Dit beperkt de interne economie en het winstpotentieel van banken ernstig. Andere Europese banken zullen zich ook moeten versterken. Het kan een voordeel zijn deze inhaalslag vóór te zijn.

    De huidige koers/winstverhoudingen voor Europese banken ligt rond de 9,5x de winst en 0,75x de boekwaarde. Geschatte waarde ABN Amro: rond de €10 miljard. Een eerste pakket aandelen van bijvoorbeeld 25% zou tegen een flinke korting aangeboden kunnen worden op de beurs om de transactie aantrekkelijk te maken voor investeerders. Onze pensioenfondsen zouden garant kunnen staan voor de transactie door een groot gedeelte met korting op te nemen.

    Ten eerste kan de regering met het geld de economie extra stimuleren (bouw en werkgelegenheid). Ten tweede geeft de regering hiermee een positief signaal af aan het publiek en aan de bank. Tot slot maakt de regering hiermee een begin met het afbouwen van niet-kernactiviteiten. SNS Reaal is er inmiddels bijgekomen en te veel op de balans van de staat brengt risico met zich mee.

    Om de hypotheek en woningmarkt te helpen moeten de hypotheektarieven omlaag. Andere constructies vallen onder pappen en nat houden. De opslag die de banken rekenen voor hypotheken is historisch gezien veel te hoog. In absolute zin, maar ook in relatieve zin ten opzichte van banken in het buitenland. De banken rekenen een veel te hoge marge voor risico (prijsdalingen). Dit risico creëren ze hierdoor zelf. Doorbreken van dit prisoners dilemma lijkt de meeste effectieve oplossing.

    Maatregel I: De Nederlandse banken zouden een vaste en gelimiteerde marge op hypotheken kunnen afspreken of opgelegd kunnen krijgen. De hypotheekmarge aan de ketting. Deze marge kan dan tijdelijk alleen groter worden doordat banken goedkoper kunnen inlenen. Hiervoor kunnen ze zelf zorgen. Ten eerste kan de consument zo gemakkelijker aan een hypotheek komen en heeft minder het idee dat hij/zij onnodig duur uit is. Hierdoor blijft er voor de consument meer over voor andere uitgaven. Dit stimuleert de economie. Ten tweede kunnen consumenten met hypotheekproblemen voordeliger herfinancieren. Dit zorgt voor minder problemen. De vooruitzichten voor banken verbeteren bij een aantrekkende hypotheek en woningmarkt. ABN Amro zal hierdoor meer winst kunnen maken en meer waard kunnen worden op de beurs. De staat zal dan meer geld kunnen ontvangen voor de aandelen die nog niet naar de beurs zijn gebracht. In deze opzet kunnen vooropgesteld de consument, de staat, eventueel de pensioenfondsen en de banken zelf profiteren. Maatregel II: Maak aflossen van je hypotheek fiscaal veel aantrekkelijker dan nu. Dit sterkt de banken en verlaagt de schuld bij consumenten.

    Of is bovenstaande suggestie een veel te simpele en daardoor een onhaalbare kaart? Ik nodig bankanalisten graag uit om eens uit rekenen wat een verbetering op de woningmarkt zou betekenen voor de winst en waarde van ABN Amro en SNS Reaal. Ook roep ik graag politieke denkers uit om hun gedachten hier eens over te laten gaan.

    De Nederlandse economie-, de hypotheek- en woningmarkt kraken in hun voegen. Een vooruitziende blik en nu perspectief bieden op deze “thuismarkt” is hard nodig. Een scenario waarbij vroeg of laat de kredietcrisis weer oplaait door negatieve externe ontwikkelingen in Zuid-Europa is namelijk nog altijd mogelijk.

    Thijs van Uchelen is onafhankelijk beleggingsstrateeg/consultant. Hij werkte eerder bij Theodoor Gilissen, Fortis MeesPierson en ABN .
  11. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 5 april 2013 11:54
    Retail sales fell in the 17 countries that use the euro in February, underscoring the weakness in consumer demand that may delay an economic recovery leaders hope to see this year.
    The figures come a day after the European Central Bank opted to keep its monetary policy stance unchanged despite continued weakness in the bloc's economy, especially in the southern countries, such as Greece and Portugal, that are most deeply involved in its debt crisis. National economies have been hit by cuts in government spending, aimed at reducing borrowing levels, but also by thrift among consumers, who have curbed expenditure as wage growth has slowed, unemployment has risen and tax burdens grown.
    Eurostat, the European Union's official statistics agency, said Friday that retail sales in February fell 0.3% on the month and by 1.4% on the year.
    Economists in a Dow Jones Newswires poll last week had expected a slightly steeper reduction in sales on both measures.
    Consumer spending isn't likely to support growth in the euro zone's recession-hit economy for some time, said Anna Zabrodzka, economist at Moody's Analytics.
    "Households will continue to face a number of headwinds over the coming months," she said. "Uncertainties over the European debt crisis and elevated unemployment have weighed down consumer sentiment."
    February's month-on-month fall partly reversed a rise of 0.9% in January.
    Sales have been falling in annualized terms for 18 consecutive months, a Eurostat spokesman said, although February's drop was the least severe since last August.

    11:00 EUR Medium BBP (QoQ) -0.6% -0.6% -0.6%
    11:00 EUR Medium Kleinhandelsverkopen (MoM) -0.3% -0.2% 0.9% Herzien Van 1.2%
210 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

ING Groep legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links