Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fiscale optimalisatie

14.280 Posts
Pagina: «« 1 ... 74 75 76 77 78 ... 714 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 januari 2013 15:03
    De kruik gaat zolang te water tot hij barst.
    Kruiken niks mee en ook niet met water maar uiteindlijk
    zal zij die het onderste uit de kan willen bemerken dat
    die zichzelf in de staart gebeten heeft.

    En dat geldt ook voor fiscale optimalisatie of een bank (bv ABN) die zijn klanten uitmelkt zullen het hopelijk
    bijtijds inzien.
    Wie bijt er nou in zijn eigen staart? Leven en laten
    leven anders is het leven geen knip voor de neus waard.
  2. forum rang 7 ffff 17 januari 2013 15:18

    Koen Meulenaere een grandioze satiricus , plaatst dagelijks in De Tijd een van venijn barstend stuk. Een KAAIMAN waardig. Ook al vindt Simi deze draad een nonsensdraad, toch speciaal deze Stichting-posting voor hem geplaatst. Voor de Nederlanders: Meeke is Fabiola. Tricheren is vals spelen, de boel bedotten.... Een nationale sport in....

    10:12 - 17 januari 2013 door Koen Meulenaere
    Stichting


    Meeke tri­che­ren? Meeke di­rect een half mil­joen euro kwijt zie, dat zal haar leren. Nie­mand kan ooit nog aan­voe­ren dat de re­ge­ring-Di Rupo door­tas­tend­heid miste. Voor één keer dat de staats­se­cre­ta­ris voor Frau­de­be­strij­ding er niet bij be­trok­ken was, is de frau­de snel en ef­fi­ciënt be­stre­den. Het scheel­de wei­nig of ze waren al­le­maal hun do­ta­tie kwijt. In Laken en Ter­vu­ren heerste re­gel­rech­te pa­niek, na de nieuw­ste frats van tante Fabi.

    Zowat ie­der­een heeft de af­ge­lo­pen week zijn gal ge­spuwd over de oude ko­nin­gin, me­vrouw Fa­bi­o­la zoals Alexan­der De Croo haar be­noem­de. En tot over­maat van ramp kreeg ze van slechts één pu­blie­ke fi­guur steun: de bont­ge­kleur­de Botox-ba­ro­nes Mia Door­naert. Men zou voor min­der onder de Fyra sprin­gen, zo die bij uit­zon­de­ring het sta­ti­on eens was uit ge­raakt.

    De ko­nin­gin heeft het van geen vreem­den. In fe­bru­a­ri 1982 werd in een cha­let in Pou­pe­han be­slo­ten de Bel­gi­sche frank te de­va­lu­e­ren. België kamp­te met een be­gro­tings­te­kort van liefst 16 pro­cent en dreig­de uit het Eu­ro­pees Mo­ne­tair Sys­teem te wor­den ge­knik­kerd, in­grij­pen was ge­bo­den. Aan­we­zig waren vol­gen­de schim­mi­ge scha­vui­ten: Wil­fried Mar­tens, pre­mier, Jef Hout­huys, vak­bonds­lei­der, Hu­bert De­trem­me­rie, ACW-ban­kier, en gast­heer Fons Ver­p­laet­se, be­dien­de bij de stu­die­dienst van de Na­ti­o­na­le Bank. Fons werd pas later gou­ver­neur, toen was dat nog Cecil de Stry­c­ker en die wist van niks, was zelfs tégen een de­va­lu­a­tie!

    Mar­tens, Hout­huys, De­trem­me­rie en Fons be­slis­ten op een za­ter­dag­och­tend om de vol­gen­de dag de frank met acht en een half pro­cent te laten zak­ken. En haast­ten zich dan één na één naar het enige bank­fi­li­aal in het dorp om nog snel hun eigen spaar­geld in vreem­de va­lu­ta om te zet­ten. Wil­fried Mar­tens was de eer­ste. Eens zijn zaken ge­re­geld, belde hij dan toch maar ko­ning Bou­de­wijn, con­sti­tu­ti­o­neel sla­ger van de munt, om hem in te lich­ten. De vorst zat toe­val­lig vijf­tig ki­lo­me­ter ver­der­op in zijn kas­teel in Cierg­non mo­nas­tie­ke en mys­tie­ke boe­ken te lezen. ‘Haast u Sire,’ spoor­de Mar­tens hem aan, ‘het is al tien over elf en om twaalf uur sluit die bank hier.’

    In zijn sjo­fe­le kan­toor­tje wist de ge­rant niet wat hem over­kwam. Nor­maal had hij op za­ter­dag twee klan­ten, mid­den­stan­ders, die een mi­nie­me som kwa­men stor­ten of een kop kof­fie kwa­men drin­ken. Die voor­mid­dag was eerst de pre­mier bin­nen­ge­stormd met de vraag 5 mil­joen frank in dol­lars om te zet­ten. Even later ar­ri­veer­de puf­fend de dik­kerd van dat va­kan­tie­huis­je met de eis 10 mil­joen frank voor dol­lars te rui­len. Daar­na een man die zich voor­stel­de als BAC-baas: 20 mil­joen frank in dol­lars. En na hem ban­jer­de de vak­bonds­lei­der bin­nen, be­kend van het Jour­nal Télévisé, en die wis­sel­de in­eens 600 mil­joen frank, naar hij be­weer­de van zijn sta­kings­kas.

    Het dui­zel­de de fi­li­aal­hou­der voor de ogen. Toen hij om twaalf uur vol­le­dig van de kaart het rol­luik voor de deur naar be­ne­den trok, hoor­de hij bui­ten een auto met pie­pen­de rem­men tot stil­stand komen, een deur sloeg dicht, en twee tel­len later zag hij tot zijn ont­zet­ting een ma­ge­re man in een groe­ne loden nog net onder het val­len­de luik door dui­ken: de ko­ning! ‘Kunt u 5 mil­jard frank in dol­lars wis­se­len als­tu­blieft?’

    Mo­ge­lijk is het waar­heids­ge­hal­te van bo­ven­staand re­laas een wei­nig aan­ge­tast, mis­schien slaan wij en­ke­le pas­sa­ges uit onze po­li­tie­ke ge­schie­de­nis door el­kaar, Va­der­tje Tijd op de loop voor dok­ter Alz­hei­mer, maar het toont in elk geval aan hoe het in som­mi­ge fa­mi­lies in­ge­bak­ken zit. Nogal dik­wijls in chris­te­lij­ke.
  3. [verwijderd] 17 januari 2013 21:41
    "Ook al vindt Simi deze draad een nonsensdraad, toch speciaal deze Stichting-posting voor hem geplaatst."

    Aldus ffff.....

    Nee dit artikel heb je niet speciaal voor Simi geplaatst maar je opmerking is om te trollen richting Simi.

    Je had beter Simi serieus genomen toen ie zo'n 10(!!!)jaar geleden al aangaf dat goud zou gaan stijgen.Pas de laatste jaren ben jij voor wat dat betreft wakker geworden.
    Jij kunt nog veel leren van Simi ffff.En niet enkel op beleggingsgebied....dus lees zijn postings goed !

    Succes,fijne avond en slaaplekker ffff.
  4. [verwijderd] 19 januari 2013 13:23
    quote:

    ben d'r klaar mee schreef op 8 januari 2013 18:03:

    gezocht: politici met visie en rechte rug.

    ook voor het oplossen van de eurocrisis...

    ach ja, het land krijgt de bestuurders die het verdient natuurlijk.
    Ben, helemaal gelijk.
    Een van de grootste thema's die je de laatste jaren ziet in politiek en bedrijfsleven is het ontbreken van een lange termijn visie. Het zijn de one-liners die de agenda bepalen, de one-liners die het zo goed doen op Twitter en bij Pauw en Witteman en DWDD. En hoewel Wilders juist daar niet optreedt, is hij de koning van het genre.
    Het gaat alleen nog om media-exposure en de poll van vanavond.
    Als je dan iets wil gaan doen voor de langere termijn, dan heb je meer dan 140 tekens of de 3 minuten spreektijd op TV nodig, en dan weet je dus bijna zeker dat je bij de volgende verkiezingen op plaats 120 staat, of dat je partij gedecimeerd wordt.
    Er werd afgelopen week gepleit voor een vaste kamercommissie die de langere termijn in de gaten gaat houden. Zieliger kan het niet worden, want daarmee wordt impliciet toegegeven dat die langere termijn nu niet meetelt in de politiek.

    Voor het bedrijfsleven geldt deels hetzelfde. Mooi voorbeeld is KPN; Zonnekoning Scheepbouwer heeft met zijn dividendbeleid (dividend ten koste van noodzakelijke investeringen) zichzelf en de aandeelhouder verwend, maar heeft het bedrijf aan de rand van de afgrond gebracht. In een klein jaar tijd is het dividend gedecimeerd om de noodzakelijke investeringen te kunnen betalen. Tegelijk is de schuldpositie van KPN vergelijkbaar met die van een deel van de huizenbezitters; onnodig en onverantwoord hoog.

    Vrijwel alle bedrijven die alleen de aandeelhouderswaarde erkennen als leitmotiv, hebben een focus die niet veel verder gaat dan het volgende kwartaal. En alle aandeelhouders die op een dag merken dat er een onstuitbare koersval plaatsvindt, hebben dat dus ook deels aan zichzelf te danken.
  5. [verwijderd] 23 januari 2013 08:22
    Er schijnt vandaag in het NL parlement een debat te zijn over de tax haven status van Nederland.Fiscale optimalisatie op makro schaal;
    www.bloomberg.com/news/2013-01-23/yah...

    " Now, as a deficit-strapped Europe raises retirement ages and taxes on the working class, the Netherlands’ role as a $13 trillion relay station on the global tax-avoiding network is prompting a backlash."

    In 2009, for example, the Dutch unit collected 101.5 million euros in royalties from around the world -- and promptly paid out 98.7 percent of that to the Cayman subsidiary, records show. If those payments went directly from, say, Yahoo’s France sales arm to the Cayman unit, they could trigger a 33.3 percent withholding tax in France.
    Hollande door Holland genomen...

    Gr,
    JJ



  6. [verwijderd] 23 januari 2013 09:57
    ‘Fiscale route Fransen opmerkelijk’
    Steeds meer Franse bedrijven vestigen zich om fiscale redenen in Nederland. Dat schrijft Het Financieele Dagblad woensdag. In een aantal bedrijven, zoals waterbedrijf Veolia, heeft de Franse staat grote belangen. In totaal zouden twintig Franse ondernemingen met een omzet van minimaal twee miljard euro financiële holdings in Nederland hebben opgericht.

    Onduidelijk is hoeveel belastingvoordeel de bedrijven hebben bij de constructie, omdat uit de jaarrekeningen niet is op te maken hoeveel winst via Nederland loopt. Het feit dat de staat participeert in bedrijven die deze fiscale route zouden bewandelen, is volgens het FD opmerkelijk. De Franse regering uitte onlangs felle kritiek op onder anderen Gérard Depardieu, die naar het buitenland verhuisde vanwege het zware belastingregime.

    De Volkskrant schrijft woensdag dat de grootste multinationals ter wereld in 2011 zeker 57 miljard euro via Nederland zouden hebben gesluisd, waarbij weinig tot geen belasting aan de Nederlandse fiscus hoefde te worden afgedragen. De constructies waarvan de multinationals zich bedienen zouden bovendien vaak gebruikmaken van Nederlandse rechtsvormen als stichtingen en coöperaties, die niet lijken te stroken met hun commerciële aard.
  7. forum rang 7 ffff 27 januari 2013 17:38

    Een mens leert IEDER DAG weer bij...... Als hij maar goed rondom zich heenkijkt. Want wat leert onderstaand bericht: ten eerste wat we al heel lang weten: een vos verleert niet zo gauw zijn streken...Of weer anders gezegd: Er wordt een schijnmanoeuvre op touw gezet. NOOIT heb ik erbij stilgestaan dat je in de statuten van een Stichting kunt laten opnemen dat de tegoeden...naar een andere Stichting moeten. Een mens leert iedere dag bij...

    'Geld van stichting Fabiola wordt gewoon doorgestort'
    zondag 27 januari 2013
    Bron: VMMA
    Auteur: jns
    Aanraden174

    Bij de ontbinding van de omstreden stichting Pereos wordt het vermogen van koningin Fabiola gewoon doorgestort naar twee andere fondsen. Dat staat in de statuten van Pereos, zegt Michel Maus, professor fiscaal recht aan de VUB.

    In een uitgebreide brief, waarin ze haar verontschuldigingen aanbood, kondigde koningin Fabiola vrijdag aan dat ze haar omstreden stichting Pereos opdoekt. Die stichting veroorzaakte twee weken geleden heel wat commotie omdat ze daardoor verhinderde dat haar familie na haar dood successierechten moest betalen op haar omvangrijke erfenis

    Onduidelijkheid blijft

    De ontbinding lijkt nu sterk op een schijnmanoeuvre, zegt professor Michel Maus. 'De statuten van de stichting Pereos voorzien dat het vermogen bij ontbinding wordt doorgeschoven naar de stichting Astrida van koning Boudewijn en een andere stichting van koningin Fabiola in Spanje. We weten nog altijd niet over welk vermogen het gaat en wat de uiteindelijke bestemming ervan zal zijn.'

    Er blijven ook vragen over het ontwijken van erfenisrechten, zegt Maus. 'Het vermogen dat werd overgedragen aan de stichting Pereos is weg uit het vermogen van Fabiola. Het behoort niet meer tot haar patrimonium, dus als zij sterft zullen daar geen succesierechten op betaald worden.'

    De ontbinding van de stichting Pereos kan nog even op zich laten wachten, want eerst moet er een vereffenaar worden aangesteld. Daarna beslist een rechter over de ontbinding.

    500.000 euro inleveren

    Hoewel de stichting wordt opgedoekt, blijft premier Elio Di Rupo achter de hervorming van de dotaties staan. ‘Er bestaat daar een grote politieke consensus over', klinkt het. Concreet: Fabiola moet onmiddellijk 500.000 euro per jaar inleveren, zodat haar toelage daalt van 1,44 miljoen naar 920.000 euro. Later wordt ook de steun aan prinses Astrid en prins Laurent aangepakt; zij zijn allebei jaarlijks goed voor 300.000 euro.
  8. forum rang 7 ffff 2 februari 2013 17:39


    In België praten ze er al dagen over: Al die ruim 200 miljard die er naar toe gesluisd worden en 187 miljoen die het afgelopen jaar opbracht. Een fiscale druk van 0,75 procent.... Gigantische artikels in diverse bladen.

    En Nederland doet driftig mee: ASML, Philips, DSM en een hele leuke: Heineken heeft een mouterijtje, waarachtig een hele echte met een echte moutomzet van 7 miljoen per jaar....maar wel een vermogen van Heineken van ruim 4 miljard sinds enkele jaren op een heel kleine appartementenadresje. Het is smullen dit weekend. Fiscale optimalisatie op zijn best en iedr land denkt alleen aan zichzelf.
    Stuk voor stuk zijn ze geen haar beter dan de rest en België profiteert het meest. En dan het hoofdartikel: Ga je die constructies aanpakken...dan verhuizen ze gewoon: Philips trok alweer voor een stuk weg, evenals een grote Finse multinational, maar Excon, BP, Intel, Coca Cola en lees al die artikelen in de Belgsiche pers: Ze profiteren er volop van.

    ffff is dus niet de enige Hollander die fiscale optimalisatie iets moois vindt....

    Neerlands trots stalt vermogen in België AMSTERDAM (AFN) - Nederlandse multinationals hebben miljarden aan eigen vermogen ondergebracht in België. Ze maken daar gebruik van een gunstige fiscale regeling. Dat meldt Het Financieele Dagblad zaterdag op basis van eigen onderzoek.


    Eind 2011 hadden bedrijven als Heineken, Philips, DSM en Unilever bijna 26 miljard euro in België gestald. Ze profiteren daar van de zogeheten 'notionele intrestaftrek'. Bedrijven mogen over hun eigen vermogen min de waarde van de deelnemingen een fictieve rente berekenen. Die is gekoppeld aan die van tienjarige Belgische staatsobligaties en is fiscaal aftrekbaar.

    De Nederlandse multinationals zijn van de 'België-route' gebruik gaan maken sinds een soortgelijke regeling in Nederland eind 2010 werd afgeschaft. Toch is de Belgische regeling niet meer voor elk Nederlands concern aantrekkelijk, omdat de rente van de staatsobligaties daalt en het aftrekpercentage dus ook, aldus hoogleraar en PwC-partner Stef van Weeghel.

    Volgens de Belgische zakenkrant De Tijd maakt bijna 20 procent van de 100 grootste bedrijven ter wereld gebruik van fiscale voordelen in België. Daaronder zijn olieconcerns als BP en ExxonMobil en staalgigant ArcelorMittal. De laatste had tot voor kort 45 miljard euro aan eigen vermogen in België ondergebracht.

  9. forum rang 7 ffff 2 februari 2013 17:44
    www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_...

    Let eens op de namen van de bekendste mondiale multinationals!

    Be­las­ting­rou­te België
    De Tijd dook twee weken onder in een we­reld van mil­jar­den­trans­ac­ties en post­bus­be­drij­ven. En ont­dek­te een druk be­va­ren be­las­ting­rou­te. Lees za­ter­dag in de krant het eer­ste deel van onze zes­de­li­ge reeks over die route.

    Het eerste deel van 6 delen....Heel benieuwd wat ze allemaal nog meer "ontdekt" hebben. En dan zijn er mensen die denken dat het allemaal maar..." een beetje bijzaak" is en niets met beleggen van doen heeft......

    Ongelooflijk!

    Peter
  10. [verwijderd] 10 april 2013 13:11
    Past ook wel in dit draadje, ik hoor net het laatste nieuws topper van front National is ook gepakt met zwart geld, ook in Frankrijk is dus het jachtseizoen op foutfraudeerders geopend.

    Geweldig, Trouw en alle journalisten zetten de duimschroeven bij Ministerie financien, zullen nu zelf onderzoek en maatregelen moeten optuigen.
    Er is geen toekomst meer mogelijk door te zeggen, we wisten het niet, nu is het volop bekende en echte ontduikende fouterikken laten lopen geen optie meer voor ministerie.

    Geweldig van Trouw, dit zet meer zoden aan de dijk dan simpelweg de namen te geven.

    AMSTERDAM -
    Trouw gaat staatssecretaris Frans Weekers van Financiën en de Belastingdienst niet verder helpen. Het dagblad kreeg van die twee partijen het verzoek tot een gesprek om de gegevens die Trouw heeft over fiscale routes naar belastingparadijzen te delen. Hoofdredacteur Willem Schoonen denkt dat een gesprek geen zin heeft.

    www.telegraaf.nl/binnenland/21465428/...

    Prachtig deze laatste alinia.
    Als de informatie niet door de politiek zelf te achterhalen zou zijn, had Schoonen er wellicht anders in gestaan, zo zegt hij. „Maar zij hebben een eigen apparaat, eigen middelen. Daarom zie ik geen aanleiding om ons standpunt te veranderen.

    Geen korte scope, hier gaan ze nog jaren de politiek mee om de oren slaan, foutfraudeerders zijn hun leven niet meer zeker.
  11. forum rang 7 ffff 10 april 2013 14:00
    www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_...

    12:50 - 10 april 2013
    Arnault wil geen Belg meer worden

    Zou hij zich ook kapotgeschrokken zijn van de liquidatiebonus?

    Neen hoor, geintje! Het heeft te maken met zijn Belgische Stichting volgens zijn verklaringen. Wat IK dan weer niet begrijp, want voor een Belgische Stichting hoef je echt niet een Belg te zijn. Enfin, het feest gaat dus niet door, of zo je wilt: De Franse socialisten zullen blij zijn dat dan in ieder geval een mens minder naar België is vertrokken. Over die honderden andere stinkend rijke Fransen die wel naar België zijn verhuisd zullen we dan maar zwijgen.
    Nu even serieus: IK denk dat superfiscalist Arnault, dankzij zijn fiscalisten al een andere uitweg heeft gevonden die minder commotie geeft. Maar dat kan ik natuurlijk niet bewijzen. Dat weten we met zijn allen over tien of vijftien jaar.....

    Peter
  12. forum rang 7 ffff 12 april 2013 11:46
    JR,

    Over die arme Belgen hoef je niet zo in te zitten. Heb je lijstje gezien van gemiddelde vermogen van Europeanen, waarop de gemiddelde Belg ruim 2 ton bezit en een gemiddelde Nederlander 1 ton.....Publikatie deze week door Europese centrale Bank. ( "Arme Duitsers, die pak minder bezitten dan rijke Cyprioten..")

    Maar inderdaad is de belastingdruk op arbeid moordend in België en in mijn ogen is dat dan ook de allerbelangrijkste reden van het zo welig tierende zwartgeldcircuit in België. Hoe duurder je arbeid maakt, hoe interessanter het wordt om het zwart te doen. Het is toch allemaal zo logisch als wat. Behalve voor sommige mensen, die het eenvoudigweg niet willen snappen.

    De belastingdruk op vermogen is juist ontzettend laag in België. Reden waarom al die Franse multimiljonairs naar Brussel komen, Echt een belastingparadijs, zonder overdrijving.

    Als je nu nog de vergelijking maakt wat je in Frankrijk, Duitsland, Nederland als vermogende betaalt, dan komt België er wel gunstiger uit.
    Regelmatig doe ik dat wel eens vergelijken met Nederland; Nou dan loop je gillend weg!

    Dus wat dat betreft hebben de sossen wel wat gelijk als ze stellen dat er een verschuiving moet plaatsvinden van belasting op vermogen in plaats van belasting op arbeid. Een ongetrouwde, alleenstaande hardwerkende eind-twintiger betaalt een vermogen aan belasting in België. Dat loopt op tot meer dan 60 procent.

    Maar heb je eenmaal vermogen...tja dan zijn er weinig landen waar het zo goed toeven is. Zeker als je dan ook nog het vermogen wilt doorgeven naar de volgende generatie. Je kunt dat in België arrangeren zonder dat er vrijwel 1 Euro betaald moet worden. Zoiets moet je in Nederland of Duitsland, om te zwijgen over Frankrijk... eens proberen...

    Peter
  13. [verwijderd] 12 april 2013 11:51
    quote:

    ffff schreef op 12 april 2013 11:46:

    De belastingdruk op vermogen is juist ontzettend laag in België. Reden waarom al die Franse multimiljonairs naar Brussel komen, Echt een belastingparadijs, zonder overdrijving.

    Peter
    Belastingparadijs.
    Dat was Cyprus ook, hebben heel wat nu leergeld betaald, en het is nog niet over ze hebben een extra tekort van 10 miljard, er gaan er nog meer bloeden.

14.280 Posts
Pagina: «« 1 ... 74 75 76 77 78 ... 714 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0771 -0,10%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,00%
Gold spot 2.360,72 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

Accsys
+5,43%
CM.COM
+2,92%
NX FIL...
+2,63%
RANDST...
+2,61%
ForFar...
+2,43%

Dalers

Kendrion
-2,99%
UMG
-2,95%
Alfen ...
-2,63%
EBUSCO...
-2,29%
VIVORY...
-1,85%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links