Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fiscale optimalisatie

14.273 Posts
Pagina: «« 1 ... 35 36 37 38 39 ... 714 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 New dawn 10 november 2012 19:39
    quote:

    E.Roemer MP schreef op 10 november 2012 18:34:

    [...]

    Elk percentage mag.
    Het percentage welke een democratisch gekozen meerderheid nodig acht om gemeenschappelijk ook weer door een democratisch gekozen meerderheid vastgestelde doelen te verwezenlijken.
    En nee Fred niet om audi's A6 voor iedereen beschikbaar te krijgen.

    Dat kunnen heel lage percentages zijn of heel hoge.
  2. forum rang 7 ffff 10 november 2012 19:42
    Juist heel erg slim, A5. Ontzettend slim. Maar dat hebben zoveel mensen nog lang niet door, dat percentages niks zetggen, maar dat effectieve percentages het grootste gedeelte van de waarheid zeggen.
    En dan hebben we het nog niet over het speciale circuit gehad. Dat haalt alles nog eens opnieuw onderuit en maakt alles opnieuw toch oh zo betrekkelijk.\

    Je hebt er die het snappen en doorhebben en je hebt er die het nooit snappen en doorhebben en maar lopen jengelen.

  3. [verwijderd] 10 november 2012 19:46
    quote:

    ffff schreef op 10 november 2012 19:42:

    Maar dat hebben zoveel mensen nog lang niet door, dat percentages niks zetggen, maar dat effectieve percentages het grootste gedeelte van de waarheid zeggen.

    Hiermee zeg je nu zelf dat je opmerking dat 52% teveel is een nietszeggende opmerking is.
  4. [verwijderd] 10 november 2012 19:47
    Ja maar ik stel ook vragen waar je niet met antwoord komt gewoon omdat je het niet hebt.
    Je zit hier steeds te oreren dat je wegloopt met je multimiljoen, maar als ik schrijf wat het tijdens de zg vorige hausse voor impact had blijf je weg.
    Daarom zeg ik ook nu weer ga maar want al die multimiljoenen die je in VW of EADS hebt blijven daar toch en zo niet als jij eruit gaat zakt de koers stap ik en Alijas of wie dan ook daar weer in.

    Als morgen blijkt dat China aandelen beter renderen en net zo safe als onze zijn ga jij daarheen, mij best doe maar ga niet zitten huilen dat men jou of jullie hier niet kunnen missen.

    Ps die Zweden betalen over de 78% bij €73000 ze zijn daar zeer tevreden omdat ze begrijpen dat er ook weer veel terugkomt.

  5. [verwijderd] 10 november 2012 20:01
    Ik ben niet zozeer geinteresseerd in percentages, als je echt wil en er wat geld voor over hebt, hoef je nergens 52 procent te betalen. Zelfs niet 40, zelfs niet 25, als je het wat bonter wil maken ( en iets risicovoller, kan die 25 ook nog substantieel lager), het gaat er meer om wat de functie is van belastingheffing en uitgaven van overheid.

    Veel mensen die proberen zo min mogelijk belasting te betalen verwachten wel dat de overheid functioneert en hen voorziet van voorzieningen, ook voor zover het gaat om o.m. veiligheid, onderwijs en gezondheidszorg. Er zijn ook landen waar belastinginning niet of nauwelijks functioneert en er dus ultieme fiscale optimalisatie is, maar daar ontbreekt het aan veel zaken die men wel verwacht. Die zaken zijn wel te verkrijgen maar hebben een prijs, die weliswaar niet via belastingheffing geind wordt, maar wel betaald moet worden.

    Dat is de financiële kant van de zaak; wie wil in een fiscaal geoptimaliseerd land wonen waarbij basis voorzieningen lastiger toegankelijkzijn, willekeur de norm is en veiligheid een schaars goed. Zef is vaak genoeg in dergelijke landen geweest om te
    weten dat al te grote verschillen tussen arm en rijk, een slecht functionerende overheid, slechte publieke voorzieningen en daardoor onveiligheid een slechte combi zijn voor een prettig leefklimaat.

    Daarnaast is er de morele issue, een willekeurige wo student kost de gemeenschap veel en als het om medici gaat zelfs een fortuin; de gemeenschap vindt dat belangrijk, is het dan moreel aanvaardbaar dat diezelfde medici zich verenigen in maatschappen die ( als ze slim zijn de boel fiscaal optimaliseren) de gemeenschap, zorgverzekeraars 200 euro + per uur in rekening brengen en vervolgens pogen de basis voor de financiering van hun eigen opleiding, althans van hun opvolgers uit te hollen.

  6. [verwijderd] 10 november 2012 20:08
    quote:

    Ali Jas schreef op 9 november 2012 18:44:

    [...]

    Het zijn niet enkel banken ook privepersonen berokkenen onze schatkist schade door als uiterste consequentie zich in een ander land te vestigen.

    Da's dan toch ook "het summum van huichelarij" of gelden daar andere maatstaven voor?
    Gelden voor jou andere morele maatstaven dan voor banken FFFF?
  7. forum rang 4 New dawn 10 november 2012 20:19
    Het is vind ik moreel normaal om je in een ander land te vestigen als daar betere mogelijkheden zijn en het toegelaten is.

    Veel Nederlanders in het verleden gingen naar Australië, Canada en de USA.

    De beweegreden die je hoort zijn velerlei. Nederlanders gingen recentelijk naar Noorwegen vanwege de ruimte en mogelijkheden voor ze daar.

    Er zijn allerlei redenen: economische, klimaat, gunstige belastingen, etc.
  8. [verwijderd] 10 november 2012 20:20
    Om het nog iets scherper te stellen, de immateriële randvoorwaarden die een goed functionerende gemeenschap creëert dient voor een substantieel deel opgebracht te worden door degenen die daar het meest van profiteren.

    Medici zijn daar een goed voorbeeld van, geen enkele geneeskunde student zou zijn wat hij of zij is als de randvoorwaarden niet aanwezig waren om hen ook in staat te stellen te worden wat zij zijn. Dit is temeer belangrijk nu medici slechts geld verdienen door het collectieve zorgsysteem wat er in stand gehouden wordt door de overheid en betaald wordt door de belastingbetaler.

    Bij een willekeurige ondernemer die een product produceert ligt het wat diffuser, niet in de laatste plaats omdat het risico wat deze ondernemer neemt veel groter is.
    Wellicht zou je belastingheffing mede afhankelijk moeten stellen van de mate waarin een individu gebruik heeft gemaakt van de randvoorwaarden om in economische zin te worden wie hij is, dus grote investering overheid en slechts functionerend ingebed in het door de overheid gecreëerde systeem: hoge belasting, volledig onafhankelijk weinig belasting.
    Soort nivellering 2.0
  9. [verwijderd] 10 november 2012 20:27
    Omdat peter mij uitnodigde mijn visie te delen, doe ik dat nu even uitbundig.

    21 procent btw is veel te weinig; belasting op arbeid behoort lager te zijn dan belasting op schaarse grondstoffen, lb omlaag en btw omhoog, stimuleert werkgelegenheid en stimuleert verstandiger met grondstoffen omgaan.

    Ik kom nooit meer bij een schoenmaker omdat nieuw kopen goedkoper is dan herstellen en ik heb geen goedkope schoenen.
    Tv repareren, kansloos

  10. [verwijderd] 10 november 2012 20:27
    quote:

    henk38 schreef op 10 november 2012 20:20:

    52% belasting en 21% btw is ook belachelijk
    Waarom, hangt helemaal af van wat er voor terugkomt en de meerderheid van onze democratie willen met belastingheffen.
    Die 21% maak je maar klaar binnen enkele jaren 23% om daarna naar de 25% te gaan.

  11. [verwijderd] 10 november 2012 20:29
    quote:

    E.Roemer MP schreef op 10 november 2012 20:27:

    [...]

    Waarom, hangt helemaal af van wat er voor terugkomt en de meerderheid van onze democratie willen met belastingheffen.
    Die 21% maak je maar klaar binnen enkele jaren 23% om daarna naar de 25% te gaan.

    Ja dat vraag ik me ook af , wat krijgen we er voor terug ?
  12. [verwijderd] 10 november 2012 20:36
    Ik ben het met Peter eens. Daar zal hij vast van staan te kijken. Praten over percentages is zinloos. Blijft de vraag waarom hij het dan wel deed.
    Maar ik vind dat om een heel andere reden dan Peter. Van Peter heb ik eigenlijk geen reden gehoord.
    Praten over percentages is volgens mij pas zinvol als je eerst omschrijft welke taken de overheid op zich zou moeten nemen en welke niet.
  13. [verwijderd] 10 november 2012 20:36
    Geachte e. Roemer, inderdaad krijgen ze veel meer, een veilige omgeving, de mogelijkheid om een baan te vinden, een menswaardig bestaan, de mogelijkheid een huis te vinden, niet gediscrimineerd worden, niet schaamtevol in de rij hoeven te staan voor voedselbonnen, niet dood te vriezen op een willekeurige straathoek, gelijk behandeld te worden door politie en justitie enz.

    Vergis je niet, de immateriele welvaart ook voor uitkeringstrekkers is ongekend, daar kijken veel andere landen met verbazing naar, dus datcmoeten wij niet bagetaliseren
14.273 Posts
Pagina: «« 1 ... 35 36 37 38 39 ... 714 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 907,25 +0,34%
EUR/USD 1,0781 -0,01%
FTSE 100 8.425,52 +0,53%
Germany40^ 18.791,00 +0,56%
Gold spot 2.366,80 +0,88%
NY-Nasdaq Composite 16.346,27 +0,27%

Stijgers

AMG Cr...
+3,08%
Accsys
+2,41%
NSI
+1,57%
BAM
+1,50%
Arcelo...
+1,31%

Dalers

Arcadis
-1,40%
EBUSCO...
-1,31%
Wolter...
-1,15%
INPOST
-1,09%
UMG
-1,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links