Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Risico SNS-perpetuels.

1.555 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 78 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 DaarIsDePoen 13 augustus 2012 21:56
    quote:

    de bos schreef:

    ...als sns gered moet worden zullen achtergestelde obligatiehouders moeten bloeden...
    ...
    Ongetwijfeld, maar er blijft wel iets over van waarde. (gok zo 20%) Die pari passu met aandeelhouders blijft ondanks dat de staat boven de wet staat (en ik denk met gegronde reden) wel lastig. ...
    Velen vinden dat de obligatiehouders moeten bloeden. Echter, weinigen beseffen dat pensioenfondsen bij de grootste obligatiehouders zijn en dus dat velen de gevolgen via hun gekort pensioen zullen voelen.

    Velen in deze afgunst maatschappij wentelt zich in de "schadenfreude" omdat enkele particuliere beleggers wat nadeel kunnen ondervinden, ondertussen schieten de afgunstigen zichzelf wel in de voet.
  2. forum rang 4 DaarIsDePoen 13 augustus 2012 22:18
    quote:

    ben d'r klaar mee schreef:

    nee, dan beter de lasten afwenden op de belastingbetalers.

    en het verlies dat pensioenfondsen zullen maken op afschrijving perpen is wel te overzien.
    Niet te vergeten: als er gekort wordt op de SNS-perps deelt de Nederlandse staat (=belastingbetaler) ook in de klappen, tenzij de wet eventjes ernstig v e r k r a c h t wordt.
  3. [verwijderd] 13 augustus 2012 22:33
    lijkt me niet. zie hoe het in andere landen gegaan is (en ECB met Griekenland).

    dat was een gedachte die ik ook had tijd terug en daarop gebaseerd LT2 gekocht van SNS. maar nu denk ik dat zelfs die de dans niet gaan ontspringen. enige vraagteken lijkt me of senior bonds ook moeten delen in de pijn. lijkt me niet voor de hand liggend, maar niet uit te sluiten.
  4. forum rang 4 DaarIsDePoen 14 augustus 2012 16:31
    quote:

    ben d'r klaar mee schreef:

    nee hoor, obligaties die ECB had gekocht van Griekenland waren dezelfde als waarop private partijen haircut moesten nemen...

    overheden hoeven zich niet aan de spelregels te houden in tijden van crisis. als je daarop vertrouwt ... veel succes.
    En ik die dacht dat Nederland een rechtsstaat was. Weer een illusie armer :(

    Ondertussen: www.eurobench.com/beursnieuws/1033514...
  5. forum rang 5 The Third Way... 15 augustus 2012 16:39
    SRLEV oblies bijkopen?

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het aandeel SNS Reaal (SR.AE) noteert woensdag bijna 6% hoger. Analist Jan Willem Weidema van ABN Amro ziet een samenhang met de sterke kapitaalpositie die sectorgenoot ASR woensdag bekendmaakte. Dit voedt speculatie over een overname door ASR van de verzekeringsactiviteiten van SNS Reaal, dat met de opbrengst de resterende staatssteun kan afbetalen. ASR's kapitaalbuffer van EUR1-1,4 miljard is volgens Weidema voldoende voor een substantieel deel van die verzekeringsactiviteiten van SNS Reaal. Het pensioenonderdeel Zwitserleven, dat volgens Weidema goed past bij ASR, zou EUR0,5-0,7 miljard moeten opbrengen voor SNS Reaal, schat de analist. SNS Reaal stijgt woensdag rond 16.30 uur 5,8% tot EUR1,16. De Midkap-index stijgt 0,6%. (AVR)

    August 15, 2012 10:29 ET (14:29 GMT)
    © 2012 Dow Jones & Company, Inc.
  6. forum rang 5 The Third Way... 15 augustus 2012 16:42
    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--ASR Nederland heeft een stevige balans en is daarmee prima in staat om gezond zelfstandig de toekomst in te gaan, zegt bestuursvoorzitter Jos Baeten. Hoewel dat de primaire focus is van de verzekeraar, is het tegelijkertijd duidelijk dat consolidatie in de sector een mogelijkheid is in de krimpende Nederlandse verzekeringsmarkt, zegt de topman woensdag in een gesprek met Dow Jones Nieuwsdienst.

    Baeten gaat niet in op concrete mogelijkheden, zoals de mogelijke plannen van sectorgenoot SNS Reaal (SR.AE) om zijn verzekeringsactiviteiten te verkopen. SNS, dat moeite heeft met het terugbetalen van ontvangen staatssteun, heeft zakenbankiers ingehuurd om strategische opties te onderzoeken, waaronder de verkoop van bedrijfsonderdelen.
    "Het is bekend dat zakenbankiers overal aankloppen en dat iedereen met iedereen praat. Maar ik doe daar geen uitspraken over", zegt Baeten.

    Een analist van Bank of America Merrill Lynch suggereerde onlangs dat ASR een aantrekkelijke potentiele koper kan zijn van de verzekeringstak van SNS Reaal, omdat de verschuldigde staatssteun in dat scenario een minder urgent probleem wordt. ASR is zelf in Nederlandse staatshanden sinds de ontmanteling van het Fortis-concern in 2008.

    ASR Nederland maakte woensdag een sterke stijging bekend van de solvabiliteit in het eerste halfjaar. Volgens Baeten is dat het gevolg van de keuze om de verzekeraar te sturen op soliditeit. "Die keuze is enkele jaren geleden gemaakt, omdat we dachten dat de crisis wel eens lang zou kunnen duren", zegt de topman.
  7. [verwijderd] 15 augustus 2012 19:32
    Wat een kul, het laatste waar ASR aan denkt is om nog meer onverantwoord risico aan boord te nemen. Ik denk dat ze eerder zorg hebben om hun commerciele vastgoedpositie af te wikkelen, tenminste zolang ze eigendom van de staat zijn. Sturen en denken is nou niet iets waar ASR sterk in gebleken is de afgelopen jaren. Overmoed van de communicatieboys, lijkt me.

    Tenzij het een politiek gedreven aankoop zou zijn onder expliciete staatsgarantie. Maar dat zou een dikke fuck-you jegens de belastingbetaler zijn, lijkt me.
  8. [verwijderd] 15 augustus 2012 21:59
    Mee eens. ASR blijft beter bij z'n eigen toko; zit je net lekker met je solvabiliteit, zou je de zaak weer op scherp gaan zetten met SR Lev. Niet verstandig voor ASR. Echter, het is de NL staat 100% aandeelhouder is van ASR, en het dus in principe voor het zeggen heeft. En diezelfde staat is ook bij SNS geldschieter. De solvabiliteit van ASR zou zomaar eens gezien kunnen worden als een uithangbord.
  9. [verwijderd] 16 augustus 2012 08:58
    Q2 Cijfers SNS Reaal vielen imho wel mee trouwens. Alhoewel vooral door een winst op 'derivaten' bij de verzekeringstak. Wat ik wel een beetje vreemd vind, een derivaat in de verzekeringshoek sluit je af om een positie te hedgen. Normaliter staat dan tegenover een winst op een derivaat een verlies op de onderliggende positie, tenzij het een speculatief derivaat is. Dus ik zou wel eens willen zien wat dat dan exact voor een positie was.

    Uit het persbericht echter:
    " We onderzoeken op dit moment een breed scala aan maatregelen gericht op versterking en vereenvoudiging van onze kapitaalbasis alsook strategische herstructureringsscenario’s, zoals de verkoop van bedrijfsonderdelen. "

    Het vetgedrukte vond ik wel opvallend!

    Core-capital ratio bank iets gestegen, solvabiliteit verzekeringen iets gedaald. Geen goodwill impairment. Solvabiliteit verzekering wordt zo snel te zien gestut door vermogenswinsten op derivaten (zie hierboven) en gerealiseerde winsten op obligaties.
  10. benito c. 16 augustus 2012 09:18
    Ik denk ook dat de gerealiseerde winsten op derivaten en obligaties zorgen voor een lager renteresultaat vanaf heden. Gejuich is m.i. niet op zijn plaats.

    Het zou inderdaad best kunnen , als de financiele markten kalm blijven, dat men wat winst probeert te maken door laag genoteerde obligaties terug te kopen via ruilbiedingen. Dat is echter wel behoorlijk gokken, als de vulcaan barst, zijn dat ook de eersten om ten onder te gaan.
  11. benito c. 16 augustus 2012 09:55
    quote:

    The Third Way... schreef op 16 augustus 2012 09:21:

    Wat voor dit draadje verder ook relevant is, is de opmerking dat er een te veel aan tier 2 kapitaal is...

    Bedoel je dit?:
    De aanpassing loopt ook vooruit op het nieuwe
    wettelijke kader voor verzekeraars, Solvency II. Het gebruik van de nieuwe rentecurve had een positief effect van 20
    procentpunten op de solvabiliteit. Op holdingniveau van de verzekeraar werd dit effect echter bijna geheel tenietgedaan
    door een stringenter standpunt ten aanzien van Tier 2 kapitaal dat meetelt als solvabiliteitskapitaal. Dit had een negatief
    effect van 19 procentpunten op de solvabiliteit. Op basis van de nieuwe rentecurve en met toepassing van het
    stringentere standpunt ten aanzien van Tier 2 kapitaal, bedroeg de solvabiliteit van de verzekeringsactiviteiten 199%, iets
    onder de gerapporteerde 203% ultimo 2011.
  12. forum rang 5 The Third Way... 16 augustus 2012 14:26
    Yep, ook terug te vinden op p. 30 v/d analistenpresentatie. Wat zou de reden kunnen zijn?

    Voor Basel III is het nog te vroeg, zou het dan door de vermindering v/d tier 1 vermogenspositie kunnen zijn? Lijkt me ook niet want daarvoor is een 20% klap op het totale vermogen te groot. Wie het weet mag het aub zeggen.

    Wat me wel verbaasd is dat het overtollige tier 2 nog niet is teruggekocht, wat zit daarachter? En wat ik me eerder afvroeg, gaat dit nog gebeuren en kunnen wij hier ons voordeel mee doen...

1.555 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 78 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0771 0,00%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,47%
Gold spot 2.360,72 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

Accsys
+5,43%
CM.COM
+2,92%
NX FIL...
+2,63%
RANDST...
+2,61%
ForFar...
+2,43%

Dalers

Kendrion
-2,99%
UMG
-2,95%
Alfen ...
-2,63%
EBUSCO...
-2,29%
VIVORY...
-1,85%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links