Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Wessanen« Terug naar discussie overzicht

Week 23 t/m 29 juli

234 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 SAHR-0310 26 juli 2012 19:06
    UPDATE
    AMSTERDAM - Wessanen heeft aangekondigd aan het eind van het jaar te komen met een plan van aanpak om uit het slop te raken. Het voedingsmiddelenbedrijf maakte gisteren tegenvallende financiële resultaten bekend over het tweede kwartaal.

    Beleggers hopen dat drankendivisie ABC snel wordt verkocht. Deze tak groeit wel en is dé winstmaker binnen het concern. De verwachting is dat Wessanen circa 100 miljoen euro kan vangen voor ABC; zo zou het bedrijf in een keer zijn schuldpositie kunnen wegwerken. Op termijn zullen ook de snackbedrijven Favory en Beckers in de etalage komen, waarna Wessanen zich volledig kan richten op natuurlijke en biologische voeding.

    Wessanen heeft vooral moeite de natuurvoedingswinkels rendabel te houden, zowel in binnen- als buitenland. De omzet bij deze winkels dook van 69 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2011 naar 52 miljoen euro het afgelopen kwartaal. Ceo Piet Hein Merckens gaf bij de presentatie van de cijfers aan dat veel consumenten door het economisch tij momenteel de reformwinkels ontwijken en hun boodschappen elders doen. Concurrent Udea, onder meer bekend van EkoPlaza, geeft in dagblad Trouw echter aan weinig te merken van het lage consumentenvertrouwen. Directeur Erik Does rekent op een jaaromzet die 14 miljoen hoger ligt dan in 2011. EkoPlaza heeft nu 56 vestigingen en Does verwacht dat dit er aan het eind van het jaar 60 zijn.
  2. [verwijderd] 26 juli 2012 19:36
    Die natuurvoedingswinkels zijn niet van Wessanen he.. het zijn voor 100% aan franchisers.

    Udea komt nu zelf met een feit, wat de uitspraak van Merckens weerlegt.

    Het vehaal bij de cijfers klopt niet... het begint haast een ***leidende vertoning te worden. Je moet er bij optellen dat ze Kroon (grocery) iets meer dan een jaar terug hebben overgenomen (15 mil omzet ofzo) en dat zit nog deels bij het getal van 69 naar 52. Blijkbaar heeft Does al wat eerder van de HSF tak het een en ander aan omzet afgesnoept.

    Udea heeft zelf wat winkels in eigendom (naast francisers), heeft daardoor wat synergie voordelen die Wessanen niet heeft. Wessanen heeft zelfs vaak een synergie nadeel, omdat ze meer downstream zitten en het upstream minder voor ze gaat.

    Het ABC verhaal, het zou kunnen maar wat blijft er na ABC nog van over.

    Merckens geeft zelf al aan niet veel vertrouwen in de frikadellen te hebben.

    HSF tak, ik zie dat daar heel heel veel geld voor nodig is om er nog iets van te maken. Ze zullen marges moeten laten dalen en investeren in winkelpanden, die moeten kunnen concureren met supers en ekoplaza. Ook de consument in de bio supermarkt kijkt naar de prijs.


  3. Wilfried 27 juli 2012 08:11
    [quote alias=NEL id=6394754 date=201207262207]
    Weten we nog hoe het met de verkoop van Tree of life was,verkoop viel vies tegen,dus afwachten wat men voor ABC kan vangen,bedragen die in de pers rond gaan, kunnen straks in werkelijkheid ook vies tegen vallen.

    Succes

    NEL, elk stukje wat je schrijft is negatief over WESSANEN. Geen enkel probleem, maar stop alsjeblieft met "SUCCES", want je meent daar totaal niets van. Het tegenovergestelde is waar.
  4. [verwijderd] 27 juli 2012 09:04
    quote:

    Wilfried schreef op 27 juli 2012 08:11:

    [quote alias=NEL id=6394754 date=201207262207]
    Weten we nog hoe het met de verkoop van Tree of life was,verkoop viel vies tegen,dus afwachten wat men voor ABC kan vangen,bedragen die in de pers rond gaan, kunnen straks in werkelijkheid ook vies tegen vallen.

    Succes

    NEL, elk stukje wat je schrijft is negatief over WESSANEN. Geen enkel probleem, maar stop alsjeblieft met "SUCCES", want je meent daar totaal niets van. Het tegenovergestelde is waar.
    Wat nog irritanter is dat hij schrijft naar zijn eigen posities en probeert dan pump of dump. Toen hij het aandeel aan het pumpen was schreef hij alleen positieve dingen en ging andere fora langs om te zeggen dat men wessanen moest kopen. Toen waren de eventuele "negatieve verhaaltjes" waarover hij nu schrijft ook al relevant, maar dat hoorde je toen niet.

    De tree of life verkoop viel idd tegen, maar dat was tijdens NEL's pump berichtjes van een half jaar geleden ook allang bekend. Dus waarom komt hij daar nu mee aanzetten? Meneertje zit weer short of wil de aandeeltjes nog goedkoper hebben.

    En zijn succes is alleen voor hem bedoeld.
  5. [verwijderd] 27 juli 2012 09:49
    betekent wel dames en heren ,dat de vastgoedmarkt nog slechter is dan ik dacht !!!( dus eigen woning en van mijn vriendin zijn ook een stuk minder waard )

    eergisteren om 21.00 bezichtigd en daarna bod uitgebracht en verteld , dit is het !!

    gisterenavond , makelaar vroeg of we er nog wat bij wilden goooien , ik zei , ik ben wessanen niet en toen moest ie lachen en zei , je belegt toch wel in iets beter want die had het in de telegraaf gelezen en koopt zijn biospul hier bij de Estafette te Ede.

    vanochtend gekocht voor onze prijs !!

    zie dat ik net weer wes binnen heb op 2.052 !! gedeelte van 4k

    succes allemaal , eens

  6. [verwijderd] 27 juli 2012 12:16
    @ soms goed, gefeliciteerd, maar heb je ook al over de verkoop nagedacht?

    @ alle actieve mensen op deze topic, ik heb uiteengezet waarom het met de dag slechter zal gaan met Wessanen. Uit het nieuws blijkt dat het klopt.

    Hoe vliegen jullie nu dit aandeel aan? gewoon kopen als klein gokje of zijn er mensen met een strategie?
234 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.