Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

Laatste koers (eur) Verschil Volume
3,626   +0,019   (+0,53%) Dagrange 3,582 - 3,655 6.715.415   Gem. (3M) 8,1M

América Móvil biedt op deel KPN

1.089 Posts
Pagina: «« 1 ... 46 47 48 49 50 ... 55 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 pwijsneus 27 juni 2012 21:37
    America Movil Reaches Goal For 28% Stake In KPN
    By Crayton Harrison - Jun 27, 2012 9:18 PM GMT+0200

    America Movil SAB said it will reach its goal for a 28 percent stake in Royal KPN NV after it agreed to acquire 40 million shares in its tender offer, according to a U.S. regulatory filing today.
    To contact the editor responsible for this story: Crayton Harrison at tharrison5@bloomberg.net
  2. MrMarshall 27 juni 2012 22:11
    quote:

    elf schreef op 27 juni 2012 15:51:

    [...]

    Slim aan boord is alleen goed voor Slim zelf. Voor de werknemer kan hij Scheepbouwer niet evenaren dus dat laten we buiten beschouwing.

    Voor de klant kan hij goed zijn als hij Blok aan het werk zet om nu eens echt te beginnen met de zaak op orde brengen maar ook alsdan is het Slim´s eigen belang(en van zijn nog resterende mede-aandeelhouders).

    En deze resterende aandeelhouders interesseren hem geen hout hetgeen inmiddels wel is gebleken.

    En Wim Dik is van een generatie waarin zaken nog niet op een manier als deze openlijk werden geregeld en dus vergelijkbaar met sommige zogeheten mastodonten.
    Iedere aandeelhouder handelt in eigen belang, dus begrijp de relevantie niet om dat nu op Slim te betrekken.

    Slim is slim. Hij ziet een onderwaardering in KPN en die gaat hij verzilveren. Normaliter profiteren zijn medeeigenaren (lees: aandeelhouders) daar ook van.

    De vraag is: is Slim zo slim dat hij de mede aandeelhouders buitenspel kan zetten?

    Scenario 1: Slim gaat KPN winstgevender maken door mgt onder druk te zetten als grootaandeelhouder. Dan stijgt de koers en dat is goed voor alle aand.houders.

    Scenario 2: Hij dwingt KPN zich op te knippen. Waarde vloeit terug naar alle aandeelhouders.

    Scenario 3: hij lijft heel KPN in, haalt het van de beurs in haalt de waarde er dan uit. Wat is het lot van de kleine aandeelhouder dan? Klinkt als vervelend scenario, maar hoe gemakkelijk is dit voor Slim. Zie overname Oce door Canon: een gr.aandeelhouder lag jarenlang dwars en Canon heeft ze uit moeten kopen voor een hogere prijs.

    Scenario 4: ???
  3. forum rang 10 voda 27 juni 2012 22:14
    America Movil: partiele bod op KPN slaagt


    AMSTERDAM (Dow Jones)--America Movil S.A.B. de C.V. (AMX.MX) meldt woensdag dat het partiele bod om een belang van 27,7% in Koninklijke KPN nv (KPN.AE) op te bouwen is geslaagd.

    America Movil, dat wordt gecontroleerd door miljardair Carlos Slim, zei dat het aantal aangeboden aandelen KPN groter is dan het bedrijf wil kopen. In totaal werd 39,66% van de uitstaande aandelen onder het bod aangemeld.

    Het Mexicaanse concern zegt nu een belang in het Nederlandse bedrijf te bezitten van 24,9% en de additionele 2,8% te zullen kopen.

    America Movil maakte begin mei bekend EUR8,00 per aandeel te bieden. Het bod liep tot vandaag.

    KPN adviseerde aandeelhouders het bod niet te accepteren omdat het de onderneming significant onderwaardeert en geen passende premie biedt op alle uitstaande gewone aandelen voor het verkrijgen van significante invloed.

    America Movil, de grootste mobiele operator van Latijns Amerika, wil in Europa voet aan de grond krijgen via het belang in KPN en via een minderheidsbelang in Telekom Austria AG (TKA.VI), waarvan het tot 23% in handen wil krijgen.

    Chief financial officer Carlos Garcia Moreno van America Movil herhaalde vorige week dat de intentie van het bedrijf is om een 'strategische, langetermijn partner' te zijn voor de Europese bedrijven.


    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@dowjones.com
  4. forum rang 10 voda 27 juni 2012 22:35
    América Móvil heeft kwart KPN

    Gepubliceerd op 27 jun 2012 om 21:53 | Views: 272

    MEXICO-STAD (AFN) - De Mexicaanse telecomgigant América Móvil heeft 24,9 procent van KPN in handen en kan dat belang nog verder uitbreiden tot de gewenste 27,7 procent. Dat maakte het concern van miljardair Carlos Slim woensdag bekend.

    Op het laatste moment waren KPN-aandeelhouders er als de kippen bij om hun stukken aan te bieden voor een bedrag van 8 euro per aandeel, bijna 30 cent meer dan de slotprijs van woensdag. Maarliefst 39,7 procent van de stukken werden aangeboden. América Móvil liet weten nog 2,8 procent te kopen, waardoor het totaalbelang op 27,7 procent komt.

    Het was woensdag de laatste dag dat aandeelhouders van KPN hun stukken konden aanbieden. KPN vond het bod te laag en raadde aandeelhouders af om hun stukken te verkopen.
  5. [verwijderd] 27 juni 2012 22:42
    quote:

    Fantasia! schreef op 27 juni 2012 21:47:

    Carlos neemt 7,11% van je aangeboden aantal van je over voor 8 euro.

    www.americamovil.com/amx/en/cm/news/2...
    Ja dat is echt niks dan laat maar zitten. Ik had maar een klein deel in de bieding gegooid. Meer voor de lol dan voor de echie. Maar 7 % van een beetje is niet veel.
    Kost me bijna nog meer aan transactie kosten zometeen.
  6. hvb 28 juni 2012 02:23
    quote:

    elf schreef op 27 juni 2012 22:22:

    Maar liefst 39,7 procent van de stukken werden aangeboden.
    Als ik Slim was zou ik het volgende doen:

    - die gehele 39,7% nu overnemen (is dat mogelijk binnen het bestaande bod?)

    - daarna, met circa 65% in bezit, een bod doen van 8 euro op de rest van de aandelen (of EUR 8,50 als het echt moet).

    - na het in bezit hebben van (bijna) geheel KPN een bod doen op het Duitse deel van Telefonica, om de synergievoordelen te benutten.

    Hij moet hiervoor dan wel de financiële middelen moeten kunnen vrijmaken. Ik weet niet of dat mogelijk is voor hem. Maar ik vermoed het wel, gezien het gemak waarmee hij tussendoor ook nog even een groot belang in Telekom Austria heeft verworven. Het lijkt erop dat hij zo in een groot duitstalig deel van Europa snel een belangrijk marktaandeel opbouwt tegen minimale kosten, en terloops NL nog even erbij neemt.

  7. steelfighter72 28 juni 2012 08:24
    Typisch Nederlands: wel kankeren op de buitenlander, maar komt ie met een zak geld dan direkt handje open houden... Geen enkele begrip voor het feit dat je eigen mensen KPN pas na tientallen jaren groot hebben gemaakt tot wat het nu is. Ga maar lekker vreten van je winst, het geweten vreet zelf aan je als de belastingdruk binnenkort hoger wordt door de toekomstige ontslaggolf bij AM-KPN. En dat voor die paar dubbeltjes, hoe ziek kun je zijn... Het maatschappelijk belang is ver te zoeken, de ander ruimt het op .... Dacht je dat?
  8. MartijnN1932 28 juni 2012 08:39
    quote:

    steelfighter72 schreef op 28 juni 2012 08:24:

    Typisch Nederlands: wel kankeren op de buitenlander, maar komt ie met een zak geld dan direkt handje open houden... Geen enkele begrip voor het feit dat je eigen mensen KPN pas na tientallen jaren groot hebben gemaakt tot wat het nu is. Ga maar lekker vreten van je winst, het geweten vreet zelf aan je als de belastingdruk binnenkort hoger wordt door de toekomstige ontslaggolf bij AM-KPN. En dat voor die paar dubbeltjes, hoe ziek kun je zijn... Het maatschappelijk belang is ver te zoeken, de ander ruimt het op .... Dacht je dat?
    EEH mag het ok zeiken, zaniken of zeuren zijn AUB ...
  9. [verwijderd] 28 juni 2012 10:47
    Slim zou nu eigenlijk moeten doorpakken en de rest erbij nemen. Briljante timing om midden in de Eurocrisis de nederlands- en duitstalige markt te penetreren. Potentiële 120 miljoen klanten. En de perfecte springplank naar de snel groeiende Oosteuropese markten - Polen.

    Jammer dat KPN's RvC ook uit egoïstische boeven bestaat. Anders was Blok allang ontslagen. Sterker nog: nooit op deze stoel terecht gekomen.

    Go Slimmie Go!
  10. gerrit 69 28 juni 2012 11:54

    Carlos Slim kan met zijn belang alle kanten op.
    Het zou zelfs mogelijk kunnen zijn dat hij KPN weet op te waarderen en zijn belang op termijn met dikke winst over te doen aan Telefonica.
    Wil hij wel zijn belang vergroten boven de 30 procent dan zal hij een totaal bod moeten doen op KPN.
    Mocht Slim wel in staat zijn om KPN op te waarderen met zijn belang en invloed, dan is het voor de huidige aandeelhouders misschien wel een voordeel dat ze nu niet aangemeld hebben.
    Slim is echter zo rijk, dat hij waarschijnlijk bijna de hele telecomsector in Europa zou over kunnen nemen!!
    Aangezien hij geduld heeft gaat hij echt niet de hoofdprijs betalen voor deze sector.
    Dit is in het kort mijn gedachtengang.

    Groet van Gerrit

  11. [verwijderd] 28 juni 2012 12:30
    MEXICO-STAD (AFN) - KPN-topman Eelco Blok is afgereisd naar Mexico-stad voor een bezoek aan de top van América Móvil. Dat heeft een woorvoerder van KPN donderdag bevestigd.

    Woensdag werd bekend dat de Mexicanen slagen in hun partiële bod op KPN. Ze wilden maximaal 27,7 procent van KPN verwerven voor 8 euro per aandeel.

1.089 Posts
Pagina: «« 1 ... 46 47 48 49 50 ... 55 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.