Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Facebook ontduikt de Amerikaanse fiscus met Nederlandse brievenbusfirma

43 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 New dawn 18 februari 2012 11:01
    Er is een wereldwijde politiek al langere tijd gaande wat betreft globalisering. Ook belasting valt hier onder. Velen onder ons hebben op de politieke partijen gestemd, en doen dat nog steeds, die deze politiek bedrijven.

    De kenmerken: het wegnemen van im- en exportbarrieres, centralisatie van bestuur, invoering van handelszones, globaal overleg, globale organen opgericht vanuit die centralisatie, militaire afdwinging etc.

    Een drang om belastingen te minimaliseren bij bedrijven, overheden en ook wel burgers. Het woord belasting alleen al is een vies woord, al wil men toch allerlei voorzieningen.....

    De kiezer wil dit kennelijk als wereldburger, of toch niet ?

    Het mogelijke einddoel: 1 wereldland met 1 bestuur. en....1 belasting conform aan het oude Rome.
  2. forum rang 4 New dawn 18 februari 2012 12:47
    quote:

    ben d'r klaar mee schreef op 18 februari 2012 12:12:

    [...]

    Nou, ik vermoed eerder dat alle macht verschuift van democratische natie staten naar wereldwijd commercieel opererende bedrijven.
    Ja, dat is ook een factor. Het wordt in angelsaksische landen "corporatism" genoemd. Toch gaat de democratische politiek in vele landen hier in mee, propageert dit ook.

    De gevolgen van globalisering worden door allerlei politieke partijen als argument aangegrepen om bv hervormingen en bezuinigingen in te voeren zodat de concurrentie verbetert. Op zich klopt dat, maar het versterkt de globalisering en corporatism. Het is een spiraal naar tijden zoals in 1800 - 1940 wat betreft het Westen.

    Alles geheel overziende zitten we op een kruispunt van grote veranderingen die kennelijk niet te stoppen zijn. De trend die nu gaande is wint.
  3. [verwijderd] 18 februari 2012 20:04
    quote:

    smith&jones schreef op 18 februari 2012 10:35:

    Oneens. Overheden hebben per definitie tekorten, omdat ze geen enkele begrotingsdiscipline hebben. Hoeveel belastinggeld je ook in deze put stort, het zal altijd grotendeels verspild worden, en in de vorm van inflatie en meer belasting opgebracht moeten worden...
    Helaas is dit waar.

    Maar zonder scholen, universiteiten, (spoor)wegen, politie en een goed functionerend rechtsysteem etc. zouden we leven in een bananenrepubliek.

    Belasting betalen is dus noodzaak.

    Helaas geeft de overheid chronisch meer geld uit, dan er aan belasting binnenkomt.

    Daarbij komt nog dat in landen als Griekenland massaal belasting wordt ontdoken, waardoor het begrotingstekort nog verder oploopt.
    De gevolgen zijn inmiddels bekend, de oplossing niet.
  4. [verwijderd] 19 februari 2012 17:24
    quote:

    Ishimura schreef op 18 februari 2012 08:59:

    [...]

    Vriend, ik denk dat je het zelf niet begrijpt.
    Facebook is geen Nederlands bedrijf en heel veel van dit soort bedrijven komen echt niet naar Nederland toe als jij dit soort constructies niet aanbiedt.

    Dat de Amerikaanse fiscus minder inkomsten binnenkrijgt, heeft geen moer te maken met de economie.

    Amerikaanse staat moet zelf bezuinigen. Niet meer gaan innen aan belasting. Het probleem is hun uitgave patroon. Niet wat zij aan belasting binnenkrijgen. Maar nogmaals, wat er in de VS gebeurd, heeft geen invloed op jou hoor. Jij bent geen Amerikaan en woont niet in Amerika.

    Nogmaals eh vriend. Bedrijven als Facebook betalen geen belasting aan Nederland als zij hier niet zitten. De Nederlandse staat kan geen belasting heffen op zo'n Amerikaans bedrijf hoor. Dan krijg je direct gezeik met de media (negatieve berichtgeving), Amerikaanse rechter, en word via de achterdeur de Amerikaanse staat direct ingeschakeld.

    Zulke bedrijven betalen alleen belasting in Nederland als zij ook hier zitten en iets doen. En de enige reden waarom zij hier naar toekomen is vanwege het gunstige fiscale klimaat hier.

    Dit soort doorstroomconstructies levert werk aan advocaten, notarissen, adviseurs, fiscalisten, bankiers etc. Zij verdienen hier hun brood mee en kunnen dan weer consumeren en uitgeven aan de lokale economie (geloof me maar, een lunch in Amsterdam is al gauw twee maal zo duur als elders).
    Daarnaast pakt de Nederlandse belastingdienst ook een graantje mee in de vorm van belasting op de bovengenoemde werkers en via deze doorstroomvennootschapjes. Al praten we over hele kleine bedragen.

    Het alternatief is dat de Nederlandse staat niets krijgt van Facebook. Ik denk dat ze allang gekozen hebben, vriend.

    I rest my case. Eindelijk iemand die mij begrijpt, snik...
  5. [verwijderd] 21 februari 2012 00:20
    quote:

    ben d'r klaar mee schreef op 18 februari 2012 18:54:

    Ja, belachelijk hoog tarief inderdaad. Een stuk lager dan belasting die werknemers moeten betalen, maar ja ... die kunnen niet zo gemakkelijk offshore natuurlijk. Over belachelijk gesproken.
    Goede vergelijking, heerlijk niveau weer.
  6. [verwijderd] 23 februari 2012 11:46
    quote:

    Beursplein 5 schreef op 17 februari 2012 23:25:

    [...]

    U begrijpt toch wel de reden dat Facebook deze constructie heeft opgezet?
    Omdat degene die de zijn huidige belang in Facebook verkoopt, door het benadelen van de Amerikaanse fiscus eigenbelang prefereert boven het respecteren van de belastingtarieven die op dit moment van toepassing zijn in de Verenigde Staten.

    Dan ben je niet tegen de constructie van Facebook maar tegen de constructie die de eigenaren van facebook hebben opgezet. Wel een verschil.

    de bos
  7. forum rang 10 voda 17 mei 2012 16:54
    Bron: Facebook IPO prijsrange nu definitief - CNBC


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De prijsrange voor de beursgang van Facebook Inc. staat vast en kan niet verder worden opgetrokken dan laag in de $40 per aandeel, meldt CNBC donderdag op basis van een persoon bekend met de situatie.

    De bron zegt verder dat het bedrijf geen wijzigingen meer zal doorgeven in de filings bij de toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) voor de aanstaande beursnotering van het bedrijf.


    Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
  8. forum rang 10 voda 18 mei 2012 14:28
    Facebook zoekt vrienden op de beurs

    Gepubliceerd op 18 mei 2012 om 05:13 | Views: 319

    NEW YORK (AFN) - Socialenetwerksite Facebook gaat waarschijnlijk vrijdag naar de beurs in New York. Facebook brengt volgens ingewijden in totaal 422 miljoen aandelen op de markt, waarmee het bedrijf zo'n 15 miljard dollar (circa 12 miljard euro) wil ophalen. Daarmee belooft het de grootste beursgang ooit van een internetbedrijf te worden.

    Facebookoprichter Mark Zuckerberg ontmoette vorige week investeerders tijdens een roadshow om de beursgang van zijn geesteskind te promoten. Beleggers en bankiers toonden massaal belangstelling.

    De 28-jarige Zuckerberg, doorgaans gehuld in een trui met capuchon, een spijkerbroek en sportschoenen, werd miljardair dankzij Facebook. Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes schatte zijn vermogen vorig jaar op 17,5 miljard dollar. Hij houdt na de beursgang de meerderheid van de aandelen in handen.

    De introductieprijs voor een Facebookaandeel ligt na verwachting tussen de 34 en 38 dollar.
  9. [verwijderd] 18 mei 2012 15:22
    Je moet de politiek rovers zo weinig mogelijk geld geven. Ik weet het hun werkwijze is:geef me je geld of we smijten je in de gevangenis,
    dus alle hulde voor facebook om die moordenaars en dieven geen fondsen te geven om nog meer wapens, scanners, drones, hekken en bommen te kopen om hun belastingslaven nog meer te martelen, onderdrukken, uit te buiten en te plunderen.

    www.dollarvigilante.com/blog/2012/5/1...

    freedom!!!!!
  10. [verwijderd] 18 mei 2012 15:25
    quote:

    Beursplein 5 schreef op 18 februari 2012 20:04:

    [...]

    Helaas is dit waar.

    Maar zonder scholen, universiteiten, (spoor)wegen, politie en een goed functionerend rechtsysteem etc. zouden we leven in een bananenrepubliek.

    Belasting betalen is dus noodzaak.
    Is dat het toppunt van je logica en creativiteit:
    Als de roverheid iets niet aanbiedt, dan biedt niemand het aan
    Kom je echt niet verder dan dat? Het is zoo triest.
    Als het niet door een geweldsmonpolist wordt aangeboden, dan hebben we niets of iets slechters
    Als een dienst ons niet wordt opgedrongen door een monopolist tegen een door hem bepaalde prijs en kwaliteit en je kunt er niets tegen doen, want hij heeft de totale macht over je, dan is dat HET BESTE wat je kunt krijgen.
    mijn god wat een sovjetiseringen van de slaven hier.
  11. forum rang 7 ffff 18 mei 2012 15:29


    Een prachtvoorbeeld van fiscale optimalisatie.....

    ma 14 mei 2012, 14:13
    Facebook-oprichter geen Amerikaan meer door onze redactie
    Eduardo Saverin, mede-oprichter van Facebook, heeft zijn burgerschap van de Verenigde Staten opgegeven. Hiermee omzeilt hij handig de Amerikaanse belastingdienst vlak voor Facebook naar de beurs gaat en Saverins aandelen in waarde omhoog schieten.


    Als Amerikaans staatsburger zou Sevarin zo'n $600 miljoen (€470 miljoen) aan belasting moeten betalen als hij zijn aandelen in de populaire netwerksite, die eind deze week naar de beurs gaat, zou incasseren. Dat meldt de BBC.

    Saverin was Facebooks eerste financieel directeur en zorgde voor de financiering van de site toen hij en Mark Zuckerberg net waren begonnen. Er vormde zich echter al snel een breuk tussen de twee, waarover de film The Social Network verhaalt.

    Momenteel woont Saverin in Singapore, waar hij nu ook staatsburger is geworden
  12. [verwijderd] 18 mei 2012 15:29
    quote:

    E.Roemer MP schreef op 17 februari 2012 10:36:

    Goed omschreven verhaal Beursplein dikke aanbeveling, helaas de grote graaiers laten het gaan zolang zijzelf het meeste kunnen profiteren, in the end betaalt de burger toch.
    Op de lange duur gaat de wereldhandel hier kapot aan, weg vrije markten dus.
    De grootste graaier ben je natuurlijk zelf, want je hoopt dat als politici wat geld stelen van iemand die een bedrijf heeft opgezet, dat er dan voor jou wat van de tafel valt voor je morele steun.
    Als er ergens graaiers zijn, zijn het mensen die van andermans werk willen profiteren door deze te dreigen met gevangenis als hij er niet een gedeelte van afstaat.
    Je hebt geen zak voor Facebook gedaan Roemer, houdt je lange tengels in je eigen zakken.
    graaier
  13. [verwijderd] 18 mei 2012 15:34
    quote:

    ffff schreef op 18 mei 2012 15:29:

    Een prachtvoorbeeld van fiscale optimalisatie.....

    ma 14 mei 2012, 14:13
    Facebook-oprichter geen Amerikaan meer door onze redactie
    Eduardo Saverin, mede-oprichter van Facebook, heeft zijn burgerschap van de Verenigde Staten opgegeven. Hiermee omzeilt hij handig de Amerikaanse belastingdienst vlak voor Facebook naar de beurs gaat en Saverins aandelen in waarde omhoog schieten.
    Zoals ook gemeld in de link die ik plaatste. De politiek plunderaars waren natuurlijk woedend dat er zo'n waardevolle belastingkoe vandoor ging.
    www.zerohedge.com/news/simple-questio...
    In de toekomst wordt waarschijnlijk alle emigratie verboden. De hekken van de belastingboerderijen sluiten zich. De meeste onderdanen hebben nog niets door.
  14. forum rang 10 voda 18 mei 2012 17:20
    Zuckerberg luidt openingsbel Nasdaq

    Gepubliceerd op 18 mei 2012 om 16:57 | Views: 448

    MENLO PARK (AFN) - Oprichter en topman Mark Zuckerberg van Facebook heeft vrijdag vanuit het hoofdkwartier van Facebook in Menlo Park in Californië de openingsbel geluid van de technologiebeurs Nasdaq. Vrijdag maakt Facebook zijn langverwachte debuut op de beurs in New York.

    Facebook zet de aandelen tegen een introductiekoers van 38 dollar in de markt. De handel in het aandeel begint naar verwachting anderhalf uur na opening op Wall Street, rond 17.00 uur Nederlandse tijd. De waardering van Facebook ligt daarmee op meer dan 100 miljard dollar.

    De 28-jarige Zuckerberg werd bij de opening omringd door medewerkers van de meest populaire socialenetwerksite ter wereld. Hij werd ook bijgestaan door de bestuursvoorzitter van de Nasdaq.
43 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.