Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Getronics« Terug naar discussie overzicht

Getronics topfonds? Wat een flauwekul!

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. spartapiet 16 juni 2003 20:12
    Getronics is in drie jaar tijd (was het ooit niet 20 euro of meer waard)op enig moment verworden tot een pennystock van zegge en schrijve 10 cent. Om dan de loftrompet te spelen, zoals vrijwel alle schrijvers (nou ja, schrijvers) op dit forum doen, is maatgevend voor de kortzichtigheid waarmee deze kletsmajoors van zich doen spreken.

    Natuurlijk, als je een halve euro (of misschien 10 cent) voor een aandeel(tje) betaalt en de koers bereikt op enig moment de euro, dan is dat iets om over naar huis te schrijven, maar dat betekent nog niet dat het fonds ineens tot de top behoort, zoals velen van jullie doen geloven. Dat jullie je geluk niet op kunnen omdat jullie een paar centen hebben verdiend, en jullie als kinderlijke uiting daarvan (zo'n handje is immers gauw gevuld) de grootste onzin op dit forum verspreiden, ach, het zij jullie gegund, maar op zichzelf blijft Getronics - zoals gezegd in vergelijking met wat het voorheen was, en daaraan toegevoegd de enorme geldelijke verliezen die anderen hebben geleden - een in de kern slecht presterend fonds.

    Het is een gegeven dat juist zij die wat verdiend hebben, zich doen gelden op een forum. Immers, wie loopt er nu te koop met grote verliezen, en wie heeft de moed om te vertellen dat hij van 20 naar 1,18 euro is gegaan. Ik niet in ieder geval, althans ik zou er niet mee te koop lopen.
    Ik heb een bescheiden 2350 stuks GTN, op 7 janauri 2003 gekocht voor 0,58 cent. Dus ik heb ook niet te klagen, maar dat doet niet af aan mijn eerder vermelde stelling. Want noemen we dit nu beleggen? Welnee, het is gewoon een gokje wagen, niet meer en niet minder.

    Eén van de grootste praatjesmakers op dit forum (ik ben even zijn naam kwijt) heb ik recent, een dag voor het deblacle met Hagemeijer, nog gewaarschuwd voor een a.s. terugval van dat fonds, en inhoudelijk (zij het zakelijk) gewezen op de ceteco-affaire die voor dit fonds nog lang geen gesloten boek is. Hoon was slechts mijn deel, maar toen het eenmaal zo ver was "had hij zijn aandelen innmiddels al lang verkocht" (hoewel hij nog steeds aan het forum deel nam, ja ja). Ik wil daarmee slechts zeggen dat aan het waarheidsgehalte van de verklaringen (lees: "GTN-investeringen en -winsten") minstgenomen vraagtekens gezet moeten worden.

    Deze inzending zal, naar ik verwacht, een negatieve, badinerende reactie oproepen van hen die dit forum het meest frequenteren. Toch daag ik jullie uit inhoudelijk de stelling (zie onderwerp) te weerleggen. Maar doe het wel met argumenten.

    Ik herinner mij een juffrouw Daisy, die op het LCI destijds te vuur en te zwaard de smartpen verdedigde en iedereen die zich niet in haar mening kon vinden, als voer voor de vuilnisbak bestempelde. Tegelijkerlijk met het debacle van LCI is ze van het iex-forum verdwenen. Misschien ook iets voor degenen die ongemotiveerd hetzelfde doen.

    Tenslotte nog iets over Jesse Livermore. Op zich aardige stukjes, laat daarover geen misverstand bestaan. Maar ook in zijn geval geschreven vanuit de winstoptiek. Ook Jesse zal waarschijnlijk niet op 20 euro (of meer zijn ingestapt), en een aardige koerswinst hebben geboekt. Maar ook diens stukjes doen niet af aan de door mij betoogde matigheid van Getronics an sich: van (naar het zich liet aanzien) mooi fonds verworden tot een pennystock.

    Ik hoop natuurlijk dat de koers morgen weer zo'n prachtige sprong voorwaarts maakt.

    Ik hoop dat
    enk ik dat jullie best wel wat hebben verdiend,

  2. [verwijderd] 16 juni 2003 20:32
    Maar toch wel veel mensen met een goede neus voor een koopje zoals je het noemt zijn er hier te vinden.
    Verder vind ik persoonlijk dat een ieder kan en mag doen en denken wat hij wil ZELFS dat hij of zij de beste belegger van de iex is, ook jij mag dat denken gelukkig maar hé.
    Anders moest je straks echt naar la Vegas.
    Want daar kunnen we dan ook echt van geluk spreken!!....of toch ook niet.

    Ruud..
  3. [verwijderd] 16 juni 2003 21:06
    Vegas,

    Geweldig, wat een verhaal, van mij een aanbeveling zolang u maar van "BER" wegblijft!!

    "Eén van de grootste praatjesmakers op dit forum (ik ben even zijn naam kwijt) heb ik recent, een dag voor het deblacle met Hagemeijer, nog gewaarschuwd voor een a.s. terugval van dat fonds, en inhoudelijk (zij het zakelijk) gewezen op de ceteco-affaire die voor dit fonds nog lang geen gesloten boek is."

    Uw inhoudelijke reactie?:

    Wel eens van de Ceteco affaire gehoord? Dat is echt nog geen verleden tijd.

    Uw zakelijke reactie?:

    Laat ik errit nou toch tegenkomen op het Hagemeyer forum. Zeker de column van Kraland nog niet gelezen vandaag. Nee natuurlijk niet. Errit begrijpt absoluut niet wat wordt bedoeld met de daarin (verwoorde) verwijzing dat je van Hagemeyer af moet blijven. Dut maar lekker door. De winst die je met GTN hebt gemaakt (als we je mogen geloven) kun je daar volgende maand weer inleveren. Benieuwd naar de reden? Raadpleeg dát forum maar eens.

    Nog even en u bent zelf de grootste praatjesmaker!

    Ik wens u veel succes met uw GTN-aandelen.

  4. [verwijderd] 16 juni 2003 21:13
    Nou je wil niet weten hoeveel geld ik heb verloren de afgelopen jaren, ik heb al een heel groot deel goedgemaakt met getronics!

    Ik had bijvoorbeeld UPC voor 44 EURO!! Heb ze nog steeds!! Dit was mijn eerste belegging... ja hoe dom kun je zijn...(of juist onervaren)

    Maar ik heb in de tussentijd aardig wat geleerd.

    Een ding wat ik persoonlijk belangrijk vind is dat je mee moet met de markt!!!!! de markt bepaalt de richting niet jij

    Dus je kunt wel denken dat een koers te hoog is en niet beleggen terwijl het maar blijft stijgen... maar zo mis je alleen maar winst!

    Verlies natuurlijk zo snel mogelijk afkappen!
  5. [verwijderd] 16 juni 2003 21:27
    portfolio einde dag

    102.000 aand. Getronics 1,18
    494 GTN C OCT 2006 1,00 0,75

    he vegas, de boot gemist

    ik heb vorig jaar ook gehandeld op 2 tot 1.70 euro maar heb het geloof niet verloren, wel geld, maar raak weer redelijk op peil.

    gewoon vertrouwen hebben en op het goede moment weer instappen

    i.p.v. winst te nemen blijven investeren en het nieuws en publikaties dagelijks volgen.

    dit is wel degelijk beleggen en heeft niks met jouw opsomming te maken

    gr

    piet

  6. [verwijderd] 16 juni 2003 21:51
    Dit is de tweede maloot die ons iets aan wil praten vandaag, laat ze lekker lullen, ik heb nog nooit, ECHT NOG NOOIT zoe veel verdiend als met Getronics, ik zou dan ook gewoon schijt moeten hebben aan al dat geleuter, maar het irriteerd mij toch, laat ons nu gewoon genieten van het feit dat we een keer mazzel hebben.....
  7. [verwijderd] 16 juni 2003 23:52
    Allemachtig Craig, wat lul je nou man. Ik zal wel te dom zijn om te snappen wat je bedoeld.

    En mensen probeer nu eens een beetje intelligent te reageren op het stukje van Vegas. Het klopt dat het gemiddelde Forum artikel een kortzichtig borstklopperig nietszeggend commentaar is..... Of niet soms. Alleen is daar helemaal niets mis mee.

    Gr,
    Willem
  8. [verwijderd] 17 juni 2003 08:58
    Ik ga het kort houden want ik houd niet zo van die wollige verhalen waarin men het eigen standpunt 20 x herhaalt (wie de schoen past trekke hem aan...).
    Of de benaming Topfonds gerechtvaardigd is hangt volledig af van welke criteria je stelt. De mensen hier op het forum hebben over het algemeen als criterium dat ze een leuk centje willen verdienen. Hierop beoordeeld is GTN het absolute topfonds van de afgelopen maanden. Een kwalitatieve beoordeling op andere zaken van de organisatie GTN valt vast minder rooskleurig uit, hoewel in mijn ogen ook weer niet zo weinig rooskleurig dat de beurskoers van nu en de afgelopen maanden daarmee gerechtvaardigd wordt.
    En kwatsers heb je overal in de wereld, zo ook op het GTN forum. Gelukkig zijn de meesten van ons verstandig genoeg om het kaf van het koren te scheiden. Ook zonder dat jij ons daar op wijst...
  9. [verwijderd] 18 juni 2003 00:09
    Beste Willem,

    Natuurlijk ben je niet te dom, alleen begrijp je mijn reactie niet en dat hoeft ook niet, dat is iets tussen Vegas en BER. Ik moet zeggen dat een ieder zich op de borst mag kloppen als hij of zij daar behoefte aan heeft, wat dat betreft zitten wij op e e n lijn.

    Veel succes met je GTN-aandelen toegewenst.

    Ronny
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.