Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Imtech« Terug naar discussie overzicht

Uitstekend instapmoment voor Imtech

355 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 18 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 juli 2011 17:08
    quote:

    Wilbar schreef op 1 juli 2011 15:54:

    Gezien de verkoop volumes om 12:53, 14:36 en 15:01 denk ik dat een grote belegger z'n belang heeft afgebouwd. De reden is me momenteel uiteraard onbekend want ik was het niet.
    Ik geloof zeker niet dat dit komt omdat Geert Graaij sinds kort een Turbo Short op Imtech op z'n website heeft staan. De mededelingen van GG hebben meestal veel meer invloed op kleinere en/of goedkopere fondsen.



    Ik zag vandaag later op m'n Iphone dat de koers zo was gedaald. Daarom nog een portie bijgesnoept op een gemiddelde van €23,44

    Geen risico lijkt mij, maar het koersverloop lijkt nergens op
  2. [verwijderd] 4 juli 2011 11:40
    Kwam dit zojuist tegen..Rabo haalt Imtech van favorietenlijst maar blijft wel koopadvies geven.

    Rabo: Marges Imtech onder druk
    AMSTERDAM - Rabobank International verwacht dat bouw- en ingenieursbedrijf Imtech minder winst per aandeel boekt. Zijn marges lijden onder grotere margedruk door felle concurrentie in Europa en zijn werkkapitaal neemt af door hoge rentelasten van de vele projecten die Imtech op zich heeft genomen. De analisten verwijderen Imtech van hun favorietenlijst.

    Imtech toont op 3 augustus zijn eerste halfjaarcijfers voor 2011 die een organische groei van 4,7% zullen tonen. Maar in de Benelux zien de analisten 5% minder verkopen. In het totaal zorgen vooral de Scandinavische landen (+8%) voor een sterke toename van de groepsresultaten.
    Verkopen moeten voor het hele jaar uitkomen op €4,978 miljard, tegenover €4,481 miljard een jaar eerder.
    Imtechs marge staat al enige tijd onder druk. Het concern haalt 55% van zijn omzet uit bouwactiviteiten die nog niet verbeteren.
    De organische groei uit activiteiten in Duitsland neemt toe, Rabobank verwacht dat de marges voor Imtech in Duitsland en Oost-Europa ’dichtbij piekniveau’ zijn liggen.
    Vanwege de grote aantallen projecten en investeringen, legt de rente daarop een groot beslag op het werkkapitaal van Imtech, aldus Rabo. Dat constateert dat Imtech op koers ligt om zijn omzetdoelstelling in 2015 van €8 miljard te behalen. Het houdt een koopadvies, maar haalt Imtech wel uit zijn favorietenlijst.
  3. [verwijderd] 4 juli 2011 17:36
    quote:

    relic schreef op 4 juli 2011 15:24:

    Heb ze ook even met 7% winst verkocht, zie het nog wel even dalen.
    Heb Tomtom bijgekocht op €3,704, die zijn zo hard gedaald daar verwacht ik de komende 6 maanden meer van.
    Ik heb ook weer een deel verkocht want ik geloof wel in het bedrijf maar beleggers zijn mij te gevoelig voor wat analisten beweren

    Nu is het alleen de Rabo nog en ik ben benieuwd of er meer volgen

    Overigens heb ik nog voldoende gehouden en ik zie wel maar blijf wel opletten

    Ik vertrouw de beurs nog niet na alle stijgingen van de afgelopen week en heb inmiddels 80% van mijn beleggingskapitaal cash. Kopen kan altijd weer
  4. [verwijderd] 4 juli 2011 20:30
    Rabo heeft nog steeds koopadvies en daarnaast staan er nog vele andere koopadviezen uit met koersdoelen van gemiddeld euro 35,-. Imtech blijft mijns inziens een van de best presterende Nederlandse bedrijven met zeer goede gevulde orderportefeuille en op koers voor de groeiambities. Vandaag weer bijgekocht. Verwacht tweede helft dit jaar toch zeker een mooi rendement.
  5. [verwijderd] 5 juli 2011 11:05
    quote:

    pensioenbelegger schreef op 5 juli 2011 09:27:

    Imtech weer een van de grotere dalers vandaag. Gelet op het koersverloop van de afgelopen maand, vrees ik ook voor Imtech een winstwaarschuwing op kortere termijn.
    Bedrijven met een winstwaarschuwing zijn sterk grondstofprijs gerelateerd. Een bedrijf als Imtech wordt daar nauwelijks door geraakt, dus geloof ik niet in een winstwaarschuwing.
    Heb ze zelf op 23,10 en denk aan wat bijkopen.
  6. [verwijderd] 5 juli 2011 11:51
    Hoop dat je gelijk hebt, ook in mijn belang, maar de waarschuwingen van Philips en TomTom waren ook niet grondstofprijs gerelateerd.

    Met name ben ik verbaasd over het koersverloop omdat de laaste maanden er qua nieuwe orders sprake is een constante goed nieuws show voor Imtech.

    De koers reageert hier echter niet in positieve zin op.
  7. relic 5 juli 2011 12:11
    quote:

    pensioenbelegger schreef op 5 juli 2011 09:27:

    Imtech weer een van de grotere dalers vandaag. Gelet op het koersverloop van de afgelopen maand, vrees ik ook voor Imtech een winstwaarschuwing op kortere termijn.
    Lijkt er wel op, ben blij dat ik ze gisteren geruild heb voor Tomtom.
    Normaliter ben ik een b&H belegger maar na de dalingen van afgelopen weken gaan eindelijk de koersen omhoog en dan heb je een aandeel in porto wat nog lager wilt!!!?
    Is voor mij een brug te ver en dan stap ik uit en zoek andere opties.

    Blijven zitten als het sentiment slecht is is geen optie meer voor mij heb ik inmiddels geleerd...
  8. [verwijderd] 5 juli 2011 13:37
    quote:

    Libretto schreef op 5 juli 2011 12:45:

    Heb net de AFM gebeld. Ze gaan actie ondernemen om te kijken of er iets met Imtech aan de hand is.
    Rabo zal wel als eerste op voor ons nog onbekende feiten hebben gereageerd. Waarschijnlijk is vandaag een volgende instelling met een visie naar hun klanten gekomen en volgt andermaal een reactie. Zodra die visie in de brede publiciteit komt zal de koers misschien nog een tikje krijgen en dan hebben we de bodem wel bereikt.
    Ik blijf ze vasthouden en geloof in dit bedrijf; Rabo handhaafde niet voor niets het koopadvies.
  9. [verwijderd] 5 juli 2011 13:56
    quote:

    Frunk schreef op 5 juli 2011 13:37:

    Rabo zal wel als eerste op voor ons nog onbekende feiten hebben gereageerd.
    Het lijkt mij stug dat Rabo m.b.t. de koersdalingen bij Imtech naar de AFM stapt. Rabo heeft immers zelf de aanzet tot de daling gegeven, met bewoordingen waaruit de onzekere beleggers alleen de negatieve zaken (marge-druk, etc.) oppikken en dus overgaan tot verkoop. Dat Rabo haar koopadvies en koersdoel aanhoudt maakt dan geen indruk meer.
    Zelf zat ik in Imtech voor ca. 23,51 waarna ik op 22,51 heb bijgekocht. Met vertrouwen, want het bedrijf is prima, alleen de analisten verzieken soms de mooiste parels.
  10. [verwijderd] 5 juli 2011 14:22
    Volgens RTLZ heeft Rabo gezegd dat Imtech binnenkort met een winstwaarschuwing komt. Wat een onzin, Rabo heeft alleen haar eigen gedachten uitgesproken! Waarbij zij, en andere analisten, Imtech juist heel hoog houden.
    RTLZ krijgt voor deze misleidende berichtgeving van mij een koude douche!
355 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 18 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.