Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX DD – 19-08 Draka, 11 euri is teveel? Een

546 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 28 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 augustus 2010 22:27
    Quote
    aug 2010, 12:31 uur

    FRANKFURT (AFN) - De Duitse economie groeit volgens de Duitse centrale bank dit jaar waarschijnlijk aanzienlijk sterker dan eerder werd aangenomen. De Bundesbank verhoogde de prognose voor de groei van Europa's grootste economie in 2010 donderdag van 2 naar circa 3 procent.

    De forse bijstelling is het gevolg van de sterke groei van het Duitse bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal. Die lag met 4,1 procent op jaarbasis veel hoger dan verwacht.

    De Bundesbank verwacht dat de economische omstandigheden in de tweede helft van 2010 ,,normaliseren''. Hoewel de risico's op de internationale financiële markten nog niet zijn verdwenen, blijven de vooruitzichten volgens de economen van de bank over het algemeen goed.

    Azië

    De bank denkt dat de sterke economische opleving in Azië de komende maanden wat zal afvlakken, terwijl voor de geïndustrialiseerde landen een bescheiden groei wordt voorspeld. De export van Duitsland zal daarom de komende maanden waarschijnlijk minder sterk groeien dan in de afgelopen kwartalen.

    De investeringen van bedrijven en uitgaven van consumenten zullen naar verwachting echter een extra impuls aan de economie geven. Bedrijven moeten hun capaciteit uitbreiden om te voldoen aan de toegenomen vraag, terwijl de opleving van de arbeidsmarkt consumenten ertoe moet kunnen bewegen meer geld uit te geven
    Unquote

    @DEO dit is wat las , wellicht is het ook een gevoel dat als een duitser iets op papier zet het waarschijnlijk klopt.
    Maar het is geen survey, het zijn cijfers en men probeert rekening te houden met te voorziene ontwikkelingen om tot een voorspelling te komen.

    Nu ik denk simpel.
    `1- de beurs kijkt vooruit dus voorspellen weegt zwaarder dan hindsight.
    2- de BUBA meent dat afzwakkende export gecompenseert gaat worden door consumenten bestedingen in eigen land. Als reden gebruiken ze de teruglopende werkeloosheid (een gegeven) .

    Derhalve vind ik het raar dat hierop onze beurs
    een half procent stijgt terwijl een negatief bericht uit 1 USA staat , kan leiden tot 2% koersdaling.

    Meer nog nadat ik nu lees hoe en wat zo;n indicator eigenlijk inhoud. Ik wist het echt niet.
    Maar kijk er nu wel heel anders tegenaan.

    grt
    PS jij mag helemaal niet klagen met je shorts op olie ..
  2. forum rang 10 voda 19 augustus 2010 22:28
    VS VANDAAG: Wall Street sluit lager


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is donderdag lager gesloten. Tegenvallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt en industrie verhoogden de vrees voor een nieuwe economische neergang.

    De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 1,4% lager op 10.271,21 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 1,7% tot 1.075,63 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 1,7% afstond tot 2.178,95 punten.

    Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat het aantal nieuwe uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten vorige week onverwacht is gestegen. Het aantal aanvragen steeg met 12.000 tot 500.000, terwijl economen rekenden op een afname van 4.000.

    "Het aantal steunaanvragen loopt weer op en dat is geen goede ontwikkeling", zegt Michelle Gibley, marktanalist bij het Schwab Center for Financial Research. Bedrijven zijn onzeker over de economie, belastingen en bestedingen van consumenten en willen geen mensen aannemen, vervolgt ze.

    "Vijfhonderdduizend is een slecht nummer; je kunt er geen enkele positieve draai aan geven", zegt handelaar Alan Valdes van Kabrik Trading. "Dit land wordt aangedreven door de bestedingen van consumenten. Maar als ze niet werken, kunnen ze niet uitgeven", aldus Valdes.

    Verder bleek de Philadelphia Fed-index, die de industriele activiteit in de regio Philadelphia meet, te zijn gedaald. De index daalde tot -7,7, van 5,1 in juli, wat duidt op afkoeling van de sector. De daling is bovendien onverwacht. Economen hadden een meting van 7,0 voorzien.

    De teleurstellende Amerikaanse data overschaduwden positief nieuws uit Europa, waar de Deutsche Bundesbank de groeiverwachtingen voor de Duitse economie voor 2010 verhoogde naar 3% van 1,9% en stelde dat het risico op een dubbele dip in de VS laag is.

    Op bedrijfsniveau ging de aandacht uit naar Intel. De chipmaker maakte bekend de Amerikaanse maker van internetbeveiligingssoftware McAfee over te nemen voor $7,7 miljard, een premie van 62% ten opzichte van de slotkoers van het aandeel McAfee op woensdag.

    De besturen van beide ondernemingen hebben de overname unaniem goedgekeurd. McAfee, dat onderdeel zal gaan uitmaken van Intel's Software & Services Groep, realiseerde in 2009 een omzet van circa $2,0 miljard en telt 6.100 medewerkers. Intel sloot 3,5% lager, terwijl McAfee 57,1% omhoog schoot.

    Ook Staples kon rekenen op de aandacht van beleggers. De kantoorartikelenhandelaar rapporteerde over het afgelopen kwartaal een nettowinst van $129,8 miljoen, tegen $92,4 miljoen een jaar eerder. De omzet bleef vlak op $5,5 miljard. Het aandeel sloot 3,6% lager.

    Sears, de eigenaar van retailketen Kmart, heeft in het tweede kwartaal het nettoverlies zien afnemen tot $39 miljoen, van $94 miljoen een jaar eerder. Het aangepaste verlies kwam echter hoger uit dan analisten hadden verwacht. Het aandeel sloot 9,2% in de min.

    Ook General Motors (GM) stond donderdag in de belangstelling, nadat bekend werd dat de Amerikaanse automaker woensdag een aanvraag heeft ingediend voor een beursgang, die volgens bronnen meer dan $10 miljard zou kunnen opleveren.

    De olieprijs is donderdag 1,3% lager gesloten op $74,43, het laagste slot sinds 7 juli. De olieprijs is daarmee zes van de laatste zeven handelssessies gedaald. Sinds de piek van bijna $83 per vat op 4 augustus heeft de markt weer stevig verloren.



    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@dowjones.com
  3. forum rang 10 voda 19 augustus 2010 22:33
    Bron 2...

    Forse verliezen op Wall Street
    19 augustus 2010, 22:23 | ANP
    NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York zijn donderdag fors lager gesloten. Tegenvallende cijfers over het aantal nieuwe aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen in de Verenigde Staten en een sterke daling van de industriële activiteit in de regio zorgden voor een negatief sentiment.

    De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde een verlies van 1,4 procent op 10.271,21 punten. De breed samengestelde S&P 500-index daalde 1,7 procent naar 1075,63 punten. Technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,7 procent in de min op 2178,95 punten.

    Het Amerikaanse ministerie van Arbeid maakte donderdag bekend dat het aantal Amerikanen dat een eerste aanvraag deed voor een werkloosheidsuitkering vorige week onverwacht licht is gestegen tot 500.000. Het aantal nieuwe aanvragen voor een WW-uitkering bereikte daarmee vorige week het hoogste niveau sinds november vorig jaar.

    Industriële activiteit

    Uit gegevens van de centrale bank (Fed) van Philadelphia bleek verder dat de activiteit in de fabrieken in de regio de afgelopen maand onverwacht sterk is gedaald. De index voor de industriële activiteit in de regio duikelde naar een stand van min 7,7, tegen plus 5 een maand eerder. De index staat daarmee op het laagste niveau sinds een jaar. De Fed-index van Philadelphia is een van de vroegste indicatoren voor de ontwikkeling van de Amerikaanse industrie.

    ,,Zowel in de Verenigde Staten als wereldwijd is er veel geld in de economie gestoken en dat had zeker invloed. Maar op dit moment lijkt het of die impact vervaagt'', zei een analist in Boston.

    Intel

    Chipfabrikant Intel maakte voorbeurs de overname bekend van McAfee, producent van beveiligingssoftware. Het nieuws kon beleggers niet bekoren. Het aandeel Intel verloor 3,2 procent en was daarmee de grootste daler in de Dow. Het aandeel McAfee daarentegen was met ruim 57 procent de grootste stijger op de S&P 500-index.

    De euro noteerde donderdag bij het slot van de beurshandel in New York 1,2820 dollar. Bij het sluiten van de markten in Europa was de munt 1,2835 dollar waard.
  4. [verwijderd] 19 augustus 2010 22:34
    quote:

    op en top schreef:

    Een mooi voorbeeld hoe een zakenman met een probleem omgaat. Zie Brievenbus.
    De cijfers vallen tegen, de beurs zakt.
    Brievenbus met een long positie vind dat een probleem.
    Hij kijkt hoe die dat voor zichzelf kan tackelen.

    Dus onderzoekt die zelf hoe de Indicator dan eigenlijk werkt. Blijkt dus een survey te zijn.
    Blijkt ook dat de afzet niet het probleem is maar met name het aantal gewerkte uren ( niet zo raar in een vakantieperiode).

    Dan is het voor de innerlijke rust in ieder geval een stuk beter.
    Neemt natuurlijk niet weg dat de beurs gewoon 3keer harder zakt op een survey , dan dat ze stijgt op een hard gegeven van de Buba , dat onze buren de motor van Europa geen 2 maar 3% groei zullen laten zien. Daarop stegen we nl. slechts een half procent.

    Uiteindelijk heb ik dan een probleem, dat is dat me niet kan indenken dat alle beleggers of zeg de meerderheid van de beleggers zo onnozel zijn dat ze klakkeloos verkopen bij een tegenvallend cijfer.
    Zonder dat ze de moeite namen echt eens de hardheid en de specifieke details van die macro te kennen. Ik wist het nl. ook niet maar ik en wij hier bepalen de richting van de beurs niet. De grote jongens wel. Die zouden toch net zoveel moeten weten als Brievenbus ?

    Wel weer een mooi voorbeeld van hoe flexibel en snel mensen zich aanpassen aan een bepaalde situatie, dat alleen al geeft de burger en beurs moed.
    grt
    Goed gezien, Op & Top.
    Dit grote raadsel, waarom beleggers als lemmingen achter elk cijfer aanhollen en geen verschil maken tussen harde en zachte cijfers is wat mij betreft al lang opgelost. Het heeft te maken met computerhandel en enkele marketmakers die de futten (S&P) sturen.
    Overdag zit het nest in London (G.S. vooral maar nog enkele anderen). Ze wachten op een cijfer en spelen onmiddelijk in op de financiële journalisten die hun bevindingen rondtoeteren. De grote jongens laten de futures zakken of stijgen, net zo diep of zo hoog als het hun baas het beste uitkomt. Over de hele wereld hangen computers aan de futten, van kleinere en grotere banken, hedgefondsen, pensioenfondsen etc. Die volgen onmiddelijk. Tegen de tijd dat particuliere beleggers kunnen reageren is het al gebeurt. Stoplosses worden geraakt en de banken zien het geld binnenstromen.
    Deze jongens weten precies wat de cijfers waard zijn, maar het kan ze geen ene moer schelen. Het zijn alleen maar instrumenten om de beurzen te bespelen, omhoog of omlaag. Je ziet ook dat ze soms op de verkeerde knop drukken: bij een slecht cijfer eerst even omhoog of bij een 'goed' cijfer even omlaag en dan omhoog.
    De mooie duitse groeicijfers, daar hebben ze geen boodschap aan. Misschien heeft de Deutsche Bank wel even een beetje gereageerd en eventueel ook franse en/of nederlandse banken. G&S en consorts heeft daar geen boodschap aan, die kijken alleen maar naar Europa als het in hun kraam te pas komt.
    Kleinere beleggers raken dan in paniek en proberen snel uit te stappen. Vaak zijn ze dan al te laat.
    Daarom verkoop ik aandelen ook alleen maar bij een stijgende beurs en nooit bij een (sterk) dalende beurs. Dan koop ik namelijk. Ik grijp wel een keer in een vallend mes, maar nooit zo erg dat er bloed uitloopt.
    Ik probeer me gewoon in al dat geweld een beetje staande te houden. Wat moet je ook anders.

    Goed van Brievenbus dat hij achter de cijfers kijkt.
    Dat helpt misschien niet, maar het geeft toch wat gemoedsrust.

    |\ ....../|
    ( * o *)
    -=(~) =--
  5. Arno1956 19 augustus 2010 22:48
    Voor de korte termijnbelegger is het natuurlijk veel belangrijker om in te schatten welke (combinatie)- sentimentsfactoren op enig moment in de tijd kunnen leiden tot grotere beursbewegingen. Of een cijfertje klopt of niet is volledig onbelangrijk.
    Voor de langere termijnbelegger kan het een goede hulp zijn als hij data kan selecteren die indicatief zijn voor de richting van de economische ontwikkeling. Die data moeten dan natuurlijk wel zo goed mogelijk tot stand zijn gekomen.

    quote:

    katzenkop schreef:

    [...]

    Goed gezien, Op & Top.
    Dit grote raadsel, waarom beleggers als lemmingen achter elk cijfer aanhollen en geen verschil maken tussen harde en zachte cijfers is wat mij betreft al lang opgelost. Het heeft te maken met computerhandel en enkele marketmakers die de futten (S&P) sturen.
    Overdag zit het nest in London (G.S. vooral maar nog enkele anderen). Ze wachten op een cijfer en spelen onmiddelijk in op de financiële journalisten die hun bevindingen rondtoeteren. De grote jongens laten de futures zakken of stijgen, net zo diep of zo hoog als het hun baas het beste uitkomt. Over de hele wereld hangen computers aan de futten, van kleinere en grotere banken, hedgefondsen, pensioenfondsen etc. Die volgen onmiddelijk. Tegen de tijd dat particuliere beleggers kunnen reageren is het al gebeurt. Stoplosses worden geraakt en de banken zien het geld binnenstromen.
    Deze jongens weten precies wat de cijfers waard zijn, maar het kan ze geen ene moer schelen. Het zijn alleen maar instrumenten om de beurzen te ...
  6. forum rang 5 ramptoerist 19 augustus 2010 22:49
    quote:

    op en top schreef:

    @DEO dit is wat las , wellicht is het ook een gevoel dat als een duitser iets op papier zet het waarschijnlijk klopt.
    Maar het is geen survey, het zijn cijfers en men probeert rekening te houden met te voorziene ontwikkelingen om tot een voorspelling te komen.

    ...
    PS jij mag helemaal niet klagen met je shorts op olie ..

    Ik schrijf niet dat het een survey is , maar een verwachting. Die kan bijgesteld worden, net als de Philly.
    Je praat recht wat krom is, imo. Kan vanuit subjectief oogpunt. Kan er zelf niks mee :)

    Kort Olie ja, geheel volgens verwachting, als de FX markt geen roet in het eten gooit.

  7. forum rang 10 voda 19 augustus 2010 22:56
    quote:

    Ignatius schreef:

    haha lachwekkend dat men de cijfers in twijfel trekt als ze niet in het stierenstraatje passen.
    Tja, die beren rennen al richting "winterverblijven", c.q hibernatie.
    Nog even geduld hebben, in september spuiten wij omhoog!!!
    (May sellers stappen dan namelijk weer in):-)
  8. forum rang 10 voda 19 augustus 2010 22:57
    Hewlett-Packard boekt 6% hogere winst in KW3


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Hewlett-Packard Co. heeft het afgelopen kwartaal de nettowinst zien stijgen met 6%, vanwege een hogere verkoop van pc's wereldwijd.

    De nettowinst kwam in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2009/2010 uit op $1,8 miljard, ofwel $0,75 per aandeel, tegenover $1,7 miljard, ofwel $0,69 per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

    De aangepaste winst per aandeel kwam uit op $1,08. De omzet van de Amerikaanse computerfabrikant kwam het afgelopen kwartaal uit op $30,7 miljard, in vergelijking tot $27,6 miljard een jaar eerder.

    Op 6 augustus, toen het vertrek van Chief Executive Mark Hurd werd aangekondigd, publiceerde het bedrijf al voorlopige resultaten. Economen rekenden toen op een omzet van $30,1 miljard bij een aangepaste winst per aandeel van $1,07.

    Voor het vierde kwartaal voorziet het concern een omzet van $32,5-32,7 miljard en een winst per aandeel van $1,03-1,05. De aangepaste winst per aandeel wordt geraamd op $1,25-1,27



    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@dowjones.com

  9. Arno1956 19 augustus 2010 23:10

    Ik zie dat de dagdraad al weken bevolkt wordt door gokkers in dagopties die zichzelf beren noemen en tot vervelens toe one-liners produceren zoals: de futs worden opgepompt; de grote jongens spelen spelletjes, cijfers worden gemanipuleerd etc

    quote:

    Ignatius schreef:

    haha lachwekkend dat men de cijfers in twijfel trekt als ze niet in het stierenstraatje passen.
  10. forum rang 10 voda 19 augustus 2010 23:13
    Dell boekt omzet- en winststijging
    19 augustus 2010, 22:57 | ANP
    SAN FRANCISCO (AFN) - Computerfabrikant Dell heeft in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar een omzet geboekt van 15,5 miljard dollar (12,1 miljard euro), een stijging van 22 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft Dell donderdag nabeurs bekendgemaakt. De omzet is hoger dan analisten hadden verwacht.

    Het concern profiteerde vooral van de toegenomen verkopen. De computerfabrikant boekte in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar een nettowinst van 545 miljoen dollar, tegen 472 miljoen dollar een jaar geleden.

    Dell verwacht dat de vraag naar computers van zakelijke klanten de komende kwartalen toeneemt.
  11. [verwijderd] 19 augustus 2010 23:18
    Dat ben ik met je eens dat cijfer is hard en 500.000 is niet best.

    Overigens sprak de BuBa zich ook uit over de USA
    ze stellen dat de USA niet in de double dip zakt
    Op een of andere manier moet dat de US toch ook qua sentiment goed doen.

    Ik was in de USA recent en heb een heel andere indruk dan wat hier als realiteit ervaren wordt.
    Even snel.
    Jobless recovery- het verlies aan banen valt wel mee maar mensen doen nu 2 of 3 jobs. Dus lijkt het alsof er niet genoeg banen is.

    Huizenprijs- de onderkant is onverkoopbaar ,afbreken, verhuren ,vergeten, huizen van 40-50-60K zijn het resultaat van de hypotheken crisis, iedereen kon geld lenen. Nu dat je een inkomen moet hebben niet meer. Dus mensen met een inkomen kopen een huis van 100-150K met 5% rente is dat nog betaalbaar.

    Nieuwe huizen klopt minder nieuwbouw maar bouwers zijn nu renovators , ze kopen foreclosures renoveren en verkopen. Mensen zijn flexibel en inventief.

    Het land is veel agressiever. Borden met Foreclosures er zijn zelfs bussen die langs de huizen gaan. Advertenties "really motivated seller"
    Dat zie je niet in Nedl.
    De markt is heel hard de prijs is al aangepast en het trekt zelfs iets aan.
    In Nedl. helemaal niet omdat de grondprijzen niet zijn aangepast. (voordeel van een klein land)

    Consumenten- SUVs Pick UP trucks zijn niet aan te slepen. JCPenny Nordstrom McDonalds Apple noem maar op ze zien meer omzet en winst.

    Net zo alert als Brievenbus reageert op een onwelkome situatie zo gaat de USA burger ook om met zijn economie. Er worden keuzes gemaakt zoals altijd, maar er wordt heus wel besteed , ook is er geld voor luxe , zie resultaten Disney , RCCL, bijv. I-pads Iphones zijn uitverkocht. Gewoon een verandering in bestedingen dat wordt uitgelegd als een consument die niet koopt. Dat is in Nedl ook zo
    hoeveel mensen kent u die niet op vakantie zijn gegaan en anders altijd wel?

    Oppassen dat we niet allemaal door de bril van paulus gaan kijken.
    De BuBa heeft in ieder geval een andere mening dan Paulus met name mbt consumenten bestedingen.

    grt

  12. forum rang 10 voda 19 augustus 2010 23:27
    Om nog even op de openingspost terug te komen..

    quote:

    schreef:

    En dus pertinent geen advies wat volgt!

    Donderdag 19 augustus publiceert kabelbedrijf Draka haar halfjaarcijfers. De koersvorming de afgelopen week zou toezichthouders op z’n minst moeten prikkelen. Vandaag is de koers boven de elf euro gestegen, iets wat de koers een jaar lang is geweest tot een paar dagen terug. Vijf dagen opeenvolgend was de koers rood, met gemiddelde omzetten wat leidde tot een koersvalletje tot onder de elf.
    en de slotkoers van Draka...

    Fonds: aand. Draka Holding
    Beurs: Euronext Amsterdam

    Laatste Volume Tijd
    Laatste 10,875 576 17:35:18
    Verschil -0,19 -1,7171 %
    Bied 10,825 203 17:35:49
    Laat 10,91 1.027 17:39:57
    Hoogste 11,135 15:39:39
    Laagste 10,55 10:01:16
    Cum. volume --- 270.566
    Indicatieve opening ---
    Open 11,095 09:00:02
    Vorig slot 11,065 18-08-2010
    Gemiddelde dagomzet --- 148.722
  13. forum rang 6 d' Aandelen ' 19 augustus 2010 23:40
    quote:

    Dutch Courage schreef:

    Klote yanken, vlak voor de expiratie kunnen ze opeens wel dalen. Manipulatie! Iemand intresse in wat aandelen SBM of TNT?
    En dat uit jouw mond, je moet geen speler zijn maar het casino zelf zei je gisteren nog.

    Goldman Sachs en andere grootbanken slaan hun slag is wat ik denk.
    Go with the flow en koop met hen mee als de aandelen heel laag staan.
    Of nog even aankijken en dan long gaan.
    Maar dat hoef ik jou niet te vertellen.
546 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 28 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 +0,34%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

VIVORY...
+7,18%
Flow T...
+4,87%
BESI
+4,11%
Brunel
+3,91%
UMG
+3,62%

Dalers

HEIJMA...
-5,17%
Aperam
-4,56%
AMG Cr...
-3,16%
Kendrion
-2,75%
CM.COM
-2,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links