Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX Ideeënbus

111 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Pieter Kort 30 juni 2007 11:21
    Beste IEX-ers,

    Als het mag, zou ik graag even een beroep willen doen op jullie kennis, creativiteit en fantasie.

    We zijn op de redactie altijd aan het nadenken over nieuwe manieren om redactionele content te presenteren, slimmere tools, handiger navigatie, betere indeling van koers- en andere informatie en nieuwe onderdelen en rubrieken. Met zoveel man zijn we echter niet, dus ons gezichtsveld is ook maar beperkt. Dus, onze slogan "Van beleggers voor beleggers" indachtig willen we heel graag jullie ideeën horen:

    - Wat mis je op IEX dat je wel elders vindt?
    - Waar zou IEX meer aandacht aan moeten besteden?
    - Wat voor tools of technische innovaties op internet (denk o.a. aan Web 2.0-achtige zaken) zouden van IEX een betere beleggingssite maken?

    Ik ben heel benieuwd wat jullie suggesties zijn. Let wel, het gaat hier om ideeën voor vernieuwing, zowel inhoudelijk als technisch, van de site. Als je klachten hebt over dingen die we al wèl hebben, maar waar je ontevreden over bent op de een of andere manier, houd dat dan buiten deze draad, maar mail me gewoon even op pieter.kort (at) iex.nl. (Sorry voor de geheimtaal, maar voor de spamrobotjes op internet is geen apestaartje veilig).

    Ik kan natuurlijk niet garanderen dat alles waar jullie mee komen ook ogenblikkelijk uitgevoerd zal worden - er zal ook vast een en ander op onze stapel 'vergeefse dromen' terecht komen - maar om een jeugdheld te citeren: 'je moet schieten, anders ken je niet scoren'. Kortom: schiet u maar.

    Groeten,
    Pieter Kort

  2. [verwijderd] 30 juni 2007 11:29
    Wat voor tools of technische innovaties ..?

    Uniek en nog niet te vinden op welke website dan ook,

    de <<"NIET" aanbevolen knop.>>

    waar discussie "bijdragen" .. door een x aantal negatieve waarderingen(we beginnen met 10..)
    gelost worden uit de discusssie.

    Is ook fijn voor UW forum Moderator..die dan niet meer op zaterdagavond of zondag s'ochtend in moet komen grijpen.

    dus implementeer dit zelreinigend vermogen opde discussie threads.

    Groet van Murc
  3. Ruud100 30 juni 2007 12:03
    Vanwege de performance problemen van IEX is de nieuwshistorie bij de (grote) fondsen vrijwel verdwenen.

    Een van de grote concurenten (dft) heeft bij de restylng van de website ook alles verwijderd. Er is (bij mijn weten) nu geen enkele beleggers site meer waar je nog een persbericht van een jaar geleden over een fonds kan vinden. Terwijl daar vaak wel nuttige info in staat, bijv over omzet of winst ontwikkeling etc etc.

    IEX maakt het hierbij wel heel bont en is voor sommige fondsen inmiddels, op de koersinformatie na, nutteloos geworden. VB: ABNAmro! Het persberichtenarchief gaat terug tot 26 juli 2007 (ZESENTWINTIG JULI TWEEDUIZENDZEVEN!) Dat zijn, vandaag meegeteld, maar liefst VIER (4) dagen! Hoe serieus wil je als informatie site voor beleggers genomen worden als een fonds dat zo in het nieuws is het zonder archief moet doen? Aangezien het om platte tekst gaat moet het toch niet zo veel kosten dit langer beschikbaar te houden.

    Verder worden, vooral de AEX fondsen, vrijwel standaard aan alle persberichten en columns over de AEX gelinkt, waardoor er bij deze aandelen veel verwijzingen naar "nieuws" zijn die helemaal nergens op slaan. De kwaliteit van deze Links tussen nieuws en aandeel moet wat mij betreft fors omhoog.

    Het forumbeleid zou aangepast kunnen worden. Waarbij er vooral sneller onzin draadjes worden verwijderd. Hiermee bedoel ik postings die alleen uit leugens en bedrog bestaan:

    www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=53&t...

    Op elk zichzelf serieus nemend forum horen dergelijke threads direct gesloten / verwijderd te worden met een ban van minstens een week voor degene die het bericht geplaatst heeft.

    Een "Niet aanbevelen knop" lijkt mij wat overdreven. Dit geeft veel te veel gewicht aan het aanbevelingen systeem. Volgens mij is de waarde hiervan zeer beperkt omdat je niet af kan dwingen dat deze juist gebruikt wordt. Gevolg hiervan is volgens mij dat het een speeltje is voor enkele forums en misschien 10% van de leden. Ik zit er niet op te wachten dat jullie veel energie in dit systeem stoppen. Een aanpassing waarbij max drie aanbevelingen per week gegeven kunnen worden is te overwegen.

    Wat er wel bij mag is een "onzin" knop waar GEEN tellertje op hoeft. Bij berichten als eerder genoemd kan men via deze knop de moderator tippen. Deze krijgt bericht wanneer de onzinknop van een thread door 5 verschillen leden is indrukt en beoordeeld dan de thread. Mag deze blijven bestaan dan beoordeeld hij opnieuw bij 15 meldingen, wellicht is de discussie dan ontspoord en dient de thread alsnog gesloten te worden.

    Gr
    Ruud
  4. Ruud100 30 juni 2007 12:41
    quote:

    Ruud100 schreef:

    IEX maakt het hierbij wel heel bont en is voor sommige fondsen inmiddels, op de koersinformatie na, nutteloos geworden. VB: ABNAmro! Het persberichtenarchief gaat terug tot 26 juli 2007 (ZESENTWINTIG JULI TWEEDUIZENDZEVEN!) Dat zijn, vandaag meegeteld, maar liefst VIER (4) dagen!

    Gr
    Ruud
    Juli moet natuurlijk juni 2007 zijn. Was het maar waar dat het tot juli 2007 ....

    Gr
    Ruud
  5. [verwijderd] 30 juni 2007 12:57
    quote:

    little johnie schreef:

    Een ding moet er echt komen, een ignore button. Dat zal veel irritatie kunnen verminderen.
    Ik bedoel dus een optie waarmee je een poster weg kunt filteren.
    Kan ik me helemaal in vinden, de mogelijkheid hebben om zelf te besluiten, persoonlijk geen posts meer en of reakties te krijgen, te zien van een poster.

  6. [verwijderd] 30 juni 2007 13:00
    Ja..maar het is WEL leuk on daar dan weer een lijst van te zien op de treads pagina van de meest impopulaire personen van dat moment..(:>>

    Ik wil mijn arbeid gehonoreerd zien,
    en mijn score daarin graag vernemen.

    ik haal even dit voorstel terug van lang geleden alweer..

    murc - 16 mei 06, 17:43 | Zoek | Aanbevolen: 8

    Wat zou het toch fijn zijn als de IEX een mogelijkheid instelde die er voor kan zorgen dat bij een aantal van bijvoorbeeld 3 of 5 gelijkgestemden een bericht verwijderd kan worden.

    de =NIET=aanbevolen knop.

    Groot voordeel is dat de lezenswaardigheid van diverse fora zou kunnen toenemen.
    Daarnaast zullen kwetsende bijdragen snel een geautomatiseerd einde beleven zonder dat dit monitoring behoefd.

    Met veel belangstelling verneem ik wanneer deze functie operationeel kan zijn.

    Murc

  7. [verwijderd] 30 juni 2007 13:14
    Ik wil me in eerste plaats uitspreken TEGEN het verwijderen van berichten op basis van negatieve aanbevelingen.

    Wat betreft mijn ideeen:

    - Gepersonaliseerde forums: Ik bedoel hiermee dat als ik het gepersonaliseerde forum open ik de postings te zien krijg die voldoen aan door mij opgegeven selectie criteria. Selectie criteria moeten wat mij betreft tenminste forum en schrijver zijn. Het meest ideaal zou zijn als je bij schrijver de mogelijkheid hebt alleen de postings in een selectie van forums te kiezen. Op de gepersonaliseerde pagina zouden bijvoorbeeld alle berichten uit de koffiekamer, optieforum en gepost onder de alias IEX redactie kunnen worden getoond. Voordeel is dat posting in een illiquide forum zoals opties direct gezien wordt en op gereageerd kan worden. Het forum wordt daarmee meer liquide. Verder is het handig om te zien wat je favoriete schrijvers bezighoudt en hoef je geen hele spam forums door te werken door een positief filter toe te passen in plaats van het negatieve filter dat sommige mensen voorstellen.

    - Betere zoekfunctie, installeer bijvoorbeeld googlesearch op de forumdatabase.

    - Obligatie informatie: Effectieve rendementen toevoegen aan de obligatie koersen pagina. Bij de factsheet vermelden hoe de rente en aflossingspercentage bepaald worden bij niet standaard obligaties.

    - Meer ondersteunende markt data. Denk hierbij aan call/put ratio's, IV indexen, aantal stijger/dalers etc.

    - Screeners voor aandelen en obligaties op basis van fundementele en technische data.

    mvg
    Wilco

    P.S. Wat mij betreft zijn de gepersonaliseerde forumpagina en betere zoekfunctie het belangrijkste. De rest is vooral leuk om te hebben.
  8. Ruud100 30 juni 2007 13:40
    Op alle forums de drie threads met de meeste aanbevelingen in de laatste week een plaats bovenaan de lijst geven of een apart kader waarin vermeld wordt welke drie threads dit zijn.

    Als dat niet kan op de overzichtspagina van de forums een extra kolom naast titel, posts, views en laatste bericht met aantal AB's die gegeven is in de thread.

    Kan ook de kolom posts blijven met bijv: 111 (9)
    Waaraan je dan kan zien dat er 111 posts zijn die samen 9 ab's hebben.

    Verder ben ook ik tegen het verwijderen van berichten op basis van aantal negatieve aanbevelingen. Ook ik ben bang dat dit tot ongewenste censuur zal leiden. Iemands mening moet alleen verwijderd worden als deze ongepast is, niet omdat er een clubje bedrijfsblinden is dat iedere kritiek op een aandeel ongepast vind.

    Gr
    Ruud
  9. [verwijderd] 30 juni 2007 14:02
    Ik zou graag zien dat lange url's automatisch ingekort worden.

    10% van de internetters gebruikt Firefox. Dat is een erg goede browser, alleen heeft hij een probleem: hij breekt url's niet af. Dat maakt menig draadje onleesbaar, omdat je voortdurend van links naar rechts moet scrollen en weer terug.

    Wellicht kan de webmaster url's beperken tot de eerste x tekens.
  10. forum rang 7 ffff 30 juni 2007 17:12
    Gelukkig heb ik geconstateerd dat veel meer KK-bezoekers het noemen; De ZOEKFUNCTIE van IEX.

    Ik heb echt altijd gedacht dat het wel weer aan mij zou liggen dat ik 9 van de tien keer die zoekfunctie tevergeefs gebruik, maar.....er zijn er blijkbaar meer die met ergernis van die frustrerende zoekfunctie op IEX gebruiuk maken.

    OF die functie moet beter werken, OF de ontwerper moet ergens eens een betere uitleg geven hoe dat kreng dan eigenlijk wel goed werkt.

    Verder een dik compliment voor het rigoureus vasthouden aan de gedragslijn dat de KK er enkel is voor beleggersgerelateerde onderwerpen. Want hoewel menig KK-bezoeker dat irriteert is het de afgelopen maanden stukken beter geworden nu al die andere onderwerpen naar collegaforums verwezen worden ( of zo je wilt verbannen worden).

    Peter
  11. [verwijderd] 30 juni 2007 17:12
    Pieter ik vind het heel goed en verstandig, dat je gewoon de directe vraag stelt; hoe kan het beter?

    Ik zou zeggen met Peter de doorlinkfunctie. Als toch vooral FA belegger zou je kunnen denken aan een doorlink naar FA. Dan krijg je verder beschouwingen over zaken als ratio's, inkoop eigen aandelen, goodwill, cash flow etc etc.

    Zo een FA draadje van Marique waar goede beschouwingen vielen te lezen, zit bijvoorbeeld nu wel erg ver weg. Misschien moet je op een of andere manier Jacques Potuyt wat nadrukkelijker aan zo een draadje koppelen. Dan zitten wij als FA--ers lekker bij elkaar.

    Mooi zo zijn als per bedrijf de FA georienteerde analyses van de columisten zoals vorige week die over Stern bij de draadjes in een link zijwaarts worden neergezet.

    Daarnaast zijn er mogelijk wel wat andere zaken te verbeteren. Ik beperk mij even tot dit.

    Groet, Jonas
111 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 899,60 -0,05%
EUR/USD 1,0745 -0,11%
FTSE 100 8.354,05 +0,49%
Germany40^ 18.508,30 +0,42%
Gold spot 2.312,15 -0,08%
NY-Nasdaq Composite 16.332,56 -0,10%

Stijgers

Air Fr...
+4,72%
INPOST
+3,07%
EBUSCO...
+3,01%
Van La...
+2,61%
Vopak
+2,32%

Dalers

OCI
-3,49%
Accsys
-2,94%
Avantium
-2,21%
ForFar...
-2,07%
NX FIL...
-2,01%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links