Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Huizenprijs stijgt 4%

59 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 bp5ah 14 mei 2007 16:45
    Ach een procentje meer of minder.

    Huizenprijzen, noem het maar de diefstal van de moderne tijd.

    In het westen worden huizen aangeprezen met de benaming 'Villa', waarvan een nuchtere noorderling zou zeggen : 'Leuk optrekje zit ook nog een dak op.'.

    Een garage bij je woning in het westen van het land, en dit komt uit mijn eigen familie.

    €70.000, -- voor een Garage !

    En daar komt dan een auto in te staan met een waarde van nog niet de helft.

    Het is maar wat de gek er voor geeft, niemand moest meer een huis kopen, gaan de prijzen vanzelf wel naar beneden.

    Gr.

    Dirk
  2. [verwijderd] 14 mei 2007 16:50
    quote:

    bp5ah schreef:

    Ach een procentje meer of minder.

    Huizenprijzen, noem het maar de diefstal van de moderne tijd.

    In het westen worden huizen aangeprezen met de benaming 'Villa', waarvan een nuchtere noorderling zou zeggen : 'Leuk optrekje zit ook nog een dak op.'.

    Een garage bij je woning in het westen van het land, en dit komt uit mijn eigen familie.

    €70.000, -- voor een Garage !

    En daar komt dan een auto in te staan met een waarde van nog niet de helft.

    Het is maar wat de gek er voor geeft, niemand moest meer een huis kopen, gaan de prijzen vanzelf wel naar beneden.

    Gr.

    Dirk
    Ach ja, die huizen in Nederland zijn sowieso een lachertje. Maar ja, er is niet beter.
  3. [verwijderd] 14 mei 2007 17:19
    Huizenprijsen blijven stijgen? Ik kan mij een maand geleden een artikel herrineren van het kadaster die de gem. koopsom van woningen met 1,3% zag dalen in het eerste kwartaal. Loop dus ook niet achter partijdige partijen aan maar volg je eigen onderzochte en onafhankelijke bronnen. Afgelopen donderdag kwam er een bericht dat er steeds minder jongeren een hypotheek konden afsluiten omdat de wettelijke grens sinds 1 januari is vastgelegt op 4,5 jaar inkomen max hypotheek. En als er in juni een rente verhoging komt, dan lijkt het mij dat de huizen eerder dalen als stijgen. De huizen in duitsland, die kunnen wel eens gaan stijgen omdat daar de economie en welvaart behoorlijk toe neemt. Tevens draait die economie op eigen houtje, en niet door opgeblazen lucht in huizenprijzen waardoor overwaarde gebruikt word om onodige dingen te kopen.
  4. Jean 14 mei 2007 17:54
    quote:

    waterskieer schreef:

    Weet iemand hoe het met het vastgoed afgelopen is in Spanje?Blijft vooralsnog beperkt tot wat beursdalingen zeker....zal mij benieuwen.
    (kennissen willen gaan emigreren)

    Ab
    Ab,

    hier een stukje uit de Elsevier van deze week (12 mei)

    Persoonlijk zou ik je kennissen aanraden even aan de zijlijn te blijven staan en even te kijken hoe zich dit de komende maanden ontwikkeld.

    Jean
    ----------------------------------------------------------
    Spanje: Klap op klap
    12 mei 2007

    Het is duimen voor een 'zachte landing' van de zwaar oververhitte huizenmarkt in Spanje

    Is het einde van de Spaanse huizenhausse nabij? Menig Spanjaard, maar ook veel buitenlandse huiseigenaars aan de costa's moesten afgelopen maand even slikken toen Spanjes beleggingsfondsen in onroerend goed over de hele linie stevige klappen kregen te verwerken. Aanleiding was een bericht over de opgepompte winsten van het beleggingsfonds Atroc, waarvan de aandelen na de beursintroductie in mei 2005 meer dan tien keer zoveel waard werden.

    Maar de onderliggende angst zit veel dieper: beleggers vinden niet alleen dat de Spaanse vastgoedfondsen zwaar zijn overgewaardeerd, maar ook de huizenmarkt als geheel.

    Al jaren spot de onroerendgoedbranche in Spanje met de principes van de vrije markt. De huizenprijzen zijn in tien jaar tijd verdrievoudigd. Jaarlijks worden gemiddeld driekwart miljoen woningen opgeleverd, bouwvolumes die eerder bij de Verenigde Staten passen. Maar de vraag naar nieuwe woningen ligt nog niet op de helft van dat aantal. Omdat de Spanjaarden zelden hun huizen huren en niet gewend zijn aan een krimpende huizenmarkt, bleven de prijzen stijgen en zijn huizen aantrekkelijke speculatieobjecten geworden.

    Maar net zoals de zeventiende-eeuwse tulpenhandel in stortte, zo dreigt nu een eind te komen aan de Spaanse huizen-boom. Spanjes centrale bank denkt dat de huizen meer dan 30 procent worden overgewaardeerd. En de stijgende hypotheekrente begint te kagen aan de portemonnee van de Spaanse huiseigenaren.

    De Spaanse economie heeft jaren meegesurft op de lage rentestand. Als de huizenmarkt instort, verliest Spanje een belangrijke motor van zijn economie zonder dat duidelijk is welke andere sectoren de klap kunnen opvangen. Dat raakt ook de rest van Europa, want met zijn groeiende economie heeft Spanje de afgelopen jaren veel gewicht gewonnen. Het wordt dus duimen voor een 'zachte landing'.

  5. [verwijderd] 14 mei 2007 18:01
    quote:

    21years schreef:

    Huizenprijsen blijven stijgen? Ik kan mij een maand geleden een artikel herrineren van het kadaster die de gem. koopsom van woningen met 1,3% zag dalen in het eerste kwartaal. Loop dus ook niet achter partijdige partijen aan maar volg je eigen onderzochte en onafhankelijke bronnen.
    Kunt u dan de bronvermelding er wellicht geven? De bijgaande cijfers van het kadaster laten een 'iets' genuanceerder beeld zien. Ja, er was een daling van de prijzen (1.26%) in februari. Nee, dit was niet de daling tov februari 2006, maar tov januari 2007 (maand-op-maand). Op jaarbasis stijgen de prijzen dus nog steeds.

    www.kadaster.nl/kadaster/default.html
  6. [verwijderd] 14 mei 2007 18:10
    quote:

    21years schreef:

    Afgelopen donderdag kwam er een bericht dat er steeds minder jongeren een hypotheek konden afsluiten omdat de wettelijke grens sinds 1 januari is vastgelegt op 4,5 jaar inkomen max hypotheek. En als er in juni een rente verhoging komt, dan lijkt het mij dat de huizen eerder dalen als stijgen.
    In uitzonderingsgevallen lenen banken nog steeds meer dan 4.5x het jaarinkomen. Overigens bestaat er geen wettelijke regeling, maar geldt de grens van 4.5x op basis van een convenant met de hypotheekverstrekkers.

    De renteverhoging waar u het over heeft, is een verhoging van de korte rente. Deze heeft een zeer beperkte invloed op de lange rente. Het zal wellicht leiden tot langere rente-vaste perioden ipv hypotheekleningen op basis van variabele rente. Eenieder die zijn rente voor langere tijd heeft vastgezet heeft geen last van renteverhogingen (noch baat bij renteverlagingen, tenzij men bereid is een boeterente te betalen bij oversluiten). De huizenprijs in NL stijgt nog steeds en dit is het gevolg van het te beperkte en te eenzijdige aanbod. Rentedalingen hebben een versterkend effect op de prijsstijgingen, rentestijgingen hebben een dempend effect. De kans op een prijsdaling is op dit moment dan ook zeer beperkt. Dit is volstrekt anders in Spanje waar meer gebouwd wordt dan in een aantal grote Europese landen samen. Bedenk ook dat Spanje een van de meest vergrijsde landen in Europa wordt (en met gigantische bevolkingsdalingen te kampen zal krijgen) en een daling van de vastgoedprijzen is onvermijdelijk. De vraag is alleen wanneer de bubbel daar barst...
  7. [verwijderd] 14 mei 2007 18:14
    CIT, De rente verhoging, die ik bedoel is inderdaad de kortlopende. Maar het mag duidelijk zijn dat de kortlopende rente afgelopen kwartalen omhoog gegaan zijn, terwijl de langlopende rente nauwelijks van z`n plek komt. Dat verschil gaat zeker groter worden. Banken willen ook graag weer cashen nadat ze jaren lang goedkoop geld hebben verleend. (het doet een bank dan ook pijn als je nù weg zult gaan naar een andere bank. Dan krijg je ongeveer het zelfde als dat je een ongeluk met je auto hebt gehad, en de volgende maand de verzekering opzegt). CIT, begrijp ik het goed dat jij de huizenprijzen verder ziet stijgen? Zo ja, waarom?
  8. [verwijderd] 14 mei 2007 18:29
    Begrijp al jaren niets van de "gemiddelde prijs".

    Weet net van een huis dat verkocht is voor 182.000 Euro. 6 Jaar geleden gingen ze nog grif voor ongeveer 200.000. En dat voor een zeer kindvriendelijk gewilde plek. En dat is niet de enige regio/plek waar ik dat constateer. Alleen van een zeer gunstig gelegen wijk weet ik dat de prijzen wel wat gestegen zijn.
    Er zijn blijkbaar nog "pocket of resistance" in Ned die het gemiddelde opkrikken maar waar en hoe is me onduidelijk. De rente begint zijn tol te eisen.

    EIB
  9. [verwijderd] 14 mei 2007 18:48
    Ik heb wel eens een soort parodie op de teksten van advertenties van makelaars in elkaar gezet. Ik hoop dat u het mij niet kwalijk neemt dat ik die ter vermaak hier nog even dump:

    De keuken is voorzien van vloerverwarming = Die plavuizen zijn steenkoud.

    De woning is geheel gemoderniseerd = Het is een oud huis.

    Kindvriendelijke locatie = Je mag er met je auto niet komen.

    Uitgebouwde woonkamer = De buren zijn al jaren pisnijdig.

    Perceel = Kavel.

    Kavel = Stukje grond.

    Diepe achtertuin = Perceel in de vorm van een kegelbaan.

    Centraal gelegen t.o.v. zwembad en bibliotheek = Geen zwembad en geen ruimte voor een boekenkast.

    Voorzien van lichtkoepel = De ramen zijn te klein.

    3 in grootte varierende slaapkamers = 2 hokjes en 1 hok.

    Uniek = Zo erg hebben we het nog nooit gezien.

    Separaat gesitueerd toilet = Pisbak met muren eromheen.

    De start van de bouw is gepland = Het ligt nog braak.

    Prijs n.o.t.k. = We gaan proberen u een poot uit te draaien.

    Markant = Smaakgevoelig.

    Smaakgevoelig = Incourant.

    Incourant = Onverkoopbaar.

    Kinderrijke woonomgeving = Totaal geen privacy.

    Toilet met fontein = Lekke waterleiding.

    In gewilde buurt gelegen = De vraagprijs is veel te hoog.

    3 a 4 slaapkamers = 3 slaapkamers.

    4/5 kamerappartement = Appartement met 4 kamers.

    Gedeeltelijk stahoge kelder = Trapkast met een treetje.

    Middenvilla = Rijtjeshuis.

    Helft van villa = 2 onder 1 kap woning

    2 onder 1 kap woning = Rijtjeshuis zonder middenvilla's.

    Keuken in lichte kleurstelling = Witte keuken.

    Plafonds in lichte kleurstelling = Gele plafonds.

    De tuin situeert zich op het N.O. = Er is nooit zon.

    Annex = Er zijn 2 dingen in 1 hokje gepropt.

    Beloten achtertuin = De buren hebben metershoge schuttingen opgetrokken.

    Uitgebouwde woonkeuken = Uitgewoonde bouwkeuken.

    Verrassend ingedeeld = Waar ben ik nu weer terecht gekomen?

    Prettige woonomgeving = Er is absoluut niets te beleven.

    Starterswoning = Hier wil je niet blijven.

    Oplevering in overleg = Voorlopig kom je er niet in.

    Royaal = Burgerlijk.

    Inloopkast = Plank.

    Designradiator = De CV-leidingen zijn niet weggewerkt.

    Ook zeer geschikt voor amovatie = Het enige wat je kunt doen is afbreken en opnieuw beginnen.

    Gerenoveerd met behoud van de authentieke stijlkenmerken = Opgeschilderd.

    Landelijk gelegen = In the middle of nowhere.

    Op slechts 30 autominuten van ... = Of all places ...

    Van binnen biedt dit huis meer dan de buitenkant doet vermoeden = Het ziet er inderdaad niet uit.

    Speels ingedeeld = Er is niet over nagedacht.

    Verbouwd met duurzame materialen = Er is niets meer aan te doen.

    De verkoop is gestart = We raken ze maar niet kwijt.

    In prijs verlaagd = Hier is nog niemand ingetrapt.

    Onder architectuur aangelegd = Verwilderd.

    Het onderhoud binnen is redelijk = Meerjarenproject.

    Verkeert in zeer oorspronkelijke staat = Er is nooit ene moer aan gedaan.

    Charmant = Het lijkt heel wat maar het is niks.

    Karakteristiek = Ouderwets.

    Ruime parkeermogelijkheid = Geen garage.

    Vide = Er ontbreekt wat.

    Open huis = Dit object is aan de straatstenen niet kwijt te raken.

    Originele details = Aftands.

    Utilityroom = Wasmachine in het douchehok.

    Kleinschalig = Elke voorziening ontbreekt.

    Het bestemmingsplan voorzien in een aanbouwoptie = Je kunt er je kont niet keren.

  10. [verwijderd] 14 mei 2007 21:20
    quote:

    waterskieer schreef:

    Weet iemand hoe het met het vastgoed afgelopen is in Spanje?Blijft vooralsnog beperkt tot wat beursdalingen zeker....zal mij benieuwen.
    (kennissen willen gaan emigreren)

    Ab
    Het is vaak beter om te gaan huren om verschillende redenen. Los van de risico's die er op dit moment in ruime mate aanwezig zijn. Eerst aarden en dan kijken wellicht zelfs met discount van 20/30 % afhankelijk van locatie.

    Groet T
  11. [verwijderd] 14 mei 2007 21:57
    quote:

    fransamsterdam schreef:

    Ik heb wel eens een soort parodie op de teksten van advertenties van makelaars in elkaar gezet. Ik hoop dat u het mij niet kwalijk neemt dat ik die ter vermaak hier nog even dump:

    De keuken is voorzien van vloerverwarming = Die plavuizen zijn steenkoud.

    De woning is geheel gemoderniseerd = Het is een oud huis.

    Kindvriendelijke locatie = Je mag er met je auto niet komen.

    Uitgebouwde woonkamer = De buren zijn al jaren pisnijdig.

    Perceel = Kavel.

    Kavel = Stukje grond.

    Diepe achtertuin = Perceel in de vorm van een kegelbaan.

    Centraal gelegen t.o.v. zwembad en bibliotheek = Geen zwembad en geen ruimte voor een boekenkast.

    Voorzien van lichtkoepel = De ramen zijn te klein.

    3 in grootte varierende slaapkamers = 2 hokjes en 1 hok.

    Uniek = Zo erg hebben we het nog nooit gezien.

    Separaat gesitueerd toilet = Pisbak met muren eromheen.

    De start van de bouw is gepland = Het ligt nog braak.

    Prijs n.o.t.k. = We gaan proberen u een poot uit te draaien.

    Markant = Smaakgevoelig.

    Smaakgevoelig = Incourant.

    Incourant = Onverkoopbaar.

    Kinderrijke woonomgeving = Totaal geen privacy.

    Toilet met fontein = Lekke waterleiding.

    In gewilde buurt gelegen = De vraagprijs is veel te hoog.

    3 a 4 slaapkamers = 3 slaapkamers.

    4/5 kamerappartement = Appartement met 4 kamers.

    Gedeeltelijk stahoge kelder = Trapkast met een treetje.

    Middenvilla = Rijtjeshuis.

    Helft van villa = 2 onder 1 kap woning

    2 onder 1 kap woning = Rijtjeshuis zonder middenvilla's.

    Keuken in lichte kleurstelling = Witte keuken.

    Plafonds in lichte kleurstelling = Gele plafonds.

    De tuin situeert zich op het N.O. = Er is nooit zon.

    Annex = Er zijn 2 dingen in 1 hokje gepropt.

    Beloten achtertuin = De buren hebben metershoge schuttingen opgetrokken.

    Uitgebouwde woonkeuken = Uitgewoonde bouwkeuken.

    Verrassend ingedeeld = Waar ben ik nu weer terecht gekomen?

    Prettige woonomgeving = Er is absoluut niets te beleven.

    Starterswoning = Hier wil je niet blijven.

    Oplevering in overleg = Voorlopig kom je er niet in.

    Royaal = Burgerlijk.

    Inloopkast = Plank.

    Designradiator = De CV-leidingen zijn niet weggewerkt.

    Ook zeer geschikt voor amovatie = Het enige wat je kunt doen is afbreken en opnieuw beginnen.

    Gerenoveerd met behoud van de authentieke stijlkenmerken = Opgeschilderd.

    Landelijk gelegen = In the middle of nowhere.

    Op slechts 30 autominuten van ... = Of all places ...

    Van binnen biedt dit huis meer dan de buitenkant doet vermoeden = Het ziet er inderdaad niet uit.

    Speels ingedeeld = Er is niet over nagedacht.

    Verbouwd met duurzame materialen = Er is niets meer aan te doen.

    De verkoop is gestart = We raken ze maar niet kwijt.

    In prijs verlaagd = Hier is nog niemand ingetrapt.

    Onder architectuur aangelegd = Verwilderd.

    Het onderhoud binnen is redelijk = Meerjarenproject.

    Verkeert in zeer oorspronkelijke staat = Er is nooit ene moer aan gedaan.

    Charmant = Het lijkt heel wat maar het is niks.

    Karakteristiek = Ouderwets.

    Ruime parkeermogelijkheid = Geen garage.

    Vide = Er ontbreekt wat.

    Open huis = Dit object is aan de straatstenen niet kwijt te raken.

    Originele details = Aftands.

    Utilityroom = Wasmachine in het douchehok.

    Kleinschalig = Elke voorziening ontbreekt.

    Het bestemmingsplan voorzien in een aanbouwoptie = Je kunt er je kont niet keren.

    Valt het u wel eens op dat het gebruiksoppervlak van onroerend goed raadselachtig groeit bij verkoop?
    Dat de makelaardij je een poot probeert uit te draaien kun je voorkomen door zelf de verkoop en koop ter hand te nemen,maar tegen het notarissengilde ben je machteloos.
    Als er een beroepsgroep is die makkelijk zijn geld (over onze rug) verdiend is het wel deze!

  12. [verwijderd] 14 mei 2007 22:35
    Het zijn nog wel altijd de verkopers die een hoge prijs voor de woning willen, niet de makelaar!
    De makelaars hebben belang bij lagere prijzen (is snellere verkoop), dus bespaar me deze flauwekul.

    Ook hier geld net als op de beurs:

    VRAAG EN AANBOD = MARKT

    Denk daar maar eens over na voordat er dit soort onzin wordt gepost. Als je geen makelaar wil verkoop het dan lekker zelf als je dat zo goed kan.
    Zelfde als je broker afzeiken over te dure aandelen!

    Fijne avond
59 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.