Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Peter van Kleef - Olé Odin

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 februari 2007 17:46
    Beste watergeus,
    Op het gevaar af dat ik voor pr-manager ga spelen: SNS Fundcoach geeft tot 19 februari wel degelijk korting op dit fonds. Alle prijswinnaars van de FD/Morningstar Awards kunnen tot 19/2 gratis worden aangekocht. Voor Odin geldt een korting van 50% (1,5% ipv 3%).

    [Van de site: Dit aanbod is geldig tot 19 februari 2007 23:59 uur. Voor ODIN Offshore geldt een korting van 50% op de reguliere aankoopkosten.]

    Het fonds heeft inderdaad de laatste twee maanden wat moeite gehad, door de dalende olieprijs. Maar dat heb ik ook in dit stuk genoemd.

    Over de afgelopen maand heeft het fonds 5,8% (in euro's) rendement geboekt. Daar doe ik het voor. Als u liever de kleine 2% van de AEX hebt, is dat uw goed recht natuurlijk.

    www.morningstar.nl/funds/overview.asp...

    Kortom - en dit keer op het gevaar af kwetsend over te komen - ik snap uw kritiek niet.

    Peter van Kleef
  2. forum rang 4 watergeus 8 februari 2007 21:35
    Beste Peter,
    Wat betreft de aanbieding heeft u gelijk. Ik heb het gemist want meestal wordt het wat opvallender aangekondigd. Maar verder heeft u mijn punt een beetje gemist. Er zijn 253 van de 300 aandelenbeleggingsfondsen die het beter gedaan hebben in ruim een maand tijd, die dus om in dezelfde flauwe appelen peren vergelijking van u te blijven, het nog veel beter gedaan hebben dan die 2% AEX. Waarom dan groots op het Iex forum dit fonds uitlichten. Ach, U gaf zelf al bijna het goede antwoord: u bent al PR medewerker van fundcoach. Of u hebt zich in de maling laten nemen door de odin pr manager.De offshorefondsen waarin zij momenteel beleggen zijn zo hoog geprijsd dat ze eigenlijk alleen maar naar beneden kunnen -voorlopig. Dus niet het moment om nu aan te prijzen ondanks de aanbieding. Dat vertaalt zich ook in de povere prestatie van dit moment. U heeft er alle belang bij dat iedereen dit fonds koopt, u zit er zelf in, maar mag ik bij deze anderen aanbevelen het even in de Noorse ijskast te zetten.
  3. [verwijderd] 9 februari 2007 09:37
    Beste, beste Watergriezel,
    Ik vind 5,8% in één maand geen povere prestatie. Sorry, misschien ben ik stom, kortzichtig of niet hebberig genoeg, maar ik ben dik tevreden met 5,8% per maand.

    Echt.

    Knipper drie keer met je ogen, haal een glas water, en lees het nog eens. Het staat er echt.

    Er zijn nog mensen die tevreden zijn met 5,8% in een maand tijd, zelfs als er betere fondsen in omloop zijn.

    Om een rendement van één povere maand (die maand van de povere 5,8%) af te zetten tegen drie topjaren, dát noem ik een miniscuul piepklein beetje kortzichtig.

    Hoe u denkt dat een stukkie op IEX.nl het rendement van een beleggingsfonds gaat opkrikken, is mij een raadsel. Kunt u me dat misschien uitleggen, ik ben daar kennelijk niet slim genoeg voor.

    Of bedoelt u dat GekkeHenkie_78 en Losbolletje41 en TruusTuutelaar van het IEX-forum nu massaal met enkele miljoenen euro's in de onderliggende Noorse aandelen gaan stappen?

    Dat enig columnist (en dan bedoel ik niet mezelf) met een column over smallcaps de ijdele hoop koestert de koers naar zijn hand te kunnen zetten is één ding, maar als u gelooft dat een onbeduidende redacteur een Noors Offshore beleggingsfonds - waarvan de koers (dank beste oeroeboeroe) op basis van intrinsieke waarde wordt bepaald - kan beïnvloeden, dan vrees ik dat u teveel Sprookjes van Duizend-en-Een-Nacht hebt gelezen.

    En of een pr-medewerker van SNS Fundcoach op IEX gaat roepen dat de instapkosten wel erg hoog zijn, met 3%, is ook maar de vraag. Ik denk dat de hoge heren van SNS Fundcoach hem dan snel bijscholen.

    Dat het interview plaatsvond precies na deze povere maand van die schamele 5,8% is puur te danken aan het feit dat Mohagen in Amsterdam was, om een prijsje af te halen. Maar als u, beste Watergeus, vandaag voor een miljoentje of twintig die vijf aandelen koopt die ik in dit stuk heb genoemd en die Odin Offshore in portefeuille heeft, dan kan ik de volgende keer mischien wel naar Oslo vliegen. En dan zal ik aan u denken (op voorwaarde dat dat ook de koers van het fonds wat hoger zet, natuurlijk).

    Afgesproken?

    Dat er nog maar veel van zulke povere maanden mogen volgen!

    Pover van Kleef
  4. forum rang 4 watergeus 9 februari 2007 10:08
    heer kleef,

    u voelt zich blijkbaar goed aangsproken. Misschien toch last van het euvele analistentrucje. Je argument van het geweldige rendement tot nu toe en dat dit niet eerlijk is tegenover het rendement per januari, kun je ook omdraaien. Misschien is het de komende tijd even wat minder. Het fonds is de afgelopen maand volgens fundcoach zelfs 8,1 % gestegen (dat moet je verheugen want je schijnt gezien je nadruk hierop in je verweer per maand af te rekenen) maar staat sinds 2007 nu op 1,9 %, lager dan AEX. Dat gezeur over dat het rendement eigenlijk hoger is in euro's vind ik flauw. Je artikel baseert zich op rendementen, niet op afrekening. Ik hoop dat je erover heen komt dat ik bij dit jubel verhaal een vraagteken zet, want daar ging het mij om. Maar dat schijnt niet te mogen. Nu heb ik niet de hele dag de tijd zoals jij om hierover na te denken en te discussieren. Voor ieder die jouw wil volgen veel succes,en om in desprookjessfeer te blijven zou ik zeggen Zwaan Kleef aan.
  5. [verwijderd] 9 februari 2007 10:50
    Geus,
    Aangesproken? Nou nee. Ik ben alleen zo opgevoed, dat ik reageer wanneer iemand zich tot mij wendt. Sorry.
    Odin Offshore heeft over de afgelopen drie jaar het beste rendement gehaald van alle 5608 beleggingsfondsen in de database van Morningstar.nl. Goed, één van die 5608 moet over zo'n periode de beste zijn, maar toch.

    Moet je nu nog instappen? Dat is geen nozele vraag. Je had er drie jaar geleden in moeten stappen. Moet je nu uitstappen? Ik denk het niet. Wat ik in het artikel heb geprobeerd uit te leggen, is dat de fundamentals van dat rendement (313%) nog overeind staan. Overigens, als u dat rendement over die drie jaar terugrekent naar maandbasis, is dat behoorlijk pover. Hadden ze 36 maanden achter elkaar die povere 5,8% behaald, dan was het rendement over die periode boven de 600% uitgekomen, in plaats van die bescheiden 313%.

    Maar goed, ik ben snel tevreden.

    Als er een zwaan met gouden eieren voorbijvliegt, is aankleven helemaal niet zo'n gek idee. Je moet alleen op tijd uitstappen. Maar verwar 'op tijd' niet met 'te vroeg'. Een fonds als Odin Offshore berijden is vergelijkbaar met wat James Dean deed, met die auto's bij de klif. Playing chicken.

    P.

  6. [verwijderd] 9 februari 2007 14:58
    Heren, heren toch.

    Het lijkt wel of de 80-jarige oorlog weer is uitgebroken.
    En dat terwijl we het op de,gewaardeerde, IEX forums toch over het uitbreken van aandelen ed.behoren te hebben in principe.

    De toonzetting van Watergeus is naar mijn mening nogal agressief.Rustig maar, geus.
    Die oorlog is allang over. En van Kleef is Alva niet.
    Ik heb zojuist , voor het lezen van de schermutselingen hier,zijn artikel over Odin op het Fugroforum aangeprezen als zijnde informatief en leerzaam.Mn voor de olie/gasservice sector investeerders/geinterresseerden.

    En de prestaties van Odin, 315% in 3 jaar ,liegen er niet om! Goed fonds, moeilijk in te stappen, alleen SNS begrijp ik, en niet goedkoop ook.
    Overigens heeft Fugro het met 265% in 3 jaar ook niet slecht gedaan, maar dit terzijde.Ik ben een Fugrofan, maar heb zojuist mijn twijfels gepost op het Fugro forum of overstappen naar Odin niet een goede zet zou kunnenzijn, daar Fugro slechts 70% oilservice is.

    En een fonds op de prestaties van slechts 1 maand beoordelen, ja, wel de maand waar de olieprijs nog eens iets van 15% omlaagkelderde trouwens, vindt ik ook niet getuigen van een ruime blik.

    Heren, stop uw wapengekletter, svp, ondanks dat daar toch ook wat van te leren valt, en blijf maar lekker positief op Odin, Fugro en de oilservicesektor.
    Zit nog veel in het vat de komende jaren.

    Als Zandeman hoop ik wat zand te hebben gestrooid op deze bijna uitslaande olieservice brand.

    Goed artikel, heer van Kleef. Zwaan kleef aan, geen probleem mee.
    Heer Watergeus, terug in de loopgraven, svp.
    Peace, not war.Hoewel, war in Iran betekent hogere olieprijzen, maar toch maar niet.

    Een oilservice fan.
    Vrijwillig brandweerman ook.

  7. [verwijderd] 9 februari 2007 18:45
    Nog even terug op 'the war of words'.
    Watergeus heeft wel gelijk als hij zegt: fondsen/sector hoog geprijsd!
    Maar ik ben het niet eens met zijn konklusie, dat de weg dus alleen maar omlaag gaat.

    De winstontwikkelingen bij de offshore oilserviceco's zullen de komende 3-5 jaar alleen maar voortgaan, gezien de ontwikkelingen in de business.Zie het 'gewraakte' artikel.Volledige bezetting equipment, rekordtarieven, 3-5 jaarkontrakten.Ideale omstandigheden.
    Als de olieprijs boven €30-40 blijft, althans.
    Nou, denk van wel.

    2006 was niet het beste jaar trouwens, in de afgelopen 3 jaar, dank zij de oliebeweging van all-time high $78 naar $49,9,zelfde als anderhalf jaar geleden.
    Maar, Odin's + 18% (en Fugro's +33%), zijn niet verkeerd.

    Misschien zijn er in de komende jaren wel beter renderende sektoren/aandelen te vinden, maar wie altijd alleen maar toppie wil hebben heeft het wel eens moeilijk.Onderste kan,klepel op neus.
    Achteraf kijken we koeien in konten, makkelijk.

    Happy and peacefull investing, heren, dames ook.

    Klaas Vaak.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.