Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.878 Posts
Pagina: «« 1 ... 1406 1407 1408 1409 1410 ... 3194 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 benbelegger 14 oktober 2022 13:02
    Ook in Belarus de lange arm van Putin en Kirill:

    Uit het ND:

    De Rode Kerk en de Nieuw Leven Kerk, het regime in Belarus pakt beide aan

    De Belarussische evangelische New Life Church mag niet meer bijeenkomen op een parkeerplaats bij het gesloten kerkgebouw en de rooms-katholieke ‘Rode Kerk’ in Minsk wordt de huur opgezegd.

    In september kreeg predikant Vyacheslav Goncharenko een boete van omgerekend 1300 euro, omdat hij weigerde de kerkdiensten van de New Life Church in Minsk te staken. Die vonden plaats op een parkeerterrein bij het eigen kerkgebouw, dat door de autoriteiten in februari 2021 gesloten was verklaard. Nu heeft de politie de gemeente officieel verdreven en gewaarschuwd voor mogelijke arrestatie als ze bevelen negeren, zo meldt de christelijke nieuwssite Forum 18. De kerk heeft daarom de diensten online gemaakt. Ze vinden plaats in een gehuurde, overdekte locatie.

    Anderhalf jaar geleden viel de politie binnen tijdens een gebedsdienst van de New Life Church. De evangelische gemeente functioneert al twintig jaar in Minsk en verbouwde een voormalige koeienstal in 2002. Het stadsdeel in westelijk Minsk wijzigde het bestemmingsplan echter nooit.

    Het regime in Belarus heeft de bekende Rode Kerk in de hoofdstad Minsk afgepakt van de rooms-katholieke kerk. De parochie van Sint-Simon en Sint-Helena werd door de autoriteiten bevolen hun kerk op het Onafhankelijkheidsplein in Minsk binnen enkele dagen te verlaten. Het regime van Alexander Loekasjenko, sinds 1994 president van Belarus, heeft het contract voor het gratis gebruik van de kerk opgezegd vanwege veiligheidsproblemen.

    De Rode Kerk was vanaf 2020 een van de plaatsen waar critici van zijn bewind demonstreerden. Volgens de priesters van de kerk is de technische onderbouwing van dit besluit ‘hoogst dubieus en een regelrecht schandaal’.

    Het neoromaanse heilige gebouw, dat tussen 1905 en 1910 werd gebouwd, is een van de bezienswaardigheden van Minsk. Het staat naast het hoofdgebouw van de regering. Vanwege de kleur van de bakstenen gevel wordt de kerk de Rode Kerk genoemd. De kerk is sinds een brandalarm op 26 september op bevel van de autoriteiten gesloten. Emeritus aartsbisschop Tadeusz Kondrusiewicz en de parochie hebben de afgelopen dagen gebeden voor een spoedige heropening. Ongeveer tien procent van de Wit-Russen is katholiek.

    Het autoritaire regime van Loekasjenko valt de katholieke kerk van het land al lang lastig. In augustus 2020 verbood Minsk de aartsbisschop de terugkeer uit Polen, voor vier maanden. De achtergrond was zijn kritiek op het politiegeweld tegen vreedzame demonstranten. Het aantal politieke gevangenen in Wit-Rusland neemt van week tot week toe. De mensenrechtenorganisatie Viasna telt momenteel 1348 mensen die om politieke redenen in de cel zitten. <
    .
  2. forum rang 8 closer 14 oktober 2022 13:41
    Zelfs vaders en zonen treffen elkaar op het slagveld

    Derk Sauer, 14 oktober 2022

    Ik was bij Newsgeist in Bratislava, een Googleconferentie voor uitgevers en journalisten. Een van de sessies ging over journalistiek in oorlogstijd.

    In mijn inleiding pleitte ik voor een dialoog tussen onafhankelijke journalisten uit Oekraïne, Belarus en Rusland.

    “Er is veel meer dat ons verbindt dan ons scheidt,” zei ik. “We zijn op zoek naar de feiten en leggen propaganda bloot. Journalisten in Oekraïne doen dat met gevaar voor eigen leven vanwege Russische bommen. Journalisten in Rusland en Belarus met gevaar voor arrestatie of verbanning.”

    Darina, uitgever van The Kyiv Independent – zeg maar de Oekraïense Moscow Times –, zat ook in de zaal.

    “Met jullie wil ik niets te maken hebben,” barstte ze los. “Russische journalisten hebben voor mij afgedaan. Wat hebben jullie nu bereikt met je berichtgeving? Helemaal niets!”

    Mijn Russische hoofdredacteur Dima zag ik ineenkrimpen. Dima is in Oekraïne geboren, ging er naar school en verhuisde met zijn ouders – zoals zovelen in de Sovjettijd – naar Moskou. Daar studeerde en trouwde hij, en bouwde aan een carrière als journalist. Hij heeft zelfs nog een Oekraïens paspoort.

    “Ik snap helemaal je emotie,” zei Dima. “Wij hebben als generatie gefaald en Poetin niet tegen kunnen houden. Maar ik ben bij elk protest geweest, heb altijd voor hem gewaarschuwd, heb moeten vluchten en mijn vrouw en drie kinderen achtergelaten. We hebben ook nog eens hetzelfde bloed en hetzelfde beroep. Hoe kun je mij als vijand zien?”

    Het drama van de oorlog in een notendop. Twee journalisten met dezelfde intenties maar mijlenver uit elkaar. Darina van The Kyiv Independent weigerde de rest van de conferentie ook maar een woord met ons te wisselen.

    Open zenuwen
    En dan waren er de reacties van Oekraïense kant op het geven van de Nobelprijs voor de Vrede aan het Russische Memorial – samen met het Oekraïense Center for Civil Liberties en de mensenrechtenstrijder Ales Bialiatski uit Belarus.

    Een ‘krankzinnige beslissing’, volgens de Oekraïense ambassadeur in Berlijn.

    Terwijl mensenrechtenorganisatie Memorial – opgericht in 1989 nog voor het uiteenvallen van de Sovjet-Unie en beroemd vanwege onderzoek naar de goelagverschrikkingen – werkelijk voor het beste van Rusland staat.

    Nuances gaan in een oorlog als eerste verloren.

    Bij The Moscow Times willen we dolgraag stukken van leidende Oekraïense opiniemakers en denkers publiceren, zoals we dat voor de oorlog ook deden. Het is belangrijk dat onze Russische lezers daar juist nu kennis van nemen.

    Maar de zenuwen liggen zo open en de wonden zijn zo rauw, dat maar weinig Oekraïense opiniemakers dat aandurven.

    Vader vs. zoon
    De mobilisatie en Poetins wanhoopsoffensief met lukrake bombardementen trekken de scheidslijnen nog scherper. Ouders en kinderen kunnen niet langer aan de zijlijn blijven staan. Zelfs vaders en zonen treffen elkaar op het slagveld – zoals het schokkende verhaal dat mijn zoon Pjotr optekende voor The Guardian.

    Artur (27) vecht als vrijwilliger in het Oekraïense leger en was recentelijk betrokken bij de bevrijding van Izjoem en Lyman.

    Zijn vader Oleg is een kolonel bij pro-Russische rebellen. Oleg komt uit het Russisch sprekende Donetsk, was beroepsmilitair en verhuisde naar Rusland op zoek naar een beter leven. “De Russische propaganda kreeg steeds meer vat op hem,” zegt Artur. “Ik dacht dat hij daar te slim voor was. Maar ik zag het verkeerd.” Aangelokt door de hoge betaling meldde Oleg zich bij de pro-Russische militie, terwijl zoon Artur juist de kant van Oekraïne koos.

    Per social media communiceren ze af en toe met elkaar.

    ‘Neem de wapens niet op. We hebben Kyiv in een paar dagen,’ schreef vader Oleg aan het begin van de oorlog.

    Zoon Artur sloeg dat advies in de wind en meldde zich bij het Oekraïense leger. Begin maart stuurde hij zijn vader een video uit Kyiv. ‘Er is hier geen Rus te bekennen. Waar zijn jullie nu?’

    ‘Wacht maar af,’ antwoordde zijn vader.

    Nu de rollen op het slagveld zijn omgedraaid is de toon van vader Oleg iets veranderd: ‘Je bent toch mijn zoon. Ik wil het beste voor jou. Wees gelukkig en blijf gezond.’

    “Ik denk niet dat ik hem kan doodschieten, mochten we oog in oog komen,” zegt Artur, “Hij blijft toch mijn vader. Maar ik vind wel dat hij zijn straf niet mag ontlopen. Mijn vader heeft onze familie en zijn land verraden.”

    En zo vecht Poetin niet alleen een uitzichtloze oorlog, hij vernietigt ook het laatste restje sociale cohesie in de gecompliceerde (familie)verhoudingen tussen Oekraïners en Russen.

    Derk Sauer is uitgever van The Moscow Times en columnist bij Het Parool. Hij is ook ­oprichter van de Russische krant Vedomosti en oud-uitgever van RBK Gazeta.

    www.parool.nl/cs-b3891159
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 oktober 2022 13:45
    In het kort

    Rusland bereidt wetgeving voor om gedetineerde militairen vrij te laten.
    De wetgeving moet het mogelijk maken deze militairen 'deel te laten nemen aan vijandelijkheden'.
    Het ministerie van defensie werft reservisten in gevangenissen voor militairen.

    Russische militairen die vastzitten voor lichte vergrijpen komen binnenkort waarschijnlijk op vrije voeten, mogelijk met als doel ze naar het front in Oekraïne te sturen. De Federatieraad, het Russische lagerhuis, bereidt momenteel wetgeving voor die de vrijlating van gedetineerde militairen regelt, zo meldde het Russische persbureau Interfax donderdag.

    De wet stelt als voorwaarde dat de veroordeelden ‘moed hebben getoond bij de uitvoering van hun militaire dienst’ en dat ze een ‘gewetensvolle houding tonen ten aanzien van hun dienstplicht’.

    ‘Het wetsvoorstel voorziet in de mogelijkheid om in oorlogstijd, tijdens mobilisatie, staat van beleg of gewapend conflict aan bepaalde categorieën veroordeelden uitstel van strafuitvoering te verlenen om hen deel te kunnen laten nemen aan vijandelijkheden’, zo zegt senator Olga Kovitidi van Verenigd Rusland, de grootste politieke partij van het land en steunpilaar van president Vladimir Poetin.

    Kovitidi noemt de strijd in Oekraïne niet expliciet, maar het heeft er alle schijn van dat het ministerie van defensie op deze manier nieuwe rekruten wil werven voor wat Moskou nog altijd de ‘speciale militaire operatie’ noemt.

    Het wetsvoorstel is niet bedoeld voor mensen die zijn veroordeeld voor het oproepen tot of deelnemen aan rellen, het organiseren van protestbijeenkomsten, in het openbaar kwaadspreken over het Russische leger of het oproepen tot sancties tegen Rusland, aldus Kovitidi. Met andere woorden: tegenstanders van het Kremlin.
    Rekruteren in strafkampen

    Het nieuwe wetsvoorstel komt niet de lucht vallen. Uitgerekend deze week meldden verschillende onafhankelijke nieuwssites dat het Russische ministerie van defensie reservisten werft in gevangenissen voor militairen. In heel Rusland zou het gaan om ruim twintig strafkampen.

    Zo publiceerden de onafhankelijke sites Belangrijke verhalen en Gulagu.net, dat misstanden in Russische gevangenissen onderzoekt, verslagen van gevangenen die via familieleden vertellen dat er in hun strafkampen mensen uit het leger zijn langs geweest om gevangenen te rekruteren voor Oekraïne. Het zou om strafkampen gaan in de Russische regio’s Rjazan, Stavropol en Nizjny Novgorod.

    In september ontstond er in Rusland ophef over een op sociale media uitgelekte video waarin Jevgeni Prigozjin, de baas van de particuliere Russische gevechtsgroep Wagner, gevangenen werft voor zijn eenheden. Velen vonden het onethisch om zware criminelen in te zetten aan het front in ruil voor vrijlating na het uitdienen van hun contract van zes maanden.

    Prigozjin reageerde op de kritiek met de verklaring: ‘Of gevangenen naar het front of jullie kinderen. Kies maar.’ Een kleine week later kondigde president Vladimir Poetin een ‘gedeeltelijke’ mobilisatie af, waardoor jonge Russische mannen alsnog gedwongen onder de wapenen worden geroepen voor de strijd in Oekraïne. Poetin had tot 21 september beloofd dat niet te zullen doen.
    Sneuvelen

    Dat nu ook het ministerie van defensie de gevangenissen afstruint op zoek naar rekruten geeft aan hoe nijpend het tekort is aan Russische militairen in Oekraïne. De mobilisatie heeft naar schatting maar honderdduizend nieuwe gevechtskrachten opgeleverd, terwijl meer dan een miljoen Russen de wijk hebben genomen om aan de mobilisatie te ontkomen.

    De onafhankelijke website 'Belangrijke verhalen' meldde afgelopen week dat van de honderdvijftig- tot tweehonderdduizend Russische troepen die in februari Oekraïne binnenvielen, er negentigduizend zijn uitgeschakeld (door sneuvelen, verwonding, krijgsgevangenschap of desertie).

    Lees het volledige artikel: fd.nl/politiek/1454713/rusland-gaat-g...
  4. forum rang 10 luchtschip 14 oktober 2022 14:01
    After Russia's claim the Crimea bridge damage isn't any big deal - repairs may last almost 10 months.

    Russia's government has ordered contractors to finish repairs to a key bridge linking annexed Crimea to Russia by July 2023

    pbs.twimg.com/media/FfBy-hQX0AAmUHE?f...

    pbs.twimg.com/media/FfBzDynXgAE1IR5?f...

    www.bbc.com/news/world-europe-63255611

    twitter.com/GlasnostGone/status/15808...
  5. forum rang 7 Succes 14 oktober 2022 14:08
    quote:

    BRESL01 schreef op 13 oktober 2022 21:16:

    charter97.org/en/news/2022/10/13/519719/
    Hoe werkt dat precies, een wapen delen?
    Schieten ze dan omstebeurt ... en wie bepaald waarop wordt geschoten ...
    Wat doe je vervolgens in de tussentijd?

    Kan me hier echt niks bij voorstellen!

    ---

    Moreover, not all "Chmobiki" were even provided with personal weapons. Some had to share one assault rifle between them.

    Almost all the mobilized from the surrendered group had no ammunition. They were simply taken to the front, being promised ammunition.
  6. forum rang 6 matad 14 oktober 2022 14:11
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 14 oktober 2022 10:49:

    Met dit wapen hebben de Russen op open terrein geen enkele kans meer:

    Oekraïne heeft nieuwe raketten gekregen van de VS die via de ­fameuze Himars-systemen afgevuurd kunnen worden. De nieuwe raketten zijn nog dodelijker, omdat ze uiteenspatten in meer dan 100.000 loden balletjes over een oppervlakte van meer dan 1 vierkante kilometer. Het Oekraïense leger verspreidde er een foto van, wellicht om de Russische soldaten nog meer te ontmoedigen.
    Het eerste “oefenschot” graag gebruiken voor het Kremlin.
  7. forum rang 8 Freemoneyforever 14 oktober 2022 14:15
    quote:

    luchtschip schreef op 14 oktober 2022 14:01:

    After Russia's claim the Crimea bridge damage isn't any big deal - repairs may last almost 10 months.

    Russia's government has ordered contractors to finish repairs to a key bridge linking annexed Crimea to Russia by July 2023

    pbs.twimg.com/media/FfBy-hQX0AAmUHE?f...

    pbs.twimg.com/media/FfBzDynXgAE1IR5?f...

    www.bbc.com/news/world-europe-63255611

    twitter.com/GlasnostGone/status/15808...
    Dan is die brug wellicht net klaar, als De Krim weer in Oekraïense handen is.
  8. forum rang 10 luchtschip 14 oktober 2022 14:28
    Ukraine BUK M1 AD hit with Russian Lancet drone.

    Russen laten video zien waarbij een Oekrainse BUK M1 AD luchtafweersysteem wordt vernietigd

    video 0:45 minuut

    twitter.com/tinso_ww/status/158082408...

    In de reacties wordt erop gewezen dat er geen na-explosies zijn van ontploffende BUK raketten en deze opstelling eerder een decoy ( lokaas ) is opgebouwd van triplex

    Ook het Oryx twitter account, dat vernietigde tanks en ander materiaal bijhoudt op basis van beeldmateriaal, beschouwt dit als een decoy en wordt het niet in de telling meegenomen

    Glasnost Gone vermoedt dat het een Russische Uraan MLRS ( Multiple Rocket Launch System ) is en laat dit met beelden zien

    You know Russia's loosing in Ukraine, when it's faking hits on Ukrainian air defenses.

    Close-up view in video (1 pic) doesn't show a BUK missile launcher (2 pic). It shows what appears to be Russian Uragan MLRS (3 pic). They've added BUK missile type rockets & hidden its wheels with camo

    foto uit de video

    pbs.twimg.com/media/FfBXqMEWAAAMxO2?f...

    foto van een BUK

    pbs.twimg.com/media/FfBXrq_XEAIBg7s?f...

    foto van een Russian Uragan MLRS

    pbs.twimg.com/media/FfBXtcGWAAIZD5U?f...

    twitter.com/GlasnostGone/status/15808...

    Bovendien is op de foto uit de video te zien dat er links een cabine is en een BUK heeft geen cabine ( zie foto BUK )
  9. forum rang 7 Succes 14 oktober 2022 14:37
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 14 oktober 2022 09:43:

    3 uur geleden
    CNN: SpaceX kan satellietverbinding Oekraïne niet meer betalen

    ..
    Ja, wel voldoende geld om een 'speeltje' als twitter over te nemen voor 44mlj, maar 120-400mlj om Oekraïne te steunen ... kan er schijnbaar niet vanaf.
    Alleen al de gratis wereldwijde publiciteit (en het kunnen testen van het systeem) heeft al wel dit bedrag opgeleverd.


  10. [verwijderd] 14 oktober 2022 14:56
    quote:

    Succes schreef op 14 oktober 2022 14:08:

    [...]

    Hoe werkt dat precies, een wapen delen?
    Schieten ze dan omstebeurt ... en wie bepaald waarop wordt geschoten ...
    Wat doe je vervolgens in de tussentijd?

    Kan me hier echt niks bij voorstellen!

    ---

    Moreover, not all "Chmobiki" were even provided with personal weapons. Some had to share one assault rifle between them.

    Almost all the mobilized from the surrendered group had no ammunition. They were simply taken to the front, being promised ammunition.
    Niets nieuws onder de zon ook in WW2 kwam dat vele malen voor.
    De eerste groep aanvallende soldaten hadden vaak ook te weinig geweren en werden gebruikt zonder te weten als menselijke mijnenruimers.
    De tweede groep soldaten en daarna volgend waren van iets meer militaire kwaliteit en hadden op die manier meer overlevingskansen.
    In Rusland tellen mensenlevens niet en vaak gaan gewone mensen ook risicovoller om met het leven.
    Zij kijken anders naar het leven dan wij en voor wat dat betreft ben ik het eens met Dirk Sauer in een van zijn documentaires.
  11. forum rang 7 Succes 14 oktober 2022 14:57
    IKEA lays off 10,000 workers during its exit from Russia, more job losses to come

    Furniture retailer IKEA will lay off almost all of its employees in Russia as the company withdraws from the market, Jesper Brodin, the CEO of Ingka, the holding company that manages most of Ikea's stores in Russia, told French news agency AFP on Oct. 13.

    The company has had “had to say goodbye” to around 10,000 staff out of the 12,000 retail employees in Ikea's Russian stores, Brodin said.

    Meanwhile, the company posted a six percent rise in full-year sales on Oct. 13, in what it described as a “challenging” year due to inflation and its scaling back in Russia.

    Since March 4, IKEA has suspended sales in stores and online on the Russian market, as well as production at its factories in Russia.

    The company intends to sell its four factories in Russia and warned that it "does not see the possibility of resuming sales in the near future," according to an announcement IKEA made in June.

    english.nv.ua/business/ikea-lays-off-...
  12. forum rang 10 luchtschip 14 oktober 2022 14:58
    quote:

    Succes schreef op 14 oktober 2022 14:08:

    [...]

    Hoe werkt dat precies, een wapen delen?
    Schieten ze dan omstebeurt ... en wie bepaald waarop wordt geschoten ...
    Wat doe je vervolgens in de tussentijd?

    Kan me hier echt niks bij voorstellen!

    ---

    Moreover, not all "Chmobiki" were even provided with personal weapons. Some had to share one assault rifle between them.

    Almost all the mobilized from the surrendered group had no ammunition. They were simply taken to the front, being promised ammunition.
    Het is de Russische doctrine en denkwijze en ook Stalin deed dit al
    Genoeg mensen, maar niet genoeg wapens voor al die soldaten
    Geeft niets, gewoon oprukken met grote aantallen soldaten, de vijand weet niet beter dan dat iedere soldaat een geweer heeft
    Wanneer een soldaat met een geweer gedood wordt, pakt degene zonder geweer het geweer over van de dode soldaat, zodat het schieten door blijft gaan

    Bij de Russen geldt alleen dat de orders uitgevoerd worden en zij hun leiding kunnen vertellen de order te hebben uitgevoerd

    Wanneer de order luidt : stuur 70 man naar die positie dicht bij de vijand
    Dan worden die mensen erheen gestuurd ongeacht of zij wel of geen voldoende wapenuitrusting hebben

    Toen op 24 februari de tanks richting Kyiv opstoomden bij de start van de oorlog hoorde we ook van dit soort verhalen

    Er komt een opdracht om met een groep van 4 tanks richting Kyiv te gaan
    Soldaten maakten bezwaar dat 1 van de tanks problemen had met de loop en er niet geschoten kon worden
    Toch werden ze ermee weggestuurd en kon de commandant aan de leiding melden dat hij 4 tanks had gestuurd richting Kyiv

    De commandant had zich zelf ingedekt en hem kan niets verweten worden
  13. forum rang 10 luchtschip 14 oktober 2022 15:22
    quote:

    Succes schreef op 14 oktober 2022 14:37:

    [...]

    Ja, wel voldoende geld om een 'speeltje' als twitter over te nemen voor 44mlj, maar 120-400mlj om Oekraïne te steunen ... kan er schijnbaar niet vanaf.
    Alleen al de gratis wereldwijde publiciteit (en het kunnen testen van het systeem) heeft al wel dit bedrag opgeleverd.



    Hij heeft helemaal Oekraine niet gesteund met eigen geld

    De Starlink pakketten werden in hoge mate door de US regering gekocht en door de Poolse regering om te distribueren in Oekraïne bij de Oekrainse legeronderdelen
    Ook veel prive personen in Oekraïne hebben er een op eigen kosten aangeschaft en betalen maandelijks $ 60 aan abonnementskosten
    Het bedrijf Starlink heeft een donatie initiatief van particulieren gesteund en daar ook wat aan bijgedragen
    Musk zelf heeft niets uit eigen zak betaald

    Het is een particuliere onderneming die een Starlink pakket verkoopt voor $ 400 tot $ 500 plus een IIRC pakket voor ca $ 60
    Maandelijks moet een abonnementsbedrag betaald worden van $ 60

    Of het bedrijf al winstgevend is, is mij niet bekend, maar is verder het probleem voor Musk
    Totaal absurd om nu deze bedragen te vragen

    Hier een relaas over het betalen aan Starlink door de Oekraïners zelf :

    Very interesting statement from Elon Musk re Ukrainian StarLink and how damaging it is for SpaceX economics.

    Being Ukrainian actually in the topic of StarLinks, I want to tell you some based facts re starlinks in Ukraine.

    0. I admire the actions of SpaceX of enabling StarLink service in Ukraine. It is a true game changer for Ukrainian army in the open fields of no cellular, and long distances not suitable for radios, given the situation is changing quick on the battlefield.

    It’s a game-changer.

    1. Despite that, I have not seen ANY StarLink which was bought by the governments, or by SpaceX. All the Starlinks I have seen / used - were bought either by volunteers like myself, or soldiers put their personal money in.

    The subscription price is also paid out of the pocket.

    2. In my charity fund @dzygaspaw, I have bought and delivered to the frontlines over 50 StarLinks, some of them are still being paid from my credit card, now 60$ each per month.

    Picture related - one more StarLink I bought and pay for - for Ukrainian EOD unit for Kharkiv offensive.

    foto
    pbs.twimg.com/media/FfA584DXkAAht1D?f...

    3. I would be VERY curious to see actual transparency on the process of getting StarLinks up and running in Ukraine, all the hidden costs that Elon claims. Because - Ukrainians pay the same price as everyone else but it’s only Ukraine that is a subject to discussion for @elonmusk

    4. I have bought over 50 StarLinks, with official prices right from the website in EU countries - Poland, CZ, Germany - like 400-500 bucks each, then enable portability for extra IIRC 50$, then payed monthly fee of 60$ (was 120$ before).

    It’s the same for everyone else in EU.

    5. My question is - why is Ukraine so special for @elonmusk in sense of operating @SpaceX and StarLink? I don’t get the answers from the interview he did with CNN exclusive, especially given the numbers they claim.

    I think it’s far from reality.

    twitter.com/dim0kq/status/15808271719...
  14. [verwijderd] 14 oktober 2022 15:43
    Het criminele regiem in Rusland kan zich geen volledige terugtrekking uit Oekraine veroorloven, zulks verlies is ondenkbaar en zal het Russische minderwaardigheidscomplex verder doen toenemen.
    Maar............en dan val ik weer terug op mij eerdere voorspelling, er is een ontsnapping zonder gezichtsverlies en zal worden ingezet.
    Het barbaarse regiem zal de NAVO inclusief de USA ontlokken zware bombardementen uit te voeren op Russische stellingen om zodoende een waardige aftocht te kunnen realiseren met als argument allen tegen een(1).
    Om zulks te realiseren zal Rusland middelen inzetten gelijk tactische kernwapens en/of chemische wapens tegen de Oekrainse strijdkrachten.
  15. - kleine belegger - 14 oktober 2022 15:43
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 14 oktober 2022 10:49:

    Met dit wapen hebben de Russen op open terrein geen enkele kans meer:

    Oekraïne heeft nieuwe raketten gekregen van de VS die via de ­fameuze Himars-systemen afgevuurd kunnen worden. De nieuwe raketten zijn nog dodelijker, omdat ze uiteenspatten in meer dan 100.000 loden balletjes over een oppervlakte van meer dan 1 vierkante kilometer. Het Oekraïense leger verspreidde er een foto van, wellicht om de Russische soldaten nog meer te ontmoedigen.
    Zoals Holland Casino zou zeggen; "speltip 7, spreid je kansen!"

    En waar het aan één kant van de medaille een grap is, zijn het aan de andere kant van de medaille mensenlevens die verloren gaan.
    Zonde dat Rusland ze zo opgeeft en zonde dat Ukraine ze neemt. Hierbij zeggende dat ik het nemen van de kant Ukraine snap en die van Rusland totaal niet.
  16. forum rang 8 het zwaard 14 oktober 2022 15:48
    succes : Hoe werkt dat precies, een wapen delen?
    Schieten ze dan omstebeurt ... en wie bepaald waarop wordt geschoten ...
    Wat doe je vervolgens in de tussentijd?

    Kan me hier echt niks bij voorstellen!

    Ik wel, als de eerste schiet, drinkt de tweede de fles wodka verder leeg . Als de fles leeg is zijn ze beide ladderzat ,hebben geen enkel doel geraakt en wat later liggen ze beiden dood naast elkaar .
63.878 Posts
Pagina: «« 1 ... 1406 1407 1408 1409 1410 ... 3194 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0771 -0,10%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,00%
Gold spot 2.360,72 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

Accsys
+5,43%
CM.COM
+2,92%
NX FIL...
+2,63%
RANDST...
+2,61%
ForFar...
+2,43%

Dalers

Kendrion
-2,99%
UMG
-2,95%
Alfen ...
-2,63%
EBUSCO...
-2,29%
VIVORY...
-1,85%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links