Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

RABOBANK

865 Posts
Pagina: «« 1 ... 39 40 41 42 43 44 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 30 maart 2022 14:51
    Rabobank: weg uit Rusland na ’barbaars geweld’ in Oekraïne
    Door RUBEN EG

    Updated 16 min geleden
    28 min geleden
    in FINANCIEEL

    UTRECHT - Rabobank trekt de stekker uit alle activiteiten in Rusland. De bank is woensdag begonnen met het afbouwen van alle activiteiten van leasedochter DLL, om vervolgens het land definitief te verlaten. Rabobank zegt geen zaken meer te willen doen in ’een land met een regime dat op brute wijze een andere soevereine natie binnenvalt’.

    Eerder noemde groepsdirectievoorzitter Wiebe Draijer de oorlog in Oekraïne al een ’schandvlek in onze geschiedenis’ en sprak van ’barbaars geweld’. Met DLL is Rabobank in Rusland vooral actief op het gebied van leasing van landbouwmachinerie in de agrarische sector. Eerder maakte de bank bekend voor in totaal €400 miljoen uit te hebben staan in Rusland, waarvan twee derde via DLL. Het overige derde deel van dit bedrag staat uit financiering van agrarische grondstoffen, energie en metalen.

    Deze blootstelling was de afgelopen drie maanden al teruggebracht tot minder dan €300 miljoen, meldt de bank woensdag.

    Hartverscheurend
    In een persverklaring schreef groepsdirectievoorzitter Draijer eerder al geschokt te zijn door de beelden van de Russische invasie in het buurland. ,,Een kind te zien op de vlucht voor Russische granaten, de warme herinneringen van thuis achterlatend met onbekende bestemming: het is hartverscheurend. Deze oorlog is een schandvlek in onze geschiedenis. We zien de beelden van vluchtelingen, we zien de ontreddering, en voelen machteloosheid. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers van dit barbaarse geweld, hun families en het Oekraïense volk.”

    BEKIJK OOK:
    ING houdt bank open in Oekraïne en Rusland

    Vluchtelingenopvang
    De bank, die al enige tijd diverse filialen in het land sluit, zegt te gaan inventariseren welke leegstaande Rabokantoren beschikbaar kunnen worden gemaakt voor opvang van vluchtelingen. Medewerkers krijgen daarbij de ruimte om vluchtelingen te helpen. Daarbij belooft Rabobank geen geen transactiekosten in rekeningen te brengen bij overboekingen naar Oekraïne.

    Van alle Nederlandse banken is alleen ING actief met een heuse divisie in Rusland. Deze zakenbank blijft vooralsnog gewoon open.

    www.telegraaf.nl/financieel/995623444...
  2. forum rang 10 voda 10 juni 2022 15:26
    Rabo vermindert rentepijn voor rijke spaarders
    Door REDACTIE DFT

    Updated 4 min geleden
    6 min geleden
    in FINANCIEEL

    UTRECHT - Het besluit van de Europese Centrale Bank (ECB) krijgt directe gevolgen voor spaarders die negatieve rente moeten betalen. Rabobank besloot vrijdag als eerste de negatieve rente boven een ton aan te passen van -0,5% naar -0,25%.

    Foto ter illustratie. ANP/HH
    De renteverhoging gaat in per 1 augustus. Rabobank zegt hiermee de stap te volgen van de ECB. Die kondigde donderdag op een bijeenkomst in Amsterdam aan de depositorente in juli van -0,5% te verhogen naar -0,25%. In september moet deze rente weer 0% zijn.

    BEKIJK OOK:
    Vijf vragen: de ECB verhoogt de rente, en mijn spaarrente dan?

    In een verklaring stelt directievoorzitter Wiebe Draijer de negatieve rente ’een onwenselijk verschijnsel’ te vinden: ,,Voor onze klanten en voor de economie als geheel. Het financiële systeem is niet ingericht op een situatie waarin rentes langdurig negatief zijn. Daarom willen we voor al onze klanten zo snel als mogelijk het rekenen van een negatieve rente beëindigen.”

    Zoals nagenoeg alle banken vraagt Rabobank een rente van een half procent aan spaarders en bedrijven met meer dan €100.000 op de bank. Voor spaarsaldo onder dit bedrag verandert er voorlopig niets aan de nulrente.

    www.telegraaf.nl/financieel/119874574...
  3. forum rang 10 voda 17 juni 2022 08:12
    Rabobank keert zich fel tegen stikstofplannen kabinet
    De redactie - 1 uur geleden

    De topman van de Rabobank laat in een gesprek met het FD weinig heel van de stikstofplannen van het kabinet. De belangrijkste bank van het platteland vindt dat de plannen niet deugen, want onwerkbaar. Provincies krijgen een jaar de tijd om eruit te komen met agrariërs, maar volgens de bank is dat ‘onhaalbaar krap’.

    © ANP

    De plannen bieden boeren bovendien te weinig toekomstperspectief, zegt topman Wiebe Draijer tegen FD. Dat jaagt hen van tafel terwijl het volgens Draijer essentieel is voor effectief beleid ‘dat de boeren aan tafel komen’.

    Draijer vindt het contraproductief om ‘eenzijdig vanuit de overheid te focussen op stikstofreductie’, iets wat Van der Wal volgens hem nu wel doet. Ze mikt ‘alleen maar op uitkopen of afbouwen van het aantal boeren’. ‘Dit leidt tot ontreddering en een diepgaande emotie van verwoesting bij boeren’, zegt de Rabo-baas. ‘De schokgolf’ en ‘beklemming’ die het plan onder agrariërs veroorzaakt, baren hem grote zorgen. Draijer spreekt van een ’emotionele aanslag’.

    Het doel van halvering van de ammoniakuitstoot hoeft van Draijer, anders dan bijvoorbeeld landbouwkoepel LTO roept, niet van tafel. Maar de manier waarop Van der Wal dit wil bereiken, is volgens de Rabo-bankier tot mislukken gedoemd.

    Bron(nen): FD

    www.msn.com/nl-nl/nieuws/overig/rabob...
  4. forum rang 10 voda 22 juli 2022 12:57
    Rabobank stopt met rekenen negatieve rente op spaargeld
    RTL Z - 31 minuten geleden

    Klanten van de Rabobank hoeven vanaf 1 augustus, dat is over iets minder dan twee weken, geen geld meer te betalen om hun spaargeld bij de bank te stallen. De bank schaft de negatieve rente die het rekende af na de renteverhoging gisteren van de Europese Centrale Bank (ECB).

    © ANP / Hollandse Hoogte / Peter Hilz
    Een filiaal van de Rabobank in Sneek.

    De ECB verhoogde gisteren voor het eerst in elf jaar tijd de rente, met 0,5 procentpunt. Dat betekent dat banken ook hogere rentes kunnen rekenen als zij geld uitlenen. Daarnaast hoeven banken vanaf 27 juli geen rente meer te betalen over het geld dat zij verplicht 's nachts moeten stallen bij de ECB.

    Dat scheelt de banken in de kosten die zij via de negatieve rente op spaargeld doorrekenden aan hun klanten. Bij Rabobank ging het om klanten met een vermogen van minstens 100.000 euro. Zij betalen nu nog een half procent rente over iedere euro boven de ton.

    Geen renteverhoging
    Spaarders die hopen dat de bank de spaarrente verhoogt, komen bedrogen uit. Klanten met een saldo tot en met 100.000 euro op hun spaarrekening ontvangen nog steeds 0,01 procent rente (oftewel bijna helemaal niets). De rente op geld op betaalrekeningen blijft 0 (zegge en schrijve nul) procent.

    Rabobank is de eerste Nederlandse bank die z'n rentebeleid aanpast vanwege de ingreep van de ECB. Andere banken zullen het voorbeeld waarschijnlijk wel volgen. Zo liet ING-topman Steven van Rijswijk in mei al weten dat zijn bank de rente waarschijnlijk wel zou verhogen als de ECB dat deed.
  5. forum rang 10 voda 3 augustus 2022 16:25
    Rabobank blijft achter Baarsma staan na ophef CO2-uitstootrechten
    ANP Producties - 4 uur geleden
    © ANP

    UTRECHT (ANP) - De Rabobank blijft achter econoom Barbara Baarsma staan, die afgelopen dagen zwaar onder vuur kwam te liggen na uitspraken over een persoonlijk CO2-budget. In het tv-programma Op1 herhaalde zij dinsdagavond haar ideeën over hoe CO2-uitstootrechten verdeeld zouden moeten worden over de samenleving.

    "Als gedachte-experiment staan wij hier achter. Het is geen werkelijkheid", zegt een woordvoerster van de Rabobank.

    Volgens het plan van Baarsma, directeur Rabo Carbon Bank van de Rabobank, krijgt iedereen een persoonlijke hoeveelheid uitstootrechten. Zij legde het eerder bij BNR als volgt uit: "Als ik wil vliegen koop ik van iemand die niet gaat vliegen - omdat hij daar bijvoorbeeld geen geld voor heeft - zijn carbonuitstootrechten. Daarmee krijgt hij een beetje meer geld. Of diegene woont in een kleiner huurhuis, ik woon in een groot huis. Ik heb dus meer uitstootrechten nodig om mijn huis te verwarmen. Zo kunnen mensen met een smalle portemonnee verdienen aan vergroening."

    Woedende reacties

    De uitspraken zorgen op social media voor woedende reacties. "Denigrerend en vernederend. Als ik zes keer wil vliegen koop ik daarvoor rechten van een pauper die geen geld heeft. Ach, die kan dan weer een broodje voor z'n kinderen kopen", aldus een van de twitteraars. "Waar ging het mis met de Rabobank?" twittert een ander.

    Ook zeggen veel mensen hun rekening bij de bank te gaan opzeggen. De woordvoerster van de bank zegt hier niets over te kunnen zeggen. "Dat houden we niet dagelijks bij. Het is aan klanten om hierin een eigen afweging te maken."

    Mondkapjesdeal

    Baarsma raakte eerder dit jaar ook al in opspraak als gevolg van de omstreden mondkapjesdeal van ondernemer Sywert van Lienden met de overheid. Volgens onderzoeksplatform Follow The Money (FTM) was de Rabobank een belangrijke steun voor Van Lienden tijdens de onderhandelingen. Daarbij zou Baarsma bemiddeld hebben. Baarsma zei toen "om de tuin te zijn geleid".

    Vorig jaar trok Baarsma zich plotseling terug uit Herstel-NL, een actiegroep die ervoor pleitte om de samenleving te heropenen te midden van de coronapandemie. Volgens het omstreden plan zouden onder meer kwetsbare mensen moeten worden beschermd door ze af te zonderen in 'veilige zones'. Deskundigen haalden het plan echter onderuit en leverden forse kritiek.

    www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/ra...
  6. forum rang 6 haas 3 augustus 2022 18:11
    Lutternaar John Nijhuis dacht 24 miljoen van de Rabobank te beuren, maar is na twintig jaar procederen failliet
    DE LUTTE - Oud-zakenman John Nijhuis (73) uit De Lutte en zijn echtgenote hebben een strijd van bijna twintig jaar procederen tegen de Rabobank verloren en zijn door het gerechtshof failliet verklaard.

    Gerben Kuitert 03-08-22, 08:49 Laatste update: 15:20
    John Nijhuis was in het verleden eigenaar van De Hakenberg Assurantie Adviseurs in Oldenzaal en raakte na het faillissement van een dochterbedrijf in Nijmegen verzeild in een bittere strijd met de Rabo. Nijhuis dacht elf jaar geleden na een uitspraak van het gerechtshof 24 miljoen euro schadevergoeding bij de bank te kunnen claimen, maar staat na de reeks van gerechtelijke procedures die op dat arrest volgde vooralsnog met lege handen. Sterker nog, de bank vroeg zijn persoonlijke faillissement aan.

    Jouw gratis
    www.tubantia.nl/losser/lutternaar-joh...
  7. forum rang 10 voda 11 augustus 2022 10:45
    Minder winst voor Rabobank
    Meer tijd nodig voor KYC.

    (ABM FN-Dow Jones) Rabobank heeft in de eerste helft van 2022 de inkomsten en de winst zien dalen en zegt meer tijd nodig te hebben om aan de regelgeving rondom Know Your Customer te voldoen.

    Rabobank zag de winst op jaarbasis dalen van 2,2 miljard naar minder dan 1,6 miljard euro.

    "De goede prestaties van het bankbedrijf over 2021 werden voortgezet in 2022 en droegen bij aan de solide financiële resultaten. De invloed van de oorlog in Oekraïne is zichtbaar in de kredietvoorzieningen, voornamelijk vanwege Rabobanks beslissing zich volledig terug te trekken uit Rusland. Dit negatieve effect werd gedeeltelijk gecompenseerd door een vrijval van ongebruikte Covid-19-voorzieningen."

    Per saldo stopte Rabobank 42 miljoen euro in de zogeheten stroppenpot. Vorig jaar was er nog een vrijval van 274 miljoen euro.

    Verder meldde de bank een daling van de inkomsten met 3 procent. Zowel de rentebaten als de fee-inkomsten liepen op. De volatiele omgeving had een negatief effect op de waardering van aandelenbelangen en daarmee op de financiële resultaten, aldus Rabobank.

    Door de combinatie van lagere inkomsten en hogere kosten steeg de cost/income ratio van 58,0 naar naar 63,5 procent.

    Extra tijd

    Eind 2021 kreeg Rabobank van De Nederlandsche Bank de opdracht om tekortkomingen in de naleving van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) in haar Retail NL domein te verhelpen.

    Daarvoor heeft Rabobank extra tijdig nodig en verzocht het DNB de deadline te verlengen. De bank wees op "het hoge tempo van sancties tegen Rusland, krappe arbeidsmarktomstandigheden en nieuwe regelgeving".

    CEO Wiebe Draijer zei voorzichtig te blijven over de toekomst.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  8. forum rang 10 voda 11 augustus 2022 11:47
    Rabo geeft alle zuivelboeren stempel ’kwetsbaar’, geen uitbreiding meer bij natuur
    Door MARTIJN KLERKS

    Updated 5 min geleden
    8 min geleden
    in FINANCIEEL

    ROTTERDAM - Rabobank heeft uit voorzorg al haar leningen aan Nederlandse zuivelboeren vanwege de ’significant toegenomen onzekerheid’ door de stikstofaffaire als ’kwetsbaar’ bestempeld.

    Uitbreiden aan de rand van natuurgebieden gaat ’tegen het boerenverstand in’, vindt Rabo-topman Wiebe Draijer. ANP/HH/DE TELEGRAAF

    Het gaat om €10,3 miljard en is een ’technische aanpassing’, benadrukt de bank, maar tegelijkertijd kunnen boeren aan de rand van natuurgebieden geen lening meer krijgen om daar uit te breiden.

    „We gaan met die boeren in gesprek: waar kun je wel uitbreiden?” zegt Wiebe Draijer in een toelichting van zijn laatste halfjaarcijfers als Rabo-topman. „Want aan de rand van natuur uitbreiden gaat, om milieuredenen, tegen ons boerenverstand in.” Draijer schuift binnenkort aan bij ’stikstofgespreksleider’ Johan Remkes, die gesprekken voert met boeren, politiek en andere belanghebbenden over het kabinetsbeleid.

    BEKIJK OOK:
    Nieuw plan stikstofaanpak zonder veestapelkrimp

    „Dit verhaal zal ik daar ook vertellen, net als het verhaal dat de weg om boeren die stoppen te helpen niet alleen maar een grote zak met geld is, maar ook een route met respect. We zijn al aan het experimenteren met het koppelen van boeren die geen kant op kunnen maar wel door willen aan boeren die willen stoppen en zo ruimte creëren. De fundamentele onzekerheid die boeren nu hebben na jarenlang trots ondernemen is een enorme aanslag op de sector. Er is rust nodig.”

    Stikstofprobleem
    Wat Draijer betreft bestaat de oplossing voor het stikstofprobleem naast een regeling voor boeren „om met opgeheven hoofd te stoppen” ook uit innovatie, en uit het beperken van stikstofuitstoot in andere sectoren, „voor een gevoel van eerlijkheid”. „De focus moet niet liggen op stoppen, maar op een beloftevolle toekomst voor wie groen wil boeren”, zegt de Rabo-baas.

    Zuivelboeren die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, en ook goed zorgen voor de bodem onder hun bedrijf en voor de biodiversiteit, krijgen van Rabobank 0,2 procentpunt korting op hun kredietrente. Het afgelopen jaar hebben vijfhonderd melkveehouders die korting gekregen, de bank wil de regeling uitbreiden naar varkensboeren en akkerbouwers.

    BEKIJK OOK:
    Rabo worstelt om witwascontroles op orde te krijgen: verzoek uitstel DNB

    Johan Remkes
    Op dit moment schuiven boeren en de financiële sector één voor één aan bij Remkes. Veel partijen in de agrarische sector, zoals zuivelreus Royal A-ware en diervoeder ForFarmers, hebben al aangekondigd geen trek te hebben in een stikstofgesprek. „En ik heb ook gehoord dat de milieuclubs niet willen komen; iedereen is verankerd”, zegt Draijer. „En dat is een gemis.” Wat hem betreft zijn Remkes’ losse gesprekken niet het eindstation, maar moeten alle betrokkenen daarna ’samen puzzelen’ aan een definitieve oplossing. „Ik zou andere partijen willen oproepen om het gesprek wél aan te gaan.”

    BEKIJK OOK:

    Remkes eindelijk om tafel met boeren: wat kunnen we verwachten?
    Rabobank zelf is ondertussen ook ’actief’ in gesprek met de provincies, die verantwoordelijk zijn gemaakt voor de uitwerking van het stikstofbeleid. Draijer: „Er is bereidheid om de problemen op te lossen, onder meer dus door te bemiddelen tussen boeren die wellicht kunnen ruilen van plek. Maar om het gedaan te krijgen, zijn bij de provincies veel extra ambtenaren nodig.”

    BEKIJK OOK:
    Rabobank hekelt eendimensionale stikstofblik: ’Te weinig oog voor boerenleed’

    Witwasregels
    Naast de stikstof vormen ook de antiwitwasregels nog altijd een hoofdpijndossier op het Rabo-hoofdkantoor in Utrecht. De bank heeft uitstel gevraagd bij De Nederlandsche Bank, waar een ’handhavingstraject’ loopt, om alle zaken op orde te krijgen. Dat gaat niet binnen de gestelde deadline lukken vanwege de sancties tegen Rusland, nieuwe regelgeving en de moeilijkheid om personeel te vinden - en dat terwijl de afdeling het afgelopen jaar met een derde is gegroeid. Of de toezichthouder de gevraagde coulance gaat tonen weet ook Rabobank nog niet. Draijer: „We wachten het antwoord af.”

    Het niet op orde hebben van de antiwitwascontrole heeft banken al flink wat geld gekost. Rabo zelf moest begin vorig jaar een half miljoen aftikken bij DNB, het Openbaar Ministerie heeft in vergelijkbare dossiers voor honderden miljoenen geschikt met ING en ABN Amro.

    BEKIJK OOK:
    Rabobank versterkt top met fraudebestrijder

    www.telegraaf.nl/financieel/911382027...
  9. forum rang 6 jonas 11 augustus 2022 21:27
    Wat een idioot gedrag van die niet boeren Rabo top! Niet te geloven> Van wie is die bank eigenlijk?

    Dacht toch DE BOEREN! Namens wie gaat die Rabo top eigenlijk akkoord met dat idiote natura gebieden beleid met meer 100 gebieden terwijl in Frankrijk en Duitsland op zijn hoogst 20 zijn.

    Boeren moeten geen onzinnige doen op snelwegen enzo maar die top van de Rabo vervangen en in de CDA en VVD, CU afdelingen overnemen en zo zaken veranderen.

    Rabo top zit er duidelijk voor hun eigen loopbaan en niet voor de boeren. Keihard en snel dat soort types vervangen en echt effectief voor het boeren belang opkomen

    Groet, Jonas
  10. forum rang 6 jonas 11 augustus 2022 22:26
    De Rabobank die miljarden verspilde aan buitenlandse avonturen zegt nu dat naturabeleid is top en wij gaan wel meewerken met verhuizen van de boeren.

    Ze zouden ook minimaal 1 mld kunnen vrijmaken voor de weg vooruit! En als ze meer kennis als econome Baarsma in huis dan weten ze dat met dat met alleen extensivering failliet veel boeren betekend. Dat komt gewoon vaak niet uit!

    Dat weten de Rabotop dondersgoed! Is extensivering gewoon niet nodig vanwege de explosieve bevolkingsgroei?

    Het is heulen met de vijand door die Rabotop. En die moeten de boeren dus zo snel mogelijk wegzetten. Het is hun bank en niet van dat stelletje daar aan de Rabotop.

    Vervanging Rabo top en miljarden vrijmaken voor overleving van de boerenstand! Veel beter dan domme acties waardoor je burgers tegen je krijgt.

    Wegwerken Hoekstra CDA moet overigens zo met de vele boeren in de CDA zo te regelen zijn. Meer druk in de VVD en CU ook.

    Groet, Jonas
  11. forum rang 9 objectief 12 augustus 2022 10:31
    quote:

    jonas schreef op 11 augustus 2022 22:26:

    De Rabobank die miljarden verspilde aan buitenlandse avonturen zegt nu dat naturabeleid is top en wij gaan wel meewerken met verhuizen van de boeren.

    Je haalt er weer dingen bij, die hier helemaal niet ter zake doen.
    Stem gewoon op een andere partij en laat de deskundigen hun werk doen.
  12. forum rang 6 jonas 12 augustus 2022 16:48
    Objectief. De deskundigen bij de Rabobank? Welke Barbara Baarsma met haar onrealistische plannen of bedoel je die Nederlands boerengeld met miljarden onder meer in het Liborschandaal in het buitenland over de brug hebben gegooid.

    Die gekozen koers van de bank was gewoon rampzalig wijlen. Prof Rinze Koopmans waarschuwde daar als commissaris al zeker 10
    jaar geleden VOORAF al voor.

    Dit Rabo bestuur vaart een volkomen foute koers met D'66, VVD, CDA CU waandenkbeelden als gegeven te aanvaarden omdat daar hun politieke vriendjes zitten die nuttig kunnen zijn voor hun volgende baantje. Onzin om meer dan 100 zgn naturagebieden als gegeven aan te nemen, meetmethoden evenzeer zeer betwistbaar.

    Voor de boeren is het nu niet op de tractor protesteren, maar direct dit Rabobestuur wegwerken en dat moet kunnen. Voorts dan Hoekstra en wat CDA figuren aan de top dwingen of zetten voor de keuze: kabinet laten springen of jullie eruit!
    Zelfde proberen bij VVD en CU. D'66? Deze festival of the foolgangers kan je vergeten! Die leven in een andere wereld,

    Groet, Jonas

    PS Weet wel zeker dat er heel heel onvrede is bij de boeren over die arrogante vooral politiek correcte van de boeren vervreemde Rabotop. Alleen veel blijft verborgen want veel boeren zijn verbonden door grote leningen van deze kredietgever en stel je voor dat de arrogante heren je gaan straffen.

    Hier beginnen om te kijken waar de zaken weer bij de leden en de boeren kunnen worden gebracht

    "Lidmaatschap en bestuur
    Lidmaatschap van de lokale coöperaties was van oudsher verplicht gesteld voor ondernemers die geld leenden, terwijl andere klanten geen lid konden worden. De Rabo-coöperaties kenden voor de leden een beperkte aansprakelijkheid van 5.000 gulden. Bij het honderdjarig bestaan van de Rabobank in 1998 werd besloten de coöperaties te moderniseren. Alle klanten kunnen sindsdien vrijwillig lid worden en de aansprakelijkheid verviel.

    In 2001 begon de Rabobank met een ledenwerfcampagne. Het ledental steeg van ruim 500.000 in 2000 naar 1,9 miljoen tegen het einde van 2012. Het aantal lokale Rabo-coöperaties neemt juist door fusies drastisch af. Het aantal lokale Rabo-coöperaties daalde van 547 in 1996 naar 139 in 2012. De coöperaties worden dus zowel qua ledental als geografische omvang steeds groter.

    Om de groter wordende coöperaties beter te kunnen besturen, bestaat sinds 2004 de mogelijkheid het zogeheten 'directiemodel' in te voeren. Hierbij wordt de coöperatie volledig bestuurd door professionals. De directe zeggenschap van de leden verdwijnt hierbij grotendeels door de instelling van een gekozen ledenraad van minimaal 30 en maximaal 50 leden. De ledenraad vervangt qua functie de algemene ledenvergadering (ALV) vrijwel geheel. De ALV mag dan alleen nog beslissen over opheffing of uittreding van de coöperatie uit Rabobank Nederland.

    In 2016 is de structuur van de Rabobank verder gewijzigd. De lokale Rabobanken en Rabobank Nederland zijn gefuseerd tot één bank. Sindsdien kent de Rabobank onder meer de volgende bestuursorganen:[6]

    De algemene ledenraad (benoemt onder meer de RvC, keurt besluiten van de RvC en RvB goed en stelt de jaarrekening vast)
    De raad van commissarissen (ziet toe op de RvB)
    De raad van bestuur (het dagelijks bestuur van de Rabobank)
    Lokale ledenraden (benoemen de lokale RvC's)
    Lokale raden van commissarissen (de voorzitters van de lokale RvC's vormen samen de algemene ledenraad)
    Lokale banken, die ieder een directievoorzitter hebben"
  13. forum rang 9 objectief 12 augustus 2022 17:04
    quote:

    jonas schreef op 12 augustus 2022 16:48:

    Objectief. De deskundigen bij de Rabobank? Welke Barbara Baarsma met haar onrealistische plannen of bedoel je die Nederlands boerengeld met miljarden onder meer in het Liborschandaal in het buitenland over de brug hebben gegooid.

    Barbara Baarsma is een nationaal gewaardeerd econoom, dat jij haar plannen onrealistisch vindt is logisch.
    Je hebt hiervoor niet gestudeerd en mist ook de ervaring/kennis verworven op hoog directieniveau tussen academici.
    Misschien kun je wel fietsen maken of iets anders, schoenmaker blijf bij je leest.
  14. forum rang 6 jonas 12 augustus 2022 17:56
    Wat een gebrekkige kennis heb je toch objectief!

    Baarsma was even directeurtje Amsterdam Rabo een weinig voorstellende functie. Toen ging de naar afdeling economische onderzoek waar ze inmiddels ook al op een zijspoor zit. Indrukwekkende economische publicaties heeft ze niet op haar naam.

    En ja ik heb niet gestudeerd. Wat denk je van mr drs en ook nog gewerkt hebbend voor prominete econoom prof Heertje die mij wat graag wilde behouden. Vond mij prima econoom!

    Verzoek aan Objectief: zwam niet zoveel uit je nek zonder kennis van zaken!

    Ga met de hond uit wandelen of ergens langs het water zitten maar bespaar mij jouw domme geleuter.

    Groet, Jonas

    PS Daarbij ik heb behoorlijk verantwoordelijke financiële managemnt functies bij de rijksoverheid , gemeente en een grote onderzoeksorganisaties gehad.

    En wat heeft Fred gedaan om zo hoog van de toeren te blazen?
  15. forum rang 6 jonas 12 augustus 2022 19:40
    Over mevrouw Baarsma. Ca 30 of meer jaar geleden was ik in mijn doctoraal scripie al bezig met vouchers in het onderwijs om concurrentie te krijgen in het onderwijs tussen openbaar en prive-onderwijs.

    Grote econoom Jack Wiseman stelde uiteindelijk: het kan maar het is niet goed voor de sociale cohesie. Nu komt Rabobank Baarsma met een persoonlijke CO2 uitstoot en soort vouchers.

    Je hoeft heus geen professor te zijn wat een inbreuk dat zou zijn op de privacy van de burger dat zou zijn. Moet je bedenken: overheid zegt Jonas je basisbudget is 1000 en nu gaan we even registreren hoeveel je aan de pomp staat, onder de douche en reist en welke wasmachine je hebt etc etc

    Dan afgezien ervan zijn er ook nog economische bezwaren zoals hoe handhaaf je eerlijke marktwerking? Mevrouw is gewoon over de toeren vanwege die aangeprate klimaatwaanzin en komt nog met verkeerde oplossingen ook. Mooie nieuwe Rabobaan voor haar directrice Boxmeer of Oss echte boeren regio's. Kan ze met de boeren en niet tegen de boeren werken. En dan daar ook gaan wonen of wegwezen.

    Groet, Jonas

    .
  16. forum rang 9 objectief 12 augustus 2022 19:43
    quote:

    jonas schreef op 12 augustus 2022 17:56:

    Wat een gebrekkige kennis heb je toch objectief!

    Baarsma was even directeurtje Amsterdam Rabo een weinig voorstellende functie.
    Mw. Baarsma is directeur van de grootste Rabo Bank n.l. die in Amsterdam. Het is ook de beoogde opvolger van Wiebe Draaisma als hoofdirecteur.
    De tijd dat ouderen de vrouwen slechts achter de aanrecht willen houden is al lang verleden tijd.
  17. forum rang 10 rationeel 12 augustus 2022 19:46
    quote:

    objectief schreef op 12 augustus 2022 19:43:

    [...]

    Mw. Baarsma is directeur van de grootste Rabo Bank n.l. die in Amsterdam. Het is ook de beoogde opvolger van Wiebe Draaisma als hoofdirecteur.
    De tijd dat ouderen de vrouwen slechts achter de aanrecht willen houden is al lang verleden tijd.
    Het is iemand met een overweldigende geldingsdrang die OOK al de ambitie heeft de nieuwe regeringsleider te worden.
865 Posts
Pagina: «« 1 ... 39 40 41 42 43 44 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 891,13 +0,42%
EUR/USD 1,0769 +0,04%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.217,90 +0,23%
Gold spot 2.326,80 +1,09%
NY-Nasdaq Composite 16.349,25 +1,19%

Stijgers

Avantium
+3,70%
NSI
+3,67%
SBM Of...
+2,87%
TKH
+2,75%
Aegon
+2,04%

Dalers

NX FIL...
-4,34%
PostNL
-3,86%
Flow T...
-1,96%
DSM FI...
-1,53%
SIGNIF...
-1,44%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links