Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Bitcoin vol energie

Wouter Slot

Analyse door:

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Reacties

57 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 3 maart 2021 16:25
    quote:

    Eykpunter schreef op 3 maart 2021 15:25:

    [...] Als antwoord heb ik het over mijzelf. Afgelopen maand heb ik een Bitcoin wallet bij een market, namelijk Gemini, waar ik voor dat doel een account heb, bij dat account hoort een bitcoin wallet, maar er zitten ook wallets voor andere crypto's bij. Er zit ook een Euro en Dollar rekening bij. Recent heb ik daar, na de succesvolle betaling waar ik eerder over schreef, besloten om er nog wat Euro's heen te doen en die in Bitcoins om te zetten. Toen de Bitcoin begon te dalen, heb ik natuurlijk daarvan wat terug omgezet naar Euro's. Voor dat omzetten rekent Gemini een flinke fee, overigens, maar die moeten natuurlijk ook ergens van leven.

    Stel dat de Bitcoin begint te dalen, of er komt een veel populairdere crypto in de wereld, dan zet ik die bij die market daarin om of terug in Euro's. Gaat de Bitcoin weer stijgen, wat ik verwacht, dan stop ik de Euro's die ik bij Gemini al heb weer terug in de Bitcoin wallet.

    Ik zit voor de Bitcoin ook niet vast aan Gemini, ik kan eventueel mijn eigen wallet installeren op een telefoon of een speciale usb-stick die je kunt kopen, en dan daar mijn bitcoins van Gemini naar toe sturen. Ik kan van overal in de wereld op die eigen prive-wallet net zoveel bitcoins ontvangen als ik wil, daar weet verder niemand iets van, ook Gemini niet, en als ik weer Euro's nodig heb kan ik die bij Gemini of een andere market waar ik een rekening open weer inwisselen.

    Nu ik een maandje met Bitcoins bezig ben geweest en gezien heb wat er mogelijk is, vind ik het een schitterend alternatief voor het "wettige betaalmiddel" dat door sommige winkels niet eens aanvaard wordt (hoewel ze daar wettelijk toe verplicht zijn) en waarvan je ook niet net zoveel aan iemand mag betalen als je wilt (tjonge, wat deed de bank moeilijk toen ik een hypotheek in één klap bij de particuliier wou aflossen waar ik die van had gekregen, gaat bitcoin toch echt sneller). Ik hoop dat dit jouw vraag beantwoord.
    Ik heb nog nooit van Gemini gehoord, dus ik acht die firma niet erg betrouwbaar.

    Gemini failliet: crypto's foetsie.....!!!
  2. [verwijderd] 3 maart 2021 17:14
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 3 maart 2021 16:25:

    [...]
    Ik heb nog nooit van Gemini gehoord, dus ik acht die firma niet erg betrouwbaar.

    Gemini failliet: crypto's foetsie.....!!!
    Weet ik veel. Gemini werd aangeraden door het Amerikaanse bedrijf dat via banken niet betaald kon worden omdat die fakewoke zijn. Ik heb alle vertrouwen in de juistheid van hun advies. Ik denk wel dat als ik met veel bitcoins bezig ga, ik een privé wallet ga aanmaken. Dan kan ik geen last hebben van iemands faillissement. Wel kan ik natuurlijk dom doen met de wachtwoorden en zo, maar dat heb ik zelf in de hand.
    Het is zelfs zo grappig dat als ik zelf failliet zou gaan, de curator, of de politie ook niet bij de privé wallet kan komen als ik dat niet wil.

    techpulse.be/nieuws/310103/duitsland-...
  3. LAGH 3 maart 2021 21:18
    Lonen steeds minder in Bitcoin. Prijzen dalen eveneens. Als prijzen sneller dalen dan de lonen door meer efficiëntie dan is dat postief.
    Maar er komt wel een einde aan de stijging ook als het geheel succesvol is. Dan zal de prijs nauwelijks meer fluctueren. Heb het dan over de Bitcoin op 1000.000 of nog 10x zoveel.

    Hoge aspiraties maar nog zeer onzeker vooruitzicht. Past echter wel bij de toekomst. Ooit zullen Crypto (protocollen) de basis zijn van alle waardeoverdracht, registratie en opslag zijn, maar de basis van ons 'economische' internet. dApps staan nog in de kinderschoenen net als internet in 1998.
    dApps en Crypto zullen de deuren openen voor markten die eerder niet toegankelijk waren en nieuwe markten aan boren. Peer to peer netwerken. Transacties ondubbelzinnig vastgelegd zonder tussenkomst van een (financiële) instelling.
    Apple was 0,13 waard in 2003.

  4. tampi 4 maart 2021 09:37
    quote:

    DaytraderRoelie schreef op 3 maart 2021 13:54:

    BTC zal in het komende jaar flink gaan dalen als de blockchain van Pi coin af is. De technologie van Pi loopt mijlenver voor op BTC en andere cryptovaluta. Als Pi op de markt komt koop ik gelijk flink in. Dit zal binnen afzienbare tijd een regulier betaalmiddel worden naast het ouderwetse fiat geld. Pi is de toekomst dames en heren.
    Ik hoop echt voor je dat de Pi coin gaat bereiken wat jij hierboven beweert.

    Je kunt ook gewoon wakker worden en de feiten onder ogen willen zien:
    - Alle nieuwe munten claimen groot te gaan worden. En worden met veel tromgeroffel gelanceerd. De goedgelovigen en FOMO mensen stappen blind in.
    - Geen enkele munt heeft tot de dag van vandaag Bitcoin verslagen.
    - Een regulier betaalmiddel word je wanneer er acceptanten zijn. De maker van de cryptomunt bepaalt dit niet, het is de acceptant die dit bepaalt. Heb je voldoende acceptanten, dan ben je een regulier betaalmiddel.

    Jij bent al de zoveelste die denk dat jouw "munt" Bitcoin zal doen dalen en dat jouw "munt" een regulier betaalmiddel gaat worden.

    Er zijn weinig mensen die snappen dat je Bitcoin niet zo makkelijk van zijn troon kunt stoten. Vrijwel elke munt is technisch beter dan Bitcoin. Maar geen enkele munt heeft de status en support van Bitcoin kunnen verwerven.

    Er zijn weinig mensen die snappen dat je als cryptomunt acceptanten nodig hebt om een regulier betaalmiddel te worden. Dit is anders dan bij de Euro en USD, die worden door je strot geduwd door de centrale banken en overheid.
  5. Viep 4 maart 2021 22:45
    quote:

    RickNijmegen123 schreef op 3 maart 2021 11:07:

    Ik lees al een tijdje de reacties onder een bericht van IEX over crypto. Wat mij opvalt is dat de meeste mensen die negatief reageren totaal geen knowledge hebben over wat bijvoorbeeld Bitcoin nu echt is en waar het naartoe gaat.

    Bitcoin wordt al enige tijd niet meer gezien als toekomstig betaalmiddel, maar als een hedge tegen inflatie. Daarom wordt het het digitale goud genoemd.

    Ik begrijp dat de gemiddelde IEX-gebruiker 40-50+ is en daarom niet kan begrijpen dat iets digtaals zoveel waarde kan hebben. Jongere generaties kunnen dit wel.

    Noem het een bubbel of een zeepbel, maar Bitcoin is here to stay. Er zullen ongetwijfeld nog correcties komen van 30/40/50/60/70%. Echter zal de bodem steeds hoger worden en uiteindelijk zal de Bitcoin 500.000/1.000.000 euro per stuk zijn.

    En stop a.u.b met die negatieve reacties over Bitcoin, want de crypto-bezitter is al 11 jaar lang aan de winnende hand en zal dat de komende jaren blijven.

    Ehhhhh..... Ik ben zelfs 55+ maar ik begrijp de mogelijke voordelen van Bitcoin prima hoor.
  6. [verwijderd] 5 maart 2021 07:06
    quote:

    fred optie schreef op 5 maart 2021 06:34:

    Cryptos zitten logischercin elkaar dan fiat geld das waar. Maar de waarde zit hem in de goederen niet in het ruilmiddel.
    Natuurlijk moet het ruilmiddel waarde hebben. Anders ruil je waardevolle goederen tegen een waardeloos ruilmiddel. Vandaar dat goud heel lang het ruilmiddel van dienst is geweest. Waar fiat geld zijn waarde vandaan haalt is mij onduidelijk, maar het wordt grosso mode wel en redelijk constant gewaardeerd. Bitcoin dient vooralsnog vooral als opslagmiddel van waarde, niet zozeer als ruilmiddel.
  7. [verwijderd] 5 maart 2021 08:47
    quote:

    Housepartyy schreef op 3 maart 2021 09:32:

    Het steunpakket van $1900 miljard wakkert de inflatievrees aan en dus de koers van Bitcoin en ether. Denk dat stroomverbruik een excuus blijft voor mensen die deze cycles weer gemist hebben en te koppig zijn om dat toe te geven. Zal vast wel een oplossing voor komen.
    Bitcoin worden even gemakkelijk gedrukt als fiat, na het minen is de energie en rekenkracht verbruikt en rest er niets dan een geloof dat dit waarde heeft.
  8. [verwijderd] 5 maart 2021 09:26
    quote:

    Keinscheisscoins schreef op 5 maart 2021 09:12:

    [...]

    Oh, dat is nieuw voor me. Hoe gaat dat dan? Je download de software van Github bv en verandert de max coin creatie parameter van 21 miljoen naar zeg 210 miljoen. En dan?
    Neen je verzint een nieuwe coin, altcoin newcoin newerdannieuwcoin en je lift mee op fomo.
  9. [verwijderd] 5 maart 2021 09:34
    quote:

    Japio_ schreef op 5 maart 2021 09:26:

    [...]
    Neen je verzint een nieuwe coin, altcoin newcoin newerdannieuwcoin en je lift mee op fomo.
    Maar dat is dan toch een andere coin, die niemand wil hebben omdat dit al honderden keren geprobeerd is. Je kunt ook je eigen munten en briefgeld maken, maar ik denk niet dat je daar ergens mee kunt betalen.
  10. [verwijderd] 5 maart 2021 12:58
    quote:

    Keinscheisscoins schreef op 5 maart 2021 09:34:

    [...]

    Maar dat is dan toch een andere coin, die niemand wil hebben omdat dit al honderden keren geprobeerd is. Je kunt ook je eigen munten en briefgeld maken, maar ik denk niet dat je daar ergens mee kunt betalen.
    Waarom zou een flippo minder waard zijn dan een Bitcoin?
  11. [verwijderd] 5 maart 2021 13:07
    quote:

    Japio_ schreef op 5 maart 2021 12:58:

    [...]
    Waarom zou een flippo minder waard zijn dan een Bitcoin?
    Omdat ze voor minder verhandeld worden. Er is geen absolute waarde. Waarde is subjectief. Op een markt komen alle subjectieve waarderingen bij elkaar, van alle aanbieders en van alle vragers, waarna er prijsvorming plaatsvindt. Het kan zijn dat jij de prijs te hoog vind omdat jij de munt minder waardeert, maar dat is irrelevant. Zo vind ik Amazon te duur, net als de meeste aandelen. Maar dat kan verder niemand wat schelen. Zo maakt het ook weinig uit wat jouw persoonlijke waardering is in het grotere geheel van vraag en aanbod. Of denk je dat je de juiste prijs kunt berekenen?

    Wat je dus met zoveel woorden probeert te zeggen is dat jij bitcoin laag waardeert en dat je waarschijnlijk niet eens begrijpt waarom er uberhaupt mensen zijn die er voor willen betalen, laat staan bijna 50k$. Je begrijpt ook niet waarom een bitcoin hoger gewaardeerd zou kunnen worden dan andere, vergelijkbare munten. Maw, je vindt het niks; je begrijpt het niet en je wilt het eigenlijk ook niet begrijpen. Vervolgens plemp je er wat weinig flatteuze en onjuiste kwalificaties uit.
  12. [verwijderd] 5 maart 2021 15:06
    Bitcoin bestaat nu meer dan 10 jaar. Het is de best presterende asset aller tijden, en het lijkt nog lang niet afgelopen te zijn. Hele gerenommeerde money managers investeren honderden miljoenen, zelfs miljarden in deze nieuwe asset class. Vooraanstaande universiteiten bieden opleidingen in Distributed Ledger Technology aan, want er is meer dan alleen bitcoin. Top IT-ers scholen zich hierin om of scholen zich bij. Dit omdat er goed geld valt te verdienen als blockchain ingenieur. Het World Economic Forum positioneert DLT als een van de essentiele nieuwe technologieen van de Vierde Industriele Revolutie.

    De tulpenbol verhalen, of leuk speeltje voor criminelen verhalen, mogen zo langzamerhand wel opgeborgen worden. Als je nu nog met vragen komt als: waarom is een bitcoin meer waard dan een flippo? Dan presenteer je jezelf vooral als iemand die nog nooit de moeite genomen heeft zich er in te verdiepen. Ook met opmerkingen als: bitcoin vind ik niks maar de techniek is interessant, daarmee val je meteen door de mand omdat je die twee zaken niet los van elkaar kunt zien. Zonder token, of dat nu bitcoin, ether of iota is, kan de blockchain niet bestaan.
57 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.