Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

KOERSDOEL CORBION VERHOOGD DOOR BARCLAYS!

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 maart 2021 14:44
    Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel Corbion
    Barclays heeft het koersdoel op Corbion licht verhoogd van 48,00 naar 50,00 euro bij een ongewijzigd Overwogen advies. Dit bleek maandag uit een analistenrapport van de Britse bank.

    De analisten zijn te spreken over de autonome omzetgroei van 11 procent van de kernactiviteiten in het vierde kwartaal. De outlook voor 2021 van deze graadmeter vindt Barclays "robuust", omdat Corbion mikt op een autonome omzetgroei van de kernactiviteiten aan de bovenkant van de afgegeven bandbreedte van 4 tot 7 procent.

    De korte termijn verwachting voor de marge is minder overtuigend, omdat Corbion meer gaat investeren om de lange termijn groei te ondersteunen, aldus de analisten. In 2025 moet de EBITDA-marge meer dan 17 procent zijn, maar op korte termijn is die volgens Barclays rond de 15 procent, tegenover 16,2 procent in 2020.

    De verwachting van een lagere marge en valutategenwinden zorgen voor een neerwaartse bijstelling van de ramingen van Barclays in 2021 en 2023, met respectievelijk 6 en 2 procent.

    Desalniettemin zijn de analisten positiever over de lange termijn vooruitzichten, onder meer door een verwachte verbetering van de autonome groei bij Sustainable Food Solutions en meer optimisme rond de mogelijkheden van Corbions algenproducten.

    Het aandeel Corbion noteerde maandag bijna 3 procent lager op 42,25 euro.
  2. [verwijderd] 8 maart 2021 15:05
    Ook onderstaand bericht van 2 maart is uiteraard positief op termijn! Ook dat zien we nog niet terug in de koers.

    ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 2 maart 2021 08:26
    Corbion gaat melkzuurcapaciteit verhogen
    Corbion gaat flink investeren om zijn productiecapaciteit voor melkzuur te verhogen. Dit maakte de Nederlandse producent van biologische ingrediënten en biochemicaliën dinsdag voorbeurs bekend zonder exacte bedragen te noemen.

    Corbion lanceert meerdere initiatieven in aanloop naar een eerder aangekondigde grote uitbreiding in Thailand, die in 2023 moet plaatsvinden.

    Er worden investeringen gedaan in vier bestaande fabrieken in Nederland, Thailand, Brazilië en Spanje, die gericht zijn op het maximaliseren van de efficiëntie en het benutten van synergieën. Dit moet volgens Corbion leiden tot een gecombineerde extra output die ongeveer gelijk is aan één nieuwe productielocatie, zonder er daadwerkelijk één te hoeven bouwen.

    Recent kondigde Corbion ook al aan de capaciteit van de fabriek in Nebraska te vergroten.

    Melkzuur heeft voor de voedingsindustrieën vooral een conserverende functie.

  3. forum rang 6 marique 8 maart 2021 15:28
    quote:

    Profitmaker schreef op 8 maart 2021 14:58:

    Hoe denkt men hier over Corbion en eventuele overnamekansen door een grotere partij?
    PM houdt er nog steeds rekening mee dat DSM een keer met een overnamebod gaat komen gezien de match. Afwachten of dat werkelijk een keer gaat gebeuren...

    Van 2013 t/m 2018 een mooie groeispurt met daarbij passende koersstijging van € 15,40 naar € 25,43.
    Daarna wat omzet en winstgevendheid betreft een beetje in de versukkeling geraakt, waardoor de koers stabiliseerde tot € 24,42 eind 2019.
    In 2020 licht herstel van omzet en winst maar nauwelijks beter dan 2019. Desondanks een forse koersstijging naar € 46,15 per ultimo '20. Dat lijkt me voorlopig wel genoeg. Daar moet in 2021 een forse omzet- en winststijging volgen om die koers te rechtvaardigen.

    Nog een puntje van aandacht: de financieringskosten met 20% van de ebit vind ik aan de hoge kant.

  4. forum rang 4 Kees1 8 maart 2021 15:29
    Beursblik: Corbion operationeel tegenvallend

    (ABM FN-Dow Jones) Het operationeel resultaat van Corbion in het vierde kwartaal lag onder de verwachtingen. Dit bleek vrijdag uit een analyse door ING van de resultaten van Corbion over heel 2020 en het vierde kwartaal.

    De bank vindt de outlook voor dit jaar sterk voor wat de omzetgroei betreft, maar ten aanzien van de EBITDA-marge voorzichtig. ING wees vrijdag wat dat laatste betreft op hogere investeringskosten.

    In 2021 genoot Corbion een kostenvoordeel van 4,5 miljoen euro in verband met de coronapandemie, maar dit zal er dit jaar weer voor een deel uitlopen, denkt ING.

    ING gaat voor dit jaar uit van een autonome omzetgroei uit de kernactiviteiten, circa 85 procent van het totaal, van 5,9 procent en zit daarmee boven de consensus van 5,6 procent.

    ING vindt de waardering voor het aandeel momenteel aan de uitdagende kant en heeft het advies op Houden met een koersdoel van 30,54 euro.

    Het aandeel Corbion noteerde vrijdag op een rood Damrak 8,1 procent lager op 43,50 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.

    Winst per aandeel 1,70. Magere outlook.
    @PM: ik kies voor Unilever
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.