Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1807 1808 1809 1810 1811 ... 2686 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 januari 2021 15:28
    quote:

    izdp schreef op 11 januari 2021 15:20:

    Lijkt mij een goed idee gokker.
    Kan je ook het verschil zien tussen de steden en het groene gebied?

    statline (CBS) levert deze tabel. Dit is interactief.
    Je kunt praktisch elk gehucht vinden.
    Het gaat terug tot 1995 (jaren kunnen geselecteerd).

    Als je wilt kan ik je gemeente selecteren en een grafiekje produceren.

    opendata.cbs.nl/statline#/CBS/nl/data...
  2. forum rang 10 voda 11 januari 2021 16:26
    Forse stijging afvalstoffenheffing zorgt voor hogere woonlasten

    Veel woningeigenaren en huurders zijn dit jaar meer kwijt aan gemeentelijke woonlasten. Dat komt vooral door de afvalstoffenheffing die sterk stijgt. Dat meldt het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO), dat de woonlasten in de veertig grootste gemeenten in kaart heeft gebracht.

    Stefan ten Teije 11-01-21, 14:00 Laatste update: 14:36

    Huurders betalen gemiddeld 8 procent meer, mensen die een huis bezitten en daar ook in wonen 6,2 procent. Dat is het meeste in jaren en meer dan de stijging van het algemene prijspeil (inflatie), die 1,4 procent bedraagt.

    In een eerder onderzoek van Vereniging Eigen Huis kwam ook al naar voren dat de lasten stijgen, al was dat een andere steekproef en werd gewerkt met verwachtingen. ,,Wij hebben gekeken naar de door gemeenteraden vastgestelde tarieven”, stelt COELO-onderzoeker Corine Hoeben van de Rijksuniversiteit Groningen. ,,Later volgt nog onderzoek naar andere gemeenten, maar in de 40 grootste gemeenten woont zo'n 40 procent van de Nederlanders.”

    Huurders zien hardere stijging
    Huishoudens van meerdere personen in een koophuis betalen gemiddeld 774 euro per jaar aan gemeentelijke woonlasten, die bestaan uit de onroerendezaakbelasting, rioolheffing en afvalstoffenheffing. Dat is 45 euro meer dan een jaar eerder. Huurders zijn gemiddeld 390 euro kwijt, 29 euro meer dan een jaar eerder. Zij moeten afvalstoffenheffing en in sommige gemeenten rioolheffing betalen. In absolute euro's zijn huurders minder kwijt, maar het is aannemelijk dat de ozb in ieder geval in de vrije sector wordt doorberekend in de huurprijs, want verhuurders betalen wél ozb en de huren zijn de laatste jaren hard gestegen.

    interactieve grafiek

    Dat de afvalstoffenheffing fors hoger uitpakt dan vorig jaar, heeft meerdere redenen, stelt onderzoeker Hoeben. ,,Er zijn gemeenten die een aflopend contract hadden met de dienst die voor hen het afval ophaalt en verwerkt. In een nieuw contract moeten zij meer betalen en dat wordt doorberekend aan inwoners. In andere gemeenten wordt fors geïnvesteerd in recycling. Op den duur levert dat misschien een besparing op, maar die investering zit in de afvalstoffenheffing, die overigens maximaal kostendekkend mag zijn. Tot slot zijn er gemeenten die voorheen nog geld uit hun reserves gebruikten voor afvalverwerking. Die reserves raken op een gegeven moment op. Dat kan ook te maken hebben met het feit dat het Rijk de afvalbelasting een aantal jaar geleden heeft verhoogd.”

    Amsterdam 22 procent meer ozb
    Over de ozb-verhoging is Hoeben genuanceerd. ,,Het is wel degelijk een verhoging voor huiseigenaren, maar ik had gezien de problematiek die bij gemeenten speelt op het gebied van corona en zorgtaken een sterkere stijging verwacht. Als je Amsterdam weglaat, dat de ozb met 22 procent moet verhogen omdat er dankzij corona minder geld is opgehaald aan toeristenbelasting en parkeergeld, is de gemiddelde ozb-verhoging in 39 gemeenten 2,9 procent. Dankzij Amsterdam zit het gemiddelde voor veertig gemeenten op 5,2 procent.”

    Hoeben benadrukt dat je niet alleen naar percentages moet kijken, maar vooral naar euro's. ,,Uiteindelijk draait het om de totale belastingdruk voor huishoudens. Op loonstrookjes houden werkenden enkele tientjes meer geld over per maand. De belastingverhogingen bij gemeenten zijn gemiddeld enkele tientjes per jaar. Per saldo gaan de meeste huishoudens er dus niet op achteruit.”

    Wel zijn er grote verschillen tussen gemeenten. In Arnhem gaan de vaste lasten omlaag, maar zijn de kosten per afvalzak gestegen. En in Amsterdam stijgt de ozb weliswaar 22 procent, maar daarmee blijft de belasting voor huiseigenaren nog altijd ver onder het gemiddelde. Alleen in Den Haag ligt de ozb nog lager, van de veertig gemeenten die het COELO onder de loep nam. ,,Het gemiddelde zegt niet alles. Inwoners doen er goed aan te kijken wat er in hun specifieke situatie verandert”, aldus Hoeben.

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/wonen/forse-stijging-afvals...
  3. forum rang 10 rationeel 11 januari 2021 16:38
    Deze bedrijven openen de deuren, ondanks verlenging lockdown
    Steeds meer winkels en restaurants in Nederland houden zich niet langer aan de coronaregels en openen de deuren. ‘We hebben geen keus, het is anders toch einde verhaal.’ Komt in 2021 de massale golf van faillissementen?
    De horeca moet vanwege de corona-uitbraak al sinds oktober de deuren dichthouden. Twee ondernemers in Eindhoven hebben meer dan genoeg van de verplichte sluiting en laten daarom sinds zondag weer gasten toe in hun BBQ-restaurant De Kiet.
    Volgens omroep Brabant zaten er zondag diverse gasten te eten in het restaurant. ‘Geen mondkapje, geen probleem. Wij leven in liefde, nooit in angst,’ staat op een krijtbord dat voor de deur staat. ‘Leef een beetje.’

    ‘Wij zijn open. Fuck it,’ zeggen eigenaren Nassim en Quincy in een video op Facebook. ‘We hebben met pijn in ons hart moeten kijken hoe onze medecollega’s, branchegenoten en andere mkb’ers en ondernemers in Nederland personeel gedwongen hebben moeten ontslaan, dierbaar en kostbaar personeel en hoe ze zelfs afstevenen op faillissementen. Tragisch. En in de uiterste gevallen zelfs zijn gaan kampen met psychische klachten die zover zijn gegaan dat het voor een paar helaas fataal is geworden.’

    Uit Twente om te komen eten
    De jongens roepen andere ondernemers op 17 januari de deuren te openen. ‘Grijp je kans. Je gaat geen vrijheid krijgen. Je moet het nemen. Hou je rug recht, peace out.‘

  4. forum rang 6 izdp 11 januari 2021 16:39
    quote:

    gokker schreef op 11 januari 2021 15:28:

    [...]
    statline (CBS) levert deze tabel. Dit is interactief.
    Je kunt praktisch elk gehucht vinden.
    Het gaat terug tot 1995 (jaren kunnen geselecteerd).

    Als je wilt kan ik je gemeente selecteren en een grafiekje produceren.

    opendata.cbs.nl/statline#/CBS/nl/data...
    En dan mis je nog 10 jaar. Immers ffff had het over 1985.
    Vaak hier aangehaald als een enorm dal qua woningprijzen.
  5. forum rang 10 rationeel 11 januari 2021 16:42
    Lieve mensen,

    Wij hebben besloten dat we onze deuren openen voor gasten. En we houden ze open.
    .
    Als er een ding is wat wij hebben geleerd van ondernemerschap, dan is dit zelfredzaamheid....
    Meer weergeven

    VIDEO

    Veel kijkers reageren positief op de video. Zo worden de mannen ‘helden’ en ‘dappere jongens’ genoemd. Een vrouw laat weten dat ze uit Twente komt om te komen eten.

    De restauranteigenaren steunden eerder al een actie van de protestgroep Viruswaanzin. Ze legden in juni 2020 bloemen bij het gemeentehuis als vredig protest tegen de coronamaatregelen.

    De boetes voor openen zijn hoog en de burgemeester kan een bedrijf dat de regels overtreedt, laten sluiten. Het restaurant heeft inmiddels een laatste waarschuwing gekregen. Bij een volgende overtreding wordt de zaak voor onbepaalde tijd gesloten.

    Meer winkeliers nemen een loopje met de regels. Zo is dierenspeciaalzaak Ranzijn in De Bilt gewoon open, omdat de zaak een kleine dierenkliniek heeft. Maar klanten kunnen in de hele winkel winkelen.
    Getroffen winkelier: 1.000 euro niet genoeg
    Bij WNL op Zondag kwam gisteren een getroffen winkelier aan het woord. Hij kan zijn winterkleren nu niet verkopen. Dat betekent dat hij geen geld heeft om de lente- en zomercollectie te betalen.

    De ondernemer begon vorig jaar en stopte al zijn spaargeld in de zaak. ‘Je ziet het tussen je vingers doorglippen. Zou jij nog een oog dichtdoen?’ Wat het kabinet ook besluit, hij gooit de zaak open op 20 januari. ‘We hebben geen keus, het is anders toch einde verhaal. Dus boete of geen boete, die wordt ook niet betaald want ik weet niet waarvan.’

    Ook in de Amsterdamse Rijnstraat is weinig van de lockdown te merken, schrijft NRC. Rudolf Eeken van gitaarwinkel La Guitarra Buena beklaagt zich over het feit dat vrijwel alle winkels in de straat open zijn behalve hij. ‘Dankzij MIJ gaan we deze pandemie overwinnen,’ heeft hij in een verontwaardigd briefje op de deur gehangen.

    ‘Alles is hier open,’ zegt Eeken in de krant. ‘Van de coffeeshop tot de schoenmaker en kaaswinkel.’ En het is druk. ‘Laatst stond er voor de Gall & Gall een rij van 20 meter op straat.’ Het steekt Eeken, want als hij twintig klanten per dag heeft is het veel. ‘I’m not the bad guy.’

    Welke winkels zijn nog meer open?
    Telefoonwinkels zijn open omdat zij reparaties mogen uitvoeren. Dit geldt ook voor garages. Die mogen wel open om auto’s te repareren, maar er mogen geen auto’s worden verkocht in de showroom.
  6. forum rang 10 rationeel 11 januari 2021 16:43
    Ook bloemenwinkels (zolang ze aan buitenverkoop doen) en coffeeshops zijn geopend. Ook opticiens zijn open. In andere landen zijn andere zaken essentieel. Zo mogen in Italië kappers de deuren open houden.

    Verschillende media meldden zondag dat de harde lockdown in Nederland zeker drie weken wordt verlengd. Ook het financiële steunpakket wordt uitgebreid en het voortgezet onderwijs blijft dicht.

    Officieel wordt de verlenging van de maatregelen dinsdagavond aangekondigd, in een persconferentie van premier Mark Rutte (VVD) en coronaminister Hugo de Jonge (CDA).
  7. forum rang 10 rationeel 11 januari 2021 16:49
    I. Kievit

    Niemand is zo doof als degene die niet wil horen. De WHO heeft al in verschillende verklaringen aangegeven dat vaccinaties nauwelijks invloed zullen hebben op de social distancing, muilkorven, lockdowns en reisbeperkingen. Het virus zal de komende tien jaar onder ons blijven en voor veel ellende zorgen aldus de WHO. En aangezien NL een poedel is van de WHO kunt u zelf wel bedenken wat dit betekend of geldt voor u dat niemand zo blind is als degene die niet wil zien?
  8. forum rang 10 rationeel 11 januari 2021 16:50
    Jacob Wijpkema

    Mijnheer Seffelaar, vaccineren is de grootste wassen neus van 2021. Het helpt alleen degenen die het verkopen en sommigen die er goed op reageren maar veruit de meerderheid kan nog steeds besmet worden en de besmetting overdragen. Dus alle maatregelen blijven gewoon van kracht met of zonder vaccinatie. Bovendien is nog helemaal niet duidelijk wat voor bijwerkingen deze nieuwe soort vaccinaties op gaan leveren. Echte deskundigen vinden het onverantwoord dit type mrna-vaccinatie zo snel toe te passen zonder langdurig degelijk onderzoek.
  9. forum rang 10 rationeel 11 januari 2021 16:51
    O Plus

    ‘Als we kijken naar de ernstig zieken en overledenen aan Covid-19, dan weten we dat het gemiddeld mensen zijn met meerdere chronische ziekten onder de leden, dat het meerendeel oud is, en als ze het overleven, dat ze geconfronteerd worden met schade aan hun gestel. Voor diegenen is vaccinatie wellicht een prima idee; economisch zinnig ook. De parallel met influenza gaat prima op. Maar andersom ook – wat schiet de 45-jarige kerngezonde sportieve man/vrouw met een vaccinatie voor influenza op? Of voor Covid? Juist, niks. Het geld dat besteed wordt aan mensen zonder risico is min of meer weggegooid.’
  10. [verwijderd] 11 januari 2021 17:13
    quote:

    ffff schreef op 11 januari 2021 14:04:

    We werkt je jarenlang kapot om een villa te kopen en dan mag je als dank onroerend goed belasting jaarlijks betalen van meer dan 200 Euro per maand.... Genivelleerd zal er worden...

    Peter
    jaarlijks meer dan 200 per maand? Ik zit natuurlijk niet voortdurend mijn centen te tellen, maar begrijp ik goed dat we over 2400 euro per jaar praten? Onroerend goed belasting? Weet niet precies over welk belasting je praat. Gemeentelijke belasting? Die is volgens mij 0.1%. Ik kan me i.i.g. een rekeningetje in die richting herinneren. Man, wat maak je jezelf belachelijk.
  11. [verwijderd] 11 januari 2021 17:28
    quote:

    izdp schreef op 11 januari 2021 17:06:

    Ga je nog steeds door met het quoten van de meest domme mensen van Nederland?
    Je partijgenoten soms van je forumpje?
    radiootje heeft bij zijn copy/paste sessies altijd dezelfde strategie. Hij pikt een artikeltje uit één van zijn favoriete krantjes (in dit geval ewmagazine) en dumpt vervolgens de reactie van de lezers. Dit is vaak verwarrend omdat sommigen menen dat hij de auteur is. Daarbij geeft ons forumlid aan dat het niet eens betekent dat hij achter de tekst staat. Vaak blijkt dat hij niet eens leest wat hij hier dumpt.
  12. forum rang 7 JP Samosa 11 januari 2021 17:42
    quote:

    rationeel schreef op 11 januari 2021 16:49:

    I. Kievit

    Niemand is zo doof als degene die niet wil horen. De WHO heeft al in verschillende verklaringen aangegeven dat vaccinaties nauwelijks invloed zullen hebben op de social distancing, muilkorven, lockdowns en reisbeperkingen. Het virus zal de komende tien jaar onder ons blijven en voor veel ellende zorgen aldus de WHO. En aangezien NL een poedel is van de WHO kunt u zelf wel bedenken wat dit betekend of geldt voor u dat niemand zo blind is als degene die niet wil zien?
    De oplossing van rationeel : nix doen, stil zitten als n bang konijn, en hopen dat het overgaat
  13. forum rang 6 asti 11 januari 2021 18:07
    quote:

    Ronald Engels schreef op 11 januari 2021 17:58:

    [...]

    =====================

    DE CORONA, SARS, INFLUENZA OPLOSSING:

    - IEDEREEN DAGELIJKS 1.000 IU À 2.000 IU VITAMINE D3 SLIKKEN EN BOVENDIEN VITAMINES C EN MULTIVITAMINES EN GROETEN EN FRUIT DAGELIJKS ETEN MET WAT BEWEGING.

    - ALLE VITAMINES EN GROENTEN EN FRUIT BELASTINGVRIJ, 0 % BTW-TARIEF, VERKOPEN IN ALLE WINKELS IN EUROPA, TE BEGINNEN MET NEDERLAND, VANDAAG NOG EN CORONAPROBLEEM IS DAN OVER 3 MAANDEN VOLLEDIG VOORBIJ, ALS IEDERE BURGER ZICH HIER AAN HOUDT, TE BEGINNEN MET ALLE OUDEREN, OBESITAS EN GEKLEURDE MENSEN!!!!!!!

    M.v.g. Ronald
    Ook al expert op dit gebied? Weer de wereld aan het redden?

    Volgens mij lijdt u aan een bijna ziekelijke vorm van zelfoverschatting.
53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1807 1808 1809 1810 1811 ... 2686 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 909,62 +0,60%
EUR/USD 1,0779 -0,02%
FTSE 100 8.447,45 +0,79%
Germany40^ 18.800,10 +0,61%
Gold spot 2.372,72 +1,13%
NY-Nasdaq Composite 16.346,27 +0,27%

Stijgers

Accsys
+5,43%
AMG Cr...
+3,08%
Euroco...
+2,53%
PostNL
+2,50%
Air Fr...
+2,37%

Dalers

UMG
-2,22%
VIVORY...
-1,73%
INPOST
-1,47%
DSM FI...
-1,10%
Wolter...
-1,01%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links