Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.349 Posts
Pagina: «« 1 ... 848 849 850 851 852 ... 1268 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 14 mei 2020 06:02
    Uber onderhandelt over overname Grubhub

    (ABM FN-Dow Jones) Uber Technologies en Grubhub zijn in gesprek over een overname die Grubhub zou waarderen op ruwweg 6 miljard dollar. Dat meldde The Wall Street Journal woensdag.

    Het Amerikaanse taxi-oproep- en maaltijdbezorgbedrijf Uber zou 1,9 van zijn eigen aandelen betalen voor de maaltijdbezorger. Dit bod waardeeer Grubhub op 60 dollar per aandeel.

    Grubhub zou 2,15 Uber-aandelen willen als vergoeding voor zijn aandeel. Uber was niet direct beschikbaar voor commentaar.

    Wall Street ziet de deal wel zitten, omdat de maaltijdbezorgbranche overvol is en lagere marges heeft, waardoor consolidatie gewenst zou zijn.

    Maar sommige politici zijn fel gekant tegen het plan. "Uber is een berucht roofbedrijf dat zijn chauffeurs lang geen fatsoenlijk loon betaalde" zei de afgevaardigde David Cicilline van Rhode Island. "Deze poging tot overname van Grubhub, dat in het verleden lokale restaurants uitbuitte net misleidende tactieken en woekertarieven, markeert een nieuw dieptepunt in pogingen om een slaatje te slaan uit de pandemie."

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 14 mei 2020 14:54
    Trump gaat handelsdeal met China niet heronderhandelen - media

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump is erg teleurgesteld in China en zei dat hij niet opnieuw zal onderhandelen over de handelsdeal die eerder dit jaar met Beijing werd gesloten. Dit zei Trump tegen Fox Business News tijdens een woensdag in het Witte Huis opgenomen interview, dat donderdag werd uitgezonden.

    De Amerikaanse president zei teleurgesteld te zijn in China over de aanpak van de uitbraak van het coronavirus.

    Trump merkte in het interview verder op dat het een "geweldige tijd" is om een sterke Amerikaanse dollar te hebben. "Weet je, we betalen nul rente”, zei hij tegen de zakenzender. "Dat is nog nooit gebeurd...we betalen zo weinig. Iedereen wil in de dollar stappen omdat we hem sterk hebben gehouden. Ik heb hem sterk gehouden", zei Trump.

    De dollar is sinds begin dit jaar met circa 4 procent gestegen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 14 mei 2020 14:54
    Aantal nieuwe eerste steunaanvragen VS op weekbasis verder omlaag

    (ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 9 mei lager uitgekomen ten opzichte van een week eerder. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.

    Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam uit op 2,98 miljoen, tegen een met 7.000 opwaarts herziene 3,18 miljoen in de week die eindigde op 2 mei. Dit is een daling op weekbasis van 195.000 aanvragen.

    Er was vooraf door economen rekening gehouden met 2,7 miljoen aanvragen.

    Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat normaliter minder volatiel is, bedroeg ruim 3,62 miljoen aanvragen, 564.000 minder ten opzichte van de voorgaande week.

    Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 2 mei kwam uit op meer dan 22,8 miljoen aanvragen, een toename met 456.000 aanvragen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 14 mei 2020 14:54
    Verdere daling Amerikaanse importprijzen

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse importprijzen zijn in april verder gedaald. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

    De importprijzen daalden met 2,6 procent op jaarbasis, na een herziene daling met 2,4 procent in maart. Door economen werd voor april een afname met 3,0 procent verwacht.

    De dalingen worden vooral veroorzaakt door sterk lagere prijzen voor de import van brandstof. Deze daalden met 31,5 procent, na een daling met 26 procent in maart.

    De exportprijzen daalden in april met 3,3 procent op maandbasis, na een daling met 1,7 procent in maart.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 14 mei 2020 14:54
    Wall Street koerst af op lagere opening

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,9 procent in het rood.

    Twijfel over een snelle terugkeer naar het normale leven bepaalt ook donderdag het sentiment, nadat voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve woensdag waarschuwde dat het herstel tijd kan vergen, waardoor liquiditeitsproblemen in solvabiliteitsproblemen kunnen veranderen.

    "Het idee van een V-vormig herstel is aan het afnemen", zei strateeg Sara Walker van BMO Private Bank. "De gedachte is dat dit langer zal duren, dus meer cyclische bedrijven, zoals in de industrie, zullen het langer moeilijk hebben dan verwacht", voegde zij toe.

    "De woorden van Powell waren een klap voor het optimisme dat de afgelopen weken op markten is ontstaan", zag ook analist Raffi Boyadjian van XM.

    Daarnaast spelen de zorgen over een mogelijke opleving van de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten de markt al weer een paar dagen parten. Trump zei woensdag in een interview met Fox Business News, dat donderdag werd uitgezonden, dat hij niet opnieuw zal onderhandelen over de handelsdeal die eerder dit jaar met Beijing werd gesloten. Hij zei tevens teleurgesteld te zijn in de wijze waarop China de uitbraak van het coronavirus aanpakte.

    Trump merkte in het interview verder op dat het een "geweldige tijd" is om een sterke Amerikaanse dollar te hebben. "Weet je, we betalen nul rente”, zei hij tegen de zakenzender. "Dat is nog nooit gebeurd...we betalen zo weinig. Iedereen wil in de dollar stappen omdat we hem sterk hebben gehouden. Ik heb hem sterk gehouden", zei Trump.

    De euro/dollar noteerde op 1,0789. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0818 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0816 op de borden.

    Voorbeurs werd op macro-economisch vlak bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten afgelopen week is gedaald met 195.000 op weekbasis naar net geen 3 miljoen aanvragen. De markt had overigens gerekend op 2,7 miljoen steunaanvragen. Het aantal verlengde uitkeringsaanvragen bedroeg 22,8 miljoen.

    De Amerikaanse importprijzen zijn in april gedaald met 2,6 procent, terwijl de markt rekende op een daling van 3 procent.

    Uit het maandrapport van het Internationaal Energie Agentschap bleek donderdag dat de wereldwijde olieaanvoer in mei tot zijn laagste niveau in negen jaar zal dalen. De wereldwijde olieproductie zal in mei met een "spectaculaire" 12 miljoen vaten per dag terugvallen tot 88 miljoen vaten, terwijl de vraag in mei nog altijd 20 miljoen vaten per dag lager ligt dan vorig jaar. Olie noteerde donderdag tot 2,9 procent hoger.

    Bedrijfsnieuws

    Cisco kan donderdag waarschijnlijk rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het Amerikaanse technologiebedrijf woensdag nabeurs een beter dan verwachte kwartaalwinst rapporteerde, terwijl de omzet onder druk stond door de corona-uitbraak. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,8 procent hoger.

    Tyson Foods verlaagt de prijzen die het supermarkten en restaurants in rekening brengt voor rundvlees, nadat er bij vleesverwerkende fabrieken verstoringen ontstonden door de corona-uitbraak en de prijzen opliepen. Het aandeel daalde voorbeurs 1,3 procent.

    CVS Health opent circa 12 nieuwe coronatestlocaties op vrijdag. Het aandeel won 1,0 procent.

    3M verloor voorbeurs 0,4 procent, nadat de maker van onder meer Post-It over april een omzetdaling van 11 procent rapporteerde.

    Intelsat heeft om faillissementsbescherming gevraagd. De satelliet-operator heeft voor circa 14,5 miljard dollar aan schulden uitstaan, maar hoopt met de veiling van een spectrum voor 5G-netwerken voldoende op te halen om door te kunnen. Dit spectrum wordt momenteel nog gebruikt door satellietexploitanten, maar de Federal Communications Commission wil dat het spectrum beschikbaar komt voor 5G-netwerken. Het aandeel verloor voorbeurs 35,7 procent.

    De koers van Abbott Laboratories staat onder druk na berichten dat een door het bedrijf ontwikkeld apparaat om het coronavirus op te sporen de helft van de positieve gevallen miste. Het aandeel daalde 2,9 procent.

    Applied Materials komt donderdag nabeurs met kwartaalcijfers.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 1,8 procent lager op 2.820,00 punten. De Dow Jones index eindigde 2,2 procent in het rood op 23.247,97 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,6 procent tot 8.863,17 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 14 mei 2020 14:57
    Dubbelcijferige omzetdaling voor 3M in april

    (ABM FN-Dow Jones) 3M heeft in april de omzet op jaarbasis verder onder druk zien komen te staan. Dit bleek donderdag voorbeurs uit cijfers van de maker van onder meer Post-It.

    De omzet zakte met 11 procent naar 2,3 miljard dollar, terwijl op autonome basis de omzet zelfs met 12 procent afnam. Overnames waren goed voor een omzetstijging met 3 procent. Wisselkoerseffecten zorgden voor een negatieve impact van 2 procent op de omzet.

    In een kort commentaar gaf 3M aan dat de omzet over april in grote lijnen overeenkwam met trends die het bedrijf al zei te zien bij de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal, die eind april naar buiten werden gebracht.

    In de elektronische handel voorbeurs noteerde de koers van het aandeel 3M vlak.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. nobahamas 14 mei 2020 22:46
    Geachte lezers,
    Ik heb de beursen in de USA vandaag met bijzondere interesse gevolgd, en de logica van normale beurshandel is voor mij volledig verdwenen.
    Alle seinen staan op rood, en bij de Europese daghandel tot 17:30 uur was ook alles rood.
    Met het wegvallen van de Europese beursinvloeden na 17:30 was er opeens een bijzondere gretigheid tot kopen op de Amerikaanse beursvloer.
    Volledig onverklaarbaar, en tegen de markttrend in.
    Ik was geen koper, en ik ken ook niemand met interesse om te kopen, of die gekocht heeft.

    Zeer vreemd, en ik denk ook niet dat Europese handelaren morgen deze beweging zullen steunen.
  8. forum rang 4 torro 14 mei 2020 22:48
    Alle fondsen hoger.

    (ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn donderdag alle negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten.

    Aegon (+1,08%)

    ArcelorMittal (+2,88%)

    ASML (+4,69%)

    Galapagos (+0,61%)

    ING Groep (+0,36%)

    Philips (+0,55%)

    RELX (+1,87%)

    Royal Dutch Shell (+1,14%)

    Unilever (+0,42%)

    Euro/dollar: 1,0802

    Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 499,03 punten, zijn geëindigd op 502,90 punten.

    Door: ABM Financial News.
  9. forum rang 10 voda 15 mei 2020 06:23
    Wall Street noteert verdeeld

    (ABM FN-Dow Jones) Wall Street noteert donderdag verdeeld. De S&P 500 noteert met nog een paar uur handel te gaan 0,2 procent hoger. De Dow Jones index stijgt 0,7 procent en de Nasdaq daalt 0,2 procent.

    De indexen in New York begonnen de handelsdag nog lager na opnieuw een flinke stijging van de Amerikaanse werkloosheidsuitkeringen.

    Het aantal nieuwe aanvragen is afgelopen week uitgekomen op krap 3 miljoen aanvragen, tegen bijna 3,2 miljoen een week eerder. De markt rekende op 2,7 miljoen steunaanvragen. Het aantal verlengde uitkeringsaanvragen bedroeg afgelopen week 22,8 miljoen.

    Deze cijfers gaan gepaard met de vraag "wanneer wordt alles weer normaal?" en of er een tweede corona besmettingsgolf komt, volgens marktanalist Fawad Razaqzada van Think Markets.

    Volgens vermogensbeheerder Diane Jaffee van TCW bleven de markten wekenlang positief, ondanks de dramatische banencijfers in de VS. Maar nu het kwartaalcijferseizoen over zijn hoogtepunt is, krijgen macro-economische data meer aandacht.

    Daarnaast zijn beleggers bezorgd over de hernieuwde spanningen tussen de VS en China. In een interview met Fox Business zei de Amerikaanse president Donald Trump donderdag dat hij momenteel geen zin heeft in overleg met zijn Chinese collega Xi Jinping en dat hij zeer teleurgesteld is in China met betrekking tot de aanpak van Covid-19.

    Uit het maandrapport van het Internationaal Energieagentschap bleek donderdag dat de wereldwijde olieproductie in mei zal afnemen met een "spectaculaire" 12 miljoen vaten per dag tot 88 miljoen vaten, terwijl de vraag in mei naar verwachting nog altijd 20 miljoen vaten per dag lager ligt dan vorig jaar. Een vat WTI met levering juni werd 6,5 procent meer waard.

    De euro/dollar verhandelde 0,3 procent lager op 1,0784.

    Bedrijfsnieuws

    Cisco rapporteerde woensdag nabeurs een beter dan verwachte kwartaalwinst, terwijl de omzet onder druk stond door de corona-uitbraak. Het aandeel van hettechbedrijf wint donderdag 4,0 procent.

    Tyson Foods verlaagt de prijzen die het supermarkten en restaurants in rekening brengt voor rundvlees, nadat er bij zijn vleesverwerkende fabrieken productievestoringen zijn ontstaan door de corona-uitbraak. Hierdoor liepen de prijzen op. Het aandeel stijgt 1,0 procent.

    3M daalt 2,2 procent, nadat de maker van onder meer Post-It over april een omzetdaling van 11 procent rapporteerde.

    Intelsat heeft om faillissementsbescherming gevraagd. De satelliet-operator heeft voor circa 14,5 miljard dollar aan schulden uitstaan, maar hoopt met de veiling van een spectrum voor 5G-netwerken voldoende op te halen om een doorstart te maken. Dit spectrum wordt momenteel nog gebruikt door satellietexploitanten, maar de Federal Communications Commission wil dat het spectrum beschikbaar komt voor 5G-netwerken. Het aandeel moet liefst 43 procent laten gaan.

    De koers van Abbott Laboratories staat onder druk na berichten dat een door het bedrijf ontwikkeld apparaat om het coronavirus op te sporen de helft van de positieve gevallen mist. Het aandeel verliest 1,1 procent.

    Applied Materials komt donderdag nabeurs met kwartaalcijfers. In aanloop stijgt het aandeel 0,3 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 15 mei 2020 06:24
    Wall Street schudt werkloosheidscijfers af

    (ABM FN-Dow Jones) Wall Street is donderdag hoger geëindigd ondanks opnieuw slechte werkloosheidsdata in de Verenigde Staten. De S&P 500 sloot 1,2 procent in de plus op 2.853 punten. De Dow Jones index steeg 1,6 procent op een slot van 23.625 punten en maakte daarmee een aardig verlies van eerder op de dag goed. De Nasdaq steeg 0,9 procent op 8.944 punten.

    De indexen in New York begonnen de handelsdag nog lager na opnieuw een flinke stijging van de Amerikaanse werkloosheidsuitkeringen.

    Het aantal nieuwe aanvragen is afgelopen week uitgekomen op krap 3 miljoen aanvragen, tegen bijna 3,2 miljoen een week eerder. De markt rekende op 2,7 miljoen steunaanvragen. Het aantal verlengde uitkeringsaanvragen bedroeg afgelopen week 22,8 miljoen.

    Deze cijfers gaan gepaard met de vraag "wanneer wordt alles weer normaal?" en of er een tweede corona besmettingsgolf komt, volgens marktanalist Fawad Razaqzada van Think Markets.

    Daarnaast kijkend beleggers nauwlettend naar de ontwikkelingen rond de handelsrelatie tussen de VS en China. In een interview met Fox Business zei de Amerikaanse president Donald Trump donderdag dat hij momenteel geen zin heeft in overleg met zijn Chinese collega Xi Jinping en dat hij zeer teleurgesteld is in China met betrekking tot de aanpak van Covid-19.

    Uit het maandrapport van het Internationaal Energieagentschap bleek donderdag dat de wereldwijde olieproductie in mei zal afnemen met een "spectaculaire" 12 miljoen vaten per dag tot 88 miljoen vaten, terwijl de vraag in mei naar verwachting nog altijd 20 miljoen vaten per dag lager ligt dan vorig jaar. Een vat WTI met levering juni werd 9,0 procent meer waard.

    De euro/dollar verhandelde 0,2 procent lager op 1,0802.

    Bedrijfsnieuws

    De Dow Jones index dankte zijn winst donderdag aan aandelen van UnitedHealth, dat 4,5 procent steeg en American Express, dat 7,4 procent won.

    Cisco rapporteerde woensdag nabeurs een beter dan verwachte kwartaalwinst, terwijl de omzet onder druk stond door de corona-uitbraak. Het aandeel van het techbedrijf won 4,5 procent.

    Tyson Foods verlaagt de prijzen die het supermarkten en restaurants in rekening brengt voor rundvlees, nadat er bij zijn vleesverwerkende fabrieken productievestoringen zijn ontstaan door de corona-uitbraak. Hierdoor liepen de prijzen op. Het aandeel steeg 1,8 procent.

    3M daalde fractioneel, nadat de maker van onder meer Post-It over april een omzetdaling van 11 procent rapporteerde.

    Intelsat heeft om faillissementsbescherming gevraagd. De satelliet-operator heeft voor circa 14,5 miljard dollar aan schulden uitstaan, maar hoopt met de veiling van een spectrum voor 5G-netwerken voldoende op te halen om een doorstart te maken. Dit spectrum wordt momenteel nog gebruikt door satellietexploitanten, maar de Federal Communications Commission wil dat het spectrum beschikbaar komt voor 5G-netwerken. Het aandeel moest meer dan 37 procent laten gaan.

    De koers van Abbott Laboratories stond onder druk na berichten dat een door het bedrijf ontwikkeld apparaat om het coronavirus op te sporen de helft van de positieve gevallen mist. Het aandeel verloor 0,4 procent.

    Applied Materials komt donderdag nabeurs met kwartaalcijfers. In aanloop steeg het aandeel 5,7 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 15 mei 2020 06:24
    Applied Materials stelt teleur

    (ABM FN-Dow Jones) Applied Materials heeft in het tweede kwartaal van zijn lopende boekjaar onder de marktverwachting gepresteerd en ook onder de outlook die het in maart introk vanwege de coronacrisis. Dit bleek donderdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse toeleverancier aan de halfgeleiderindustrie.

    Aanvankelijk werd voor het kwartaal gerekend op een aangepaste winst per aandeel van 0,98 tot 1,10 dollar. De aagepaste winst kwam uit op 0,89 dollar, waar de markt rekende op 0,93 dollar.

    Voor de omzet werd gerekend op een bandbreedte van tussen de 4,14 miljard en 4,54 miljard dollar. De omzet steeg op jaarbasis 12 procent naar 3,96 miljard dollar. Hier voorspelden analisten 4,09 miljard dollar.

    De brutomarge verbeterde op jaarbasis van 43,2 naar 44,2 procent.

    CEO Gary Dickerson zei in een toelichting dat de leveringsketen lijkt te herstellen en dat de onderliggende vraag naar de apparatuur en diensten van Applied Materials robuust blijft.

    Het aandeel Applied Materials steeg donderdag in de reguliere handel op Wall Street 5,7 procent en leverde daarvan in de elektronische nabeurshandel vervolgens weer 2 procent in.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 15 mei 2020 06:27
    Kwartaalbericht Applied Materials stelt teleur

    Gepubliceerd op 14 mei 2020 23:19 | Views: 824

    SANTA CLARA (AFN/RTR) - De Amerikaanse toeleverancier aan de chipsector Applied Materials heeft zijn opbrengsten afgelopen kwartaal opgevoerd, maar minder sterk dan analisten hadden voorzien. Ook is de onderneming in verband met de coronacrisis niet met nieuwe prognoses gekomen.

    De omzet steeg tot circa 4 miljard dollar in het kwartaal dat eindigde op 26 april. Dat is bijna 12 procent dan een jaar eerder. Maar analisten rekenden in doorsnee op zo'n 4,1 miljard dollar. De nettowinst steeg tegelijkertijd met 13 procent tot 755 miljoen dollar.

    De resultaten lijken niet in de smaak te vallen bij beleggers. In de zogeheten nabeurshandel in New York ging het aandeel Applied Materials omlaag.
  13. forum rang 10 voda 15 mei 2020 07:50
    TSMC wil megafabriek in VS bouwen

    (ABM FN-Dow Jones) Taiwan Semiconductor Manufacturing is van plan om 12 miljard dollar te investeren in de bouw van een chipfabriek in de Amerikaanse staat Arizona. Dit maakte de chipfabrikant vrijdag bekend.

    TSMC stelde dat het project al goedkeuring heeft gekregen van de federale overheid en de staat Arizona. De aankondiging volgt na plannen van de Amerikaanse president Donald Trump om meer chipfabrieken te bouwen in de VS vanwege de toenemende zorgen over de grote afhankelijkheid van Taiwan, China en Zuid-Korea in de productie van micro-elektronica en andere technologieën.

    Amerikaanse chipmakers zagen jarenlang af van de bouw van moderne fabrieken in eigen land, omdat dit simpelweg niet rendabel was. Ondertussen stimuleerden overheden in China, Taiwan, Singapore en Israël juist wel de ontwikkeling van chipfabrieken.

    TSMC verwees vrijdag nadrukkelijk naar de Amerikaanse plannen voor een eigen ecosysteem voor halfgeleiders.

    De bouw van de fabriek van TSMC zal volgend jaar beginnen en moet in 2024 klaar zijn.

    De fabriek zal 5-nanometer-chips produceren, die momenteel als snelste, kleinste en efficiëntste halfgeleiders worden gezien. In de afgelopen maanden begon TSMC al met de productie van dergelijke chips.

    De nieuwe fabriek zal 20.000 wafers per maand maken en biedt volgens TSMC werk aan 1.600 mensen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 15 mei 2020 07:52
    Trump wil Amerikaanse boekhoudregels voor Chinese bedrijven

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump overweegt met een maatregel te komen die Chinese bedrijven met een beursnotering in de Verenigde Staten verplicht de Amerikaanse boekhoudregels te volgen.

    Trump kijkt naar eigen zeggen "heel serieus" naar een dergelijke maatregel.

    Chinese bedrijven met een notering in de VS hoeven nu nog niet te voldoen aan de Amerikaanse boekhoudregels.

    Trump twijfelt nog wel over de maatregel, omdat de bedrijven mogelijk dan elders een beursnotering zullen aanvragen.

    "Stel dat we dit doorvoeren, wat gaan zij dan doen? Dan vertrekken ze en kiezen ze voor een notering in Londen of ergens anders".

    Een woordvoerder van de beurs in New York wilde geen commentaar geven op de uitspraken van Trump.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 15 mei 2020 15:45
    'Wall Street gaat lagere opening tegemoet'

    Gepubliceerd op 15 mei 2020 14:50 | Views: 1.169

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan vrijdag naar verwachting lager beginnen, na de mooie plussen een dag eerder. De stemming op Wall Street kwam onder druk te staan door berichten dat de Amerikaanse regering nieuwe stappen zet tegen het Chinese technologieconcern Huawei. Daarnaast buigen beleggers zich over een flinke hoeveelheid macro-economische cijfers, waaronder de zeer sterk gedaalde winkelverkopen in de Verenigde Staten.

    Het Amerikaanse ministerie van Handel zou met regelgeving komen die moet voorkomen dat Huawei chips kan kopen waarin bepaalde Amerikaanse software of technologie is verwerkt. Huawei ligt vanuit Washington onder vuur omdat het nauwe banden heeft met de Chinese regering en volgens de Amerikanen door Peking gebruikt wordt om te spioneren. Door de nieuwe stap tegen Huawei kunnen de Amerikaans-Chinese handelsspanningen verder oplaaien.

    Eerder leken de graadmeters in New York juist nog hoger te gaan openen, dankzij meevallende cijfers over de Chinese industriële productie die in april voor het eerst dit jaar toenam.

    Winkeliers

    De verkopen van Amerikaanse winkeliers kelderden in april in het recordtempo van 16,4 procent vergeleken met een maand eerder, toen ook al een scherpe krimp was te zien. Door de coronacrisis en de beperkende maatregelen tegen de virusuitbraak zijn veel winkels gesloten en blijven veel Amerikanen thuis.

    Daarnaast bleek dat de industriële bedrijvigheid in en rond New York in een diepe crisis blijft en vrijwel tot stilstand is gekomen door het coronavirus. Kort voor opening komen cijfers over de industriële productie in de VS die naar verwachting in april scherp is afgenomen. De Universiteit van Michigan meldt kort na aanvang nog het Amerikaanse consumentenvertrouwen dat naar verwachting nog verder is ingestort.

    Applied Materials

    Bij de bedrijven gaat de aandacht onder meer uit naar chipproducent Applied Materials die met resultaten kwam.

    Winkelketen JC Penney staat voorbeurs zwaar in het rood door berichten dat het bedrijf binnen enkele dagen faillissementsbescherming gaat aanvragen. JC Penney is hard geraakt door de coronacrisis en voert al enige tijd gesprekken met schuldeisers over een schuldenherstructurering.

    De Dow-Jonesindex eindigde donderdag 1,6 procent hoger op 23.625,34 punten. De brede S&P 500 won 1,2 procent tot 2852,50 punten en technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er 0,9 procent bij op 8943,72 punten.
  16. forum rang 10 voda 15 mei 2020 15:46
    Enorme daling Amerikaanse detailhandelsverkopen

    (ABM FN-Dow Jones) De verkopen in de Amerikaanse detailhandel zijn in april nog harder gedaald. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

    De detailhandelsverkopen daalden in april met 16,4 procent op maandbasis, na een daling van 8,3 procent in maart. Aanvankelijk wees het cijfer voor maart nog op een krimp van 8,4 procent.

    Economen rekenden voor april op een daling van 12,3 procent op maandbasis.

    Op jaarbasis was er in april sprake van een afname van 21,6 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 15 mei 2020 15:46
    Empire State index veert op na crash

    (ABM FN-Dow Jones) De New York Fed index voor de industrie in de regio New York is in mei hersteld van het dieptepunt in april. Dit bleek vrijdag uit de publicatie van de index, beter bekend als de Empire State index.

    De index steeg van 78,2 negatief in april naar 48,5 negatief in mei. In april kelderde de index nog met meer dan 50 punten tot het laagste niveau ooit.

    Economen rekenden voor mei op minder sterk herstel naar een indexstand van 60,0 negatief.

    Vooral de werkgelegenheidsindex was fors beter, met een stand van 6,1 negatief, tegen 55,3 negatief in april.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 10 voda 15 mei 2020 15:46
    Wall Street koerst af op lagere opening

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,9 procent in het rood.

    De Amerikaanse futures noteerden aanvankelijk nog in het groen, maar deze winsten vervlogen na berichten dat de Amerikaanse regering bezig is om de aankoop van halfgeleiders door Huawei Technologies te dwarsbomen.

    Persbureau Reuters meldde dat het Amerikaanse ministerie van Handel met regelgeving komt die moet voorkomen dat Huawei halfgeleiders koopt waarin bepaalde Amerikaanse software of technologie zit.

    In China werd al opgeroepen tot vergeldingsmaatregelen als de VS hiermee doorgaan.

    Eerder op de dag werd juist nog bekend dat Washington de vrijstelling om zaken te doen met Huawei heeft verlengd met 90 dagen.

    De Amerikaanse president Donald Trump zei te overwegen om Chinese bedrijven verplicht te stellen om de Amerikaanse boekhoudregels te hanteren indien zij een notering op een beurs in de VS hebben. Een dergelijke eis kan echter ook betekenen dat Chinese bedrijven elders een notering aanvragen, waarschuwde Trump.

    "Normaal gesproken zeggen we dat de markten zich maar op één ding tegelijk kunnen concentreren, maar dat is op dit moment erg moeilijk", zei marktanalisten Matt Forester van BNY Mellon's Lockwood Advisors. "Ik denk dat er een technische strijd gaande is tussen de stieren en de beren die op de korte termijn voor de nodige volatiliteit zorgt", voegde hij toe.

    Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de omzet in de Amerikaanse detailhandel in april met 16,4 procent is gedaald, terwijl de markt rekende op een daling van 12,3 procent.

    Tevens werd bekend dat de de Empire State index in mei steeg van -78,2 naar -48,5.

    Later op de dag volgen de industriële productie van april, het consumentenvertrouwen in mei en vacaturedata van maart.

    De euro/dollar noteerde op 1,0802. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0803 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0804 op de borden.

    Olie noteerde vrijdag tot 2,0 procent hoger.

    Bedrijfsnieuws

    Abbott Laboratories heeft gezegd de instructie voor het gebruik van diens snelle coronatest voor een tweede keer te zullen aanpassen, nadat uit een voorlopig onderzoek van een groot medisch centrum bleek dat het apparaat vaak negatieve resultaten opleverde voor patiënten die wel degeljk besmet waren met het virus. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 2,7 procent lager.

    Qualcomm verloor voorbeurs 4,9 procent, Apple daalde 2,7 procent en Cisco Systems noteerde 3,3 procent lager, nadat een redacteur van de Chinese krant Global Times schreef dat Beijing mogelijk wraak zal nemen als de VS de plannen doorzet om Huawei te dwarsbomen. Mogelijk richt de Chinese regering dan zijn pijlen op enkele grote Amerikaanse techbedrijven.

    Apple heeft het virtual reality-streamingbedrijf NextVR overgenomen, wat een bevestiging lijkt van de aanhoudende ambities van de techgigant op het gebied van virtual- en augmenten reality.

    JC Penney verloor voorbeurs 17,9 procent, na berichten dat dat de warenhuisketen mogelijk vrijdag zijn faillissement zal aanvragen.

    JD.com heeft het afgelopen kwartaal minder winst geboekt ondanks een flink hogere omzet, waarmee de concurrent van Alibaba desalniettemin de verwachtingen overtrof. Het aandeel steeg voorbeurs 4,3 procent.

    Applied Materials heeft in het tweede kwartaal van zijn lopende boekjaar onder de marktverwachting gepresteerd en ook onder de outlook die het in maart introk vanwege de coronacrisis. Het aandeel verloor voorbeurs 3,3 procent.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 1,2 procent hoger op 2.852,50 punten. De Dow Jones index eindigde 1,6 procent in het groen op 23.625,34 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,9 procent tot 8.943,72 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  19. forum rang 10 voda 15 mei 2020 15:46
    Productie industrie VS nog harder gedaald

    (ABM FN-Dow Jones) De industriële productie in de Verenigde Staten is in april hard teruggelopen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Amerikaanse Federal Reserve.

    De index voor productie van de maakindustrie, mijnbouw en nutsbedrijven daalde vorige maand met 11,2 procent, na een min van 4,5 procent in maart. Eerder werd voor maart nog een krimp van 5,4 procent gemeld.

    Economen hadden gerekend op een afname in april met 11,1 procent.

    De bezettingsgraad daalde van 73,2 procent in maart naar 64,9 procent in april.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
25.349 Posts
Pagina: «« 1 ... 848 849 850 851 852 ... 1268 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 891,13 +0,42%
EUR/USD 1,0773 +0,08%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.212,20 +1,17%
Gold spot 2.326,08 +1,06%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

Avantium
+3,70%
NSI
+3,67%
SBM Of...
+2,87%
TKH
+2,75%
Aegon
+2,04%

Dalers

NX FIL...
-4,34%
PostNL
-3,86%
Flow T...
-1,96%
DSM FI...
-1,53%
SIGNIF...
-1,44%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links