Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

26.190 Posts
Pagina: «« 1 ... 825 826 827 828 829 ... 1310 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 25 maart 2020 06:38
    Coronavirus drukt advertentie-inkomsten Facebook

    Gepubliceerd op 24 maart 2020 21:56 | Views: 1.671

    Facebook 24 mrt
    160,98 +12,88 (+8,70%)

    Facebook 24 mrt
    146,82 +10,54 (+7,73%)

    MOUNTAIN VIEW (AFN/BLOOMBERG) - Facebook kampt met lagere inkomsten uit advertenties nu de coronacrisis bedrijven voorzichtiger maakt met het doen van uitgaven. Volgens de Amerikaanse techreus geldt de daling van de reclame-inkomsten vooral voor gebieden die hard door de crisis worden geraakt.

    "Ons bedrijf wordt, zoals veel bedrijven wereldwijd, negatief beïnvloed", zo meldde Facebook in blogspot over de coronaproblemen. Volgens Facebook nam het gebruik voor veel van zijn diensten, waaronder messaging en spraakoproepen via Messenger en WhatsApp de voorbije periode stevig toe. In de regio's die het hardst getroffen worden door de pandemie zag Facebook dat er tot wel 50 procent meer gebruik van werd gemaakt.

    De applicaties die tijdens de coronacrisis het meest gebruikt worden, zijn echter niet de diensten waarmee Facebook het meeste van zijn geld verdient. De piek in gebruik zorgt daardoor niet voor een omzetstijging, waarschuwt het bedrijf. In landen waar overheden het hardste ingrijpen om het virus te beteugelen, is volgens Facebook sprake van de grootste terugval in inkomsten.
  2. forum rang 10 voda 25 maart 2020 07:18
    VS akkoord over nieuw omvangrijk noodplan

    (ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten zijn het eens geworden over een omvangrijk steunplan ter waarde van 2 biljoen dollar om de effecten van de corona-uitbraak op te vangen.

    De Republikeinen en Democraten waren al dagenlang bezig om tot een akkoord te komen en vannacht is dat gelukt.

    "Dames en heren, we zijn klaar. We hebben een deal", zei Eric Ueland van het Witte Huis vannacht.

    Onder leiding van minister van Financiën Steven Mnuchin wisten de Senaat en het Witte Huis op één lijn te komen.

    Onderdeel van het pakket is 367 miljard dollar aan leningen voor kleine bedrijven en elke Amerikaan ontvangt direct een cheque: 1.200 dollar voor de meeste volwassenen en 500 dollar per kind.

    Om als kleine onderneming in aanmerking te komen voor een lening, mag het geen veranderingen aanbrengen in zijn loonbetalingen.

    Volgens Nancy Pelosi, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, kan de nieuwe wet snel door het Huis worden goedgekeurd.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 25 maart 2020 08:02
    'Boeing hoopt productie 737 MAX uiterlijk in mei te hervatten'

    Gepubliceerd op 25 maart 2020 07:50 | Views: 117

    Boeing Company 24 mrt
    127,68 +22,06 (+20,89%)

    SEATTLE (AFN) - Vliegtuigbouwer Boeing hoopt de productie van de 737 MAX, zijn best verkochte toestel, uiterlijk in mei te hebben hervat. Dat melden bronnen in de luchtvaartindustrie aan persbureau Reuters.

    De productie van het best verkochte toestel van Boeing ligt sinds januari stil. Er geldt al meer dan een jaar een wereldwijd vliegverbod voor de 737 MAX na een reeks ongelukken met dodelijke afloop. Luchtvaartmaatschappijen hebben leveringen daarom massaal uitgesteld.

    Boeing heeft de technische mankementen die als oorzaak van die crashes zijn aangewezen inmiddels verholpen. Het wachten is nog op hernieuwde goedkeuring van het toestel door de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. In afwachting daarvan zou het bedrijf wel alvast onderdelen hebben besteld voor volgende maand.

    Coronavirus

    De plannen van Boeing om de productie al zo spoedig te hervatten, hangen nog wel af van de ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus. De vliegtuigbouwer zag zich deze week nog gedwongen zijn fabrieken helemaal stil te leggen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Tientallen werknemers raakten al besmet.

    De coronacrisis heeft bovendien het vliegverkeer in grote delen voor de wereld lamgelegd. Ook dat is voor luchtvaartmaatschappijen aanleiding om de levering van vliegtuigen uit te stellen. Boeing heeft de Amerikaanse overheid om tientallen miljarden aan financiële steun gevraagd om de crisis door te komen.
  4. forum rang 10 voda 25 maart 2020 12:37
    Target trekt outlook in

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Target Corp
    $ 100,63 0,00 0,00 % NYSE

    (ABM FN-Dow Jones) Target heeft de verwachtingen voor 2020 ingetrokken vanwege de onzekerheid rond de impact van het coronavirus, al zag de warenhuisketen zijn omzet in maart nog flink stijgen. Dit meldde het Amerikaanse bedrijf woensdag

    De omzet in maart ligt volgens Target vooralsnog 20 procent hoger dan een jaar eerder. De omzet van Essentiels en Food & Beverage steeg zelfs met 50 procent, aldus Target

    Toch benadrukte Target dat gezien de zeer veranderlijke en onzekere vooruitzichten en de overheidsmaatregelen ten aanzien van het coronavirus het haast onmogelijk in te schatten is wat dit betekent voor de warenhuisketen.

    Daarom heeft Target ook de outlook voor zowel het eerste kwartaal als het hele jaar ingetrokken.

    Ook is besloten te stoppen met het inkopen van eigen aandelen. CFO Michael Fiddelke benadrukte hoe belangrijk een sterke balans in deze tijden is.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 25 maart 2020 12:47
    Futures wijzen op lagere opening Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet, ondanks een akkoord over een omvangrijk steunplan. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 1,9 procent in het rood.

    Terwijl de aandelenmarkten aanvankelijk erg positief reageerden op het nieuws dat een 2.000 miljard dollar aan stimuleringen door de Amerikaanse Senaat goedgekeurd is, verloren de beurzen weer terrein richting de lunch.

    Marktanalist Naeem Aslam van Avatrade denkt dat het noodpakket al voor een groot deel is ingeprijsd door beleggerss.

    Tock is het pakket volgens analist Paul Sandhu van BNP Paribas Asset Management "zeker een stap in de goede richting".

    "Wat we direct nodig hadden was een economische buffer die het neerwaartse risico voor de komende drie of vier maanden opvangt, terwijl het virus hopelijk begint te verdwijnen", voegde Sandhu toe.

    Olie noteerde woensdag in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 2,2 procent tot 23,48 dollar, terwijl een mei-future Brent 3,5 procent goedkoper werd op 26,20 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,0826. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0793 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,0785 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Target trok de verwachtingen voor 2020 in vanwege de onzekerheid rond de impact van het coronavirus. Ook is besloten te stoppen met het inkopen van eigen aandelen. CFO Michael Fiddelke benadrukte hoe belangrijk een sterke balans in deze tijden is. Er wordt een openignsverlies van een half procent voorzien.

    Facebook ziet een enorme stijging in het gebruik van zijn diensten vanwege het coronavirus, maar waarschuwde dat de toegenomen activiteiten niet leiden tot hogere opbrengsten. Het aandeel opent vermoedelijk een procent lager.

    Nike boekte in het derde kwartaal minder winst, door hogere kosten en dito investeringen. In het derde kwartaal van het gebroken boekjaar, dat liep tot 29 februari, bedroeg de winst 847 miljoen dollar, of 0,53 dollar per aandeel. Een jaar eerder was dit nog 1,1 miljard dollar of 0,68 dollar per aandeel. Toch opent het aandeel mogelijk meer dan 9 procent hoger. Zowel de omzet als de winst viel hoger uit dan door analisten voorzien.

    Amazon.com beschuldigde het Pentagon ervan dat het de herziening van een enorme cloud-computing deal probeerde te manipuleren om de toekenning van het contract aan rivaal Microsoft te kunnen gunnen.

    Het uitstel van de Olympische Spelen in Tokio tot 2021 zal flinke gevolgen hebben voor de mediagiganten Comcast en Discovery, waardoor de twee bedrijven dit jaar ten minste een miljard dollar aan advertenties mislopen.

    Occidental heeft de salarissen voor zijn Amerikaanse werknemers tot 30 verlaagd in een poging om de kosten terug te brengen, volgens een interne e-mail die door The Wall Street Journal werd ingezien.

    Uber klaagde Los Angeles dinsdag aan, waardoor een meningsverschil tussen de twee partijen over het verzamelen van gegevens nu defintief lijkt geëscaleerd. Uber is fel gekant tegen een regel in LA die het delen van realtime data belemmert.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 9,4 procent hoger op 2.447,33 punten. De Dow Jones index eindigde 11,4 procent in het groen op 2.112,98 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 8,1 procent tot 7.417,86 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 25 maart 2020 13:37
    Makers iPhones India stoppen productie door lockdown

    Gepubliceerd op 25 maart 2020 13:27 | Views: 52

    MUMBAI (AFN/BLOOMBERG) - Producenten van iPhones van Apple in India hebben hun productie tijdelijk stilgelegd vanwege een nationale lockdown door de Indiase overheid tegen de coronacrisis. Het gaat om de bedrijven Foxconn en Wistron.

    De Indiase premier Narendra Modi heeft een landelijke lockdown bevolen tot 14 april om zo de verspreiding van het coronavirus in het land tegen te gaan. Daardoor worden 1,3 miljard mensen in India geraakt.

    Apple heeft een kantoor in de stad Hyderabad, waar duizenden mensen werken aan kaarten voor het bedrijf. Zij worden ook geraakt door de maatregelen van de overheid.
  7. forum rang 10 voda 25 maart 2020 14:23
    Occidental Petroleum verlaagt salarissen

    (ABM FN-Dow Jones) Occidental Petroleum verlaagt de salarissen voor zijn Amerikaanse medewerkers tot 30 procent, om de kosten te drukken. Dat blijkt uit een interne memo die werd ingezien door The Wall Street Journal.

    Het olieconcern uit Houston kampt met kelderende olieprijzen, een hoge schuld door een ongelukkig getimede overname en een dalende vraag naar olie, nu de economische activiteit sterk is afgenomen door de pandemie van het coronavirus.

    Het salaris van CEO Vicki Hollub wordt verlaagd met 81 procent en de topbestuurders kunnen gezamenlijk gemiddeld 68 procent minder loon tegemoet zien.

    Bonussen en andere arbeidsvoorwaarden, zoals lidmaatschappen van fitnessclubs en reiskostenvergoedingen worden per eind april stopgezet.

    Volgens Occidental zijn de drastische ingrepen nodig om de sterke daling van de olieprijs op te vangen. De belangrijkste oliefuture in de VS is sinds begin dit jaar met 61 procent gedaald en sloot dinsdag op 24,01 dollar per vat.

    Occidental nam vorig jaar Anadarko Petroleum over voor 38 miljard dollar en heeft daardoor nu een hoge schuld. Het aandeel is inmiddels gedaald tot 10,72 dollar, nadat het begin dit jaar nog meer dan 40 dollar waard was.

    Eerder deze maand werd het dividend al met 86 procent verlaagd en het investeringsbudget voor dit jaar met ongeveer een derde.

    Ook veel andere producenten van schalie-olie en schaliegas hebben maatregelen genomen. Chevron en Royal Dutch Shell hebben hun investeringen teruggedrongen en aandeleninkopen geschrapt, maar loonsverlagingen voerden zij nog niet door.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 25 maart 2020 14:23
    Meer orders duurzame goederen VS

    (ABM FN-Dow Jones) De nieuwe orders voor duurzame goederen zijn in februari flink opgelopen. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

    De orders stegen op maandbasis met 1,2 procent, na een stijging van 0,1 procent in januari. Er werd voor februari een afname van 0,5 procent verwacht.

    Exclusief transportmiddelen daalden de orders in februari met 0,6 procent. Exclusief defensie-orders namen de orders met 0,1 procent toe.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 25 maart 2020 14:36
    Lagere opening Wall Street in de maak

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet, ondanks een akkoord over een omvangrijk steunplan. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,8 procent in het rood.

    Terwijl de aandelenmarkten aanvankelijk erg positief reageerden op het nieuws dat een 2.000 miljard dollar aan stimuleringen door de Amerikaanse Senaat goedgekeurd is, verloren de beurzen weer terrein richting de lunch.

    Marktanalist Naeem Aslam van Avatrade denkt dat het noodpakket al voor een groot deel is ingeprijsd door beleggers.

    "We moeten nog steeds een vertraging van het aantal nieuwe besmettingen zien en een piek in de VS bereiken", zei CEO Carol Pepper van Pepper International op Bloomberg TV. Tot dan zal de volatiliteit hoog blijven, meent de topvrouw.

    Analist Catherine Yeung van Fidelity International benadrukte dat het inderdaad nog "te vroeg is" om te concluderen dat er sprake is van herstel.

    Toch is het pakket volgens analist Paul Sandhu van BNP Paribas Asset Management "zeker een stap in de goede richting".

    "Wat we direct nodig hadden was een economische buffer die het neerwaartse risico voor de komende drie of vier maanden opvangt, terwijl het virus hopelijk begint te verdwijnen", voegde Sandhu toe.

    Op macro-economisch vlak bleek dat de nieuwe orders voor duurzame goederen in februari flink opgelopen zijn. De orders stegen op maandbasis met 1,2 procent, na een stijging van 0,1 procent in januari. Er werd voor februari door economen een afname van 0,5 procent verwacht.

    Olie noteerde woensdag in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 2,2 procent tot 23,44 dollar, terwijl een mei-future Brent 3,5 procent goedkoper werd op 26,19 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,0809. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0793 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,0785 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Target trok de verwachtingen voor 2020 in vanwege de onzekerheid rond de impact van het coronavirus. Ook is besloten te stoppen met het inkopen van eigen aandelen. CFO Michael Fiddelke benadrukte hoe belangrijk een sterke balans in deze tijden is. Er wordt een openingsverlies van een half procent voorzien.

    Bombardier heeft vanwege het coronavirus de operaties in Canada stilgelegd en ook de outlook voor het hele jaar ingetrokken.

    Facebook ziet een enorme stijging in het gebruik van zijn diensten vanwege het coronavirus, maar waarschuwde dat de toegenomen activiteiten niet leiden tot hogere opbrengsten. Het aandeel opent vermoedelijk een procent lager.

    Nike boekte in het derde kwartaal minder winst, door hogere kosten en dito investeringen. In het derde kwartaal van het gebroken boekjaar, dat liep tot 29 februari, bedroeg de winst 847 miljoen dollar, of 0,53 dollar per aandeel. Een jaar eerder was dit nog 1,1 miljard dollar of 0,68 dollar per aandeel. Toch opent het aandeel mogelijk meer dan 9 procent hoger. Zowel de omzet als de winst viel hoger uit dan door analisten voorzien.

    Amazon.com beschuldigde het Pentagon ervan dat het de herziening van een enorme cloud-computing deal probeerde te manipuleren om de toekenning van het contract aan rivaal Microsoft te kunnen gunnen.

    Het uitstel van de Olympische Spelen in Tokio tot 2021 zal flinke gevolgen hebben voor de mediagiganten Comcast en Discovery, waardoor de twee bedrijven dit jaar ten minste een miljard dollar aan advertenties mislopen.

    Occidental heeft de salarissen voor zijn Amerikaanse werknemers tot 30 verlaagd in een poging om de kosten terug te brengen, volgens een interne e-mail die door The Wall Street Journal werd ingezien. Volgens Occidental zijn drastische ingrepen nodig om de sterke daling van de olieprijs op te vangen.

    Uber klaagde Los Angeles dinsdag aan, waardoor een meningsverschil tussen de twee partijen over het verzamelen van gegevens nu definitief lijkt geëscaleerd. Uber is fel gekant tegen een regel in LA die het delen van realtime data belemmert.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 9,4 procent hoger op 2.447,33 punten. De Dow Jones index eindigde 11,4 procent in het groen op 2.112,98 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 8,1 procent tot 7.417,86 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 25 maart 2020 14:37
    'Wall Street doet stap terug na historische dagwinst'

    Gepubliceerd op 25 maart 2020 14:01 | Views: 1.768

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken woensdag lager te openen, na de historische koerswinsten een dag eerder toen de Dow-Jonesindex de grootste dagwinst optekende sinds de Grote Depressie in 1933. Beleggers op Wall Street verwerken het nieuws dat de Amerikaanse regering en de Senaat een akkoord hebben bereikt over het omvangrijke noodpakket tegen de coronacrisis.

    Het Witte Huis heeft een akkoord bereikt met de Senaat over een steunpakket van ongeveer 2 biljoen dollar om de economie van de Verenigde Staten te helpen tijdens de coronapandemie. Het akkoord werd bereikt na urenlange onderhandelingen. Het is de grootste noodsteun ooit. Er wordt nu gewacht op de details van dat steunpakket.

    Bedrijven die buitengewoon hard geraakt zijn door de crisis lijken hoger te openen, zoals luchtvaartmaatschappijen, cruise-aanbieders en casinobedrijven. Het gaat bijvoorbeeld om American Airlines, Norwegian Cruise Lines, Carnival en MGM Resorts.

    Boeing

    Boeing staat voorbeurs duidelijk in het groen. De vliegtuigbouwer hoopt naar verluidt dat de productie van de 737 MAX, zijn best verkochte toestel, uiterlijk in mei kan worden hervat. De productie ligt sinds januari stil.

    Sportartikelenproducent Nike kwam met beter dan verwachte resultaten in de drie maanden tot 1 maart, geholpen door zijn onlineverkopen. Vanwege het oprukkende coronavirus kondigde Nike eerder deze week aan dat het winkels in Noord-Amerika, West-Europa, Australië en Nieuw-Zeeland voorlopig gesloten houdt. In China zijn winkels al wel weer open.

    Facebook

    Facebook kampt met lagere inkomsten uit advertenties nu de coronacrisis bedrijven voorzichtiger maakt met het doen van uitgaven. Volgens de techreus geldt de daling van de reclame-inkomsten vooral voor gebieden die hard door de crisis worden geraakt.

    Winkelketen Target kondigde aan te stoppen met het inkopen van eigen aandelen vanwege de crisis en trekt zijn verwachtingen voor dit jaar in. Veel andere bedrijven hebben vergelijkbare stappen genomen. Oliebedrijf Occidental Petroleum snijdt nog dieper in de uitgaven, onder meer door salarissen voor leidinggevenden te verlagen.

    Macro-economisch gebied

    Op macro-economisch gebied werd gemeld dat de hypotheekaanvragen in de VS vorige week het sterkst zijn gedaald sinds 2009, mede door de ontwrichting van het openbaar leven in de VS door de uitbraak. Verder gingen de orders voor duurzame goederen in februari volgens een voorlopig cijfer omhoog, terwijl economen op een daling hadden gerekend.

    De Dow won dinsdag ruim 11 procent tot 20.704,91 punten. De brede S&P 500 steeg 9,4 procent tot 2447,33 punten en technologiebeurs Nasdaq kreeg er 8,1 procent bij tot 7417,86 punten.
  11. forum rang 10 voda 25 maart 2020 14:46
    Amerikaans kinderziekenhuis kiest voor technologie Philips

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Philips NV
    33,23 -0,26 -0,78 % Euronext Amsterdam
    Philips NV
    33,00 -0,26 -0,78 % Gruppo Borsa Italiana

    (ABM FN-Dow Jones) Het Children's Hospital of Georgia gaat werken met Philips' geautomatiseerde vroege detectie- en waarschuwingssysteem. Dat maakte Philips woensdag bekend zonder financiële details te verstrekken.

    Het systeem pikt het volgens Philips snel op als de toestand van de jonge patiënten verslechtert en laat een waarschuwing afgaan, zodat het personeel van het kinderziekenhuis in de zuidelijke Amerikaanse staat sneller kan reageren.

    "De meeste patiëntvolgsystemen die in de gaten houden of patiënten verslechteren zijn gebouwd voor volwassenen en werken niet bij kinderen, waardoor het personeel meer data moet invoeren", stelde Renuka Mehta van het Children's Hospital. Deze ervaring is met het nieuwe systeem echter verbeterd.

    Dankzij het systeem van Philips is het aantal foute vroegtijdige waarschuwingen in het kinderziekenhuis met 75 procent gedaald, meldden de bedrijven. Het aantal noodingrepen steeg juist met 80 procent.

    Bij ongeveer 76 procent van de kinderen in Amerikaanse ziekenhuizen is een verslechtering van de ademhaling of hartslag waarneembaar een uur voordat er een onverwachte hartstilstand optreedt.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 25 maart 2020 15:24
    Wall Street opent hoger na historische dagwinst

    Gepubliceerd op 25 maart 2020 14:46 | Views: 1.560

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag hoger geopend, waarmee een vervolg wordt gegeven aan de historische koerswinsten op dinsdag. Toen tekende de Dow-Jonesindex de grootste stijging op sinds de Grote Depressie in 1933. Beleggers op Wall Street verwerken het nieuws dat de Amerikaanse regering en de Senaat een akkoord hebben bereikt over het omvangrijke noodpakket tegen de coronacrisis.

    De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 2,7 procent hoger op 21.267 punten. De Dow steeg dinsdag meer dan 11 procent. De brede S&P 500 klom 1,8 procent tot 2490 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 1,5 procent tot 7530 punten.

    Het Witte Huis heeft na urenlange onderhandelingen een akkoord bereikt met de Senaat over een steunpakket van ongeveer 2 biljoen dollar om de economie van de Verenigde Staten te helpen tijdens de coronapandemie. Het is de grootste noodsteun ooit. Er wordt nu gewacht op de details van dat steunpakket.

    Luchtvaart

    Bedrijven die buitengewoon hard geraakt zijn door de crisis gaan omhoog, zoals luchtvaartmaatschappijen, cruise-aanbieders en casinobedrijven. Het gaat bijvoorbeeld om American Airlines, Norwegian Cruise Lines, Carnival en MGM Resorts met plussen tot 26 procent.

    Boeing werd ruim 20 procent meer waard. De vliegtuigbouwer hoopt naar verluidt dat de productie van de 737 MAX, zijn best verkochte toestel, uiterlijk in mei kan worden hervat. De productie ligt sinds januari stil.

    Nike

    Sportartikelenproducent Nike kwam met beter dan verwachte resultaten in de drie maanden tot 1 maart, geholpen door zijn onlineverkopen. Vanwege het oprukkende coronavirus kondigde Nike eerder deze week aan dat het winkels in Noord-Amerika, West-Europa, Australië en Nieuw-Zeeland voorlopig gesloten houdt. In China zijn winkels al wel weer open. Het aandeel Nike sprong 7,3 procent omhoog.

    Facebook (min 2 procent) kampt met lagere inkomsten uit advertenties nu de coronacrisis bedrijven voorzichtiger maakt met het doen van uitgaven. Volgens de techreus geldt de daling van de reclame-inkomsten vooral voor gebieden die hard door de crisis worden geraakt.
  13. forum rang 10 voda 25 maart 2020 16:11
    Fed-kopstuk voorziet miljoenen werklozen door corona

    Gepubliceerd op 25 maart 2020 15:54 | Views: 676

    WASHINGTON (AFN/RTR) - Maatregelen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus in de Verenigde Staten in te dammen, kunnen er op korte termijn voor zorgen dat tot wel 46 miljoen Amerikanen zonder werk komen te zitten. Daarvoor waarschuwt Fed-bestuurder James Bullard van de centrale bank in St. Louis. Dat is een zevende van alle Amerikanen.

    Hij wees onder meer op bedrijven met diensten waarbij doorgaans veel contact is met mensen nu die hun activiteiten tijdelijk staken. Volgens Bullard zijn het juist dit soort bedrijven waarvan de gezondheidsautoriteiten roepen dat ze een gevaar kunnen vormen.

    Volgens Bullard zal de economische schok voor de VS van korte duur zijn als beleidsmakers snel met noodhulp op de proppen komen, zoals inkomensondersteuning. Eerder deze week werd een akkoord bereikt over een omvangrijk steunpakket.
  14. forum rang 10 voda 25 maart 2020 19:30
    Wall Street geeft recordwinst een passend vervolg

    Gepubliceerd op 25 maart 2020 18:41 | Views: 1.372

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de dag op winst. Daarmee kreeg de historische winst van een dag eerder op Wall Street een passend vervolg. Beleggers verwerkten het nieuws dat de Amerikaanse regering en de Senaat een akkoord hebben bereikt over het omvangrijke noodpakket tegen de coronacrisis.

    De Dow-Jonesindex noteerde kort voor 18.30 uur (Nederlandse tijd) 5,4 procent hoger op 21.820 punten. Een dag eerder won de leidende index 11 procent, wat de grootste eendaagse stijging betekende sinds 1933. De brede S&P 500 klom 4 procent tot 2545 punten en technologiebeurs Nasdaq won 2,4 procent tot 7593 punten.

    Het Witte Huis bereikte na lang onderhandelen eindelijk een akkoord met de Senaat over een steunpakket van ongeveer 2 biljoen dollar om de economie van de Verenigde Staten te helpen tijdens de coronapandemie. Het is de grootste noodsteun ooit. Er wordt nu gewacht op de details van de maatregelen.

    Winnaars

    Onder meer luchtvaartbedrijven, casino-uitbaters en cruisemaatschappijen stonden bij de winnaars. De coronacrisis heeft er bij die sectoren in het bijzonder hard ingehakt. American Airlines, Norwegian Cruise Lines, Carnival en MGM Resorts noteerden plussen tot 23,1 procent.

    Facebook (plus 0,3 procent) stond bij de verliezers. De techreus kampt met lagere inkomsten uit advertenties nu de coronacrisis bedrijven voorzichtiger maakt met het doen van uitgaven. De daling van de reclame-inkomsten geldt vooral in gebieden die hard door de crisis worden geraakt.

    Nike

    Verder was er aandacht voor Nike (plus 14,5 procent) dat met beter dan verwachte kwartaalresultaten kwam, geholpen door de onlinebestedingen van klanten. Vanwege het oprukkende coronavirus kondigde de sportartikelenmaker eerder deze week aan dat het winkels in Noord-Amerika, West-Europa, Australië en Nieuw-Zeeland voorlopig gesloten houdt. In China zijn winkels al wel weer open.

    Boeing werd haast een derde meer waard. De vliegtuigbouwer hoopt naar verluidt dat de productie van de 737 MAX, zijn best verkochte toestel, uiterlijk in mei kan worden hervat. De productie ligt sinds januari stil.

    De euro was 1,0866 dollar waard, tegen 1,0834 dollar bij het slot van de Europese bedrijven een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,5 procent meer op 24,60 dollar. Brentolie werd 1,1 procent duurder op 27,44 dollar per vat.
  15. forum rang 10 voda 25 maart 2020 19:41
    Wall Street koerst af op flink hoger slot

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag pakweg anderhalf uur voor de slotbel stevig in het groen.

    De toonaangevende S&P 500 index steeg 4,0 procent tot 2.545,14 punten, de Dow Jones index won 5,5 procent tot 21.824,04 punten en de Nasdaq noteerde 2,3 procent hoger op 165,32 punten.

    Hoewel de markten wereldwijd in aanloop naar de goedkeuring van een Amerikaans economisch steunpakket ter waarde van 2000 miljard dollar positief gestemd waren, was de reactie in de markt aanvankelijk ingetogen nadat het pakket een fait accompli was.

    De Amerikaanse aandelenmarkten zochten naar richting, ondanks het reddingspakket, vanwege de zorgen over de diepte van een volgens marktvolgers niet te vermijden recessie. Ondertussen loopt het dodental van de coronavirus-pandemie op en blijft het aantal infecties stijgen.

    In de loop van de dag leek de markt echter te kiezen voor de weg naar boven.

    "Dit is hoe dan ook een enorm stimuleringspakket. Eén ding dat het reddingspakket niet meer kan stoppen is de recessie die eraan komt. Maar het zal hopelijk de economische crisis vertragen en voorkomen dat het financiële systeem onderuit gaat", zei econoom James McCann van Aberdeen Standard Investments.

    "Een herstel is op zijn vroegst pas in het vierde kwartaal te verwachten, maar dat gaat uit van het meest positieve scenario van de besmettingscurve", zei hoofdstrateeg Alicai Levine van BNY Mellon Investment Management.

    Levine benadrukte dat er nog steeds onzekerheid bestaat over de ontwikkeling van het virus in de Verenigde Staten. Marktvolgers vrezen dat de verspreiding in de VS gelijk zal zijn aan die in de zwaarst getroffen landen zoals Italië en Spanje en niet zoals in Aziatische economieën zoals Zuid-Korea.

    Op macro-economisch vlak werd woensdag in de Verenigde Staten bekend dat de orders voor duurzame goederen in februari flink zijn opgelopen. De orders stegen op maandbasis met 1,2 procent. Er was door economen gerekend op een afname.

    Tevens werd bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week daalde met liefst 29,4 procent.

    Tot slot bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 20 maart zijn gestegen met 1,6 miljoen vaten tot 455,4 miljoen vaten. De olieprijs steeg woensdag meer dan 3 procent.

    De euro/dollar noteerde op 1,0874. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0811 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0787 op de borden.

    Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten een drietal cijfers geagendeerd. Voorbeurs verschijnen economische groeidata over het vierde kwartaal, de groothandelsvoorraden in februari en de wekelijkse steunaanvragen.

    Bedrijfsnieuws

    In de Dow30 noteerden vrijwel alle aandelen hoger. De verliezen van Walgreens Boots en Walmart van 2,7 en 3,0 procent vielen daarentegen op.

    Aandelen als Dow Inc, Nike, United Technologie en Unitedhealth Group wonnen meer dan 10 procent. Boeing werd zelfs 28 procent duurder. Daarmee noteert het aandeel Boeing echter nog altijd ver onder de koers van begin dit jaar.

    Facebook ziet een enorme stijging in het gebruik van zijn diensten vanwege het coronavirus, maar waarschuwde dat de toegenomen activiteiten niet leiden tot hogere opbrengsten. Het aandeel verloor 0,2 procent.

    Nike boekte in het afgelopen kwartaal minder winst, door hogere kosten en dito investeringen. De winst bedroeg 847 miljoen dollar, of 0,53 dollar per aandeel. Een jaar eerder was dit nog 1,1 miljard dollar of 0,68 dollar per aandeel. Zowel de omzet als de winst viel hoger uit dan door analisten voorzien. Het aandeel steeg 12,1 procent.

    Amazon.com beschuldigde het Pentagon ervan dat het de herziening van een enorme cloud-computing deal probeerde te manipuleren om de toekenning van het contract aan rivaal Microsoft te kunnen gunnen. Het aandeel Amazon daalde 0,7 procent en Microsoft werd 3,0 procent duurder.

    Target trok de verwachtingen voor 2020 in vanwege de onzekerheid rond de impact van het coronavirus. Ook is besloten te stoppen met het inkopen van eigen aandelen. CFO Michael Fiddelke benadrukte hoe belangrijk een sterke balans in deze tijden is. Het aandeel daalde 4,6 procent.

    Bombardier heeft vanwege het coronavirus de operaties in Canada stilgelegd en ook de outlook voor het hele jaar ingetrokken.

    Het uitstel van de Olympische Spelen in Tokio tot 2021 zal flinke gevolgen hebben voor de mediagiganten Comcast en Discovery, waardoor de twee bedrijven dit jaar ten minste een miljard dollar aan advertenties mislopen. Comcast verloor 3,0 procent, maar Discovery werd 8,5 procent duurder.

    Occidental heeft de salarissen voor zijn Amerikaanse werknemers tot 30 verlaagd in een poging om de kosten terug te brengen, volgens een interne e-mail die door The Wall Street Journal werd ingezien. Volgens Occidental zijn drastische ingrepen nodig om de sterke daling van de olieprijs op te vangen. Ook deed Occidental recent nog een flinke overname. Anadarko Petroleum werd voor 38 miljard dollar overgenomen en Occidental heeft daardoor nu een hoge schuld. Het aandeel steeg 14,6 procent.

    Uber klaagde Los Angeles dinsdag aan, waardoor een meningsverschil tussen de twee partijen over het verzamelen van gegevens nu definitief lijkt geëscaleerd. Uber is fel gekant tegen een regel in LA die het delen van realtime data belemmert. Het aandeel noteerde 2,6 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 25 maart 2020 21:06
    Wall Street hoger gesloten

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag hoger gesloten.

    De toonaangevende S&P 500 index steeg 1,2 procent tot 2.475,56 punten, de Dow Jones index won 2,4 procent tot 21.200,55 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent lager op 7.383,30 punten.

    Hoewel de markten wereldwijd in aanloop naar de goedkeuring van een Amerikaans economisch steunpakket ter waarde van 2000 miljard dollar positief gestemd waren, was de reactie in de markt aanvankelijk ingetogen nadat het pakket een fait accompli was.

    De Amerikaanse aandelenmarkten zochten naar richting, ondanks het reddingspakket, vanwege de zorgen over de diepte van een volgens marktvolgers niet te vermijden recessie. Ondertussen loopt het dodental van de coronavirus-pandemie op en blijft het aantal infecties stijgen.

    In de loop van de dag leek de markt echter te kiezen voor de weg naar boven.

    "Dit is hoe dan ook een enorm stimuleringspakket. Eén ding dat het reddingspakket niet meer kan stoppen is de recessie die eraan komt. Maar het zal hopelijk de economische crisis vertragen en voorkomen dat het financiële systeem onderuit gaat", zei econoom James McCann van Aberdeen Standard Investments.

    "Een herstel is op zijn vroegst pas in het vierde kwartaal te verwachten, maar dat gaat uit van het meest positieve scenario van de besmettingscurve", zei hoofdstrateeg Alicai Levine van BNY Mellon Investment Management.

    Levine benadrukte dat er nog steeds onzekerheid bestaat over de ontwikkeling van het virus in de Verenigde Staten. Marktvolgers vrezen dat de verspreiding in de VS gelijk zal zijn aan die in de zwaarst getroffen landen zoals Italië en Spanje en niet zoals in Aziatische economieën zoals Zuid-Korea.

    Op macro-economisch vlak werd woensdag in de Verenigde Staten bekend dat de orders voor duurzame goederen in februari flink zijn opgelopen. De orders stegen op maandbasis met 1,2 procent. Er was door economen gerekend op een afname.

    Tevens werd bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week daalde met liefst 29,4 procent.

    Tot slot bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 20 maart zijn gestegen met 1,6 miljoen vaten tot 455,4 miljoen vaten. De mei-future voor een vat West Texas Intermediate sloot woensdag 2,0 procent, ofwel 0,48 dollar, hoger op 24,49 dollar op de New York Mercantile Exchange.

    De euro/dollar noteerde op 1,0884. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0811 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0787 op de borden.

    Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten een drietal cijfers geagendeerd. Voorbeurs verschijnen economische groeidata over het vierde kwartaal, de groothandelsvoorraden in februari en de wekelijkse steunaanvragen.

    Bedrijfsnieuws

    In de Dow30 noteerden vrijwel alle aandelen hoger. De verliezen van Walgreens Boots en Walmart van circa 4,7 en ruim 3,0 procent vielen daarentegen op.

    Aandelen als Dow Inc, Nike, United Technologie en Unitedhealth Group wonnen meer dan 10 procent. Boeing werd zelfs 28,5 procent duurder. Daarmee noteert het aandeel Boeing echter nog altijd ver onder de koers van begin dit jaar.

    Facebook ziet een enorme stijging in het gebruik van zijn diensten vanwege het coronavirus, maar waarschuwde dat de toegenomen activiteiten niet leiden tot hogere opbrengsten. Het aandeel verloor 1,3 procent.

    Nike boekte in het afgelopen kwartaal minder winst, door hogere kosten en dito investeringen. De winst bedroeg 847 miljoen dollar, of 0,53 dollar per aandeel. Een jaar eerder was dit nog 1,1 miljard dollar of 0,68 dollar per aandeel. Zowel de omzet als de winst viel hoger uit dan door analisten voorzien. Het aandeel steeg 12,1 procent.

    Amazon.com beschuldigde het Pentagon ervan dat het de herziening van een enorme cloud-computing deal probeerde te manipuleren om de toekenning van het contract aan rivaal Microsoft te kunnen gunnen. Het aandeel Amazon daalde 1,6 procent en Microsoft werd 1,4 procent duurder.

    Target trok de verwachtingen voor 2020 in vanwege de onzekerheid rond de impact van het coronavirus. Ook is besloten te stoppen met het inkopen van eigen aandelen. CFO Michael Fiddelke benadrukte hoe belangrijk een sterke balans in deze tijden is. Het aandeel daalde ruim 7,0 procent.

    Bombardier heeft vanwege het coronavirus de operaties in Canada stilgelegd en ook de outlook voor het hele jaar ingetrokken.

    Het uitstel van de Olympische Spelen in Tokio tot 2021 zal flinke gevolgen hebben voor de mediagiganten Comcast en Discovery, waardoor de twee bedrijven dit jaar ten minste een miljard dollar aan advertenties mislopen. Comcast verloor 2,0 procent, maar Discovery werd 8,1 procent duurder.

    Occidental heeft de salarissen voor zijn Amerikaanse werknemers tot 30 verlaagd in een poging om de kosten terug te brengen, volgens een interne e-mail die door The Wall Street Journal werd ingezien. Volgens Occidental zijn drastische ingrepen nodig om de sterke daling van de olieprijs op te vangen. Ook deed Occidental recent nog een flinke overname. Anadarko Petroleum werd voor 38 miljard dollar overgenomen en Occidental heeft daardoor nu een hoge schuld. Het aandeel steeg 15,2 procent.

    Uber klaagde Los Angeles dinsdag aan, waardoor een meningsverschil tussen de twee partijen over het verzamelen van gegevens nu definitief lijkt geëscaleerd. Uber is fel gekant tegen een regel in LA die het delen van realtime data belemmert. Het aandeel noteerde 0,6 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 26 maart 2020 06:17
    Micron Technology overtreft omzetverwachting

    (ABM FN-Dow Jones) Micron Technology heeft het afgelopen kwartaal een hoger dan verwachte omzet geboekt, terwijl de nettowinst licht achter bleef bij de verwachtingen. Dit bleek woensdag nabeurs na publicatie van de kwartaalcijfers van de Amerikaanse chipproducent.

    Micron Technology boekte in zijn fiscale tweede kwartaal een nettowinst van 405 miljoen dollar, ofwel 0,36 dollar per aandeel, in vergelijking met een nettowinst van 1,62 miljard dollar, ofwel 1,42 dollar per aandeel in dezelfde periode een jaar eerder.

    De omzet steeg van 5,84 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar naar 4,80 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

    Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een nettowinst van 0,37 dollar per aandeel op een omzet van 4,69 miljard dollar.

    Het aandeel Micron Technology steeg in de elektronische handel nabeurs 7,3 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 10 voda 26 maart 2020 06:17
    Topman Groupon opgestapt

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Groupon Inc
    $ 0,8945 0,1045 13,23 % NASDAQ

    (ABM FN-Dow Jones) Rich Williams is opgestapt als CEO van Groupon, terwijl chief operating officer Steve Krenzer ook zijn functie heeft neergelegd. Dit meldde de grootgrutter in voordeelcoupons woensdag nabeurs.

    De reden van het vertrek van de twee bestuurders wordt niet vermeld. Aaron Cooper, Groupons topman in Noord-Amerika, is door de raad van bestuur aangesteld als interim-CEO.

    Inmiddels heeft het bestuur een comité gevormd om de zoektocht naar een permanente CEO te leiden.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  19. forum rang 10 voda 26 maart 2020 06:36
    'Apple stelt introductie 5G iPhone uit'

    Gepubliceerd op 25 maart 2020 21:39 | Views: 2.615

    Apple 25 mrt
    245,52 -1,36 (-0,55%)

    APPLE INC. 25 mrt
    234,60 +9,15 (+4,06%)

    CUPERTINO (AFN/BLOOMBERG) - De introductie van een nieuwe iPhone die geschikt is voor 5G-netwerken laat mogelijk langer op zich wachten. Apple denkt erover om die introductie enkele maanden uit te stellen, schrijft zakenblad Nikkei op basis van ingewijden.

    Het mogelijke uitstel wordt veroorzaakt door de uitbraak van het coronavirus. Het gebruikelijke schema van Apples productontwikkeling wordt daardoor verstoord. Mogelijk heeft de pandemie ook gevolgen voor de vraag naar mobiele telefoons.

    Normaal gesproken komen nieuwe iPhones in september uit.
26.190 Posts
Pagina: «« 1 ... 825 826 827 828 829 ... 1310 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.