Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

39.162 Posts
Pagina: «« 1 ... 438 439 440 441 442 ... 1959 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 september 2019 09:21
    De klimaatfanaten hadden gisteren 35000 mensen opgetrommeld voor een optocht in Den Haag. Uiteraard ook kinderen erbij(scholieren). Een jongen van misschien 7 jaar zegt, we moeten straks mondkapjes gaan dragen net als in China. Niets is zo gemakkelijk dan kinderen te hersenspoelen.
    Het zijn de keurtroepen van Jesse Klaver die worden ingezet in samenwerking met Green Peace.
  2. forum rang 9 rationeel 28 september 2019 09:26
    Kernenergie...Bomen...groen in het algemeen...

    Minder mensen...gebruik maken van de biotechnologie om ziekteleed en ziektelast te verminderen.

    Uiteindelijk gaat het om individuen die terwijl ze een bijdrage leveren aan het geheel een voor henzelf zinvol leven kunnen leiden.

    Dan komen de problemen van het bestuur aan de orde, waarvan we toch wel kunnen vaststellen dat die aanpassing behoeven in deze fase onze ontwikkeling.
  3. forum rang 8 aextracker 28 september 2019 09:34
    Mensen zijn nu eenmaal kudde dieren die het liefst achter leiders aanlopen die hen bevallen.
    Hoe meer zielen hoe meer vreugde in een individualiserende maatschappij.
    Middels uitvergroting van mechalomane thema's kunnen politici "vol op het debat orgel" losgaan en laten zien waar ze goed in zijn; Massa's bespelen en macht uitoefenen vanuit een ideaal.

    PS. Kunnen we ervan uitgaan dat deze 35.000 protesteerders niet met het vliegtuig naar een zonbestemming zijn gevlogen deze zomer ?
    Neem aan dat ze allen met een traditionele fiets naar Den Haag zijn gereisd. treinen en bussen vervuilen immers, laat staan auto's.
    Electrische fietsen draaien op batterijen waar lithium in zit en welke middels veel energie verbruik en CO2 uitstoot gewonnen worden ergens ver weg van Den Haag (o.a. in Chili).

    Het wachten is op de politieke partij die de klimaatkosten in een structureel belasting verzwarend pakket durft in te richten, er eerlijk voor uit komt en welke alle burgers zwaar in de portemonee gaat voelen. Direct op de burger geheven, danwel indirect via lastenverzwaring voor de industrie.

    Uiteindelijk moet iemand betalen voor vet vervuilende gedrag, maar wie heft, bepaald en trekt grenzen waar gedrag elders het milieu van de de buren vervuild en ermee weg komt.

    Denk aan de serie bruinkoopcentrales die EU land Polen bouwt ! De EU kan beginnen met en "zwaar heffingen en bonificatie systeem, wat goed gedrag beloond en vervuilend gedrag bestraft.
    Top-10 themás benoemen, wetenschappelijk onderbouwd, massaal communiceren, systeem invoeren, opvolgen per semester en managen. Helaas werkt de politiek niet zo effectief en doelgericht. Het gaat immers om "instand houden van bestuurlijke macht" en zetelverdeling.
  4. [verwijderd] 28 september 2019 09:47
    quote:

    rationeel schreef op 28 september 2019 09:18:

    Zo, je bent nu helemaal op de hoogte
    [...]

    Scott Adams
    [...]

    Dit verhaal heeft mijn ogen geopend (het complete, niet deze selectieve citaten).
    Klimaatverandering bestaat echt!
    Daarbij dacht ik dat dit een verzinsel was om duistere machten aan de macht te houden.

    Maar met CO2-zuigers zullen we het op gaan lossen, dus er is geen reden tot zorgen.
    Ik ben helemaal ontroerd.

    Of de leider het hier mee eens is?
  5. forum rang 8 aextracker 28 september 2019 10:03
    Nederland loopt ver voor in gedrag en agendering in vergelijk tot landen als Rusland, Spanje, Italie, Polen, Roemenië, Hongarije, Tjechie, geheel Afrika, grootste delen van Zuid Amerika etc.

    Nederland is te klein om het verschil te maken.
    Als Europa al een functie kan hebben is het met dit thema.
    Europa moet het klimaatthema kapen en keihard opreguleren \ bijsturen over de hoofden van overheden heen, middels dwingende EU wet en regelgeving, die de EU afdracht bepaald. Lokale overheden dienen vervolgens hun begrotingspolitiek er op aan te passen en het te vertalen naar hun burgers en gedrag i.r.t. heffingsstructuren en sturend op gedrag.
    Geen partij die daar zijn vingers aan brandt !
    In China werkt het...…...... doch wie wil er in China leven en wonen ?
    het land waar de macht van de partij de vrijheid van het individu overstijgt en erop ingrijpt, werkend aan een in record tempo verpest milieu om een beter klimaat in de toekomst te borgen...…

    De wereld is te complex voor een 16-jarige, laat staan voor een volwassenen die jaarlijks 2 keer vliegend op vakantie gaat en met zijn auto naar de luchthaven wil reizen i.p.v. overvol openbaar vervoer.
    Freedom en health comes at a price…….
  6. forum rang 9 rationeel 28 september 2019 10:08
    Zee warmt niet nóg sneller op, wetenschap schrapt geruchtmakende studie

    Het wetenschapsblad Nature schrapt een alarmerend klimaatonderzoek dat beweerde dat de oceanen nog veel meer opwarmen dan het VN-klimaatpanel IPCC aanneemt. De wetenschappers die de studie uitvoerden, blijken... een statistische fout... te hebben gemaakt.

    Pijnlijk, want het artikel werd onder meer door de... BBC, CNN,... de New York Times en in ons land door onder meer Nu.nl binnengehaald als belangrijk, verontrustend klimaatnieuws. De nieuwe resultaten zouden onder meer betekenen dat de wereld nog sneller zijn CO2-uitstoot moet terugbrengen om de klimaatdoelen van ‘Parijs’ te halen, stelden ook de auteurs zelf in een persbericht.

    Maar al enkele dagen nadat het onderzoek eind 2018 verscheen, kwam er kritiek op. In een weblog wees de onafhankelijke... Britse wiskundige Nic Lewis... erop dat de Amerikaanse auteurs van de studie een reeks... technische fouten... hadden gemaakt. Daardoor viel hun centrale bewering – de oceanen nemen 60 procent meer warmte op dan iedereen aanneemt – niet meer hard te maken.
  7. forum rang 9 rationeel 28 september 2019 10:11
    Handdoek

    De auteurs, onder leiding van... Princeton-hoogleraar geochemie Ralph Keeling,... gooiden prompt de handdoek in de ring. ‘Toen we hiermee werden geconfronteerd, werd het ons meteen duidelijk dat hier een probleem was’, aldus Keeling tegen een regionale Amerikaanse krant. Waarop er boven het artikel een waarschuwing kwam te staan:... pas op, de cijfers kloppen niet.... Het onderzoek was toen echter al door ...honderden nieuwsmedia opgepikt..., met koppen als ‘...Verbijsterend nieuw onderzoek... vindt enorme stijging warmte oceanen’. Deze krant besteedde er overigens geen aandacht aan.

    Fysisch oceanograaf... Sybren Drijfhout... (KNMI, Universiteit van Southampton) verbaast het ‘achteraf eigenlijk niets’. In het artikel gaat het om een... nieuwe methode ...om te berekenen hoeveel warmte de oceanen opnemen. ‘Die methode is nieuw, maar ook ongelooflijk ingewikkeld, en gebaseerd op zeer veel bronnen. Dan is een vergissing snel gemaakt.’

    Veel invloed op de wetenschappelijke kennis over het klimaat heeft de intrekking niet. Zo maakt het vorige week gepubliceerde speciale rapport van het... IPCC ...over de oceanen geen gebruik van de studie. ‘Het IPCC zou van deze studie sowieso zeggen: dit is te onzeker, zo'n methode waar nog maar één keer over is gepubliceerd en die een afwijkende schatting van de warmteopname maakt', zegt Drijfhout, die ook meeschrijft aan de IPCC-rapporten.
  8. forum rang 9 rationeel 28 september 2019 10:15
    Gênant

    Vooral onder... critici... van klimaatbeleid wordt de ...intrekking... met gejoel ontvangen. ‘De klimatologie zit vol voorbeelden van slechte statistiek’, foetert ...socioloog... Benny Peiser... op het blog van de ...Great Warming Policy Foundation..., een... Britse denktank... die ‘diep bezorgd is’ over klimaatmaatregelen. ‘Het systeem van controle door vakgenoten faalt en laat het aan amateurs over om de fouten te vinden.... Wetenschappers... zouden zich... moeten schamen.’...

    ‘Dit is slechts het jongste voorbeeld van klimaatwetenschappers die zichzelf in de voet schieten door ...incorrecte statistiek... te gebruiken’, laat ook... Lewis ...weten in een verklaring. ‘De klimaatwetenschap moet vooraf ...professionele statistici... aan boord halen, als men dit soort gênante situaties voortaan wil voorkomen.’

    Het is kritiek die... Drijfhout ...gedeeltelijk deelt. Inderdaad moet de... klimaatwetenschap... er misschien... vaker...???? een statisticus bij halen als het erg ingewikkeld wordt. ‘Maar ik vind deze gebeurtenis geen teken dat er fundamenteel iets mis zou zijn met de klimaatwetenschap', zegt hij. ‘Het illustreert juist ook dat het wetenschappelijk bedrijf redelijk goed in staat is fouten te erkennen en te corrigeren.’

    www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...
  9. forum rang 8 josti5 28 september 2019 10:19
    quote:

    gokker schreef op 28 september 2019 09:47:

    [...]

    Dit verhaal heeft mijn ogen geopend (het complete, niet deze selectieve citaten).
    Klimaatverandering bestaat echt!
    Daarbij dacht ik dat dit een verzinsel was om duistere machten aan de macht te houden.

    Maar met CO2-zuigers zullen we het op gaan lossen, dus er is geen reden tot zorgen.
    Ik ben helemaal ontroerd.

    Of de leider het hier mee eens is?

    Natúúrlijk bestaat klimaatverandering echt!
    Alles beweegt, alles verandert, dus óók het klimaat.
  10. forum rang 9 rationeel 28 september 2019 10:20
    Het is kritiek die... Drijfhout ...gedeeltelijk deelt. Inderdaad moet de... klimaatwetenschap... er misschien... vaker...???? een statisticus bij halen als het erg ingewikkeld???? wordt.

    Wanneer je een dergelijke zin opschrijft,bewijs je er mee dat KLIMAAT WETENSCHAP helemaal nog geen WETENSCHAP is, maar voorlopig een opsomming van feiten al dan niet deugdelijk getoetst.

    Om een wetenschap te worden, is statistiek die het onderzoek vormgeeft en begeleidt een eerste vereiste.

    Anders blijft het anekdotisch, en interessant, maar geen wetenschap.
  11. forum rang 8 objectief 28 september 2019 10:24
    quote:

    rationeel schreef op 28 september 2019 10:20:

    Het is kritiek die... Drijfhout ...gedeeltelijk deelt. Inderdaad moet de... klimaatwetenschap... er misschien... vaker...???? een statisticus bij halen als het erg ingewikkeld???? wordt.

    Weer suggestief geneuzel, dat nergens op gebaseerd is. De bewijzen zie je dagelijks gebeuren. Je komt enkel van lulverhalen dat alles gratis kan(cf. de graaier Baudet)
  12. [verwijderd] 28 september 2019 10:39
    quote:

    Chiddix schreef op 28 september 2019 09:49:

    Rutte zei in zijn wekelijks vraaggesprekje, als de klimaatgangers zeggen dat Nederland niet ambtieus is op kimaatgebied, ben ik het daar niet mee eens. Uitvoering is wat anders.
    Rutte is 'n woordkunstenaar van de bovenstaande plank
  13. forum rang 9 rationeel 28 september 2019 10:51
    Wie klimaatkoploper wil zijn, moet de grenzen sluiten

    door Syp Wynia

    Er is in Nederland van alles teveel. Nederland is er trots op de (bijna) grootste landbouwexporteur van de wereld te zijn. Nederland is er trots op twee ‘mainports’ te hebben: Schiphol èn Rotterdam. Nederland zet de grenzen wijd open: ieder jaar komen er weer honderdduizend (100.000) mensen bij, vrijwel helemaal door immigratie – waaronder 30.000, vaak kansloze asielzoekers.

    Maar Nederland wil ook klimaatkoploper van Europa zijn, en dus van de wereld. Nergens in Europa is er kabaal over teveel stikstofuitstoot, maar wel in Nederland. Zoals er eerder ook alleen in Nederland een mestoverschot was. Nederland wil misschien niet vol zijn, maar maakt zichzelf wel vol. En waar het vol is, is het al gauw vuil. Je kunt ook wel de koeien decimeren, maar wat helpt het als het aantal mensen sterk blijft groeien?

    ‘Berlijn aan de Rijn’

    Het kan niet allemaal tegelijk, maar in Den Haag lijkt niemand dat te beseffen. Een vol land is een vuil land. Is dat niet de bedoeling? Vast niet. Dan moeten er keuzes worden gemaakt: een minder vol land, een minder welvarend land, een minder gastvrij land. Wat in ieder niet helpt is wat Rob Jetten van D66 wil. Die wil dat Nederland ‘Berlijn aan de Rijn’ wordt, waar de bouwkranen door de wolken steken, samen met de windmolens en iedereen divers en duurzaam is.

    Ik maakte er samen met Coen de Jong een film van, voor YouTube, technisch mogelijk gemaakt door Café Weltschmerz. Kijken!

    www.sypwynia.nl/altijd-loopt-het-west...
  14. [verwijderd] 28 september 2019 10:53
    quote:

    Chiddix schreef op 28 september 2019 09:49:

    Rutte zei in zijn wekelijks vraaggesprekje, als de klimaatgangers zeggen dat Nederland niet ambtieus is op kimaatgebied, ben ik het daar niet mee eens. Uitvoering is wat anders.
    Komt het dan niet op de uitvoering aan?
    Geen daden maar woorden?

    Het probleem is dat andere landen deze schijnheilige Nederlandse tactiek doorhebben.
  15. [verwijderd] 28 september 2019 11:17
    Plan voor stort vervuilde bagger in Bomhofsplas blijft ondanks kritiek deskundigen overeind
    Het plan om de bodem van de Bomhofsplas ten noordoosten van Zwolle op te hogen blijft kaarsrecht overeind staan voor Dekker Groep, ondanks een alarmerende uitzending van Zembla over het onderwerp. De slib waarmee zandwinplassen gevuld worden blijkt vaak sterk verontreinigd – soms met asbest, sloopmateriaal of complete fietsen- en handhaving is er nauwelijks.
    www.destentor.nl/zwolle/plan-voor-sto...
39.162 Posts
Pagina: «« 1 ... 438 439 440 441 442 ... 1959 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.