Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

39.162 Posts
Pagina: «« 1 ... 264 265 266 267 268 ... 1959 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 juli 2019 10:29
    Wat berichten(twitter FVD). Klimaatakkoord peperduur en niet efficient. De verduurzamingskosten zijn veel hoger dan nu wordt voorgespiegeld.
    Het CPB heeft op advies van een meerderheid van de TK besloten de 1000 miljard van FVD niet door te rekenen.
    Enigszins begrijpelijk, dat het kabinet doet voorkomen, dat het reuze meevalt met de kosten, van het gas af.
    Maar het moet mogelijk zijn een inschatting te maken. Wat kost isoleren huis en warmtepomp met alles erop en eraan voor rijtjeswoningen en vrijstaande?
    Huurwoningen komen op het bordje van woningcooperaties(de meeste). Er zijn ook beleggers etc en particulieren die huizen opkopen en verhuren.
    Het gaat dan om het gemiddelde uiteraard want er wordt onderscheid gemaakt in het jaartal van woningen.
    En in isoleren zit verschil. Wat laat je allemaal isoleren? Samson had het over spouwmuur en vloer. Het andere moet je op sites lezen van bedrijven die isoleren.
  2. [verwijderd] 11 juli 2019 10:51
    Kosten isolatie:

    Tussenwoning- 16000 euro
    Hoekwoning- 23000 euro
    Vrijstaande woning- 35000 euro

    Is incl BTW en plaatsing en excl warmtepomp. Kosten zijn afhankelijk van grootte en bouwjaar. Zie ook lagere bedragen staan voor isolatie woningen op sites. En je krijgt uiteraard subsidie. Gaat er ook nog van af?
    Wat mij opvalt zijn de verschillen in prijzen isolatie als ik rond kijk op internet. Zie bv 8000 euro staan(isolatie woning).
  3. forum rang 4 Willempie3 11 juli 2019 11:06
    8 miljoen huishoudens keer 25.000 Euro per huis is 200 miljard. Alle werkplekken, scholen ziekenhuizen ook 200 miljard. 10 miljoen electrische auto's die met infrastructuur zoals laadpalen 20.000 Euro meer kosten dan benzineauto's ook 200 miljard Euro.
    3 keer zoveel stroom opwekken. Nederland gebruikt nu 123 miljard Kwh per jaar.
    Daar moet dus 246 miljard kwh bijkomen. Liefst duurzaam. Een zonnepaneel wekt ongeveer 200 kwh per jaar op en kost 200 euro. 1 Euro per kwh dus ongeveer.
    Opwekken via zonnepanelen kost dus 246 miljard om te bouwen.
    Dan zit je dus al op 846 miljard Euro. Daar komt nog bij dat je een buffercapaciteit moet hebben van kerncentrales of gascentrales om stroom op te wekken als de zon niet schijnt of het niet waait. In de winter heb je veel meer stroom nodig als in de zomer door verwarming. Je komt echt makkelijk aan 1000 miljard Euro totale investering. Voordeel is dat we per jaar 200 miljoen vaten minder olie hoeven te kopen. Dat scheelt 14 miljard Euro. 40 miljard m3 gas minder inkopen scheelt 8 miljard Euro. Je gaat dus 22 miljard Euro per jaar besparen op olie en gas bij een investering van 1000 miljard. Dat is 2,2 procent rendement.
    200 miljoen vaten olie is qua verbrandingswaarde gelijk aan 30 miljard m3 aardgas. Totaal verbranden we dus 70 miljard M3 aardgas (en olie). In kwh stroom moet je dat maal 10 doen. Met een warmtepomp kun je ongeveer 75 procent besparen.
    De 240 miljard kwh aan extra stroom opwekking om de 700 miljard kwh aan olie en gas te vervangen is dus een redelijke inschatting. Die 2/3 besparing moet te halen zijn met warmtepompen, isoleren en electrische auto's die minder gebruiken als een benzine auto. Tegenvaller is weer wel dat je al die zonnepanelen en bijbehorende omvormers ook moet onderhouden en vervangen. Dat kost dan weer 10 miljard per jaar, waardoor je rendement richting de 1 procent zakt. Maar als de ECB het geld bijdrukt tegen -1 procent rente komt het vast goed !

    W3
  4. [verwijderd] 11 juli 2019 11:46
    Wanneer je gaat isoleren moet je het goed doen. Anders heb je niet veel aan een warmtepomp. Dubbelglas heeft iedereen tegenwoordig maar men beveelt een bepaald type dubbelglas aan(triple). Dus je glas moet ook vervangen worden als je geen triple hebt om maximaal te profiteren van isolatie. Vanaf 1000 euro kun je na isolatie kiertjes en naadjes dicht laten stoppen. Hoort er ook bij.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 juli 2019 12:01
    quote:

    Chiddix schreef op 11 juli 2019 11:46:

    Wanneer je gaat isoleren moet je het goed doen. Anders heb je niet veel aan een warmtepomp. Dubbelglas heeft iedereen tegenwoordig maar men beveelt een bepaald type dubbelglas aan(triple). Dus je glas moet ook vervangen worden als je geen triple hebt om maximaal te profiteren van isolatie. Vanaf 1000 euro kun je na isolatie kiertjes en naadjes dicht laten stoppen. Hoort er ook bij.
    De meest krankzinnige 'uitvinding' op het gebied van isolatie is de 'luchtdichte' woning.

    De uitvinder hiervan moeten ze naar Siberië sturen.
  6. forum rang 4 Willempie3 11 juli 2019 12:03
    Misschien is het beter om de 1000 miljard te investeren in het bouwen van hogere dijken tegen de stijging van de zeespiegel. En pompen om het rivierwater naar zee te pompen. Dit is waarschijnlijk goedkoper dan het klimaatakkoord. Grote kans dat je die dijk nog steeds zult moeten bouwen met klimaatakkoord omdat de rest van de wereld doorgaat met CO2 uitstoot. Dan is er ook nog de kans dat de stijging van de zeepiegel niet door CO2 komt, want de zeespiegel stijgt al eeuwenlang met 10 of 20 centimeter per eeuw.
    Klimaatmaatregelen moet je alleen doen als ze echt redelijk rendabel zijn.
    Die paar graden opwarming zijn qua temperatuur voor Nederland eigenlijk best fijn.
  7. forum rang 10 voda 11 juli 2019 12:05
    SDE+: 608 megawattpiek aan zonnepanelen geïnstalleerd in eerste helft 2019

    In de eerste 6 maanden van 2019 zijn er bij CertiQ 1.868 projecten met zonnepanelen uit de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) aangemeld als opgeleverd. Het gaat om 608,2 megawattpiek aan zonnepanelen.

    De installatie van 608,2 megawattpiek aan zonnepanelen via de SDE+-regeling is een absoluut record. In 2019 is er nu al ruim 76 procent van het vermogen geïnstalleerd dat afgelopen kalenderjaar in totaal via de SDE+-regeling werd geïnstalleerd. In het eerste kwartaal ging het daarbij om 313,7 megawattpiek, vooral gedreven door de recordmaand februari met 165 megawattpiek aan opgeleverde pv-projecten, en in het tweede kwartaal om 294,5 megawattpiek.

    Onderstaande tabel toont het aantal en het vermogen van de door CertiQ geregistreerde pv-projecten.

    Zie pdf.

    Door Edwin van Gastel, Marco de Jonge Baas

    solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
  8. forum rang 10 voda 11 juli 2019 12:20
    Koning Willem-Alexander opent Gasunie’s waterstofinstallatie met zonnepanelen

    Koning Willem-Alexander heeft in het Groningse Veendam de waterstofinstallatie HyStock van Gasunie geopend. De installatie wordt gevoed door 1 megawatt(piek) aan zonnepanelen en windmolens.

    De waterstofinstallatie van HyStock zet de zonnestroom om in groene waterstof en is daarmee de eerste die dit proces op serieuze schaal toepast. Doelstelling van Gasunie is waterstof in de nabije toekomst grootschalig en economisch rendabel op te slaan in ondergrondse gasopslagen van Gasunie’s EnergyStock. Zo kan het gebruikt worden als duurzame energiebron, ook op momenten dat zonne- en windenergie niet voorradig zijn.

    Bouwsteen
    Han Fennema, chief executive officer van Gasunie: ‘Waterstof is een essentiële bouwsteen van de toekomstige energievoorziening. De waterstofinstallatie HyStock is de eerste concrete stap om met de hele keten, van productie tot gebruik, gezamenlijk de schouders te zetten onder de noodzakelijke verdere opschaling van duurzame waterstof. Richting 2030 kunnen wij een deel van onze bestaande infrastructuur geschikt maken voor het transport en de opslag van waterstof. Zo draagt het duurzaam hergebruik van het bestaande gasnet bij aan het betrouwbaar en betaalbaar houden van onze energie.’

    Omdat waterstof naar verwachting van Gasunie gemakkelijk, betrouwbaar en betaalbaar in grote hoeveelheden getransporteerd en opgeslagen kan worden, kan het een grote rol spelen als schone-energiedrager voor de industrie, mobiliteit en de gebouwde omgeving. Het omzetten van stroom naar waterstof is een manier om verwachte overschotten in duurzame stroom in de toekomst op te vangen. HyStock vormt het begin van een toekomstige waterstofmarkt en levert daarmee een bijdrage aan de doelstelling Nederland en Europa CO2-neutraal te maken.

    Door Marco de Jonge Baas

    solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
  9. [verwijderd] 11 juli 2019 13:41
    Samson had het over spouwmuur en vloer isolatie toen hij namens het kabinet uitleg gaf tijd geleden. Bedrijven die adverteren hebben het over, spouwmuur,gevel,kruipruimte/vliering,binnenmuur,vloer,dak en HR+++glas. Maakt niet uit. Het gaat over de kosten.
    Op het Journaal hoor ik, dat nieuwe huizen 17% duurder zijn geworden o.a vanwege eisen van de overheid i.v.m de klimaatwet. Logisch , als je bv voor 35000 euro(vrijstaand huis) isolatie aanbrengt en voorzieningen warmtepomp etc
  10. forum rang 10 voda 11 juli 2019 14:17
    O O O die Putin toch!

    Wind Power Harmful to Birds & Worms – Mr Putin

    Reuters reported that Russian President Mr Vladimir Putin has questioned the use of wind power, saying wind turbines were harmful to birds and worms. Mr Putin said at a conference in Yekaterinburg that "Wind powered generation is good, but are birds being taken into account in this case? How many birds are dying? Wind turbines shake, causing worms to come out of the soil. This is not a joke.”

    Mr Putin added that people would not like to live on a planet dotted with rows of wind-powered generators and covered by several layers of solar panels.

    Russia, a world-leading producer of fossil fuel, is lagging other countries in its development of renewable energy sources, such as solar and wind-powered energy. Wind power is rarely used in the country to generate electricity.

    Source : Reuters
  11. forum rang 10 voda 11 juli 2019 14:39
    Total & IFPEN Team Up to Accelerate Carbon Reduction R&D

    IFP Energies Nouvelles and Total announce that they signed a strategic R&D partnership, that includes an agreement to endow a chair at the IFP School, on carbon capture, utilization and storage and technologies to curb CO2 emissions. The roughly EUR 40 million partnership covers a period of five years.

    The agreement has two parts:

    A strategic R&D partnership on carbon capture, utilization and storage aims to reduce the cost of infrastructure and improve the CCUS chain’s energy efficiency to secure its large-scale deployment. The partnership steps up the long-standing collaboration between Total and IFPEN by marshaling additional resources. The research will focus on fields related to new materials, process scale-up, underground carbon storage in deep saline aquifers, technical and economic feasibility studies and the quantification of environmental benefits for the entire CCUS chain.

    The Carbon Management and Negative CO2 Emissions Technologies to Net-Zero Carbon Future Chair will help train a new generation of international researchers and experts who will develop technologies to reduce carbon in the atmosphere. Overseen by a scientific committee comprised of world-renowned, independent experts, the chair will bring together seven doctoral and five post-doctoral researchers for five years.

    Following the signature of the agreement, Patrick Pouyanné, Chairman and CEO of Total, stated: “We are delighted to accelerate the R&D partnership between Total and IFPEN. We want to pool our innovation capabilities to reduce the cost of CCUS technologies and improve their efficiency both of which are necessary for large-scale deployment. Total wants to help make the planet carbon neutral and boost the competitiveness of an industrial-scale CCUS sector.”

    Mr Didier Houssin, Chairman and CEO of IFPEN, commented “IFPEN has been actively researching carbon capture, utilization and storage technologies for nearly 20 years. Our strengthened partnership with Total will allow us to combine our teams’ skills and know-how with Total’s and thus to accelerate the deployment of CCUS technologies, which are a key solution for drastically cutting CO2 emissions.”

    Source : Strategic Research Institute
  12. forum rang 10 voda 11 juli 2019 14:40
    90% of Natural Gas Used in US in 2018 was Produced Domestically - EIA

    Natural gas is one of the main sources of energy in the United States. In 2018, more than 90% of the natural gas consumed in the United States was produced domestically. EIA’s US natural gas flow diagram helps to visualize the elements of US natural gas supply production, imports, and withdrawals from storage and disposition consumption, exports, and additions to storage. US natural gas production and consumption have both generally increased since the mid-2000s, and both dry, or consumer-grade, natural gas production and consumption reached record highs of about 30 trillion cubic feet in 2018. In both 2017 and 2018, annual dry natural gas production exceeded consumption for the first time since 1966.

    US natural gas production has increased in the past decade as the widespread adoption of horizontal drilling and hydraulic fracturing techniques has allowed producers to more economically produce natural gas from shale formations. Shale gas now makes up a higher percentage of total US natural gas production than natural gas produced from both traditional natural gas wells and from crude oil wells as associated natural gas. Smaller volumes of natural gas are also produced from coal seams, called coalbed methane.

    In 2018, gross withdrawals of natural gas and other compounds extracted at the wellhead in the United States totaled 37 trillion cubic feet, with more than half coming from shale gas wells. Marketed natural gas production, which excludes natural gas used for repressuring the well, vented and flared gas, and any nonhydrocarbon gases, was nearly 33 trillion cubic feet. US marketed natural gas was further processed into 30 trillion cubic feet of dry natural gas and 2 trillion cubic feet of natural gas plant liquids.

    As US. natural gas production has increased, exports of natural gas have also increased and recently have started to surpass natural gas imports. The United States became a net exporter of natural gas in 2017. In 2018, the United States exported a record of nearly 4 trillion cubic feet of natural gas, either by pipeline to Mexico and Canada or shipped overseas as liquefied natural gas. Natural gas imports that year were 3 trillion cubic feet, the lowest since 2015.

    Source : Strategic Research Institute
39.162 Posts
Pagina: «« 1 ... 264 265 266 267 268 ... 1959 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.