Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,570 7 mei 2024 17:35
  • -0,010 (-0,18%) Dagrange 5,530 - 5,630
  • 239.559 Gem. (3M) 286,4K

off-topic

23.359 Posts
Pagina: «« 1 ... 135 136 137 138 139 ... 1168 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 mei 2019 13:20
    quote:

    Rider schreef op 31 mei 2019 12:20:

    Wat een triestige dag. Enkel Ontex staat beetje in het groen, dit is wel een teken dat we dicht bij de bodem zitten.
    In ieders geval is de bodem van mijn kas in zicht na de laatste aankopen in @BESI, @DAIMLER en @VALLOUREC weer verkrijgbaar < 2 euro..

    Het eerste kwartaal was super maar in dit kwartaal pakt weer een gedeelte terug en zoals het er nu naar uitziet begint de vakantie vroeg dit jaar en wordt het teren op het dividend tot wellicht het laatste kwartaal wanneer het verstand terugkeert!!

    Ik ben zo goed als klaar met kopen, enkel nog @TT zit na m'n verkoop eerder deze week aan 190% van target en neem begin ipv vanaf 7,20 weer vanaf 7,50 extra stukken op te rapen!
  2. forum rang 4 Rider 31 mei 2019 18:08
    quote:

    Pieterkels schreef op 31 mei 2019 13:20:

    [...]In ieders geval is de bodem van mijn kas in zicht na de laatste aankopen in @BESI, @DAIMLER en @VALLOUREC weer verkrijgbaar < 2 euro..

    Het eerste kwartaal was super maar in dit kwartaal pakt weer een gedeelte terug en zoals het er nu naar uitziet begint de vakantie vroeg dit jaar en wordt het teren op het dividend tot wellicht het laatste kwartaal wanneer het verstand terugkeert!!

    Ik ben zo goed als klaar met kopen, enkel nog @TT zit na m'n verkoop eerder deze week aan 190% van target en neem begin ipv vanaf 7,20 weer vanaf 7,50 extra stukken op te rapen!
    Hier ook zo goed als gedaan met kopen. Afwachten en dividend opvangen ondertussen.
    Ontex bijna 3% in het groen op zo een slechte beursdag. Toch nog iets positief vandaag.
  3. [verwijderd] 31 mei 2019 21:41
    quote:

    Señor Acero schreef op 31 mei 2019 19:37:

    Post.nl, saga, centrica....., vandaag leek t ergste voorbij
    Niettemin, ik neem nog nix bij.
    Komt nog een lange hete zomer aan
    Inderdaad Jan, kon wel eens een hete zomer en herfst worden totdat bokito tariff Trump tot bezinning komt, de goede man verbrand momenteel wereldwijd centen met als gevolg dat de economische groei met rasse schreden achteruit holt..

    maar desalnietemin op de valreep deze middag @DAIMLER met een kwartje wpa terug gebracht naar target en met de centen nogmaals @PBI bijgenomen, heb ze nu nipt onder de $4 en heb geen verklaring waarom het aandeel zo wordt afgestraft.
    De 20 centjes dividend geven nu 5% en daarnaast worden er flink aandelen ingekocht en daarbij het afgelopen kwartaal een kapitaal aanwas van nipt $40 mio en volgens plan $200...250 mio over het gehele jaar!
  4. [verwijderd] 1 juni 2019 02:51
    quote:

    mjmj schreef op 31 mei 2019 22:55:

    MTLS onder de 15: 14.81... (-6.8%)
    @MTLS, heb ze laten liggen, voorlopig voldoende andere uitdagingen om de voeten in de winstpakkers droog te houden, van de 21 posities slechts 3 in het groen maar onder aan de streep nog 0,28% rendement dit kwartaal.

    Had ze al eerder in portefeuille genomen aan $15,35 en donderdag met winst laten gaan ten faveure van cash!
  5. forum rang 6 boem! 1 juni 2019 03:30
    Tesla make or break?

    Het is opvallend hoeveel negatieve aandacht Tesla weer krijgt.
    Met worst-case scenarios van 10 en 37 dollar gaan de critics tot nivo's die enkel haalbaar zijn in het geval van een falliesement.
    Er spelen tegenstrijdige belangen.
    Tesla ziet zich als disruptor van de ICE car, terwijl Big-Oil en Big-Car er alles aan zullen doen om dit te voorkomen.

    Ter ondersteuning van het horror-scenario voor Tesla wordt de afnemende vraag naar Tesla's in de USA opgevoerd naast de penibele balanspositie waardoor Tesla binnen 10 maanden door haar cash zou geraken indien zij doorgaan op hetzelfde cash-outflownivo van 1Q-2019.

    De belangen zijn groot en daarom is het verstandig beide verhaallijnen kritisch te beschouwen.

    Laat ik beginnen met Tesla.
    Zij zijn erin geslaagd om de EV zodanig in de markt te zetten dat die niet meer is weg te zetten als reeel alternatief voor de ICE car.
    Echter om een OEM van formaat te worden is er nog een lange weg te gaan.
    Daarvoor zijn afleveringen nodig die ver uitsteken boven het in 2018 behaalde aantal welke bovendien winstgevend moeten zijn.
    Tesla geeft een forecast af righting 500.000 voor 2019 met een naar beneden bijgestelde forecast van 90.000 voor het 2de kwartaal.
    Tesla geeft aan dat deze cijfers mogelijk zijn doordat de leveringen buiten de USA nu zijn gestart en de in aanbouw zijnde Giga3 fabriek in september reeds zal starten met proefproductie.

    De kritikasters hebben het over een afleveringsnivo van mid70.000 en benadrukken de verminderde vraag naar Tesla's in de USA door het wegvallen van de subsidie.

    Opvallend in dit hele verhaal is de consensus onder analisten die uitgaan van delivery-aantallen ad 82.000 met een target-price per aandeel van $276.

    Vreemd in dit verhaal is dat de "markt" een consensus aangeeft van 92.000.

    2Q 2019 zal ons in ieder geval meer duideijkheid verschaffen over welke partij het dichtst bij de waarheid zit.

  6. forum rang 6 boem! 1 juni 2019 18:47
    Tesla is mogelijk het meest speculatieve aandeel.

    Zij zijn erin geslaagd om de EV naast de ICE te positioneren.

    De tactiek om te overrompelen levert Tesla enerzijds een kans op maar aan de andere kant schuilt er een groot gevaar in.
    In korte tijd is Tesla qua volume een potentiele OEM van formaat daar staat tegenover, dat de torenhoge schuld op termijn onhoudbaar is.

    De huidige waardering van Tesla is gestoeld op een voor Tesla positief scenario waar Tesla op termijn in staat is om in exploitatie haar schuldenberg af te bouwen.
    Om dat te realiseren moeten er twee zaken worden ingevuld tw volume en winstgevendheid.
    Om ook maar enigszins in de buurt te komen van de huidige beurskoers van $200 euro moet Tesla dit jaar minimaal 450.000 auto's winstgevend verkopen met reeel zicht op een nivo van 1 miljard om boven deze beurskoers uit te stijgen.

    Indien Tesla dit jaar niet in staat is om 450.000 auto's af te leveren met winst wordt het heel moeilijk voor Tesla om te overleven.
    Alles boven de 450.000 in winstgevendheid geeft Tesla een enorm potentieel qua beurskoers.

    NB: Ik had dit specifieke artikel nog niet gelezen maar de strekking wijkt niet veel af van overige kritische volgers waar ik wel nota van heb genomen.


  7. Benjamin G. 1 juni 2019 18:54
    @MartinMartin, dank voor de heldere toelichting. Laten we hopen dat er focus komt op het productieproces en dat de vraag niet afneemt. Begrijp nu de hoge waardering van Tesla ten opzichte van bijvoorbeeld Honda, BMW, Renault, etc. De belofte dat de schaal gehaald wordt levert een gelddrukkerij op.
  8. forum rang 6 boem! 1 juni 2019 19:10
    In de zin werkzaam te zijn op een terrein dat veel potentie wordt toebedacht is TT vergelijkbaar met Tesla.

    Een groot verschil is de potentie van de markt die voor Tesla vele malen groter is dan die van TT, daar staat tegenover dat TT qua balanspositie meer dan gezond is terwijl je daar bij Tesla veel vragen bij kan zetten.
  9. mjmj 2 juni 2019 10:30
    quote:

    Pieterkels schreef op 1 juni 2019 02:51:

    [...]@MTLS, heb ze laten liggen, voorlopig voldoende andere uitdagingen om de voeten in de winstpakkers droog te houden, van de 21 posities slechts 3 in het groen maar onder aan de streep nog 0,28% rendement dit kwartaal.

    Had ze al eerder in portefeuille genomen aan $15,35 en donderdag met winst laten gaan ten faveure van cash!
    Wel bijzonder dat MTLS weer terig naar de 14-15 gaat. Zie bijlage... Kan jij deze grafiek nog voorzien van een (TA) interpretatie?

    Heb je ook hydrogen aandelen? (Ballard, Hydrogen, ITM, Fuel Cel, Plug .... etc)

  10. [verwijderd] 3 juni 2019 11:03
    quote:

    mjmj schreef op 2 juni 2019 10:30:

    [...]

    Wel bijzonder dat MTLS weer terig naar de 14-15 gaat. Zie bijlage... Kan jij deze grafiek nog voorzien van een (TA) interpretatie?

    Heb je ook hydrogen aandelen? (Ballard, Hydrogen, ITM, Fuel Cel, Plug .... etc)

    Morgen mjmj,
    Strikte technische analyses zijn niet aan mij besteed, het analyseren van indicatoren om het koersgedrag van een aandeel te voorspellen is voor de een wetenschap maar ik zie het toch meer als een kunstje!

    Maar ja er zijn nu eenmaal hordes beleggers die een bepaalde stroming volgen en dan komt er meestal een deel van de analyse en voorspelling uit!

    Ik ben een belegger/handelaar die veel meer op gevoel doet en hou natuurlijk rekening met technische en functionele indicatoren om uiteindelijk mijn strategie te bepalen. Ik gebruik voor het merendeel van m'n US aandelen wat indicatoren van; www.macroaxis.com/invest/advice/MTLS

    Mijns inziens is een strikt functionele of technische benadering van een aandeel zoals @MTLS niet betrouwbaar vanwege het lage handelsvolume van een paar honderd K aandelen dat op een dag wordt verhandeld.

    Wanneer een aandeel op mijn pad komt en ik ken het niet maar heb wel interesse dan hark ik eerst wat informatie bij elkaar en volg een tijdje de koers van het aandeel en bepaal na verloop van tijd wat ik ermee wil gaan doen.

    Zo ook bij @MTLS, al maanden op mijn kooplijst in eerste instantie vanaf een afgeronde $15 maar heb de eerste 2 plukken iets hoger genomen maar gezien de malaise op de beurs ook weer laten gaan.
    Door de forse dalingen bij een aantal fondsen heb ik ruim gemiddeld en daarvoor heb ik de cash nodig, nog 2% over en zoals het er nu uitzien wordt deze vanmiddag besteed en wellicht dat ook vbr wordt aangesproken;

    Van de 21 posities in de winstpakkers;
    @BESI BE Semiconductor Industries € 21,60
    @BIDU Baidu, Inc. $137,69
    @CHL China Mobile $47,93
    @EMR EMERSON ELECTRIC CO $65,35
    @FTR Frontier Communications Corporation $2,21
    @HX Hexindai Inc. $2,75
    @PI IMPINJ INC $26,13
    @IDCC InterDigital $69,14
    @MOMO Momo Inc $29,82
    @MYSZ My Size, Inc. $0,75
    @NOKIA NOKIA Corporation € 4,48
    @NXTD NXT-ID Inc. $0,88
    @RIOT Riot Blockchain, Inc. $3,55
    @ST SENSATA TECHNOLOGIES HOLD $48,04
    @SQNS Sequans Communications S.A. $1,15
    @SOGO Sogou Inc. $5,74
    @YRD Yirendai LTD. $15,23
    @VOXX Voxx Intl Corp $4,58
    @WNDW SolarWindow Technologies, Inc. $1,55
    @EVOL Evolving Systems $0,96
    @SEQUA Sequana Medical € 6,08

    Staan er slechts 2 in de plus en zoals je ziet geen aandelen in waterstof.

    Succes..........Peter
  11. [verwijderd] 3 juni 2019 11:29
    Na deze morgen is mijn pensioen portefeuille gereed voor vakantie, de laatste cash is gespendeerd aan @HAL, @NIBC en @VWS en het y2d rendement staat krap -3% en geeft onder aan de streep een gemiddeld dividend van ruim 6% bruto op jaarbasis.

    De volgende fondsen zitten en blijven in deze BUY&NEVER SELL portefeuille en nu maar afwachten hoe de vlag er op einde 4e kwartaal voorstaat;

    @BASF € 61,97
    @BAYER € 56,65
    @EMG £1,3540
    @FFARM € 7,08
    @HAL Trust € 129,96
    @IF € 12,22
    @KHC $29,60
    @KVW € 16,80
    @NIBC € 8,17
    @RELX € 18,86
    @RRTL € 45,73
    @SAGA £0,5098
    @SGO € 31,61
    @UMI € 28,94
    @URW € 139,39
  12. [verwijderd] 3 juni 2019 12:00
    Deze morgen ook in de portefeuille nog wat posities @DAIMLER, @DB, @FUGRO, @TUI, @WHA en ook deze portefeuille is nagenoeg vakantie gereed;

    @ABN € 19,68
    @AHOLD € 20,76
    @BOS € 21,92
    @BPOST € 9,77
    @CENTRICA £1,116
    @DAIMLER € 46,10
    @DB € 6,32
    @FUGRO € 7,93
    @GE $9,66
    @GRYFO € 3,91
    @ING € 10,23
    @JCP $0,90
    @PBI $4,00
    @POSTNL € 1,84
    @TUI1 € 8,22
    @TOMTOM € 6,86
    @TESLA $192,26
    @VALLOUREC € 1,98
    @WHA € 22,81

    Onder aan de streep geeft de portefeuille krap 7% dividend bruto op jaarbasis en heb nog 5% cash te besteden, wellicht dat @TT, begin te rapen < 7,50 vandaag nog aan de beurt komt!

    Q1 was prima, Q2 vooralsnog knudde, de verwachting voor Q3 negatief tot behoudend en wellicht dat bij bokito tariff Trump de realiteit terugkeert en Q4 alsnog het jaar 2019 positief eindigen.

    Y2D rendement in 2019;
    Groep y2d rendement % vermogen Cash
    Portefeuille 15,67% 61% 5,0%
    WinstpakkerS 43,29% 9% 2,4%
    Hedge 0,00% 20% 100,0%
    Pension -2,88% 11% -0,2%

    Eind deze maand komt er nog een dividend pleister van CENTRICA, verreweg mijn grootste positie en dan hou ik het voor gezien, wij zijn de maanden juli, augustus en een deel van september op vakantie, te beginnen aan de bloemen riviera van Italië...

    Succes.......Peter
23.359 Posts
Pagina: «« 1 ... 135 136 137 138 139 ... 1168 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links