Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

39.000 Posts
Pagina: «« 1 ... 134 135 136 137 138 ... 1950 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 izdp 22 februari 2019 11:30
    quote:

    rationeel schreef op 22 februari 2019 10:14:

    [...]

    Jij weet niet wat je wilt. Een dolende ziel.

    Anderen weten het wel. Gelukkig maar.

    Jij weet niets anders te doen dan destuctief, negatief te zijn.

    Het is andersom.

    Bij mij staat de versnelling in zijn vooruit.
    Bij jouw en de partij van de balkende ezel staat die in zijn achteruit.
    Je weet wel: Van oude menschen, de dingen, die voorbij gaan.
  2. forum rang 10 rationeel 22 februari 2019 12:35
    quote:

    izdp schreef op 22 februari 2019 11:30:

    [...]

    Het is andersom.

    Bij mij staat de versnelling in zijn vooruit.
    Bij jouw en de partij van de balkende ezel staat die in zijn achteruit.
    Je weet wel: Van oude menschen, de dingen, die voorbij gaan.
    Het is duidelijk. Verder dan kritiek uitoefenen op alles en iedereen kom je niet.

    Verander de wereld, en begin bij je zelf.
  3. forum rang 6 izdp 22 februari 2019 12:48
    Je kijkt in de spiegel als je dit zegt.
    Jij wilt veranderen naar vroegere tijden en ik doe mee aan de vooruitgang en ja iedereen die zich daartegen verzet kan op mijn kritiek rekenen.

    Dus de standaard je partij van de balkende ezel, je ouwemannenblaadje en vele andere obscure bronnen die je oplepelt.
  4. Teti 22 februari 2019 15:43
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 15 september 2018 17:29:

    [...]
    Er is helemaal geen 97% consensus over dit onderwerp.
    Consensus doet niet ter zake.
    Wetenschap werkt niet met handopsteken en de meeste stemmen gelden.
    Er is ergens bewijs voor of tegenbewijs.
    En dus wat betreft de klimaathysterie: er is geen onomstotelijk bewijs voor dat de mens verantwoordelijk is voor veranderingen in het klimaat.

  5. ubu 23 februari 2019 11:02
    quote:

    Teti schreef op 22 februari 2019 15:43:

    [...]

    Consensus doet niet ter zake.
    Wetenschap werkt niet met handopsteken en de meeste stemmen gelden.
    Er is ergens bewijs voor of tegenbewijs.
    En dus wat betreft de klimaathysterie: er is geen onomstotelijk bewijs voor dat de mens verantwoordelijk is voor veranderingen in het klimaat.
    Man man man.....

    Dat bewijs is er wel, ook als jou dat niet bevalt, en dat bewijs is geleverd door de overgrote meerderheid van de klimaatwetenschappers. Ze hebben niet in een of ander obscuur clubhuisje hun hand opgestoken, zoals jij kennelijk denkt dat wetenschap werkt, maar onderzoek gedaan en daaruit is een conclusie naar voren gekomen.
  6. ubu 23 februari 2019 11:09
    Maar wat ik eigenlijk wilde posten, over het 'scepticus' in klimaatscepticus:

    joop.bnnvara.nl/opinies/klimaatscepti...

    "Een echte scepticus zal nooit zomaar aannemen dat iets onzin is, of een hoax, alleen maar omdat hij dat zelf graag wil. Hij zal ook niet zomaar gaan lopen speculeren over andermans motieven. Nooit zal hij zomaar aannemen dat iemand wel voor een energietransitie zal zijn omdat hij er geld mee kan verdienen. Natuurlijk, het is een optie die best overwogen mag worden. Maar is deze stelling nuttig? Een echte scepticus zal al snel zien dat dit eigenlijk niet ter zake doet.

    ...

    Bevraag je eigen motieven
    Belangrijker is het vooral de eigen motieven te bevragen. Een echte scepticus zou zichzelf deze vraag stellen: is mijn eigen geloof dat de opwarming van de aarde een hoax is niet gewoon gebaseerd op mijn eigen wens dat het niet klopt? Is mijn oordeel niet simpelweg gebaseerd op mijn eigen angst er financieel bij in te schieten? Zijn de bronnen die mij gerust proberen te stellen wel betrouwbaar? Worden die niet zelf gefinancierd door de fossiele brandstofindustrie, of mensen die daar belangen bij hebben?"

    Dus jullie klimaatsceptici moeten op zoek naar een nieuwe titel, want het heeft niets met scepticisme te maken. Ik kan wel een aantal voorstellen doen, maar die zijn geen van allen erg complimenteus en ik ben in een goede bui....
  7. ubu 23 februari 2019 11:47
    quote:

    Slainte schreef op 23 februari 2019 11:40:

    [...]

    Jij bent nooit in een goeie bui. Je predikt hel en verdoemenis, wijst ons op onze onmetelijke schuld en wil ons laten boeten voor onze zonden.

    Jij bent diep gelovig.

    Ik kan er niet aan doen dat jij niet kunt omgaan met de feiten, dat jij die als hel en verdoemenis ervaart. Dat is niet mijn schuld. Maar je bent niet de enige met dat probleem. Ook daar is onderzoek naar gedaan:

    www.scientias.nl/grootste-bedreiging-...

    "Klimaatverandering is angstaanjagend, waardoor we liever onze kop in het zand steken. Het is afstandelijk (de effecten zijn niet direct en ook (nog) niet in onze directe omgeving zichtbaar). Dat vergroot ook meteen de onzekerheid over hoe serieus het probleem is en hoe hard we moeten optreden. De oplossingen die worden geboden zijn veelal opofferingen (minder vliegen, minder vlees eten, minder spullen kopen). En als we al optreden, is het ook nog eens duur. Busschots: “Er zijn talloze redenen te noemen waarom we het klimaat zien als een onoplosbaar probleem en er niet effectief genoeg tegen optreden. Zie het als spaghetti: als we de kluwen aan redenen kunnen ontwarren, zijn deze problemen stuk voor stuk goed aan te pakken.” Een belangrijke reden dat we het klimaat als een onoplosbaar probleem zien, komt door hoe het wordt gecommuniceerd. Stoknes: “80% van de nieuwsberichten over het klimaat beschrijft onheilspellende gebeurtenissen zoals natuurrampen. Dat roept angst en verlamming op en leidt tot hopeloosheid of ontkenning, omdat het voelt alsof we er niks meer aan kunnen doen. "

  8. forum rang 6 izdp 23 februari 2019 11:56
    www.nu.nl/binnenland/5757873/ongeveer...

    Kan zijn door het klimaat en toch zie ik en met mij vele deskundigen een andere belangrijke oorzaak.
    Namelijk het waterbeleid.
    De waterschappen blijven maar doorgaan met grondpeilverlagingen voor het westelijk weidegebied.
    Voorts hebben de grote frisdrankenjongens allemaal vergunningen om het diepe grondwater op te pompen om te verkopen als zuiver bronwater.
    Het grote gevaar schuilt in de diepere veenlagen.
    Als die ontwateren dan zijn de rapen gaar.
    Ik vraag me af of dan de geheide woningen geen gevaar gaan lopen op de langere termijn.
    Afijn, ik woon op staal en op klei op de oude fundamenten uit minimaal de 19e eeuw en al zit ik relatief zeer gunstig, toch weet ik welhaast zeker dat het huis is gaan werken.
    Dit na 80 jaar, want zo'n 10 jaar geleden begonnen
    Niet te zien aan de buitenzijde, maar wel aan de vloer aan de binnenzijde.
    Met de andere tekortkomingen erbij is, gezien de kosten, het huis niet meer te renoveren.

    Kortom de waterschappen? In ons natte landje met zoveel aanvoer van buiten?
    Waardeloos beleid en ze blijven blind!

    Oh, dat waterbeleid is vooral afgestemd op de landbouw.
  9. forum rang 10 rationeel 23 februari 2019 12:04
    Als Rutte draait, draait de VVD mee. Zoals nu: Rutte draait met Europa, Rutte draait met... het klimaat.... De VVD, dat was de partij die windmolens hoonde, omdat die op subsidie draaien. De VVD, dat was de partij die weinig in meer en veel in minder Europa zag. Dat was in ieder geval de VVD van... Frits Bolkestein..., de VVD-leider in de jaren negentig – in 1995 - voor het eerst de ...grootste... van het land maakte. Maar aan de VVD van Bolkestein is in 2019 toch echt een eind gekomen. Mark Rutte heeft er wel een tijdje over gedaan....

    www.sypwynia.nl/rutte-maakt-eind-aan-...
  10. forum rang 10 rationeel 23 februari 2019 12:17
    ...Mark Rutte... heeft er wel een tijdje over gedaan – hij is al bijna 13 jaar partijleider – maar nu is het dan ook ondubbelzinniger dan tevoren...De Europese Unie... mag er bij Mark Rutte weer taken bijnemen en is onmisbaar om een vuist te maken in de... wereld... Terwijl de buitenlandse politiek in de... traditie... van de VVD juist ...uit handen... van de grote EU-landen moest worden gehouden.
    ...Windmolens... zijn volgens Mark Rutte onmisbaar om de ...klimaatdoelen van Parijs... te halen. Waar de VVD een paar jaar geleden nog niet zo zeker was van het... broeikaseffect..., moeten de VVD, Nederland en vervolgens de Europese Unie nu ...koplope...r zijn bij het bestrijden van dat broeikaseffect. Sterker nog:... Mark Rutte... is in eigen persoon op missie om de hele wereld er van te overtuigen dat het sneller moet, met de vermindering van de ...CO2...

    De sleutelpositie: D66

    Wat Mark Rutte precies beweegt als hij een politieke draai maakt, is niet altijd na te gaan. Maar door de bank genomen kun je toch zeggen dat het meestal gaat om het... verwerven van macht... en het ...behouden van macht... En om politieke macht te verkrijgen moet je kiezers werven en vervolgens coalities smeden. Een ...Rutte... die van standpunt verandert is dus òf... bezig kiezers te werven òf coalities te smeden... Of allebei.
    Wat die coalities betreft: Rutte moet in zijn derde kabinet vooral ...D66... binnenboord zien te houden. Dat heeft die partij een sleutelpositie bezorgd. Dat verklaart op zijn minst een deel van de... twee ...belangrijkste tournures van Rutte: die op het gebied van... klimaat... en van... Europa... D66... is samen met... GroenLinks... de meest ...eurofiele partij... in het Nederlandse parlement en samen met GroenLinks tevens het meest geobsedeerd door het... klimaat...

    Zoals Rutte, regerend met de... PvdA..., de... nivellering... van inkomens bepleitte, zo bepleit hij nu – regerend met... D66... – het belang van de ...Europese Unie... en deelt hij met... D66... de ambitie om ...klimaatkoploper... in de wereld te zijn. En ach, misschien hoeft Mark Rutte zich daarbij ook weer niet zoveel geweld aan te doen. Als jong ...staatssecretaris... – in... 2004... – vond hij de VVD al een ‘sleets merk’ en filosofeerde hij samen met een andere VVD-staatssecretaris –... Melanie Schultz van Haegen... – over een... fusie met D66 en ‘delen van de PvdA’...

    www.sypwynia.nl/rutte-maakt-eind-aan-...
  11. forum rang 10 rationeel 23 februari 2019 12:26
    www.sypwynia.nl/rutte-maakt-eind-aan-...

    Rutte, de coalitiebouwer

    Coalitiebouwer... Mark Rutte... beperkt zich bovendien ...niet... tot Nederland. In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van... 2017... zag hij die verkiezingen als... ‘de kwartfinale’ ...van een ...rijtje... verkiezingen: de... Franse presidentsverkiezingen... als de halve finale en de... Duitse Bondsdagverkiezingen... als de... finale... Voor het eerst plaatste hij zich samen de belangrijkste EU-landen in de ...continentale strijd... tegen ‘het verkeerde soort... populisme...’ zoals hij dat noemde. ...Rutte tegen Wilders..., ...Macron tegen Le Pen... en ...Merkel tegen de Alternative für Deutschland....

    Tot die tijd was Rutte, in Nederland op de hielen gezeten door... Wilders..., bang om voor te... eurofiel... door te gaan. Maar een jaar of drie geleden – Nederland was een half jaar... voorzitter van de EU... – keerde het tij. Rutte’s nieuwe Europese enthousiasme zet hij nu in om zich... af ...te zetten tegen de ...eurosceptici Wilders en Baudet.... Rutte... schermt... met de ...chaos... van de ...Brexit... Zijn partij spreekt van... ‘schreeuwers... langs de zijlijn’, die het... ‘kwetsbare vaasje’... dat Nederland is zouden kunnen... breken...

    Het ...wonderlijke... is: zowel de klimaatdraai als de Europa-draai van Rutte is binnen de VVD zonder ...enig debat... tot stand gekomen. Het ...regeerakkoord van RutteDrie ...van oktober 2017 – dat met D66 – werd... zonder enige discussie... de nieuwe leidraad van het VVD-klimaatbeleid. En Rutte’s ...Europese draai... werd in een nieuw verkiezingsprogramma voor de... Europese parlementsverkiezingen... gegoten – ...mèt een nieuwe lijsttrekker... – dat ook al zonder enige discussie werd vastgesteld.
  12. forum rang 10 rationeel 23 februari 2019 12:37
    www.sypwynia.nl/rutte-maakt-eind-aan-...

    Programcommissie: onbeschreven bladen

    Opvallend is de... samenstelling... van de programcommissie die... Rutte’s nieuwe Europese inzichten – inclusief klimaat... – vormgaven. De ...voorzitter... is een onbekende jonge politieke assistent, ...Ruben Brekelmans..., van de VVD-staatssecretaris van Justitie,... Mark Harbers... – zelf ook een... trouwe... Rutte-ganger. De rest van de commissie: eveneens... onbeschreven bladen...
    Ter vergelijking: ...tien jaar geleden... werd dat EP-verkiezingsprogramma nog geschreven door een ...zware commissie... onder leiding van oud-partijleider... Frits Bolkestein... Maar deze keer werd geen enkel risico genomen dat de VVD niet geruisloos zou ...meebewegen met Rutte...: ...voorop in Europa..., volop voor het... klimaat...

    De kersverse lijsttrekker voor het... EP..., het huidige Tweede Kamerlid... Malik Azmani..., speelt het spel naadloos mee. In zijn redenering hadden ‘we’ vijf jaar geleden nog niet zo ...door... dat de wereld aan het veranderen is... (Rusland, Turkije, de Verenigde Staten)..., maar is nu wel duidelijk dat de... EU... het... voortouw... moet nemen met... ‘veiligheid’... Rutte zegt het zelfde in zijn rijtje ...‘Europese’ redevoeringen...
    De... klimaatdraai... is wat... lastiger ...voor Rutte en Azmani. ...Rutte... houdt het er op dat de VVD ...‘onvoldoende leidend’... is geweest met ...klimaatambities.... Europees lijsttrekker ...Azmani... verdedigt in... ‘zijn’... verkiezingsprogramma als vanzelfsprekend de... CO2-reductie van 55 procent ...in 2030... die zeker... niet... dankzij de... VVD..., maar... wel... dankzij... D66... in het regeerakkoord is gekomen.

    ...Einde aan Bolkestein-era...

    De dubbele draai van Rutte maakt een definitief einde aan het tijdperk-Bolkestein. Die trad weliswaar al in ...1998... af als politiek leider, maar stond wel model voor de... electoraal succesvolle, eurosceptische VVD..., die niet... bang... was tegen de... progressief gedachte... stroom in te gaan.
  13. forum rang 10 rationeel 23 februari 2019 12:47
    www.sypwynia.nl/rutte-maakt-eind-aan-...

    ...Niet... dat... Rutte en Bolkestein... ooit ...vrienden... waren. Al bij de leiderschapsstrijd in ...2006 ...koos... Bolkestein... evenals de eerdere partijleider... Hans Wiege...l voor ...Rita Verdonk... en ...niet... voor Mark Rutte.... Bolkestein (en ook Wiegel)... heeft Rutte sindsdien kritisch begeleid, vooral als hij weer eens al te... royale concessies... aan ...coalitiepartners.. deed – zoals aan de ...PvdA in 2012...
    Al in ...2013 ...vond... Bolkestein... dat Rutte er het best maar mee op kon houden na zijn tweede periode als premier, om door te gaan als... Europees commissaris ...in Brussel. Sinds een jaar zegt ...Bolkestein... weer... dat Rutte er maar beter dit jaar,... 2019..., mee kan ophouden als premier, om ...Donald Tusk... op te volgen als... ‘president van Europa’ ...in Brussel. En in ...december j.l. ...verklaarde ...Bolkestein publiekelijk... dat hij ...ruzie... had gemaakt met... Rutte..., omdat die het ...migratiepact van Marrakesh... wilde tekenen, terwijl hij, ...Bolkestein..., daar mordicus ...tegen... is.

    VVD, éénmanspartij

    ...Mark Rutte... heeft – die conclusie is ook gewettigd – zich na bijna ...13 jaar partijleiderschap... de ...VVD... tot een soort ...eenmanspartij... gemaakt. De... VVD, dat is Rutte.... Zijn recente koerswijzigingen passen de politieke... kameleon... die ...Rutte... is, maar staan vermoedelijk ook vrij dicht bij zijn – verder nogal ...schematische – gedachtengoed... Feit is wel, dat de... verschillen... tussen... D66 en de VVD... van Rutte wel heel summier zijn geworden.
    Laat de... VVD... onder... eerdere... partijleiders... (Wiegel, Bolkestein) ...nou juist groot zijn geworden met een... stevig..., als... ‘rechts’ ...ervaren toonzetting. Feit is ook, dat de VVD onder leiders met een ...D66-achtig... profiel... (Voorhoeve, Dijkstal)... juist ...klappen... opliep.... Rutte... kan zich wel ...losgezongen ...hebben van zijn ...voorgangers ...Wiegel... en... Bolkestein..., maar zonder risico is dat vast niet.
  14. forum rang 10 rationeel 23 februari 2019 12:50
    www.sypwynia.nl/rutte-maakt-eind-aan-...

    Dat bleek al kort na de jaarwisseling, toen VVD-fractievoorzitter... Klaas Dijkhoff... via De Telegraaf aan de... noodrem... trok over het... Klimaatakkoord..., dat in zijn ogen ...veel... te voortvarend was. Als het er op aankwam, zou Dijkhoff naar eigen zeggen als gevolg van het dure klimaatbeleid niet de burger, maar het... kabinet laten vallen... En... D66..., dat waren... ‘drammers’...

    Dijkhoff bleef verder netjes binnen de lijnen van het regeerakkoord. Zijn uithaal was dan ook niet bedoeld om de coalitiepartners te verontrusten, maar om een... dreigende opstand in de VVD-...achterban... te bezweren. Want Mark Rutte mag de VVD-soldaten in Binnenhof en omgeving dan wel in het gelid hebben, zijn ...kiezers... zitten toch... echt ergens anders...
  15. [verwijderd] 23 februari 2019 13:31
    quote:

    maurice73 schreef op 23 februari 2019 11:47:

    [...]

    Ik kan er niet aan doen dat jij niet kunt omgaan met de feiten, dat jij die als hel en verdoemenis ervaart. Dat is niet mijn schuld. Maar je bent niet de enige met dat probleem. Ook daar is onderzoek naar gedaan:

    www.scientias.nl/grootste-bedreiging-...

    "Klimaatverandering is angstaanjagend, waardoor we liever onze kop in het zand steken. Het is afstandelijk (de effecten zijn niet direct en ook (nog) niet in onze directe omgeving zichtbaar). Dat vergroot ook meteen de onzekerheid over hoe serieus het probleem is en hoe hard we moeten optreden. De oplossingen die worden geboden zijn veelal opofferingen (minder vliegen, minder vlees eten, minder spullen kopen). En als we al optreden, is het ook nog eens duur. Busschots: “Er zijn talloze redenen te noemen waarom we het klimaat zien als een onoplosbaar probleem en er niet effectief genoeg tegen optreden. Zie het als spaghetti: als we de kluwen aan redenen kunnen ontwarren, zijn deze problemen stuk voor stuk goed aan te pakken.” Een belangrijke reden dat we het klimaat als een onoplosbaar probleem zien, komt door hoe het wordt gecommuniceerd. Stoknes: “80% van de nieuwsberichten over het klimaat beschrijft onheilspellende gebeurtenissen zoals natuurrampen. Dat roept angst en verlamming op en leidt tot hopeloosheid of ontkenning, omdat het voelt alsof we er niks meer aan kunnen doen. "

    Bijbelse leugens, lees liever dit:

    www.telegraaf.nl/columns/3195013/de-t...

    “Angst is misschien een slechte raadgever, maar het is een machtig politiek wapen.

    Dat bleek in 2008, toen de Deltacommissie onder leiding van oud-minister Cees Veerman ervan werd beschuldigd voorspellingen over de zeespiegelstijging expres te overdrijven. Dat moest urgentie bij de burger garanderen.

    Ik was in die dagen chef van de parlementaire redactie. In een uitgelekt communicatieadvies aan de commissie ging de trukendoos helemaal open. Het advies repte van ’functioneel bang maken’ en ’geef de urgentie zo weer dat de pijn in de buik wordt gevoeld’.

    Ook werd geadviseerd wetenschap, bedrijven en bestuurders te mobiliseren, Nederland als ’proeftuin’ te verkopen en mensen duidelijk te maken dat ’WIJ’ een probleem hebben.”
  16. ubu 23 februari 2019 13:51
    quote:

    Slainte schreef op 23 februari 2019 13:31:

    [...]

    Bijbelse leugens, lees liever dit:

    www.telegraaf.nl/columns/3195013/de-t...

    “Angst is misschien een slechte raadgever, maar het is een machtig politiek wapen.

    Dat bleek in 2008, toen de Deltacommissie onder leiding van oud-minister Cees Veerman ervan werd beschuldigd voorspellingen over de zeespiegelstijging expres te overdrijven. Dat moest urgentie bij de burger garanderen.

    Ik was in die dagen chef van de parlementaire redactie. In een uitgelekt communicatieadvies aan de commissie ging de trukendoos helemaal open. Het advies repte van ’functioneel bang maken’ en ’geef de urgentie zo weer dat de pijn in de buik wordt gevoeld’.

    Ook werd geadviseerd wetenschap, bedrijven en bestuurders te mobiliseren, Nederland als ’proeftuin’ te verkopen en mensen duidelijk te maken dat ’WIJ’ een probleem hebben.”

    Weet je wel wat het woord "Bijbels" betekent? (Ik ben al weer netjes. Het moet niet nog gekker worden.)

    Mijn weergave van de werkelijkheid is duidelijk te veel gevraagd voor jou. Lees liever de van extra punten voorziene teksten van rationeel. Die sluiten beter aan bij jouw belevingswereld.
  17. [verwijderd] 23 februari 2019 14:08
    quote:

    maurice73 schreef op 23 februari 2019 13:51:

    [...]

    Weet je wel wat het woord "Bijbels" betekent? (Ik ben al weer netjes. Het moet niet nog gekker worden.)

    Mijn weergave van de werkelijkheid is duidelijk te veel gevraagd voor jou. Lees liever de van extra punten voorziene teksten van rationeel. Die sluiten beter aan bij jouw belevingswereld.
    Tja, als je keiharde bewijzen uit de echte wereld van manipulatie door de overheid naast je neerlegt houdt het natuurlijk op.

    Wentel je nog maar een keer in je eigen werkelijkheid. Heerlijk toch die vertrouwde nestgeur?
39.000 Posts
Pagina: «« 1 ... 134 135 136 137 138 ... 1950 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0769 -0,02%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,00%
Gold spot 2.359,23 -0,06%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

Accsys
+5,43%
CM.COM
+2,92%
NX FIL...
+2,63%
RANDST...
+2,61%
ForFar...
+2,43%

Dalers

Kendrion
-2,99%
UMG
-2,95%
Alfen ...
-2,63%
EBUSCO...
-2,29%
VIVORY...
-1,85%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links