Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

36.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 1682 1683 1684 1685 1686 ... 1803 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 januari 2019 13:51
    Londen haalt patrouilleboten terug naar Kanaal
    Updated Gisteren, 20:48
    Gisteren, 20:47 in BUITENLAND

    LONDEN - De Britse regering heeft twee patrouilleschepen uit de Middellandse Zee teruggeroepen voor patrouilles in Het Kanaal. Dat heeft de Britse minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid maandagavond in Londen gezegd na een crisisvergadering. Een van de twee schepen wordt momenteel ingezet op een humanitaire missie voor de Europese grens- en kustwacht Frontex.

    De reden voor deze stap is het toenemend aantal vluchtelingen dat met kleine bootjes van Frankrijk naar Groot-Brittannië probeert te komen. „Het gaat om het beschermen van mensenlevens, maar het gaat ook om het beschermen van onze grenzen”, zei Javid.

    Volgens het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken probeerden 539 mensen in 2018 in kleine boten de zeestraat over te steken, waarvan 434 alleen al sinds begin oktober.

    Javid had de situatie op vrijdag al geclassificeerd als een „een zeer ernstige zaak” en annuleerde zijn vakantie met zijn gezin. De minister van Binnenlandse Zaken staat door deze kwestie onder toenemende druk.
  2. forum rang 9 rationeel 1 januari 2019 14:14
    Israel haalt de banden aan met Zuid Amerika. Ontvangen als BROEDER:) in Brazilie.
    De EU weer zo onverstandig om Israel niet te vriend te houden. Dom.

    Goede redevoering van Netanyahu over wat Israel, Brazilie te bieden heeft. De Nederlandse koeien kwamen er ook nog in voor, maar niet als winnaars;)

    www.israeltoday.nl/NewsItem/tabid/381...
  3. forum rang 9 rationeel 1 januari 2019 14:47
    www.trouw.nl/home/bont-gezelschap-aan...

    Jair Bolsonaro krijgt vandaag bij zijn inauguratie als 38ste president van Brazilië bezoek van een opvallend internationaal gezelschap. Zo komt de Hongaarse premier Victor Orbán de ceremonie bijwonen, net als zijn Israëlische collega Benjamin Netanyahu.

    Kan het artikel helaas niet lezen.
  4. forum rang 9 rationeel 1 januari 2019 15:02
    Bolsonaro looks up to Donald Trump, who hailed his election win, and breakfasted with the US national security advisor, John Bolton, in Rio last month. Bolsonaro’s congressman son Eduardo sported a Trump 2020 baseball cap after meeting Jared Kushner in Washington.

    Like Trump, Bolsonaro attacks traditional media. He avoided campaign debates after surviving a near-fatal knife attack in September, granting interviews only to a church-controlled channel. He talks directly to his supporters on social media and recently blocked journalists from the Intercept Brasil.

    His preferred target is Brazil’s biggest newspaper, the Folha de S.Paulo, which he said was “over” in a television interview after winning the election. The newspaper reported that companies paid for mass campaign messages attacking the opposition Workers’ party on WhatsApp, contravening campaign financing rules.

    Bolsonaro has promised to protect police officers who shoot criminals. The retired general Augusto Heleno – Bolsonaro’s minister of institutional security and one of seven military men in his cabinet – said giving police “judicial security”, improving the prison system and a better equipped and integrated security forces would produce “very considerable results”.

    During a military ceremony last week, Gen Walter Braga Netto boasted of the “positive results” of a nine-month “federal intervention” that put him and his officers in charge of security in the tough state of Rio de Janeiro. Homicides and street robberies fell 6% between March and November. However, he did not mention the 38% rise in killings by police. Instead, in a sign of how the Bolsonaro regime might play out, a press conference was set up and, without explanation, cancelled.

    www.theguardian.com/world/2018/dec/31...
  5. forum rang 9 rationeel 1 januari 2019 20:36
    BRASILIA - De omstreden rechtse populist Jair Bolsonaro is dinsdag in het parlement geïnstalleerd als president van het meer dan tweehonderd miljoen inwoners tellende Brazilië. De 63-jarige, tot voor kort vrijwel onbekende politicus legde de eed af in de hoofdstad Brasilia. Hij won afgelopen jaar de presidentsverkiezingen overweldigend met de boodschap dat hij de door de corrupte elite veroorzaakte problemen te lijf kan.

    Het land lijdt na zestien jaar van linkse regeringen onder een vrijwel constante recessie, enorme corruptie en uiterst gewelddadige misdaad. Velen zien in Bolsonaro de enige kans. Bolsonaro die in september ternauwernood een moordaanslag overleefde, reed in een open Rolls-Royce samen met zijn vrouw Michele het regeringscentrum in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia binnen. Meer dan 12.000 politiemensen en militairen zijn uitgerukt om de inauguratie te beveiligen.

    www.telegraaf.nl/nieuws/2975339/bolso...

    Zelfs de Telegraaf vertelt er niet bij, welke regeringsleiders allemaal aanwezig waren.

    Hopelijk vindt het land de welvaart en de stabiliteit terug die het eens bezat. En wordt het weer een normaal land, zonder drugs en criminaliteit..
  6. [verwijderd] 2 januari 2019 07:56
    Las gisteren een artikel waarom men in Afrika de armoede maar niet krijgt uitgebannen. Volgens onderzoekers is heel veel geld, dat ontvangen is en geleend voor andere doeleinden uitgegeven dan waar het meest nodig was(zorg,onderwijs etc). In sommige landen speelt het klimaat ook een rol.
    Leiders richten zich op het kopen van wapens, paleizen bouwen, er is corruptie bv het wegsluizen naar belastingparadijzen.
    En als je het geld verkeerd besteed en geen oog hebt voor economische ontwikkeling creeer je problemen. Men spreekt van schuldenproblematiek in veel landen. Er moet rente betaald worden over leningen(IMF/EU) en als je economie niet floreert gaat het moeizaam (vooruit).
    Er is de laatste 50 jaar weinig toezicht geweest door het IMF of men het geld wel goed besteedde. Het moest in projecten maar veel........
    Iemand zegt, wil je dit werelddeel enige welvaart bezorgen moet je beginnen met kwijtschelding van alle schulden.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 januari 2019 09:18
    Britten in rep en roer door migrantenbootjes
    Invasie van de Engelse kust

    Door Joost van Mierlo
    2 uur geleden in BUITENLAND

    LONDEN - De komst van enkele honderden bootvluchtelingen heeft voor een crisis gezorgd in de Britse politiek. Minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid moest zijn safari in Zuid-Afrika onderbreken. Hij heeft enkele douaneschepen uit de Middellandse Zee teruggeroepen om de speedbootjes met vooral Iraanse en Syrische vluchtelingen op te sporen.

    De omvang van het Britse vluchtelingenprobleem is niet te vergelijken met de tienduizenden illegale vluchtelingen die Italië, Spanje of Griekenland nog altijd bereiken. Toch is de stijging van het aantal vluchtelingen dat Het Kanaal tracht over te steken aanleiding voor de Britten om in te grijpen.

    In voorgaande jaren trachtten vluchtelingen vooral via veerboten of de Kanaaltunnel naar het Verenigd Koninkrijk te komen. Het milde decemberweer en een rustig Kanaal worden als belangrijkste reden gezien voor de stijging van het aantal bootvluchtelingen. Alleen op Kerstdag werden ongeveer vijftig vluchtelingen gesnapt. Sinds eind november zijn bijna 250 vluchtelingen opgepakt.

    Volgens de Britten leggen de Fransen de vluchtelingen geen strobreed in de weg om het Verenigd Koninkrijk te bereiken. Officieel zeggen de Fransen samen te werken om de vluchtelingenstroom te stoppen, claimt Javid, maar volgens Britse media talmen de Fransen met ingrijpen totdat de vluchtelingen Britse wateren hebben bereikt.

    Als de vluchtelingen door de Britse kustwacht worden opgepakt worden ze naar Engeland vervoerd, precies wat de bedoeling is van de vluchtelingen. Daar vragen ze asiel aan. Officieel zouden ze moeten worden teruggestuurd naar Frankrijk, maar dat gebeurt vooralsnog niet.

    Volgens David Wood, een voormalig topambtenaar belast met immigratie op het ministerie van Binnenlandse Zaken, is het vooral zaak de georganiseerde misdaad achter de bootvluchtelingen aan te pakken. De vluchtelingen betalen duizenden dollars om de beschikking te krijgen over een speedboot, enkele containers met brandstof en wat reddingsvesten. Dat geld wordt volgens Wood, in een artikel voor The Daily Telegraph, gebruikt om terroristische activiteiten mee te financieren.

    Het kan volgens Wood niet worden uitgesloten dat terroristen zich mengen tussen de ‘oprechte’ vluchtelingen die op zoek zijn naar een beter bestaan. De controle aan Britse zijde naar het verleden van de vluchtelingen, en naar mogelijke duistere motieven, schiet volgens Wood ernstig tekort.

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    NB: met een beetje mazzel varen de vluchtelingen-bootjes na de Brexit direct vanuit Afrika door naar Engeland.......!!!
  8. forum rang 9 rationeel 2 januari 2019 14:42
    quote:

    Chiddix schreef op 2 januari 2019 07:34:

    De premier van Israel Netanyahu was present. Trump feliciteerde de nieuwe leider als eerste(telefonisch) hoorde ik.
    Gisteren werd Bolsonaro geïnstalleerd als president. President Trump stuurde zijn minister van Buitenlandse Zaken Pompeo. Onder de aanwezige regeringsleiders bevond zich premier Netanyahu van Israël. Bolsonaro heeft aangekondigd om – net als Trump heeft besloten – de ambassade van Brazilië naar Jeruzalem te verhuizen. Ook Victor Orban van Hongarije en de president van Portugal waren op de installatieplechtigheid aanwezig. De leiders van de linkse dictaturen Cuba, Nicaragua en Venezuela waren niet welkom.
  9. forum rang 9 rationeel 2 januari 2019 14:49
    Gisteren werd de tot voor kort tamelijk onbekende rechtse politicus Jair Bolsonaro geïnstalleerd als 38ste president van Brazilië. Met zijn overwinning wordt duidelijk dat er in Zuid-Amerika een andere wind waait. Na Chili, Argentinië en Colombia is hij de vierde politieke leider die een linkse opponent verslaat. Het socialistische beleid in die landen bracht weinig goeds.

    Dat beleid beloofde de positie van de lagere en middeninkomens te verbeteren en een einde te maken aan corruptie en criminaliteit, maar slaagde daar niet in. Integendeel, de corruptie werd erger, de criminaliteit nam schrikbarende vormen aan en het sociaal-economische beleid strandde in werkeloosheid, torenhoge inflatiecijfers en recessie. Na vele jaren van teleurstelling en met de rampzalige ineenstorting van Venezuela voor ogen lijkt de stemming onder de bevolking omgeslagen. Men koopt de mooie beloften van links niet meer.

    Het grootste land van het continent en vierde democratie in de wereld, Brazilië, wordt vanwege de minerale rijkdom, de redelijk goed opgeleide bevolking en succesvolle industrialisatie wel het meest beloftevolle land van het Zuid-Amerikaanse continent genoemd. Die belofte werd echter tot dusver nauwelijks waargemaakt. Een bekende uitdrukking luidt: “Brazilië is het land van de toekomst, maar zal dat ook altijd blijven”. Bolsonaro wil aan dit doemscenario, dit negatieve imago, een einde maken. Hij belooft de economie te verbeteren en de corruptie een halt toe te roepen.

    Brazil's president, Jair Bolsonaro, said, "Safety is our priority! It is urgent! It's no use if people continue to be robbed on the way to their jobs" Inform yourself on crime issues in Brazil and support Bolsonaro at www.bbc.com/news/world-latin-america-... … #stoptheclimbincrime

    Brazilië moet wat hem betreft weer groot worden en floreren. Bovenal heeft Bolsonaro zijn verkiezing te danken aan de oorlog die hij de criminaliteit heeft verklaard. Hij wil de drugsbendes van de favelas (de sloppenwijken) met harde hand aan te pakken en schuwt daarbij niet de gewelddadige methoden te verheerlijken van de vele militaire regimes die Brazilië heeft gekend.

    Bolsonaro wordt al vergeleken met Trump. Beiden hebben hun opkomst te danken aan onvrede onder de bevolking. In de VS de onvrede onder de blue collar workers over de voor hen negatieve consequenties van de globalisering. In Brazilië de onvrede over het ineffectieve, door zijn voorgangers Lula en Rousseff gevoerde socialistische beleid. Bolsonaro steekt zijn bewondering voor Trump ook niet onder stoelen of banken. Hij refereert in zijn speeches vaak aan Trump. Zo vergelijkt hij zijn strijd tegen het corrupte establishment met “draining the swamp”.

    opiniez.com/2019/01/02/hardliner-bols...
  10. Kaiser 2 januari 2019 16:08
    Media Blackout! "It's the Beginning of Civil War - Just like Paris" New Year's Eve in Germany: "Refugees" yell Allahu Akhbar while destroying a train station & screaming "Nazi Slut" at German females. German citizen realizes "I’m afraid we’re slowly becoming the minority" 1/2 twitter.com/AmyMek/status/10802711506...
  11. forum rang 9 rationeel 2 januari 2019 17:25
    quote:

    Kaiser schreef op 2 januari 2019 16:08:

    Media Blackout! "It's the Beginning of Civil War - Just like Paris" New Year's Eve in Germany: "Refugees" yell Allahu Akhbar while destroying a train station & screaming "Nazi Slut" at German females. German citizen realizes "I’m afraid we’re slowly becoming the minority" 1/2 twitter.com/AmyMek/status/10802711506...
    Er moet opgetreden worden. Maar ze doen het ...nog? ... NIET:(
  12. forum rang 9 rationeel 2 januari 2019 17:31
    Honduras is interested in also moving its embassy to Jerusalem.

    This was apparent in the trilateral meeting held on Tuesday night in Brasilia between Prime Minister Benjamin Netanyahu, Honduran President Juan Orlando Hernandez and US Secretary of State Mike Pompeo. Following the meeting, the State Department issued a statement saying that “it agreed to strengthen political relations and coordinate cooperation on development in Honduras. They also agreed to pursue a plan of action, which includes meetings in their three respective capitals, to advance the process of the decision to open embassies in both Tegucigalpa and Jerusalem.”

    Ondertussen is in de rest van de wereld een vernieuwing aan de gang. Een koppen bij elkaar steken, om te proberen problemen OP TE LOSSEN en weer in een verbeterde wereld terecht te komen.

    Terwijl wij ...Nederland...in die verkruimelde, konkelde, schijnheilige EU de andere kant op roeien:(

    www.jpost.com/Israel-News/Honduras-co...
36.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 1682 1683 1684 1685 1686 ... 1803 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.