Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

een ander soort anaalist

29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 december 2004 11:40
    AMSTERDAM (ANP-AFX) - Versatel wint de bieding op het pakket live voetbalwedstrijden en verdient de investering met gemak terug. Dat denkt sportmarketingdeskundige Frank van den Wall Bake, die de onderhandelingen tussen de eredivisie en gegadigden nauwgezet volgt.

    Ondanks scepsis bij veel analisten, is de deskundige op het gebied van sport en marketing uiterst optimistisch over de stap van Versatel om een bod uit te brengen op een pakket met rechtstreekse voetbalwedstrijden, uitgezonderd de 'vrijdagavond-wedstrijd'. Versatel wil het pakket met wedstrijden gaan koppelen aan een adsl-kabelabonnement.

    Volgens Van den Wall Bake is de kans zeer groot dat Versatel de rechten ook daadwerkelijk in handen krijgt. Vrijwel zeker weet hij dat UPC, de eigenaar van de huidige uitbater Canal+, de enige andere gegadigde is. "En dat is nu niet bepaald een melkkoe. De financiele positie van het bedrijf is niet al te best."

    Hoe zeker zijn de geruchten van twee biedende partijen? Van den Wall Bake: "Ik zit al ruim 25 jaar in het vak en volg het biedingproces deze dagen van 's morgens vroeg tot 's avonds laat." Volgens Van dan Wall Bake maakt Versatel een goede kans, omdat ze eur 30 mln zouden bieden, tegen eur 20 mln door UPC.

    Sinds Versatel aankondigde zich te mengen in de biedingen voor het voetbal, dat aangeboden wordt in zes pakketten, verscheen de een na de andere sceptische beschouwing van financieel analisten. Delta Lloyd reageerde met een afwaardering van het advies voor Versatel, andere analisten zetten veelvuldig hun vraagtekens bij het 'terugverdienmodel' dat Versatel zou hanteren.

    Analist Philip Scholte van effectenhuis Stroeve: 'Ik vind het overambitieus. Waarom denkt Versatel dat het consumenten warm kan laten lopen voor voetbal achter de decoder, terwijl Canal+ het er zo moeilijk mee heeft? Ik denk niet dat het snel winstgevend kan zijn."

    Effectenhuis Petercam calculeerde, op basis van enkele aannames, dat Versatel halverwege 2006 minimaal tussen de 150.000 en 200.000 nieuwe abonnees moet hebben aangetrokken om in 2006 break-even te draaien. Een doelstelling die volgens de analist niet haalbaar is. "Het gebrek aan succes van Canal+ toont aan hoe moeilijk het is om betaal-tv in Nederland winstgevend te maken." De marktvorser wijst erop dat een deel van de bestaande abonnees van Canal+ zelfs meer geinteresseerd is in buitenlands voetbal.

    Van den Wall Bake ziet echter grote mogelijkheden. "In elk ander land dan Nederland leveren de rechten op live wedstrijden meer geld op dan de samenvattingen. De aanpak van Canal+ is echter niet de juiste geweest. Ze hadden een duidelijk voetbalkanaal moeten bieden, in plaats van een mengelmoes met films. Ze hebben op twee paarden tegelijk gewed."

    De sportmarketingman, die zichzelf posteerde op de dertiende plaats van de twintig belangrijkste mensen in de Nederlandse sport, is er dan ook van overtuigd dat Versatel geinteresseerden zal trekken. "Ze halen veel meer abonnees binnen dan de kleine 300.000 die nu bij Canal+ zitten."

    Over de samenwerking tussen Versatel en John de Mol (die ruim 25 pct houdt in Versatel) heeft Van den Wall Bake ook duidelijke ideeen. "Als De Mol de rechten op de samenvattingen wint, trekt hij bekende koppen van de NOS aan. Mensen zoals Mart Smeets en Tom Egberts. Die zullen dan ook ingezet worden voor de invulling van voetbalprogramma's van Versatel.

    Van den Wall Bake: "Er is sprake van een strategische samenwerking. Maar wel is het zo, dat als Versatel de bieding van UPC verliest, John de Mol zijn bod op het recht van de samenvattingen nooit zou intrekken. In die zin opereren ze onafhankelijk van elkaar." De Mol wil de samenvattingen uitzenden op zijn zender Nickelodeon.

    Toch ziet Van den Wall Bake voor Versatel nog enige hindernissen die moeten worden genomen. Zoals de eis van Eredivisie CV, dat Versatel in augustus, als het nieuwe voetbalseizoen van start gaat, een dekking heeft van 95 pct in Nederland.

    Analisten wijzen erop dat Versatel in augustus klaar moet zijn om zijn triple play netwerk op orde te hebben. Met Samsung is onlangs een overeenkomst getekend voor de levering van zogenoemde setup boxes, die de signalen kunnen doorgeven.
    Woordvoerder Anoeska van Leeuwen stelt dat Versatel er in augustus klaar voor is en dat haar bedrijf de activiteit winstgevend zal maken. "We hebben een goede 'trackrecord' wat dat betreft." Over de termijn waarin Versatel dat nastreeft, wil de zegsvrouwe niets kwijt.

    Met de voetbalrechten op zak lijkt Versatel frontaal de aanval te kiezen op concurrenten die aanwezig zijn in de Nederlandse huiskamer. Van Leeuwen: "Het voetballen zullen we waarschijnlijk aanbieden in een totaal-pakket, waarmee de klant digitaal kan bellen, internetten en tv kijken." Van Leeuwen stelt dat de prijs die een huishouden hiervoor zal moeten betalen, gunstiger is dan de huidige optelsom van diensten door verschillende aanbieders.

    Versatel beweegt zich hiermee agressiever op de markt waarin UPC en KPN een gevestigde plek hebben. KPN probeert al enige tijd zelf de markt open te breken, door van UPC te eisen dat het toegang krijgt tot het kabelnetwerk. Vanmorgen meldde De Telegraaf echter dat kabelbedrijven die toegang zouden mogen weigeren, volgens Pieter Kalbfleisch, directeur generaal van de NMa. Dat bericht blijft onbevestigd.
    Versatel heeft zich via de bieding in de spotlights gemanoeuvreerd, omdat voetbal leeft onder de mensen. Het bedrijf kondigde tevens aan dat het de nieuwe hoofdsponsor wordt van het Nederlands elftal. De betrokkenheid van miljardair De Mol bij het telecombedrijf voert de media-aandacht nog verder op.

    Ondanks de sceptische houding van analisten is de koers van Versatel de laatste tijd alleen maar opgelopen. Berichten dat het Zweedse Tele2 een bod zou hebben uitgebracht van eur 1,3 mrd levert momenteel een koerswinst op van 6,5 pct tot eur 2,27.

    Toch blijft er enige behoedzaamheid onder beleggers, omdat John de Mol eerder een positie in Versatel opbouwde om hem vervolgens met winst van de hand te doen. Indien dat scenario zich weer voltrekt, vrezen analisten voor een ineenstorting van de koers.

    Woordvoerder Van Leeuwen sust de gemoederen enigszins. "Je moet je wel realiseren dat het moeilijker wordt belangen van de hand te doen, naarmate het pakket groeit." Zullen Versatel en De Mol de handen volledig ineenslaan? Van Leeuwen: "De invloed van De Mol bij Versatel in de toekomst is ongewis. Maar voor dit moment zouden we wel gek zijn als we de ervaring van onze grootaandeelhouder als programmamaker niet zouden aanwenden voor de content die we zoeken."
  2. [verwijderd] 7 december 2004 12:12
    AC en aanbevolen.
    Bij de huidige koers kan je de volgende conclusies stellen
    1 Gevaar voor Talpa dumping is weg geebt (voorzichtige)
    2 Het aantal goedkoop in bezit van Talpa gekomen aandelen zit
    aan het plafond en alleen eventuele verdere uitbreiding is
    alleen nog maar mogelijk door agresseve ondersteuning of
    aankoop.
    3 De koers zal verder oplopen.
    4 De Talpa aankoop-/verkooprol is dus volledig veranderd. Van
    vijandig (koersdrukkend) naar behoudend (koershoudend)
    5 Versatel als koopobject van Tele2-Telecom Italia-France Telecom
    wordt alleen maar aantrekkeler.
    Moe zie jij als LT-belegger deze conclusie.
  3. [verwijderd] 7 december 2004 12:27
    De geruchtenmachine is volop in beweging en de aantrekkelijk
    partners struikelen over elkaar. Ik heb de mening:
    Dat Talpa pas gaat verkopen als zij zelf de regie in handen
    hebben en dan zullen zij hun mediatycoon wens veilig stellen.
    Overigens is VERSA in mijn beleving nu zo aantrekkelijk geworden
    door: synergie-content-concurrentie en situering dat een
    prijs van 3 of 4 euro goed mogelijk moet zijn. Natuurlijk gaat
    dit niet zonder slag of stoot of in een rechtelijn omhoog.
  4. [verwijderd] 7 december 2004 12:33
    ...dit zijn de berichten waar de Versatel belegger wat aan heeft en hier is dus ook dat bod van 1.3Miljard welke door Tele2 zou worden gedaan (wist even niet meer waar ik dat had gezien).
    Versatel en John de Mol zijn echt niet zomaar in gesprek.

    In de laatste vergadering na de cijfers van Q3 werd op het eind ook alleen maar gesproken over content aanbieden via het Versatel netwerk en dat het management voor alles in is als het maar geld genereert....prima !!!

    Het is een optelsom.
    Daarna kwam de melding dat Talpa 25+% van de aandelen heeft en het kan wat mij betreft geen toeval zijn.
    iedereen zwijgt ook en ook dat is ons niet vreemd. Versatel heeft daar de dit jaar een sport van gemaakt en sporten is waar voetbal onder valt.
    Voetbal is hoe dan ook hot en dat heeft Versatel goed in de gaten.
    John de Mol ook trouwens en dus is daar het koppel weer.
    Ook bij het bieden naar diverse pakketten zijn de 2 aktief en ik denk dat je er vergif op in kan nemen dat er straks een samenwerkingsverband wordt aangekondigd tussen Talpa en Versatel.

    Dit balletje kan nog hard gaan rollen, alleen al op deze basis gaat de koers hard omhoog omdat Versatel een meer allround bedrijf kan gaan worden en dus naast Internet, Telecom ook Content gaat aanbieden.
    Het wordt meer en meer een media bedrijf en ik denk dat veel hogere koersen daaraan gerelateerd zijn.

    Verder blijft de biedingsmogelijkheid een koersopdrijvend effect geven.
    Stel dat Tele2 officieel zijn bod gaat uitbrengen, wat doet de rest ?
    Krijgen we a la Song een biedingsoorlog ??
    Koers gaat wederom omhoog en niet zo zuinig ook.

    Als aandeelhouder blijf ik voorlopig zitten.
    ANL
  5. [verwijderd] 7 december 2004 12:43
    quote:

    AlexisColby schreef:

    hogere koersen zijn met het momentum van nu nog steeds makkelijk haalbaar. Maar er komt hoe dan ook nog een correctie. van 2,63 naar 2,07 misschien?

    dat hangt er van af, of die correctie komt. niet als er een bod komt deze week. dan gaan we zo naar de 3 euro. dat lijkt overdreven maar toen versatel een maand terug nog op die luizige 135 stond had ook niemand kunnen denken dat we vandaag bijna 2,35 deden. overigens dat deden we bijna een jaar terug ook al.
    als je deze koers een beetje in perspectief plaatst is 3 euro niet zo heel bijzonder.

    mvg ric. waar zijn de posters van weleer eigenlijk allemaal gebleven?
  6. [verwijderd] 7 december 2004 12:55
    quote:

    connect schreef:

    mvg ric. waar zijn de posters van weleer eigenlijk allemaal gebleven?
    Die zijn naar aandeelhoudersforum.nl gegaan nadat ze hun buik volkregen van het ziekelijke posten van iemand onder de naam Naarfwinn.

    Sinds die Naam hier opdook is het foum heel veer gedaald in kwaliteit, en weg zijn dan de mensen die wel serieus willen praten.
  7. [verwijderd] 7 december 2004 13:10
    Citaat bericht:
    "Toch ziet Van den Wall Bake voor Versatel nog enige hindernissen die moeten worden genomen. Zoals de eis van Eredivisie CV, dat Versatel in augustus, als het nieuwe voetbalseizoen van start gaat, een dekking heeft van 95 pct in Nederland" - Einde citaat

    Is dit een nieuwe regel van de Eredivisie NV?? We praten hier toch over live-wedstrijden die nu onder Canal+ zijn? Die hebben toch ook geen 95% dekking? (ja, als iedereen betaalt wel). Mijns inziens is dit een probleem voor de Mol z'n bod op de samenvattingen. Die moeten 95% dekking hebben, maar live-wedstrijden toch niet?

    Mooi, dus het enige nadeel volgens vd Wall Blake valt ook weg :-)

    Of is het criterium: Iedereen die wil betalen, moet het kunnen ontvangen?
    Ennkan Versatel dat nog niet waarmaken (ook niet met Samsung settop boxen etc)
    Ik ben geen expert, dus schiet me maar lek.
    Greetz,
    Hofnov
  8. [verwijderd] 8 december 2004 22:01
    Wat een fantasie allemaal,

    leg mij eens uit op welke wijze Versatel het geld en de bijbekomende investeringen

    (pr, technische realisatie, verkooporganisatie , te betalen rente op de investeringetc, emissie/, etc..)

    om voetbal aan de man te brengen .

    Ik kan mij namelijk helamaal geen turn around voorstellen, maar ja ik zit dan ook niet in dit naar het zich laat aanzien; opgeblazen aandeel.

    Graag uw reaktie dus, om mij ook over de streep te trekken.
  9. [verwijderd] 8 december 2004 23:07
    quote:

    MadPuppy schreef:

    [quote=connect]
    mvg ric. waar zijn de posters van weleer eigenlijk allemaal gebleven?
    [/quote]

    Die zijn naar aandeelhoudersforum.nl gegaan nadat ze hun buik volkregen van het ziekelijke posten van iemand onder de naam Naarfwinn.

    Sinds die Naam hier opdook is het foum heel veer gedaald in kwaliteit, en weg zijn dan de mensen die wel serieus willen praten.
    Ik zag dat ie weer was opgedoken op het DFT-forum. Zo was het vorige keer ook begonnen. Ineens zat ie een paar dagen later hier de boel te verzieken.

    Het voordeel van deze parasieten is dat ze pas echt opduiken nadat de koers (flink) gedaald is. Vooralsnog lijkt daar geen sprake van en zal iedere stront-melding slechts met hoongelach worden ontvangen.

    Maar reken er maar op, als Versatel een paar dagen daling kent of onverhoopt toch neerwaarts corrigeert, dan is ie er als de kippen bij.

    J99
  10. [verwijderd] 8 december 2004 23:22
    quote:

    murc schreef:

    Wat een fantasie allemaal,

    leg mij eens uit op welke wijze Versatel het geld en de bijbekomende investeringen

    (pr, technische realisatie, verkooporganisatie , te betalen rente op de investeringetc, emissie/, etc..)

    om voetbal aan de man te brengen .

    Ik kan mij namelijk helamaal geen turn around voorstellen, maar ja ik zit dan ook niet in dit naar het zich laat aanzien; opgeblazen aandeel.

    Graag uw reaktie dus, om mij ook over de streep te trekken.
    Ik kan het toch niet laten Gideon........

    Murc, wat bedoel je met turn around? alsof het slecht gaat met versatel? beetje vreemd; snelstgroeiende omzet van alle aex fondsen....enz

    Geld speelt geen rol. 300 miljoen in kas, voetbalrechten kosten een fractie daarvan en de extra investeringen in de dekking zijn alleen maar naar voren geschoven. Uitgesmeerd per jaar zijn de kosten slechts marginaal hoger als zonder voetbal. Daarnaast wordt het "aan de man" brengen stukken makkelijker als je tevens een grootaandeelhouder hebt met een eigen TV zender en Sponsor bent van het Nederlands elftal en de KNVB

    Voetbal is niet de issue overigens. gewoon een marketingtrucje (gimmick) om de introductie van een nieuw productpakket aan consumenten volgend jaar een extra boost te geven. Waar het om gaat is hoeveel mensen volgend jaar voor het versatel TP pakket kiezen, met internet, telefoon, TV én unieke eigen content. (Voetbal én ongetwijfeld nog veel meer, met John de Mol aan boord) Dat TP product, werd sowieso al gelanceerd en staat dus al helemaal in de steigers. Laten we zeggen een abbonnement van 39 euro per maand, en dan krijg je dat voetbal er gratis bij. Niet versatel klanten kunnen op basis van pay per view ook de live wedstrijden bekijken trouwens. enz. enz. enz.

    Ik heb geprobeerd je vragen te beantwoorden, maar murc: Fantasie is onmisbaar om te beleggen lijkt mij. Dat is niet erg; andere mensen kunnen bijvoorbeeld heel goed schaken. Ik raad je vastrentende waarden aan.

    groetjes AC
  11. [verwijderd] 8 december 2004 23:54
    ik wil niet veel zeggen maar ik zit al de hele zomer met waardeloze dec calls in mijn portefeuille, toch had ik een koers van 2.40 per december in mijn hoofd en velen met mij denk ik. Ik ben nu blij dat ik mijn geld terug heb en staat er een plus van 200 % in mijn portefeuille op mijn maart calls.Toch blij dat ik vertrouwen had en van de zomer mijn zakken gevuld heb met andere series zodat ik de maart 2 euro voor iets meer als de helft heb aangeschaft van die december serie waar toen nog 25 cent tijdswaarde inzat toen ik mijn eerste stapeltje kocht.

    Nu ik vandaag ineens zonder December calls zat ben ik maar eens op zoek gegaan naar een nieuwe wat dachten jullie van de maart 2,50?

    Groetjes Stefan
29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0776 -0,05%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.767,70 +0,43%
Gold spot 2.368,14 +0,93%
NY-Nasdaq Composite 16.346,27 +0,27%

Stijgers

Accsys
+5,43%
CM.COM
+2,92%
NX FIL...
+2,63%
RANDST...
+2,61%
ForFar...
+2,43%

Dalers

Kendrion
-2,99%
UMG
-2,95%
Alfen ...
-2,63%
EBUSCO...
-2,29%
VIVORY...
-1,85%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links