Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

26.207 Posts
Pagina: «« 1 ... 648 649 650 651 652 ... 1311 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 10 december 2018 16:46
    GoPro haalt deel productie weg uit China

    Gepubliceerd op 10 dec 2018 om 16:38 | Views: 169

    SAN MATEO (AFN) - Maker van actiecamera's GoPro verhuist een deel van zijn productie van China naar de Verenigde Staten. Het Amerikaanse bedrijf heeft geen trek in de ophanden zijnde extra heffingen op producten die voor de thuismarkt zijn bestemd.

    De verhuizing van een deel van de productie zal komende zomer plaatsvinden. Voor de overige markten blijft het bedrijf de apparaten in China maken. De leiding van GoPro spreekt van een ,,proactieve" reactie op de huidige handelszorgen.

    China en de VS sloegen elkaar de voorbije maanden om de oren met importtarieven. Sinds de recente ontmoeting tussen presidenten Donald Trump en Xi Jinping is er een 'staakt het vuren' tussen de landen van negentig dagen. De arrestatie van financieel topvrouw Meng Wanzhou van Huawei wakkerden de zorgen over de relatie tussen de landen wel weer aan. Meng werd in Canada opgepakt voor uitlevering aan de VS.
  2. forum rang 10 voda 10 december 2018 16:51
    Musk: niemand controleert mijn tweets

    Gepubliceerd op 10 dec 2018 om 09:02 | Views: 2.362

    PALO ALTO (AFN) - De tweets van Tesla-topman Elon Musk worden niet gecontroleerd voordat hij ze uitstuurt. Dat zei hij zondag in het Amerikaanse televisieprogramma 60 Minutes. Volgens Musk hoeven alleen zijn tweets die de beurskoers van Tesla kunnen beïnvloeden, te worden gecontroleerd en geldt anders de vrijheid van meningsuiting.

    Volgens een schikking met de Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) na tweets over het van de beurs halen van Tesla moeten alle openbare uitlatingen van Musk door het bestuur van de maker van elektrische auto's worden gecontroleerd. Musk zegt echter ,,geen respect voor de SEC te hebben''. Wel houdt hij zich aan de schikking ,,omdat hij het rechtssysteem respecteert''.

    De Tesla-topman herhaalde verder dat Tesla afgelopen jaar dicht bij een bankroet was. De productie van de nieuwe Model 3 groeide niet snel genoeg totdat het bedrijf in een tent op het parkeerterrein van zijn fabriek een extra productielijn optuigde. ,,We verloren 50 miljoen dollar, soms 100 miljoen dollar per week.''
  3. forum rang 10 voda 10 december 2018 19:53
    Verdeeld beeld op Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenmarkten laten maandag halverwege de handelsdag een gemengd beeld zien.

    De Dow Jones en de breder samengestelde S&P 500 index verloren 0,5 en 0,4 procent, terwijl techbeurs Nasdaq 0,2 procent duurder werd.

    Analisten van KBC Asset Management wezen erop dat de correctie van de S&P 500 inmiddels meer dan 10 procent bedraagt sinds de piek afgelopen september.

    "Dit soort dalingen zijn ongezien bij ISM's van rond de 60", aldus KBC. De vraag is volgens de analisten of de markt beleggers iets duidelijk probeert te maken, of dat het pessimisme in een overdrijvingsfase terecht is gekomen.

    In Amerika stond alleen het aantal vacatures geagendeerd. In oktober waren er in de Verenigde Staten circa 7,08 miljoen openstaande vacatures. In september waren dat er ongeveer 6,96 miljoen, maar in oktober 2017 waren het nog maar 6,06 miljoen.

    Op macro-economisch vlak werd maandag tevens bekend dat de Chinese export in november met 5,4 procent op jaarbasis is gegroeid. Economen rekenden echter op een groei van 10 procent. De import groeide daarnaast slechts met drie procent, terwijl op maar liefst 14,5 procent was gerekend.

    Verder was er ook in Amerika aandacht voor Brexit. De Britse premier Theresa May besloot een stemming over het vertrek uit de EU, die voor morgen gepland stond, op het laatste moment af te blazen.

    De kans op heronderhandelingen van de deal met Brussel lijkt echter klein. "Dit akkoord is de beste en enige mogelijk deal", citeerde een woordvoerder voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie. "We zullen niet heronderhandelen [..] en wat ons betreft verlaat het VK de EU op 29 maart 2019."

    Maandagavond meldde EU-president ook dat er niet heronderhandeld zal worden. Sterker nog, nu de tijd opraakt, zal er meer en meer moeten worden gekeken naar de voorbereidingen op een no-deal-Brexit, aldus Tusk.

    De euro/dollar noteerde op 1,1357. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1379 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Het aandeel Apple daalde 0,2 procent. Qualcomm zei gelijk te hebben gekregen in een patentzaak, waardoor Apple bepaalde types, vooral oudere iPhones, niet meer mag verkopen in China. Het verbod lijkt niet te gelden voor de nieuwste apparaten van Apple, omdat deze producten nog niet op de markt waren toen de patentklacht werd ingediend. Qualcomm heeft meer dan twaalf patentzaken tegen Apple lopen in China. Het aandeel Qualcomm steeg 1,9 procent.

    ConocoPhilips gaat in 2019, net als in 2018, 6,1 miljard dollar investeren. Het olieconcern is tevens van plan voortaan meer dan 30 procent van de operationele kasstroom uit te keren aan aandeelhouders, wat tot op heden nog 20 tot 30 procent was. ConocoPhilips werd 2,2 procent goedkoper.

    Tesla won 0,4 procent. CEO Elon Musk verscheen in '60 Minutes', waarbij hij zichzelf en zijn bedrijf verdedigde tegen wat hij "meedogenloze kritiek" noemde. Musk zij zichzelf een productiedoelstelling gesteld te hebben en het bedrijf winstgevend te zullen maken.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 10 december 2018 20:12
    Tesla opens tender for China Gigafactory construction

    Reuters reported that Tesla Inc has opened a tender process to build its Shanghai Gigafactory and at least one contractor has started buying materials, the clearest indication that construction is imminent. The details, previously unreported, reveal that state-owned Shanghai Construction Group Co Ltd is taking part in the bidding while a unit of China Minmetals Corp Ltd is preparing materials for the plant's foundations. Tesla has begun seeking bids from companies looking to build the plant and a construction document on an official local bidding platform. Shanghai Construction Group is among several firms bidding.

    Shanghai Baoye Group Co Ltd, a China Minmetals subsidiary, is preparing for the delivery of a large amount of concrete pipe piles and steel pile tips in the second half of December, showed a document on the metals giant's website.

    The USD 2 billion factory, Tesla's first in China, is a major bet for the US electric vehicle maker as it looks to bolster its presence in the world's biggest auto market where its earnings have been hit by increased tariffs on US imports. The so-called Gigafactory would also be China's first wholly foreign-owned car plant, whose progress is widely seen as a reflection of Sino-US relations and also the degree to which China is opening up its markets.

    Source : Reuters
  5. forum rang 10 voda 10 december 2018 20:56
    Activistische investeerder Elliott koopt Travelport in deal van $4,4 mrd

    Elliott Management, het activistische hedgefonds van Paul Singer, neemt samen met Siris Capital het Britse Travelport over. Met de deal is een bedrag van $4,4 mrd gemoeid. Travelport is een bedrijf dat zich bezighoudt met technologische dienstverlening voor bedrijven in de reiswereld.

    De Financial Times meldt dat de deal ongeveer negen maanden komt nadat Elliott een aandeel van 11% nam in het beursgenoteerde Travelport TVPT$15,75+2,24% en het bedrijf ertoe probeerde te bewegen om zichzelf in de verkoop te zetten.

    Niet de eerste keer dat Elliott deze werkwijze volgt
    Dat Elliott destijds een aandeel in het bedrijf nam, deed het aandeel in maart stijgen tot $16,70. Bij de overname betalen Elliott en Siris echter slechts $15,75 per aandeel, slechts 2,3% hoger dan de koers aan het eind van afgelopen vrijdag en 22% minder dan de hoogste koers van dit jaar die in juli werd genoteerd.

    De overname van Travelport is niet het eerste voorbeeld waarbij Elliott eerst een activistisch aandeel neemt om vervolgens het bedrijf over te nemen. Eerder dit jaar nam Elliott samen met Veritas Capital voor $5,7 mrd Athenahealth over. Enkele maanden daarvoor nam Elliott al een aandeel in Athenahealth en probeerde het de ceo en oprichter van het bedrijf in medische technologie eruit te werken.

    fd.nl/ondernemen/1281544/activistisch...
  6. forum rang 10 voda 11 december 2018 16:21
    Wall Street weet groen te vinden

    (ABM FN-Dow Jones) Wall Street is maandag, na een moeizame start, toch in de plus gesloten.

    De Dow Jones index steeg 0,1 procent naar 24.423,26 punten, de breder samengestelde S&P500 index won 0,2 procent op 2.637,72 punten en techbeurs Nasdaq werd 0,7 procent duurder op 7.020,52 punten.

    Analisten van KBC Asset Management wezen erop dat de correctie van de S&P 500 inmiddels zo'n 10 procent bedraagt sinds de piek afgelopen september.

    "Dit soort dalingen zijn ongezien bij ISM's van rond de 60", aldus KBC. De vraag is volgens de analisten of de markt beleggers iets duidelijk probeert te maken, of dat het pessimisme in een overdrijvingsfase terecht is gekomen.

    In Amerika stond vandaag alleen het aantal vacatures geagendeerd. In oktober waren er in de Verenigde Staten circa 7,08 miljoen openstaande vacatures. In september waren dat er ongeveer 6,96 miljoen, maar in oktober 2017 waren het nog maar 6,06 miljoen.

    Op macro-economisch vlak werd maandag tevens bekend dat de Chinese export in november met 5,4 procent op jaarbasis is gegroeid. Economen rekenden echter op een groei van 10 procent. De import groeide daarnaast slechts met drie procent, terwijl op maar liefst 14,5 procent was gerekend.

    China stelde Canada dit weekend een ultimatum en eiste onmiddellijke vrijlating van de financieel directeur van Huawei, anders dreigen "ernstige gevolgen”, waarschuwde Beijing.

    Beleggers vrezen dat de arrestatie van CFO Sabrina Meng, op Amerikaans verzoek, zal leiden tot een verdere escalatie van de getroebleerde handelsbetrekkingen tussen Amerika en China.

    Verder was er ook in Amerika aandacht voor Brexit. De Britse premier Theresa May besloot een stemming over het vertrek uit de EU, die voor morgen gepland stond, op het laatste moment af te blazen.

    De kans op heronderhandelingen van de deal met Brussel lijkt echter klein. "Dit akkoord is de beste en enige mogelijk deal", citeerde een woordvoerder voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie. "We zullen niet heronderhandelen [..] en wat ons betreft verlaat het VK de EU op 29 maart 2019."

    Maandagavond meldde EU-president Donald Tusk ook dat er niet heronderhandeld zal worden. Sterker nog, nu de tijd opraakt, zal er meer en meer moeten worden gekeken naar de voorbereidingen op een no-deal-Brexit, aldus Tusk.

    De euro/dollar noteerde op 1,1354. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1379 op de borden.

    De januari-future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie daalde maandag 3,1 procent, ofwel 1,61 dollar, naar 51,00 dollar per vat op de New York Mercantile Exchange.

    Bedrijfsnieuws

    Tech-aandelen deden het maandag goed. Zo won Amazon 0,7 procent, Microsoft 2,6 procent en Facebook zelfs 3,2 procent.

    Het aandeel Apple stond aanvankelijk nog onder druk. Qualcomm zei gelijk te hebben gekregen in een patentzaak, waardoor Apple bepaalde types, vooral oudere iPhones, niet meer mag verkopen in China. Het verbod lijkt niet te gelden voor de nieuwste apparaten van Apple, omdat deze producten nog niet op de markt waren toen de patentklacht werd ingediend. Qualcomm heeft meer dan twaalf patentzaken tegen Apple lopen in China. Het aandeel Qualcomm steeg 2,2 procent en Apple werd 0,7 procent duurder. Volgens CNBC is Apple reeds in beroep gegaan tegen de uitspraak.

    ConocoPhilips gaat in 2019, net als in 2018, 6,1 miljard dollar investeren. Het olieconcern is tevens van plan voortaan meer dan 30 procent van de operationele kasstroom uit te keren aan aandeelhouders, wat tot op heden nog 20 tot 30 procent was. ConocoPhilips werd desondanks 1,1 procent goedkoper.

    Tesla won 2,0 procent. CEO Elon Musk verscheen in '60 Minutes', waarbij hij zichzelf en zijn bedrijf verdedigde tegen wat hij "meedogenloze kritiek" noemde. Musk zij zichzelf een productiedoelstelling gesteld te hebben en het bedrijf winstgevend te zullen maken.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 11 december 2018 16:22
    Update: China en Verenigde Staten zetten volgende stap in onderhandelingen

    (ABM FN-Dow Jones) De onderhandelingen over een handelsakkoord tussen China en de Verenigde Staten zijn met een telefoongesprek op het één na hoogste niveau in een volgende fase aangeland. Dit meldde Dow Jones Newswires.

    Naast de Chinese vice-premier Liu He namen ook de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin en de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer deel aan de telefonische onderhandelingen.

    Onderwerp van gesprek betrof volgens ingewijden de inkoop door China van agrarische producten en aanpassingen in het fundamentele economische beleid van China. Ook zou overwogen worden enkele veranderingen aan te brengen in het zogeheten China 2025-plan. Dit plan voorziet erin dat Chinese bedrijven een dominante positie verkrijgen in verschillende sectoren, waaronder in kunstmatige intelligentie en robotica.

    Het Chinese ministerie van economische zaken gaf in een korte verklaring aan dat het gesprek was bedoeld om de volgende stappen te zetten in de onderhandelingen en een tijdspad af te spreken.

    Volgens ingewijden reist Liu in het nieuwe jaar af naar Washington.

    Analist Stephen Innes van Oanda noemde het een positieve ontwikkeling, maar waarschuwde ook dat een handelsoorlog nog niet van tafel is.

    Update: om reactie analist toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  8. forum rang 10 voda 11 december 2018 16:22
    Futures voorspellen hoger Wall Street
    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een hogere opening tegemoet, gesteund door een volgende stap in de onderhandelingen tussen China en VS en bekomend van de schrik van maandag over het uitstel van de Britse stemming over het Brexit-akkoord.

    Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,9 procent in het groen en de Nasdaq-futures wijzen op 1,2 procent winst.

    Beurzen in Europa stonden dinsdag aan het begin van de middag tot 2 procent hoger.

    De VS en China startten maandagavond een nieuwe ronde van handelsbesprekingen met een telefoongesprek tussen de minister van financiën Steven Mnuchin, de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer en de Chinese vicepremier Liu He. Er zou volgens Dow Jones Newswires gesproken zijn over de aankoop van landbouwproducten door China en aanpassingen aan het Chinese economische beleid, zoals plannen voor Chinese dominantie in kunstmatige intelligentie.

    Volgens ingewijden reist Liu in het nieuwe jaar af naar Washington.

    De somberheid in de markt was niet meer zo groot sinds het Brexit-referendum, wat een schoolvoorbeeld was van een contrair koopsignaal voor Amerikaanse aandelen, schreef MarketWatch dinsdag.

    De kans dat de Britse premie de Brexit-deal kan heronderhandelen met de EU, na het uitstel van de parlementaire stemming, lijkt klein.

    "Misschien speculeert ze erop dat hoe dichter we bij 29 maart komen en hoe groter het risico op een no-deal, hoe groter de kans wordt dat ofwel Europa ofwel de Britse parlementariërs met hun ogen knipperen en toch wat toegeeflijker worden. In dat geval kijken we misschien naar een stevig spelletje blufpoker", aldus hoofdstrateeg Philippe Gijsels van BNP Paribas Fortis.

    Amerikaanse beleggers kijken vooruit naar de producentenprijzen, die later vandaag op het programma staan, voor signalen over de stand van de Amerikaanse economie.

    Volgende week zal de Federal Reserve vergaderen over het monetaire beleid. De kans op een renteverhoging in december wordt ingeschat op 75 procent. Fed-voorzitter Jerome Powell heeft volgens sommigen echter gemengde signalen gegeven, door eerst te zeggen dat de rente niet dichtbij een neutraal niveau is, en vervolgens daar weer op terug te komen.

    De markt begint zich steeds meer te beseffen dat de rente wel eens langer laag kan blijven, zowel in de Verenigde Staten als in de eurozone, en dat is een gunstig signaal voor beleggers, zei sales trader Gert Berendse van ING tegen ABM Financial News.

    De euro/dollar noteerde op 1,1386. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1360 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1354 op de borden.

    Olie werd duurder. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 0,8 procent tot 51,37 dollar, terwijl een februari-future Brent 0,5 procent duurder werd op 60,30 dollar.

    Bedrijfsnieuws

    Aandelen van fabrikanten van generieke geneesmiddelen zullen mogelijk lager openen, nadat The Washington Post schreef dat een kartelzaak in twee Amerikaanse staten in 2016 is uitgemond in een groot onderzoek naar prijsafspraken in de sector. "Dit is waarschijnlijk het grootste kartel in de Amerikaanse geschiedenis", zei een openbaar aanklager in Connecticut, Joseph Nielsen, tegen de krant.

    Aandelen van DSW stegen 16 procent in de handel voorbeurs, na sterke kwartaalcijfers voor de schoenenverkoper.

    In de grondstoffensector verhoogde mijnbouwer Anglo American dinsdag zijn productieverwachting.

    Slotstanden

    Wall Street sloot maandag, na een moeizame start, toch in de plus.

    De Dow Jones index steeg 0,1 procent naar 24.423,26 punten, de breder samengestelde S&P500 index won 0,2 procent op 2.637,72 punten en techbeurs Nasdaq werd 0,7 procent duurder op 7.020,52 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 11 december 2018 16:23
    Vertrouwen Amerikaanse mkb daalt

    (ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is in november gedaald. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de National Federation of Independent Business (NFIB).

    De vertrouwensindex daalde van 107,4 in oktober naar 104,8 afgelopen maand.

    "Mkb-ers zijn enthousiast over de economie", constateerde voorzitter Juanita Duggan van NFIB ondanks de daling van de vertrouwensindex.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 11 december 2018 16:23
    Update: China kijkt naar lagere heffing auto's uit VS - media

    (ABM FN-Dow Jones) China werkt aan een verlaging van zijn importheffingen op auto's die in de Verenigde Staten zijn gemaakt. Dat meldde persbureau Bloomberg dinsdag.

    President Donald Trump pochte al direct na het Chinees-Amerikaanse handelsoverleg in Buenos Aires enkele weken geleden dat hij deze concessie had losgekregen.

    Dinsdag gaf hij weer een optimistische boodschap af op Twitter. "Zeer productieve gesprekken gaande met China! Kijk uit naar wat belangrijke aankondigingen!"

    Een voorstel om de importheffing op auto's uit Amerika te verlagen van de huidige 40 procent naar 15 procent is ingediend bij het Chinese kabinet om in de komende dagen te worden behandeld, meldde het persbureau op basis van anonieme bronnen.

    Aandelenkoersen van autofabrikanten zoals BMW, Ford en Tesla stegen 2 tot 3 procent het nieuws.

    De stap is nog niet definitief. Hooggeplaatste vertegenwoordigers van de Chinese en Amerikaanse regering spraken dinsdag over de telefoon, wat erop wijst dat de handelsdialoog tussen beide landen doorgaat, ondanks een diplomatieke rel over de arrestatie van een prominente Chinese zakenvrouw.

    Update: om tweet van Trump toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 11 december 2018 16:23
    Amerikaanse producentenprijzen lopen licht op

    (ABM FN-Dow Jones) De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in november gestegen. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid dinsdag.

    De producentenprijzen stegen op maandbasis met 0,1 procent. In oktober stegen de producentenprijzen met 0,6 procent en in september met 0,2 procent Zonder voedings- en energieprijzen stegen de producentenprijzen in november met 0,3 procent. Vooraf werd rekening gehouden met een daling met 0,1 procent, voor de kernprijzen werd gerekend op een stijging van 0,1 procent. Op jaarbasis stegen de prijzen in november met 2,5 procent. In oktober was dit 2,9 procent. De kernprijzen stegen in november op jaarbasis met 2,8 procent.
    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 11 december 2018 16:24
    Wall Street koerst af op hogere start

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een hogere opening, gesteund door een volgende stap in de onderhandelingen tussen China en VS en bekomend van de schrik van maandag over het uitstel van de Britse stemming over het Brexit-akkoord.

    Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor de opening van Wall Street 1,2 procent in het groen en de Nasdaq-futures wijzen op 1,5 procent winst.

    Diverse beurzen in Europa stonden dinsdag aan het begin van de middag ruim 2 procent hoger.

    De VS en China startten maandagavond een nieuwe ronde van handelsbesprekingen met een telefoongesprek tussen de minister van financiën Steven Mnuchin, de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer en de Chinese vicepremier Liu He. Er zou volgens Dow Jones Newswires gesproken zijn over de aankoop van landbouwproducten door China en aanpassingen aan het Chinese economische beleid, zoals plannen voor Chinese dominantie in kunstmatige intelligentie.

    Volgens ingewijden reist Liu in het nieuwe jaar af naar Washington.

    Persbureau Bloomberg meldde dat China werkt aan een verlaging van zijn importheffingen op auto's die in de Verenigde Staten zijn gemaakt. Een voorstel om het tarief te verlagen van 40 naar 15 procent zou de komende dagen worden besproken in het Chinese kabinet. Aandelenkoersen van autofabrikanten zoals BMW, Ford en Tesla stegen 2 tot 3 procent op het nieuws.

    President Donald Trump, die al direct na het Chinees-Amerikaanse handelsoverleg in Buenos Aires enkele weken geleden pochte dat hij deze concessie had losgekregen, roerde zich dinsdag weer op Twitter met een positieve boodschap voor de markten. "Zeer productieve gesprekken gaande met China! Kijk uit naar wat belangrijke aankondigingen!" schreef de president.

    De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in november met 0,1 procent gestegen, na een stijging van 0,6 procent in oktober. Vooraf werd gerekend op een minieme daling.

    Het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is in november gedaald, maar bleef positief. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de National Federation of Independent Business (NFIB).

    Volgende week zal de Federal Reserve vergaderen over het monetaire beleid. De kans op een renteverhoging in december wordt ingeschat op 75 procent. Fed-voorzitter Jerome Powell heeft volgens sommigen echter gemengde signalen gegeven, door eerst te zeggen dat de rente niet dichtbij een neutraal niveau is, en vervolgens daar weer op terug te komen.

    De markt begint zich steeds meer te beseffen dat de rente wel eens langer laag kan blijven, zowel in de Verenigde Staten als in de eurozone, en dat is een gunstig signaal voor beleggers, zei sales trader Gert Berendse van ING tegen ABM Financial News.

    In Europa herstelden de beurzen dinsdag van de schrik van de maandag uitgestelde stemming over het Brexit-akkoord in het Britse parlement. De kans dat premier Theresa May de deal kan heronderhandelen met de EU lijkt klein.

    De euro/dollar noteerde op 1,1375. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1360 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1354 op de borden.

    Olie werd duurder. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 1,4 procent tot 51,70 dollar, terwijl een februari-future Brent 1,0 procent duurder werd op 60,54 dollar.

    Bedrijfsnieuws

    Aandelen van fabrikanten van generieke geneesmiddelen zullen mogelijk lager openen, nadat The Washington Post schreef dat een kartelzaak in twee Amerikaanse staten in 2016 is uitgemond in een groot onderzoek naar prijsafspraken in de sector. "Dit is waarschijnlijk het grootste kartel in de Amerikaanse geschiedenis", zei een openbaar aanklager in Connecticut, Joseph Nielsen, tegen de krant.

    Het aandeel Pfizer daalde 1,1 procent in de handel voorbeurs, na een adviesverlaging door JP Morgan naar neutraal, vanwege de hogere waardering in de markt voor de farmaceut.

    Aandelen van DSW stegen 16 procent in de handel voorbeurs, na sterke kwartaalcijfers voor de schoenenverkoper.

    In de grondstoffensector verhoogde mijnbouwer Anglo American dinsdag zijn productieverwachting.

    Verizon meldde dinsdag dat de vierdekwartaalcijfers van het bedrijf zullen worden getroffen door een programma waarin 10.400 medewerkers vrijwillig het bedrijf kunnen verlaten. Dit kost een slordige 2 miljard dollar aan vertrekregelingen. Ook neemt het bedrijf een last van 4,6 miljard dollar voor zijn digitale reclametak Oath. Het aandeel bewoog nauwelijks in de handel voorbeurs.

    De Duitse autofabrikant Daimler meldde 20 miljard dollar te willen steken in batterijen voor elektrische auto's, tussen nu en het jaar 2030.

    Slotstanden

    Wall Street sloot maandag, na een moeizame start, toch in de plus.
    De Dow Jones index steeg 0,1 procent naar 24.423,26 punten, de breder samengestelde S&P500 index won 0,2 procent op 2.637,72 punten en techbeurs Nasdaq werd 0,7 procent duurder op 7.020,52 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 11 december 2018 20:29
    Car sales in US are close to bottoming out - Toyota US chief

    Washington Post reported that Toyota's top US executive said that car sales nationwide have nearly bottomed out and his company will keep making them despite a dramatic shift to trucks and SUVs. US CEO Mr Jim Lentz told the Detroit Economic Club said that car sales fell below 30 percent of sales last month, and he thinks that's close to the bottom. While Fiat Chrysler, Ford and General Motors are canceling many car models, Mr Lentz doesn't see that happening with Toyota. Consumers are still buying more than 4 million compact, midsize and near-luxury cars each year. He said that "There's no way I'm going to walk away from that. We are always going to have a bias toward passenger cars."

    Mr Lentz said that US car sales this year probably will fall below what they were in 2010 during the financial crisis. He said that "There is a depression on the passenger car side.”

    Nationwide, passenger car sales are on pace to be 800,000 vehicles below 2017, while truck and SUV sales should increase by the same amount. Low fuel prices, ease of entry and exit, and ample storage space have fueled an SUV sales boom that has accelerated during the past two years.

    Toyota's car sales are down nearly 12 percent through October while truck and SUV sales are up 8 percent.

    Source : Washington Post
  14. forum rang 10 voda 11 december 2018 21:07
    Dreigement Trump doet Wall Street schrikken

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zagen dinsdag hun openingswinsten vervliegen, maar krabbelden later toch weer op. De toonaangevende S&P 500 index noteerde ongeveer anderhalf uur voor de slotzoemer 0,1 procent in het groen.

    Het wegsmelten van de openingswinsten vond plaats naar aanleiding van een verhit gesprek tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Democratische leiders Nancy Pelosi en Chuck Schumer in het Witte Huis. Het gesprek werd deels op de Amerikaanse televisie uitgezonden. Trump dreigde de Democraten met het stilleggen van de Amerikaanse regering, als hij geen of onvoldoende geld krijgt voor de bouw van een muur bij de Mexicaanse grens. Trump wil hiervoor 5 miljard dollar ontvangen. De Democraten bieden een bedrag van 1,3 miljard dollar voor beveiliging van de grens. De bouw van de muur was een belangrijke belofte tijdens de verkiezingscampagne van Trump. Het vooruitzicht van een zogeheten shutdown van de regering deed de Amerikaanse beleggers schrikken en de koersen op Wall Street tijdelijk dalen.

    De VS en China startten maandagavond een nieuwe ronde van handelsbesprekingen met een telefoongesprek tussen de minister van financiën Steven Mnuchin, de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer en de Chinese vicepremier Liu He. Er zou volgens Dow Jones Newswires gesproken zijn over de aankoop van landbouwproducten door China en aanpassingen aan het Chinese economische beleid, zoals plannen voor Chinese dominantie in kunstmatige intelligentie.

    Persbureau Bloomberg meldde dat China werkt aan een verlaging van zijn importheffingen op auto's die in de Verenigde Staten zijn gemaakt. Een voorstel om het tarief te verlagen van 40 naar 15 procent zou de komende dagen worden besproken in het Chinese kabinet. Aandelenkoersen van autofabrikanten zoals BMW, Ford en Tesla stegen 2 tot 3 procent op het nieuws.

    Trump, die al direct na het Chinees-Amerikaanse handelsoverleg in Buenos Aires enkele weken geleden pochte dat hij deze concessie had losgekregen, roerde zich dinsdag weer op Twitter met een positieve boodschap voor de markten. "Zeer productieve gesprekken gaande met China! Kijk uit naar wat belangrijke aankondigingen!" schreef de president.

    De producentenprijzen in de Verenigde Staten stegen in november met 0,1 procent, na een stijging van 0,6 procent in oktober. Vooraf werd gerekend op een minieme daling.

    De euro/dollar noteerde op 1,1375. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1360 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1354 op de borden.

    Olie werd duurder. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 1,4 procent tot 51,70 dollar, terwijl een februari-future Brent 1,0 procent duurder werd op 60,54 dollar. Het stilleggen van een belangrijk olieveld in Libië, na een aanval door militanten was positief voor de olieprijs.

    Bedrijfsnieuws

    Alphabet, het moederbedrijf van Google, noteerde onveranderd. CEO Sundar Pichai van Google werd dinsdag tijdens een hoorzitting van het Amerikaanse Congres ondervraagd over mogelijke manipulatie van de zoekresultaten op Google. “Het is niet mogelijk om de resultaten door een werknemer van Google of een groep werknemers te manipuleren”, stelde Pichai. Volgens sommige Republikeinen blijkt uit de zoekresultaten van Google een bepaalde politieke vooringenomenheid.

    Het aandeel Pfizer daalde 1,3 procent, na een adviesverlaging door JP Morgan naar neutraal, vanwege de hogere waardering in de markt voor de farmaceut.

    Aandelen van DSW stegen 10,4 procent, na sterke kwartaalcijfers voor de schoenenverkoper.

    In de grondstoffensector verhoogde mijnbouwer Anglo American dinsdag zijn productieverwachting. Het aandeel ging 5,5 procent omhoog.

    Verizon meldde dinsdag dat de vierdekwartaalcijfers van het bedrijf zullen worden getroffen door een regeling waarbij 10.400 medewerkers vrijwillig het bedrijf kunnen verlaten. Dit kost een slordige 2 miljard dollar aan vertrekregelingen. Ook neemt het bedrijf een last van 4,6 miljard dollar voor zijn digitale reclametak Oath. Het aandeel steeg 0,9 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 11 december 2018 21:50
    'Morgan Stanley mag beursgang Uber begeleiden'

    Gepubliceerd op 11 dec 2018 om 21:15 | Views: 222

    Morgan Stanley 21:30
    40,90 +0,19 (+0,47%)

    NEW YORK (AFN) - Zakenbank Morgan Stanley mag de beursgang begeleiden van Uber Technologies, het bedrijf achter de bekende taxi-app. Volgens bronnen tegen persbureau Bloomberg heeft Uber Morgan Stanley aangewezen als de bank die leiding mag geven aan de sprong naar de aandelenmarkt.

    Uber zou in het eerste kwartaal van volgend jaar naar de beurs in New York willen gaan. De waardering van het Amerikaanse bedrijf zou op wel 120 miljard dollar liggen. Ook Goldman Sachs mag naar verluidt een rol spelen bij de beursgang, die tot de grootste in de Verenigde Staten ooit zou kunnen behoren.

    Een aanvraag voor een beursnotering op Wall Street zou door Uber onlangs zijn ingediend bij beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC)
  16. forum rang 10 voda 11 december 2018 22:14
    Grillige handelsdag op Wall Street

    Gepubliceerd op 11 dec 2018 om 22:09 | Views: 0

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag aan het slot een wisselend beeld zien, met beperkte koersuitslagen. De handelsdag op Wall Street verliep grillig, na schrik op de markt door het dreigement van president Donald Trump over een stop op de regeringsuitgaven (shutdown) als hij geen overeenstemming bereikt met de Democraten over financiering van de muur met Mexico. Verder hielden beleggers de ontwikkelingen rond het Chinees-Amerikaanse handelsconflict in de gaten.

    De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent lager op 24.370,24 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging licht omlaag tot 2636,78 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 0,2 procent tot 7031,83 punten.

    Trump zei dat hij desnoods het leger de rest van de muur wil laten bouwen als het Congres er geen geld voor vrijmaakt. Trump zou 25 miljard dollar nodig hebben voor de muur die migranten buiten de deur moet houden.

    Banken

    Naar verluidt is China bereid om de importheffingen op Amerikaanse auto's flink te verlagen. Eerder werd al duidelijk dat er op hoog niveau overleg blijft over het handelsconflict. Automakers als General Motors (GM), Ford Motor en Tesla profiteerden van het nieuws met plussen tot 0,8 procent.

    Bij de verliezers stonden de grote Amerikaanse banken. Zo verloren Bank of America, JPMorgan Chase, Citigroup, Goldmans Sachs en Wells Fargo tot 2,1 procent aan waarde. Vliegtuigbouwer Boeing werd 1,3 procent lager gezet en techgigant Apple leverde 0,6 procent in.

    Energiesector

    In de energiesector was er eveneens tegenwind, ondanks de hogere olieprijzen. De grote oliedienstverleners Schlumberger en Halliburton daalden tot 1,7 procent. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 1,4 procent tot 51,73 dollar. Brent kostte 0,5 procent meer op 60,28 dollar per vat.

    Google-moeder Alphabet (plus 0,8 procent) stond ook in de schijnwerpers. Congresleden ondervraagden Google-topman Sundar Pichai onder andere over vermeende politieke vooringenomenheid bij filters die platforms van Google toepassen op content, zoals video's op YouTube. Pichai zei verder dat er nu geen plannen zijn bij Google om een zoekmachine te lanceren in China.

    De euro was 1,1324 dollar waard, tegen 1,1316 dollar bij het slot in Europa.
  17. forum rang 10 voda 11 december 2018 22:16
    Wall Street sluit na turbulente handelsdag verdeeld

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag na een turbulente handelssessie verdeeld gesloten.

    De Dow Jones index verloor 0,2 procent op 24.370,24 punten, de breder samengestelde S&P500 index sloot vrijwel onveranderd op 2.636,78 punten en techbeurs Nasdaq werd 0,2 procent duurder op 7.031,83 punten. Van de afgelopen elf handelssessies eindigde de Nasdaq acht keer hoger.

    Wall Street begon dinsdag heel positief, maar de openingswinsten smolten weg naar aanleiding van een verhit gesprek tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Democratische leiders Nancy Pelosi en Chuck Schumer in het Witte Huis. Het gesprek werd deels op de Amerikaanse televisie uitgezonden. Trump dreigde de Democraten met het stilleggen van de Amerikaanse regering, als hij geen of onvoldoende geld krijgt voor de bouw van een muur bij de Mexicaanse grens. Trump wil hiervoor 5 miljard dollar ontvangen. De Democraten bieden een bedrag van 1,3 miljard dollar voor beveiliging van de grens.

    De bouw van de muur was een belangrijke belofte tijdens de verkiezingscampagne van Trump. Hij vindt dat ‘open grenzen’ leidt tot een toename van criminaliteit of andere problemen. Het vooruitzicht van een zogeheten shutdown van de regering zorgde voor een flinke dip in de koersen op Wall Street.

    “Vandaag lijkt een spiegelbeeld van gisteren. We begonnen sterk, waarna de winsten werden weggevaagd. Gisteren corrigeerde de markt juist de openingsverliezen", zei Colin Cieszynski, marktstrateeg bij SIA Wealth Management. Volgens Cieszynski blijft de volatiliteit op Wall Street hoog. “De beren of de stieren kunnen de markt niet controleren.”

    De positieve stemming bij het begin kwam door een hernieuwde toenadering tussen de VS en China. Beide kemphanen begonnen maandagavond een nieuwe ronde van handelsbesprekingen met een telefoongesprek tussen de minister van financiën Steven Mnuchin, de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer en de Chinese vicepremier Liu He. Er zou volgens Dow Jones Newswires gesproken zijn over de aankoop van landbouwproducten door China en aanpassingen aan het Chinese economische beleid, zoals plannen voor Chinese dominantie in kunstmatige intelligentie.

    Persbureau Bloomberg meldde dat China werkt aan een verlaging van zijn importheffingen op auto's die in de Verenigde Staten zijn gemaakt. Een voorstel om het tarief te verlagen van 40 naar 15 procent zou de komende dagen worden besproken in het Chinese kabinet. Aandelenkoersen van autofabrikanten zoals BMW, Ford en Tesla stegen zo’n 1 procent op het nieuws.

    Trump roerde zich dinsdag weer op Twitter met een positieve boodschap voor de markten. "Zeer productieve gesprekken gaande met China! Kijk uit naar wat belangrijke aankondigingen!" schreef de president.

    De producentenprijzen in de Verenigde Staten stegen in november met 0,1 procent, na een stijging van 0,6 procent in oktober. Vooraf werd gerekend op een minieme daling.

    De euro/dollar noteerde op 1,1323. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1360 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1354 op de borden.

    Olie werd duurder. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 1,4 procent tot 51,73 dollar, terwijl een februari-future Brent 0,6 procent duurder werd op 60,30 dollar. Het stilleggen van een belangrijk olieveld in Libië, na een aanval door militanten was positief voor de olieprijs.

    Bedrijfsnieuws

    Alphabet, het moederbedrijf van Google, noteerde 0,8 procent hoger. CEO Sundar Pichai van Google werd dinsdag tijdens een hoorzitting van het Amerikaanse Congres ondervraagd over mogelijke manipulatie van de zoekresultaten op Google. “Het is niet mogelijk om de resultaten door een werknemer van Google of een groep werknemers te manipuleren”, stelde Pichai. Volgens sommige Republikeinen blijkt uit de zoekresultaten van Google een bepaalde politieke vooringenomenheid.

    Het aandeel Pfizer daalde 0,9 procent, na een adviesverlaging door JP Morgan naar neutraal, vanwege de hogere waardering in de markt voor de farmaceut.

    Aandelen van DSW stegen 8,1 procent, na sterke kwartaalcijfers voor de schoenenverkoper.

    In de grondstoffensector verhoogde mijnbouwer Anglo American dinsdag zijn productieverwachting. Het aandeel ging 3,3 procent omhoog.

    Verizon meldde dinsdag dat de vierdekwartaalcijfers van het bedrijf zullen worden getroffen door een regeling waarbij 10.400 medewerkers vrijwillig het bedrijf kunnen verlaten. Dit kost een slordige 2 miljard dollar aan vertrekregelingen. Ook neemt het bedrijf een last van 4,6 miljard dollar voor zijn digitale reclametak Oath. Het aandeel steeg 1 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 10 voda 12 december 2018 16:34
    Futures wijzen op hogere opening Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bewegen woensdag richting een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,7 procent in het groen.

    Daarmee hervatten de Amerikaanse beurzen de opwaartse trend, na een turbulente handelsdag op dinsdag, die eindigde in een verdeeld slot.

    In eerste instantie noteerde Wall Street hoger, vanwege de toegenomen hoop dat China en de Verenigde Staten een handelsdeal zullen sluiten. Het sentiment verzuurde nadat Trump tijdens een live uitgezonden bijeenkomst met twee Democratische kopstukken dreigde met het platleggen van de Amerikaanse regering, als de Democraten niet instemmen met de financiering van de bouw van de muur aan de grens met Mexico.

    "Woensdag overheerst opnieuw het optimisme over een akkoord met China", zei marktanalist David Madden van CMC Markets.

    Sabrina Meng, de financieel directeur van het Chinese elektronicabedrijf Huawei die sinds 1 december vastzat in Canada, is inmiddels op borgtocht vrijgelaten. Meng moet wel een enkelband dragen en haar paspoort inleveren. De VS wil Meng vervolgen voor fraude, omdat Huawei wordt verdacht van het schenden van Amerikaanse sancties tegen Iran. Als ze schuldig wordt bevonden, kan ze tot dertig jaar celstraf krijgen. De arrestatie van Meng leidde tot extra spanningen tussen de VS en China.

    Daarnaast volgt de Amerikaanse beleggers met argusogen de groeiende politieke onzekerheid in Europa, waar de Britse premier Theresa May zich geconfronteerd ziet met een motie van wantrouwen, waar later op de dag over gestemd zal worden.

    Madden wijst erop dat dergelijke ontwikkelingen besmettelijk lijken, aangezien het Franse parlement donderdag debatteert over een motie van wantrouwen tegen de Franse president Emmanuel Macron.

    Op macro-economisch vlak staan woensdag in de Verenigde Staten een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen er inflatiecijfers over november. Later op de dag publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration zijn wekelijkse ruwe olievoorradenrapport.

    Olie noteerde woensdag hoger. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 1,9 procent tot 52,61 dollar, terwijl een februari-future Brent 1,7 procent duurder werd op 61,23 dollar. Het stilleggen van een belangrijk olieveld in Libië, na een aanval door militanten was positief voor de olieprijs.

    De euro/dollar noteerde op 1,336. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1320 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1317 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Tesla steeg in de elektronische handel voorbeurs 0,9 procent. De fabrikant van elektrische auto's eist een schadevergoeding van maar liefst 167 miljoen dollar van een voormalige medewerker. Dit scheef de Amerikaanse zakenzender CNBC op basis van juridische documenten die werden ingediend door Tesla. De werknemer in kwestie, Martin Tripp, wordt door CEO Elon Musk beschuldigd van sabotage.

    De Amerikaanse activistische belegger Elliot Management heeft een belang genomen in het Franse drankenconcern Pernod Ricard en pleit voor operationele en bestuurlijke wijzigingen bij het drankenbedrijf om zo meer waarde voor aandeelhouders te creëren. Dit meldde Elliott aan The Wall Street Journal.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag vlak op 2.636,78 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 24.370,24 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 7.031,83 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  19. forum rang 10 voda 12 december 2018 16:34
    Consumentenprijzen VS blijven stabiel op maandbasis

    (ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in november van dit jaar stabiel gebleven. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid.

    De verwachting was ook dat er zich in november op maandbasis geen prijsverandering had voorgedaan.

    In oktober was de inflatie 0,3 procent op maandbasis.

    Op jaarbasis stegen de prijzen in november met 2,2 procent, waar ook 2,2 procent was voorzien.

    Exclusief de volatiele prijzen voor energie en voeding stegen de consumentenprijzen op maandbasis met 0,2 procent. De kerninflatie op jaarbasis bedroeg 2,2 procent. Dit was in lijn met de verwachtingen van economen.

    De Federal Reserve streeft naar een prijsstabiliteit van 2 procent.

    De euro noteerde kort na publicatie 1,1344 dollar, een stijging met 0,2 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  20. forum rang 10 voda 12 december 2018 16:34
    Wall Street stevent af op hogere opening

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ongeveer een half uur voor de openingsbel tot 0,8 procent in het groen.

    "Woensdag overheerst opnieuw het optimisme over een akkoord met China", zei marktanalist David Madden van CMC Markets.

    Sabrina Meng, de financieel directeur van het Chinese elektronicabedrijf Huawei die sinds 1 december vastzat in Canada, is inmiddels op borgtocht vrijgelaten. Meng moet wel een enkelband dragen en haar paspoort inleveren. De VS wil Meng vervolgen voor fraude, omdat Huawei wordt verdacht van het schenden van Amerikaanse sancties tegen Iran. Als ze schuldig wordt bevonden, kan ze tot dertig jaar celstraf krijgen. De arrestatie van Meng leidde tot extra spanningen tussen de VS en China.

    De Amerikaanse president Donald Trump zei in een interview met Reuters dat hij zich met de zaak rond Meng gaat bemoeien, als dat een overeenkomst met China naderbij zou kunnen brengen.

    Trump zei in het interview ook dat hij had vernomen dat China "enorme hoeveelheden sojabonen" uit de VS heeft geïmporteerd, na zijn gesprek met de Chinese leider Xi Jinping op 1 december.

    Ook verwacht hij dat China verder gaat met de verlaging van de importtarieven op Amerikaanse auto’s. Een verlaging hiervan viel dinsdag al goed bij Amerikaanse beleggers. Hij noemde Fed-voorzitter Jerome Powell, die hij eerder verschillende keren heeft bekritiseerd, een "goede man".

    Daarnaast volgt de Amerikaanse belegger met argusogen de groeiende politieke onzekerheid in Europa, waar de Britse premier Theresa May zich geconfronteerd ziet met een motie van wantrouwen, waar later op de dag over gestemd zal worden.

    Madden wijst erop dat dergelijke ontwikkelingen besmettelijk lijken, aangezien het Franse parlement donderdag debatteert over een motie van wantrouwen tegen de Franse president Emmanuel Macron.

    De consumentenprijzen in de Verenigde Staten bleven in november van dit jaar stabiel. De verwachting was ook dat er zich in november op maandbasis geen prijsverandering had voorgedaan. In oktober was de inflatie 0,3 procent op maandbasis.

    Later op de dag publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration zijn wekelijkse ruwe olievoorradenrapport.

    Olie noteerde woensdag hoger. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 1,9 procent tot 52,61 dollar, terwijl een februari-future Brent 1,7 procent duurder werd op 61,23 dollar. Het stilleggen van een belangrijk olieveld in Libië, na een aanval door militanten was positief voor de olieprijs.

    OPEC handhaafde de prognoses voor de wereldwijde groei van de vraag naar olie in 2018 en 2019. Het kartel voorziet een groei van de vraag in 2018 van 1,5 miljoen vaten per dag. Voor 2019 wordt een groei van de vraag verwacht van 1,29 miljoen vaten per dag.

    De euro/dollar noteerde op 1,336. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1320 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1317 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Tesla steeg in de elektronische handel voorbeurs 0,7 procent. De fabrikant van elektrische auto's eist een schadevergoeding van maar liefst 167 miljoen dollar van een voormalige medewerker. Dit scheef de Amerikaanse zakenzender CNBC op basis van juridische documenten die werden ingediend door Tesla. De werknemer in kwestie, Martin Tripp, wordt door CEO Elon Musk beschuldigd van sabotage.

    De Amerikaanse activistische belegger Elliot Management heeft een belang genomen in het Franse drankenconcern Pernod Ricard en pleit voor operationele en bestuurlijke wijzigingen bij het drankenbedrijf om zo meer waarde voor aandeelhouders te creëren. Dit meldde Elliott aan The Wall Street Journal.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag vlak op 2.636,78 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 24.370,24 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 7.031,83 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
26.207 Posts
Pagina: «« 1 ... 648 649 650 651 652 ... 1311 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.