Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.356 Posts
Pagina: «« 1 ... 1871 1872 1873 1874 1875 ... 2018 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 hirshi 14 november 2018 13:52
    quote:

    izdp schreef op 14 november 2018 13:48:

    De woco's vinden veel, maar doen weinig met hun inmiddels vele miljarden winsten elk jaar weer. Ze potten voornamelijk op.
    Zou het helpen als we ze gaan compenseren voor een paar honderd miljoen?
    Dacht het niet.

    Juist.
    Lang leve de vrije markt!
  2. [verwijderd] 14 november 2018 16:40
    quote:

    izdp schreef op 14 november 2018 13:48:

    De woco's vinden veel, maar doen weinig met hun inmiddels vele miljarden winsten elk jaar weer. Ze potten voornamelijk op.
    Zou het helpen als we ze gaan compenseren voor een paar honderd miljoen?
    Dacht het niet.
    Sinds wanneer maken woco's miljarden winst en hoe is hun cashflow dan?
  3. forum rang 10 voda 14 november 2018 21:22
    Stijging huizenprijs houdt aan (máár gaat iets minder hard)

    Het einde van de huizenprijsstijging is nog niet in zicht, maar de stijging begint wel af te vlakken. De economen van de Rabobank verwachten voor volgend jaar een stijging van 6 procent. Eerder voorspelden ze nog een stijging van 7 procent.

    Natasja de Groot 14-11-18, 13:37 Laatste update: 14:10
    22
    Om de motor van de woningmarkt draaiende te houden, heb je kortweg twee dingen nodig: betaalbaarheid van de woning én het vertrouwen van de consument. Zonder die twee gaat er geen huis meer van de hand in Nederland. Wat is nu het geval?

    De huizen zijn te prijzig en meer mensen beginnen te twijfelen aan de gezondheid van de woningmarkt, constateren de economen van de Rabobank in hun nieuwste kwartaalbericht. ,,De kloof tussen wat de gemiddelde Nederlander verdient en wat een huis gemiddeld kost, wordt groter. Op een gegeven moment is de rek eruit en kunnen steeds minder mensen een hypotheek krijgen”, constateert econoom Nic Vrieselaar.

    Door de prijsstijgingen - alleen al dit jaar steeg de prijs met gemiddeld 9 procent, oftewel zo'n 25.000 euro - hebben niet alleen starters het nakijken op de woningmarkt, ook de middeninkomens vallen vaker buiten de boot. Dit constateerde adviesbureau Dynamis onlangs al: 9 op de 10 te koop staande huizen zijn niet meer te financieren voor mensen met een middeninkomen. Wie wel wil slagen, zal een flinke overwaarde op zijn huidige huis moeten hebben of tienduizenden euro's aan spaargeld moeten meenemen.

    Voorzichtiger
    En dat is echt niet iets dat alleen speelt in de Randstad, zegt de Rabobank, ook in de rest van het land wordt het aanbod van te beschikbare en betaalbare woningen krapper. Het resultaat is: het vertrouwen in de woningmarkt is tanende. Vrieselaar: ,,Minder mensen zeggen dat dit een gunstige tijd is om een huis te kopen. Mensen kunnen voorzichtiger worden, bijvoorbeeld met het overbieden op een huis.”

    Voor het Economisch Bureau van de Rabobank is het dalende vertrouwen en de dalende financierbaarheid aanleiding om zich iets voorzichtiger uit te drukken over de huizenprijzen. In april dachten de economen nog aan 7 procent, nu zeggen ze 6 procent. Of die stijging nog verder zou kunnen teruglopen? Of zit er wellicht zelfs een daling aan te komen?

    Vrieselaar verwacht dat we in elk geval qua prijsstijgingen in de buurt van de piek zitten. ,,De prijzen zullen misschien nog wel stijgen komende jaren, maar op een veel lager pitje.” En, zo brengt hij in herinnering: de woningmarkt kent pieken, maar ook dalen.

    Zo hadden we amper vijf jaar geleden nog te maken met prijsdalingen van wel 25 procent. Op korte termijn hoeven we zoiets niet te vrezen, maar op langere termijn sluit Vrieselaar zeker niet uit dat de prijzen weer flink gaan dalen. ,,De huizenmarkt en de Nederlandse economie zijn nauw met elkaar verbonden. Als onze economie een knauw krijgt, bijvoorbeeld door Italië, de brexit of Trump, dan gaan we die pijn ook voelen op de huizenmarkt.”

    Innovatie
    Een ontwikkeling die de huizenprijzen ook zou kunnen beïnvloeden, is innovatie in de woningmarkt. Een ontwikkeling die ze bij het Economisch Bureau van de Rabobank hard toejuichen. ,,Het zou zomaar een antwoord kunnen zijn op de problemen op de woningmarkt.”

    Vorige week bleek uit onderzoek van de TU Delft nog dat de nieuwbouwmarkt begint op te drogen: er worden minder nieuwbouwhuizen verkocht, minder woningen gebouwd en opgeleverd. Nieuwbouw wordt beschouwd als de oplossing voor het tekort aan woningen en de stijgende huizenprijzen. Vrieselaar: ,,Het kan het probleem oplossen van het tekort aan vakmensen en de stijgende bouwkosten. En de woningen zijn goed betaalbaar.”

    In meer gemeenten proberen ze met dit soort prefabwoningen de ergste nood te ledigen. Zo kondigde Rotterdam vandaag aan tussen de 1500 en 3000 tijdelijke kant-en-klare huurwoningen in de stadsgrenzen te laten verrijzen. De woningen blijven hooguit tien blijven staan, krijgen een huur van zo'n 600 euro en zijn onder meer bedoeld voor agenten, leerkrachten en starters. In 2019 worden de eerste woningen geplaatst.

    Ook in Texel komen 100 prefabwoningen. Het Belgische bedrijf Skilpod, waar woningen zo van de band rollen, gaf onlangs al aan in onderhandeling te zijn met verschillende woningbouwverenigingen in ons land. ,,Niemand vaart wel bij een nieuwe crisis op de woningmarkt”, aldus de Rabo-econoom.

    www.ad.nl/economie/stijging-huizenpri...
  4. forum rang 5 jonas 14 november 2018 21:35

    Voda we worden als huizenbezitter steeds rijker!! Maar ja wat dan bij verkoop?

    Over die prefab noodwoningen zgn tijdelijk? Welnu die zullen er over 34, 40, 50 jaar nog staan. Gewoon een soort schijnoplossing, omdat de politiek huizenbouwen zo moeilijk heeft gemaakt en graag 10.000 en veelvouden ervan per jaar aan immigranten wenst.

    Groet, Jonas
  5. forum rang 10 voda 14 november 2018 21:39
    quote:

    jonas schreef op 14 november 2018 21:35:

    Voda we worden als huizenbezitter steeds rijker!! Maar ja wat dan bij verkoop?

    Over die prefab noodwoningen zgn tijdelijk? Welnu die zullen er over 34, 40, 50 jaar nog staan. Gewoon een soort schijnoplossing, omdat de politiek huizenbouwen zo moeilijk heeft gemaakt en graag 10.000 en veelvouden ervan per jaar aan immigranten wenst.

    Groet, Jonas
    Ja, en ook meer OZB betalen! (terwijl het geld vast zit in stenen). Huis is al een tijdje geleden 100% afbetaald, geen hypotheek meer. Een lekker gevoel!
    Wij kunnen altijd, later wellicht, de boel verkopen en huren. Kost een paar centen, maar dan maak je wel een boel geld vrij beschikbaar.

    Groet,
    Hans
  6. forum rang 5 jonas 14 november 2018 21:58

    Ja Hans (Voda).

    Het probleem bij geld vrijmaken en goedkoper gaan wonen is dan niet eenvoudig als je geen huur van zeg E 1200 of hoger maand wil gaan betalen.

    Moet je naar Oost Groningen en daar valt dan weinig te beleven en zijn de voorzieningen minder en in mijn geval woon ik wel erg ver af van de kinders.

    Allemaal moeilijk te plannen. Zie het maar aan en ach als ik wil kan ik ook tussendoor met maanden in het buitenland wonen, maar zelfs in dat laatste geval wil ik niet te afgelegen dorpje ofzo wonen en wil ik bijvoorbeeld een goed een bereikbaar ziekenhuis in de buurt. Met ouderdom komen kwaaltjes of andersom en daar houd ik rekening mee.

    Dit probleem zal spelen bij veel Nederlanders of ze al dan niet veel of meer veel geld hebben. Nog los daarvan al heb je 5 huizen in verschillende continenten echt sociaal settlen wordt dan moeilijk. Twee maanden tennisclub hier dan honkballen daar en waar is de bibliotheek en waar zijn de kinderen en buren, kenissen nu?

    Groet, Jonas
  7. @iPlof 14 november 2018 22:03
    Grappig ik zie mjn woning helemaal niet als vermogen. Juist als een kostenpost die ik ondanks het woongenot graag zo laag mogelijk houd. Als er weer een huis in de buurt wordt verkocht voor de hoofdprijs denk ik shit dat wordt meer meer betalen aan ozb en forfait.
    Meestal is geld uit je huis halen een utopie en meestal hebben mensen die heel blij zijn met de waarde van hun huis gewoon geen echt geld.
  8. forum rang 5 jonas 15 november 2018 00:19

    Plof geld in een huis kan wel degelijk echt geld zijn of worden. Het is meer het vasthouden aan het bestaande dat gevoelsmatig arm doet voelen, maar het geld valt vrij te maken. En acht ton op de bank op een spaarrekening is heus niet meer dan acht ton bij verkoop van het huis.

    Liever dat mijn kinderen huizen kopen met wat vastzittend geld en bescheiden wonen met acht ton eigengeld opbrengst naast redelijk levensstijl dan maar wat wild spenden. Zo zie ik dat wel. Ook veel beter: niet meegaan met de buren die nooit genoeg hebben enzo.

    Het gevoel van wat achter de hand te hebben als alles in elkaar dondert. Niets mis mee en dat gevoel zie ik ook graag bij veel medeburgers die zo nodig een dikke auto nu willen, maar dan als het even mis gaat lopen te klagen over de verkeerde keuze die ze hebben gemaakt.

    Ging mij meer over de vraag over wat te doen als je dat huis helemaal afbetaald hebt en was geen betoog tegen een eigen huis kopen en aflossen.

    "Meestal is geld uit je huis halen een utopie en meestal hebben mensen die heel blij zijn met de waarde van hun huis gewoon geen echt geld".

    Ben je het deze gedachtegang echt oneens? Ben het eens met jouw opmerkingen over ozb en huurwaarde forfait. Over dat laatste eerst kregen we Hillen: boodschap nu aflossen.

    Hebben mensen hun huis versneld afgelost en nu pakken we jullie op een andere manier. Over betrouwbare politiek gesproken! Ze denken dat hebben die domme burgers toch niet in de gaten, maar de politieke afrekening zullen de wegkijkende politici wel vroeg of laat gaan krijgen.

    Groet, Jonas
  9. forum rang 6 izdp 15 november 2018 00:32
    quote:

    jonas schreef op 14 november 2018 21:58:

    Ja Hans (Voda).

    Het probleem bij geld vrijmaken en goedkoper gaan wonen is dan niet eenvoudig als je geen huur van zeg E 1200 of hoger maand wil gaan betalen.

    Moet je naar Oost Groningen en daar valt dan weinig te beleven en zijn de voorzieningen minder en in mijn geval woon ik wel erg ver af van de kinders.

    Allemaal moeilijk te plannen. Zie het maar aan en ach als ik wil kan ik ook tussendoor met maanden in het buitenland wonen, maar zelfs in dat laatste geval wil ik niet te afgelegen dorpje ofzo wonen en wil ik bijvoorbeeld een goed een bereikbaar ziekenhuis in de buurt. Met ouderdom komen kwaaltjes of andersom en daar houd ik rekening mee.

    Dit probleem zal spelen bij veel Nederlanders of ze al dan niet veel of meer veel geld hebben. Nog los daarvan al heb je 5 huizen in verschillende continenten echt sociaal settlen wordt dan moeilijk. Twee maanden tennisclub hier dan honkballen daar en waar is de bibliotheek en waar zijn de kinderen en buren, kenissen nu?

    Groet, Jonas
    Goed idee joh!
    Jij naar Oost-Groningen, kinders blij met je schenkingen en jij als oude stalinist helemaal op z'n plek.
    Te weinig leven daar? Kies dan omgeving Ter Apel om je geliefde tirades voedsel te geven :-)
  10. forum rang 5 jonas 15 november 2018 02:13

    IZDP weer en ze begrijp er weer niets van of wil dat doelbewust niet. Beetje gemene manier van discussiëren.

    "Goed idee joh!
    Jij naar Oost-Groningen, kinders blij met je schenkingen en jij als oude stalinist helemaal op z'n plek.
    Te weinig leven daar? Kies dan omgeving Ter Apel om je geliefde tirades voedsel te geven :-)

    Dit splits ik even met commentaar.

    " Goed idee joh!
    Jij naar Oost-Groningen, kinders blij met je schenkingen"

    Wat weet IZDP van schenkingen aan mijn kinderen? heeft ze belastinggegevens?ONZIN dus. Bovendien ik schenk pas aan de kinderen bij noodgeval en dan pas als ze het een beetje zelf op het goede spoor hebben.

    Over Oost Groningen had ik juist de opmerking dat je of ik op voorzieningen let in de omgeving. Impliciet stond daar dus voor mij geen optie. Jouw suggestie of jouw wens mij daar naartoe te willen is dus ook al ONZIN

    "jij als oude stalinist helemaal op z'n plek." Ook al ONZIN. In mijn studenten tijd was ik wat linksig en koos voor de PvdA, maar daar was ik al gauw weer ultra rechts. Was voor gemengde wijken en behoud van de industrie (lijn van Arie van Hek) en voor geen Sinterklaas overheidspolitiek (lijn Duisenberg).

    Woonde in CPN wijk en zag Bloemendaal studentjes naar die partij gaan die ineens plat gingen trachten te praten, terwijl ik juist van mijn plat Amsterdams trachtte af te komen. Nooit met CPN meegegaan IZDP en in tegendeel ik ging er regelrecht tegenin en kon het ook nog doen ook.

    Zou jou nooit gelukt zijn als net keurig opgevoed meisje met wat linkse praatjes met bekakt stemmetje, want neem van mij aan dat hadden ze zo in de gaten. Dus houdt eens op over dat Stalinistische. Ik ken niet alleen Marx enzo beter dan je en stond midden in de bevolking en niet alleen jouw bekakte kringen.

    En mevrouwtje IZDP "Kies dan omgeving Ter Apel om je geliefde tirades voedsel te geven" Graag zie ik zo een door jou verwerpelijk geachte tirade en zet hem maar neer.

    En dat nog dit tussen ons: heb sterk het gevoel datje zgn bipolair iets hebt. Jouw gedrag geeft mij enige aanwijzingen. Heb ooit eens veel verdriet gehad van een relatiebreuk en kwam erachter later dat dat eigenlijk de oorzaak was geweest.

    Denk daar eens over na en wees dan eerlijk tegenover jouw omgeving.

    Groet, Jonas

    PS al bied je een miljoen per jaar voor al is maar
    20 uur per week bij jou zijn dan nog kan je dat in je dikke … steken. Je bent intelligent en dat is waar, maar zo gek en onberekenbaar als een deur en dat heb ik genoeg meegemaakt.

  11. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 15 november 2018 03:46
    quote:

    hirshi schreef op 14 november 2018 13:52:

    [...]
    Juist.
    Lang leve de vrije markt!
    Lang leve de coöperatieve samenwerking, om als collectief te opereren op de vrije markt! Denk aan bloemenveiling, zuivelbedrijf, wooninitiatieven.

    Of bestaat de vrije markt volgens jou alleen uit multinationals tegenover versplinterde/individuele consumenten?

  12. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 15 november 2018 04:22
    Goed voor met name jongeren om te weten:

    www.woonbond.nl/nieuws/student-stuit-...
    Huurwoningen in Nederland vallen tot een aanvangshuurprijs van 710,68 onder de huurprijsbescherming van het woningwaarderingsstelsel. Met dit stelsel wordt de maximaal toegestane huurprijs van een woning berekend. Ligt de huurprijs hier boven? Dan kun je via de huurcommissie huurverlaging afdwingen. Bij woningen met een huurprijs boven de €710,68 kun je in het eerste half jaar van de huurperiode controleren of het wel terecht is dat ze een huurprijs boven deze grens hebben. Als uit het woningwaarderingsstelsel blijkt dat de huurprijs onder deze grens ligt, kun je in deze periode een procedure tot huurverlaging starten bij de huurcommissie.

  13. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 15 november 2018 06:04
    quote:

    izdp schreef op 12 november 2018 16:45:

    [...]
    ...
    Marktconform is naar de stichtingskosten met voldoende opbrengst om de woning te onderhouden en aan de eisen te blijven voldoen. [1]
    ...
    En ja marktconform betalen betekent ook -met vertraging- meedeinen met de markt. [2]

    Lijkt me heel logisch voor bewoners van de sociale huur die het sociale aspect niet meer nodig hebben.
    En ja, dat recht ontzeg ik. Immers dat wordt keurig geregeld binnen de sociale huur. Want je betaald huur naar je inkomen en/of vermogen. [3]
    ...
    Sorry hoor, maar [1] is in strijd met [2]. Je bent zo inconsequent als wat.

    [3]: Ging over een meerjarig huurcontract, ongeacht veranderingen in de omgeving of in de privé-omstandigheden van een huurder.

    Naast huurbescherming voor sociale woningen kent de wet ook huurdersbescherming voor allen. En da's maar goed ook. Het is triest om als brave huurder die zijn huur betaalt onvrijwillig om welke reden dan ook uit je huis gezet te worden. Zeker als er in jouw huishouden zelf niks veranderd is, maar je huur door idiote prijsstijgingen in de omgeving ineens niet meer 'marktconform' is.

    Uit al je schrijfsels blijkt dat je het begrip huurdersbescherming niet of nauwelijks kent. En ondanks je bijna communistische ideeën op vele vlakken, kan je niet verhullen dat je in feite een huisjesmelkster bent. Met woco's als grote en smerige concurrenten. Ach, wat ben je zielig.
    Voor huurders heb je dan ook niet al teveel sympathie. Met iets teveel inkomen of vermogen zijn het voor jou al gauw grote misbruikers.
    Bedenk dat kopers, ondanks al hun HRA-subsidie, deze problemen niet kennen. Zij worden met rust gelaten, wat er ook bij hen of om hen heen gebeurt. En terecht. Blijf jij dan ook van het woonrecht van huurders af.

    Ken je het verhaal 'Karakter' van Bordewijk, of de film? Voor mij ben jij de harde huisjesbaas Dreverhaven. Dictator, omdat hij toevallig wat huizen bezit...

    P.S.
    Als het gaat om het toewijzen van een woco-woning ben ik het met je eens. Dan dienen mensen met een te hoog inkomen of vermogen achteraan aan te sluiten. Maar voor zittende huurders ben ik milder. Mochten ze al boven-modaal verdienen, dan zijn ze door de inkomensafhankelijke huurverhogingen van de laatste jaren al voldoende aangepakt. In ieder geval voorlopig.

    Bedenk ook dat al die extra huurverhogingen alleen maar leiden tot afromen door de staat. De door woco's betaalde heffingen en belastingen stijgen de laatste jaren enorm (tot 70-90 euro per woning per maand!).
    Heb jij geen last van, jij hypocriete huisjesmelkster. Want voor de verhuurdersheffing geldt een vrijstelling voor de eerste 50 woningen...

  14. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 15 november 2018 06:30
    quote:

    izdp schreef op 12 november 2018 23:35:

    ...
    Oh en ik pleit ook voor openbare wachtlijsten voor de sociale huur, die landelijk allemaal gekoppeld zijn.
    En twee keer nee zeggen tegen een slechte woning 50 km verderop betekent: je beurt voorbij??

    Jij dictator!
  15. forum rang 6 izdp 15 november 2018 11:43
    quote:

    jonas schreef op 15 november 2018 02:13:

    IZDP weer en ze begrijp er weer niets van of wil dat doelbewust niet. Beetje gemene manier van discussiëren.

    "Goed idee joh!
    Jij naar Oost-Groningen, kinders blij met je schenkingen en jij als oude stalinist helemaal op z'n plek.
    Te weinig leven daar? Kies dan omgeving Ter Apel om je geliefde tirades voedsel te geven :-)

    Dit splits ik even met commentaar.

    " Goed idee joh!
    Jij naar Oost-Groningen, kinders blij met je schenkingen"

    Wat weet IZDP van schenkingen aan mijn kinderen? heeft ze belastinggegevens?ONZIN dus. Bovendien ik schenk pas aan de kinderen bij noodgeval en dan pas als ze het een beetje zelf op het goede spoor hebben.

    Over Oost Groningen had ik juist de opmerking dat je of ik op voorzieningen let in de omgeving. Impliciet stond daar dus voor mij geen optie. Jouw suggestie of jouw wens mij daar naartoe te willen is dus ook al ONZIN

    "jij als oude stalinist helemaal op z'n plek." Ook al ONZIN. In mijn studenten tijd was ik wat linksig en koos voor de PvdA, maar daar was ik al gauw weer ultra rechts. Was voor gemengde wijken en behoud van de industrie (lijn van Arie van Hek) en voor geen Sinterklaas overheidspolitiek (lijn Duisenberg).

    Woonde in CPN wijk en zag Bloemendaal studentjes naar die partij gaan die ineens plat gingen trachten te praten, terwijl ik juist van mijn plat Amsterdams trachtte af te komen. Nooit met CPN meegegaan IZDP en in tegendeel ik ging er regelrecht tegenin en kon het ook nog doen ook.

    Zou jou nooit gelukt zijn als net keurig opgevoed meisje met wat linkse praatjes met bekakt stemmetje, want neem van mij aan dat hadden ze zo in de gaten. Dus houdt eens op over dat Stalinistische. Ik ken niet alleen Marx enzo beter dan je en stond midden in de bevolking en niet alleen jouw bekakte kringen.

    En mevrouwtje IZDP "Kies dan omgeving Ter Apel om je geliefde tirades voedsel te geven" Graag zie ik zo een door jou verwerpelijk geachte tirade en zet hem maar neer.

    En dat nog dit tussen ons: heb sterk het gevoel datje zgn bipolair iets hebt. Jouw gedrag geeft mij enige aanwijzingen. Heb ooit eens veel verdriet gehad van een relatiebreuk en kwam erachter later dat dat eigenlijk de oorzaak was geweest.

    Denk daar eens over na en wees dan eerlijk tegenover jouw omgeving.

    Groet, Jonas

    PS al bied je een miljoen per jaar voor al is maar
    20 uur per week bij jou zijn dan nog kan je dat in je dikke … steken. Je bent intelligent en dat is waar, maar zo gek en onberekenbaar als een deur en dat heb ik genoeg meegemaakt.

    Hahaha, kostelijk jonas, you make my day!
  16. forum rang 6 hirshi 15 november 2018 11:56
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 15 november 2018 03:46:

    [...]
    Lang leve de coöperatieve samenwerking, om als collectief te opereren op de vrije markt! Denk aan bloemenveiling, zuivelbedrijf, wooninitiatieven.

    Of bestaat de vrije markt volgens jou alleen uit multinationals tegenover versplinterde/individuele consumenten?

    De vrije markt faalt niet maar wordt belemmerd door de macht van de woningbouwcorporaties met hun dominantie op de woningmarkt. Het beste voorbeeld is de situatie in Amsterdam. Om over de uitwassen nog maar te zwijgen.
40.356 Posts
Pagina: «« 1 ... 1871 1872 1873 1874 1875 ... 2018 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.