Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

36.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 1647 1648 1649 1650 1651 ... 1803 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 november 2018 08:38
    hET RIJKE NOORDEN KRIMPT
    HET ARME ZUIDEN GROEIT
    HET CO2 GROEIT
    ==================================
    We zouden toch ten gronde gaan door overbevolking?
    zaterdag 10 november 2018, 08:30 uur

    Gaat heen en vermenigvuldigt u! Want als we dat niet snel doen, dan zijn er straks meerbejaarden op de wereld dan kinderen. Dat is misschien een beetje sterk aangezet, maaronderzoek dat gepubliceerd is in het medisch vakblad The Lancet laat wel een trend in dierichting zien. En dat is vreemd, want jarenlang werd ons voorgespiegelde dat wij aanoverbevolking te gronde zouden gaan. Bij ons is Jan Latten, hoogleraar demografie van deUniversiteit in Amsterdam.
  2. [verwijderd] 10 november 2018 09:38
    Het pact van Marrakech is raadgevend en niet bindend. De bedoeling is nationalisme (populisme) de kiem in te smoren. Vandaar dat de VS,Australie,Polen etc niet willen tekenen. Met het pact in de hand kun je moeilijk gaan zeggen, wij maken zelf uit wie er binnenkomt. In Europa regelt Brussel wie er binnenkomt. Niet Mark Rutte. Die laat ze alleen binnen omdat hij eurocraat is. Migratie gaat Europa verenigen riep hij begin 2018. Daar is nog weinig van te zien.
  3. [verwijderd] 10 november 2018 10:36
    We weten allemaal dat de wereld zwaar overbevolkt is, met als gevolg dat dieren steeds sneller uitsterven en de vervuiling steeds erger wordt.
    Het is ook algemeen bekend dat de westerse landen de grootste vervuilers zijn in de wereld en gelukkig beginnen westerlingen dat ook te beseffen, dat is ook een van de redenen waarom westerlingen minder kinderen nemen.

    Een gegeven waar linkse partijen toch blij mee zouden moeten zijn, maar helaas is dat niet het geval, het zijn juist de linkse partijen die gelukzoekers op grote schaal willen toelaten om die vergrijzing tegen te gaan zodat de economie kan blijven groeien, wat nog meer vervuiling betekend.
  4. forum rang 9 rationeel 10 november 2018 10:46
    België zal voorlopig het inmiddels controversiële VN-migratiepact niet ondertekenen. Dat bericht de VRT. Ondanks de eerdere verklaring van de vicepremier eist premier Charles Michel (MR) eerst duidelijkheid van de Europese en internationale partners. Vooral de regeringspartij N-VA van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken is erg kritisch.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 november 2018 13:29
    Honderd jaar na einde eerste moderne oorlog is de wreedheid nog altijd verbijsterend
    De gruwelen van de Grote Oorlog

    Door Ruud Mikkers
    1 uur geleden in BINNENLAND

    De Eerste Wereldoorlog kwam precies 100 jaar geleden tot een eind, wat morgen op grote schaal wordt herdacht. Miljoenen mannen, jongens vaak nog, zaten in de loopgraven als ratten in de val en werden op gruwelijke wijze afgeslacht. Aan stukken gereten door granaten, door geweervuur of neergestoken met bajonet, maar ook door gifgas of gewoon van ellende. Want de ’Grote Oorlog’ was ook de eerste moderne oorlog, wat er vooral op neerkwam dat er op industriële schaal kon worden gemoord.

    De Westhoek, België, het is het uiterste puntje van een gesloten front dat liep van Zwitserland tot aan de Noordzee. Alleen al hier, rondom het 100 jaar geleden totaal verwoeste stadje Ieper, in de vette klei van het Vlaamse platteland, sneuvelden meer dan een half miljoen zielen onder onmenselijke omstandigheden.

    Het is aan het eind van deze middag koud. Een dikke grijze lucht hangt boven de velden. De 82-jarige David Williams uit Wales schuifelt rond op Tyne Cot Cemetery, een indrukwekkende plek waar bijna 12.000 doden uit het Britse Gemenebest hun laatste rustplaats hebben gevonden, wit kruis na kruis na kruis.

    Ook Williams’ oom sneuvelde, slechts 19 jaar oud. „Hij arriveerde drie weken voor het einde van de oorlog. Veertien dagen voor het einde was hij dood”, vertelt de Welshman overduidelijk geëmotioneerd. Wat de naam van zijn oom was? „David Henry Williams, ik heb z’n naam geërfd.” Iets wat hem zijn hele leven al met trots vervult. „Maar het is vreemd om je eigen naam op een graf te zien staan.”

    Ondertussen is zijn nicht, die hem deze reis begeleidt, bij hem komen staan en ze neemt de oude man liefdevol bij de hand. Het went nooit, ook al is het de vijfde keer dat hij de oversteek naar het Europese vasteland maakt om de slagvelden in Vlaanderen en Noord-Frankrijk te bezoeken. „Misschien is het m’n laatste keer wel, ik wilde dit allemaal in ieder geval nog één keer zien.”

    De Eerste Wereldoorlog heeft in Nederland, dat neutraal was, altijd in de schaduw gestaan van de Tweede Wereldoorlog. Maar ook België was neutraal. Koning Albert I heeft gedurende de vier jaar die de strijd duurde nooit de oorlog verklaard aan de Duitsers. Duitsland wilde België aanvankelijk alleen maar gebruiken om Frankrijk binnen te vallen, maar ze liepen hopeloos vast in de Westhoek.

    "Voor de Britten is het echt een pelgrimage"

    „De koning weigerde het Belgische leger mee te laten doen aan offensieven”, vertelt Steven Vandenbussche, directeur van het Memorial Museum Passchendaele 1917. Hun taak was louter het verdedigen van het Belgische grondgebied. „Pas op het allerlaatst, toen duidelijk was dat de Duitsers gingen verliezen, deden de Belgen mee aan het bevrijdingsoffensief.” Toch sneuvelen er bijna 40.000 Belgische soldaten rondom Ieper.

    Het zijn vooral de Fransen en Britten die aanvielen, gesteund door Nieuw-Zeelanders en Australiërs en pas heel laat in de strijd zijn het ook de Amerikanen die slag leverden met het leger van de Duitse keizer Wilhelm II. In de Westhoek is door alle menselijke opofferingen een herdenkingscultus ontstaan. Van alle bezoekers is 40 procent Brits, evenveel als Belgen. „Voor de Britten is het echt een pelgrimage. Zij kennen de verhalen van hun overgrootvaders en willen met eigen ogen zien hoe het er allemaal uit heeft gezien”, vertelt Vandenbussche.

    Dat geldt zeker ook voor de Nieuw-Zeelandse Sandra Coney, die over de 100 jaar oude slagvelden rondstruint. Ze schreef een boek over de mannen uit Piha, een klein plaatsje aan de westkust. Meer dan de helft van de mannen die bij de plaatselijke zaagmolen werkten ging richting Europa, een dertigtal in totaal. Een groot deel kwam niet terug, zij die het wel overleefden waren vaak menselijke wrakken. Alcoholisme was een groot probleem, maar sommigen keerden ook krankzinnig terug. Voor wie het aandurft: op YouTube zijn talloze filmpjes over shellshock te vinden.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 november 2018 13:29
    2)

    Al haar hele leven is Coney gefascineerd door de verhalen over de strijd. In Nieuw-Zeeland zijn tal van monumenten voor de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog. „Ik groeide daarmee op zonder te weten wie die mannen waren”, verklaart ze. „Ik wilde uitzoeken hoe de mannen die wel terugkwamen hun leven weer probeerden op te pakken.” Nu is ze bezig met een nieuw boek over de Eerste Wereldoorlog en speciaal voor de herdenkingen naar Europa gekomen. Na de Vlaamse slagvelden, gaat de reis door naar Noord-Frankrijk om te eindigen in Gallipoli (Turkije), waar een Frans-Brits offensief tegen de Ottomanen in 1916 op een verschrikkelijke nederlaag uitdraaide.

    Wat de Eerste Wereldoorlog zo wreed maakte is de ongekende schaal waarop gedood werd, mogelijk gemaakt door moderne methoden. Voor het eerst werden vliegtuigen en tanks ingezet, net als telegrafie voor de communicatie. Met mitrailleurs en mortieren was er modern geschut voorhanden. Hoe anders was dat dan in de tijd van de napoleontische oorlogen van een eeuw eerder. De Franse uniformen met felle kleuren stamden nog uit die tijd. Op het slagveld van de Eerste Wereldoorlog waren zij veel te zichtbaar voor de vijand. Honderd jaar eerder was het blauw en rood nog geen nadeel geweest, maar juist handig om de eigen troepen te herkennen.

    Maar de allergruwelijkste vernieuwing die werd geïntroduceerd was het gifgas, op 22 april 1915 voor het eerst gebruikt door de Duitsers tussen Poelkapelle en Steenstrate. De gasaanval was voor Franse en Canadese troepen een volkomen verrassing en in paniek trokken zij zich terug. Het chloorgas veroorzaakte een langzame en pijnlijke verstikkingsdood.

    In juli 1917 werd voor het eerst ook mosterdgas ingezet, ook wel yperiet genoemd vanwege de boog rondom Ieper waar het veel werd gebruikt. Niet alleen de Duitsers maakten zich overigens schuldig aan gifgasaanvallen. Uiteindelijk bleek het een weinig effectief middel. Door plotseling veranderende wind konden de eigen troepen net zo goed getroffen worden.

    In Langemark is de belangrijkste Duitse begraafplaats te vinden. Hun militairen zijn in tegenstelling tot de geallieerden op Tyne Cot vooral in gezamenlijke graven gelegd. Het is allemaal netjes bijgehouden, maar de sfeer is er uitgesproken somber.

    "Eerste aanval met gifgas was een volkomen verrassing"

    Het is er stil en verlaten. Duitsers zijn veel minder bezig met de Eerste Wereldoorlog dan de Britten. Slechts 5 procent van de bezoekers aan het oorlogsmuseum in Zonnebeke is afkomstig uit Duitsland, aldus museumdirecteur Vandenbussche. „Als we met Duitse bezoekers praten, dan zeggen ze dat het trauma van de Tweede Wereldoorlog de Eerste heeft overschaduwd.”

    Op 11 november 1918 werd om 11 uur de wapenstilstand van kracht, wat zondag in onder andere Parijs en Ieper herdacht zal worden. Om twee minuten voor elf was de Canadees George Price officieel het laatste dodelijke slachtoffer, al was niet iedereen op de hoogte dat de vrede was begonnen en waren er waarschijnlijk nog meer doden te betreuren.

    De eindbalans van de Eerste Wereldoorlog is duizelingwekkend. Meer dan 65 miljoen jonge mannen werden onder de wapens geroepen en ingezet in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Naar schatting zijn tussen de 8 en 10 miljoen van hen gesneuveld. Er wordt over meer dan 20 miljoen gewonden gesproken. De Westhoek was in vier jaar tijd veranderd in een omgeploegd maanlandschap, een gebied van 790 vierkante kilometer is totaal verwoest.

    En dat was dan nog maar het begin van de met bloed geschreven geschiedenis van de eerste helft van de 20e eeuw in Europa. Het vooruitgangsdenken, het geloof in moderne technologie kreeg een flinke knauw. Wie wil weten waar mensen toe in staat zijn: ga naar Ieper. Opdat deze historische, nutteloze slachtpartij nooit vergeten wordt.

    Door Ruud Mikkers

    Correspondent Brussel
  7. forum rang 9 rationeel 11 november 2018 00:07
    Bij een zware bomaanslag op een hotel in Somalië zijn zeker 53 mensen omgekomen. Onder de doden zijn ook aanslagplegers van de islamitische, extremistische groepering Al-Shabaab.

    De zware bomaanslag was gisteren op het Sahafi-hotel in de hoofdstad Mogadishu. Meerdere slachtoffers bezweken in het ziekenhuis aan hun verwondingen. Anderen werden dood uit het puin van het getroffen hotel gehaald. Vrijdagavond hadden de autoriteiten in eerste instantie over 32 doden gesproken.

    Volgens een plaatselijk ziekenhuis raakten ten minste 106 mensen gewond.

    www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/ar...
  8. [verwijderd] 11 november 2018 08:16
    Vandaag wordt het einde van WO1 herdacht. Lees, dat 20 miljoen mensen zijn omgekomen(militairen/burgers). Daarna volgde WO2. Er is een boek geschreven, het woeste continent. Na WO2 werd de doos van Pandora geopend. Oorlogen en conflicten op kleine schaal. Tel er minstens 110 op Wikipedia vanaf 1945 tot op heden met zijn vele gruwelen.
    Na 1945 heerst er in Europa vrede behoudens wat kleine conflicten(Spanje(ETA) en Noord-Ierland(IRA)) en de Yoegoslavie-oorlog. Die zijn alle beeindigd(Eurozone).
    WO1 eindigde Nov 1918 en in 1919 kwam de Spaanse griep met wereldwijd 20 tot 100 miljoen doden. Amerikaanse strijdkrachten brachten het virus mee naar Europa tijdens WO1. Duitsers noemden de Spaanse griep aanvankelijk Vlaamse griep.
  9. [verwijderd] 11 november 2018 09:10
    Gisteren hoorde ik op tv zeggen, complete waanzin WO1 vanwege een paar meter terreinwinst op het slagveld.
    Maar de nasleep bracht enorme veranderingen teweeg op de kaart van Europa.
    Einde Duitse keizerrijk(1919), einde Oostenrijks-Hongaars Rijk(1919), einde Ottomaans Rijk(1922).
    Er ontstonden veel afzonderlijke staten na WO1. Polen,Tsjechoslowakije,Yoegoslavie,Roemenie,Litouwen,Letland,Oostenrijk en Hongarije. Duitsland ging verder als de Weimarrepubliek.
  10. forum rang 9 rationeel 11 november 2018 14:48
    Kinderen krijgen geen behoorlijk geschiedenis onderwijs meer. Ze weten niet wat er geleden is door onze voorvaderen om ons land zover te krijgen als het was.

    Een autonome, seculiere staat, welvarend en waar een ieder zijn capaciteiten optimaal kon ontwikkelen. Waar de wetenschap in de toekomst voor een nageslacht zou kunnen zorgen, dat nog weer gezonder en capabeler zou zijn.

    In plaats daarvan wordt er zonder veel nadenken en door zelfzucht en gemakzucht prijs gegeven wat er was opgebouwd.

    Wat geworden is de laatste jaren is een schuldig land, met schuldige regerenden.
    Zij hebben van het land van onze voorvaderen een Failed State gemaakt.

    Een land van horigen, van slaven, die niet meer zelf kunnen denken, en die de ander naar het leven staan.
  11. [verwijderd] 11 november 2018 15:52
    Bij de herdenking 100 jaar na WO1 waren 70 leiders uit de hele wereld neergestreken in Frankrijk. De zonnekoning hield een toespraak. Hij zei, dit mag nooit meer gebeuren. Maar als er soortgelijke omstandigheden zouden voordoen als in 1914 , is de kans aanwezig dat het weer mis gaat.
    Al lijkt het ondenkbaar, dat WO3 een conventionele oorlog wordt als die er ooit zou komen. Zelfs op kleine schaal kan met kernwapens gedreigd worden(VS/Noord-Korea). Dik Trom en Trump gebruikten rake taal een tijd geleden maar de strijdbijl lijkt begraven.
  12. Marty.mcFly 11 november 2018 15:56
    quote:

    rationeel schreef op 11 november 2018 14:48:

    Kinderen krijgen geen behoorlijk geschiedenis onderwijs meer. Ze weten niet wat er geleden is door onze voorvaderen om ons land zover te krijgen als het was.

    Een autonome, seculiere staat, welvarend en waar een ieder zijn capaciteiten optimaal kon ontwikkelen. Waar de wetenschap in de toekomst voor een nageslacht zou kunnen zorgen, dat nog weer gezonder en capabeler zou zijn.

    In plaats daarvan wordt er zonder veel nadenken en door zelfzucht en gemakzucht prijs gegeven wat er was opgebouwd.

    Wat geworden is de laatste jaren is een schuldig land, met schuldige regerenden.
    Zij hebben van het land van onze voorvaderen een Failed State gemaakt.

    Een land van horigen, van slaven, die niet meer zelf kunnen denken, en die de ander naar het leven staan.
    Lekker belangrijk. Jongeren leven nu en kijken naar de toekomst. Wat oudjes lopen te blaten over vroeger boeit weinig. Zeker WO1 is veel te ver weg in het verleden om gevoel bij te hebben. Leef niet in het verleden joh, word je alleen maar depressief van.
  13. forum rang 7 ffff 11 november 2018 17:17
    Marty,

    Als jij van geschiedenis niets wil leren is dat natuurlijk jouw keuze. Maar echt waar: een heel domme keuze. Juist uit de geschiedenis kun je ontzettend veel leren.

    Wel blij met postings zoals de jouwe: Dat totale gebrek aan belangstelling voor het verleden en daarmee ontgaat hen heel veel: Inzicht, verbanden, actie, reacties, haat, volksverhuizingen, kapitaalsstromen en daarmee veranderingen in de macht. Opgang en ondergang van denkbeelden ( Grieken, Romeinen, Azteken, Communisme) en straks socialisten....

    Peter
  14. [verwijderd] 11 november 2018 19:26
    quote:

    ffff schreef op 11 november 2018 17:17:

    Marty,

    Als jij van geschiedenis niets wil leren is dat natuurlijk jouw keuze. Maar echt waar: een heel domme keuze. Juist uit de geschiedenis kun je ontzettend veel leren.

    Wel blij met postings zoals de jouwe: Dat totale gebrek aan belangstelling voor het verleden en daarmee ontgaat hen heel veel: Inzicht, verbanden, actie, reacties, haat, volksverhuizingen, kapitaalsstromen en daarmee veranderingen in de macht. Opgang en ondergang van denkbeelden ( Grieken, Romeinen, Azteken, Communisme) en straks socialisten....

    Peter
    Vandaag een memorabele dag, 100 jaar het einde van WOI. Voor velen een bezoek aan de slagvelden van Verdun e.o. de moeite waard.
  15. forum rang 9 rationeel 11 november 2018 23:37
    Frankrijk, eens een machtig land met een diepzinnige cultuur. Wij leerden allemaal Frans en bewonderden hun culturele verworvenheden. Wat een armzalig onderwijs zijn we in terecht gekomen, dat niet de inzet en het geduld kan opbrengen om iets te leren dat niet direct toepasbaar is in het materiele wereldje waarin het geluk gevonden moet worden.

    Macron, als laatste der Mohikanen kon zich uitleven in het Frans, en in klassieke muziek. Wanneer gebeurt dat nog?

    Stakkers zijn de eenvoudigen van geest. En het tekort wordt als rijkdom aangeprezen?
36.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 1647 1648 1649 1650 1651 ... 1803 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.