Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Waardeaandelen zijn ware groeiaandelen

4.943 Posts
Pagina: «« 1 ... 132 133 134 135 136 ... 248 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 marique 29 september 2018 15:42
    Bolo,
    Ja, is teveel van dezelfde sector. Bij nader inzien.
    Te weinig gelet op wat deze bedrijven eigenlijk doen.
    Maar Randstad dan? En Aalberts?

    Heb eens gekeken naar mijn totale aandelenselectie, gebaseerd op de formule ebit/totaalvermogen.

    Koersen ytd van veel ervan ver beneden de betreffende indexen. Dat is uitzonderlijk. Meestal scoort mijn totale selectie beter dan de indexen. Geen idee waarom 'kwaliteit' dit jaar zo slecht presteert. Zo gezien valt het OJ-mandje nog mee.

  2. forum rang 7 ffff 30 september 2018 11:37
    Wat een duidelijke en vooral eerlijke postings. Veel waardering voor, Marique.

    " Kneuzenportefeuille" Tja als je hard tegen jezelf wilt zijn en op de voorpagina van IEX leest dat inclusief het jaarrendement van AEX rond de 4 procent is.

    Maar, werkelijk precies zoals jij, vraag ik mij ook keer op keer af: Was dat nu zo maar te voorzien of horen we alleen maar de achteraf-weters.

    Vorig jaar, marique rendement van meer dan 20 procent. Ik stond er zelf ook van te kijken. Dit jaar plus 1,48 procent op dit moment en dat zit je wel een uur te turen waar dat aan ligt:

    Trump en zijn handelsoorlog, totaal onverwachte veroordeling Monsanto, verkiezingsuitslag Italië en zo nog wat zaken.

    Achteraf is het allemaal gemakkelijk: maar wie zou nu denken dat Trump die handelsoorlog keihard zou spelen en dat de Duitse auto-industrie, daar zwaar onder leidt. De ellende van de CO2 uitstoot is allang verteerd, maar nu komt Trump weer de handel verzieken.
    De banken...Tja als je denkt dat regeringen eindelijk begrepen hebben dat ze hun volk niet met oplopende schulden moeten opzadelen ( Griekenland en Frankrijk), dan trekt Italië zich daar niet van aan en ja hoor...Zie de bankaandelen. Uiteindelijk zit daar toch een stuk vrees dat de schulden alweer niet betaald worden en zijn in de allereerste plaats de aandeelhouders de klos.

    Dan heb je de mini drama's: De geweldige ondernemer Hein Deprez die plots voor zijn kiezen krijgt dat er mensen overleden zijn aan zijn groentebreidingsfabriek in Hongarije. Ruim 70 procent van de koers af…. Toe maar.... En het is allemaal beleggersrisico. Je kunt zoiets niet tevoren inschatten, want dan kun je nergens meer in beleggen.

    Aalberts en Randstad begrijp ik ook niet en reken toch op herstel van die koersen,

    En toch: Plus 1,48 procent inclusief de dividenden, dus zonder de dividenden ook licht negatief.

    Want er zijn evenzogoed natuurlijk de meevallers Aegon, Ageas, Arcelor Mittal, Asml en dan heb ik alleen nog maar de A van het alfabet opgenoemd.

    Marique, zelf vond ik het draadje van Jorvo enkele maanden geleden zo'n fantastisch draadje omdat daarin nogal wat echte beleggers aan het woord kwamen, die toch, door elkaar genomen, aangaven dat het verdomde moeilijk is, om vooraf te gaan zeggen waar het fantastisch gaat lopen. Dat draadje wel 2 maal doorgelezen en vooral geprobeerd " tussen de regels door te lezen".

    Tenslotte Marique: ik kijk dus wel degelijk heel goed wat de fondsbeheerders van banken, de vermogensbeheerders er nu eigenlijk van maken…. En dat is dan een troost Marique: Daar zit natuurlijk altijd een postieve uitschieter bij die de media , uiteraard weer haalt, maar het overgrote merendeel zit met vrijwel zelfde resultaten.

    Dat kan natuurlijk ook niet anders als je een gediversifieerde portefeuille hebt. En tenslotte Marique: Bayer durven bijkopen….( Heel zachtjes) ja, en Daimler en Volkswagen durven bijkopen….. alweer ja en ING en Aalberts en zelfs fysiek goud bijkopen…. alweer ( zachtjes hoor) ja.

    Dit post ik alleen maar Marique om jou een idee te geven hoe andere beleggers die dagelijks uren met beleggen bezig zijn tegen de situatie aankijken.

    Als Trump zijn handelsoorlog moet inkorten, als Italië op de een of andere manier gaat snappen dat ze geen schulden kunnen bijmaken…. Tja, dan was het goed gezien en anders…. pech gehad…

    Peter

  3. forum rang 6 marique 30 september 2018 14:08
    quote:

    ffff schreef op 30 september 2018 11:37:

    (...)
    " Kneuzenportefeuille" Tja als je hard tegen jezelf wilt zijn en op de voorpagina van IEX leest dat inclusief het jaarrendement van AEX rond de 4 procent is. [1]

    Maar, werkelijk precies zoals jij, vraag ik mij ook keer op keer af: Was dat nu zo maar te voorzien of horen we alleen maar de achteraf-weters. [2]

    (...)

    [1]
    Met "kneuzen" geef ik een beetje mijn teleurstelling weer. Ik heb met de OJ-pf wel eerder een slechter jaar gehad dan de benchmark. Dus daar maak ik me verder niet zo heel veel zorgen om. Maar wat me vooral opvalt is dat mijn hele basisbestand van plm 80 aandelen gemiddeld ver ondermaats presteert. Daarvan 25 aandelen met een koersdaling van >20%. Dat is uitzonderlijk. Ik kan me niet voorstellen dat het allemaal 'value traps' zijn. Vooral niet omdat ze allemaal op objectieve kwaliteitscriteria zijn gesorteerd.

    [2]
    Over de toekomst maak ik me niet druk. Die komt vanzelf op je af en openbaart zich altijd anders dan je had kunnen denken. Vooruitzien is een veel gehoorde raad, maar daar koop je niets voor. Je kunt pas maatregelen nemen als de omstandigheden je ertoe dwingen.
  4. forum rang 6 jonas 23 oktober 2018 12:16

    Zo te zien Marique zien die Randstadcijfers er best wel mooi uit. Zat ook al te kijken naar nieuw koopmoment. Maar in de EU doen ze het minder. Okee in de US wel weer beter, maar hoe lang duurt dat nog? Er speelt ook Uber met plannen uitzender te spelen en google zou het ook kunnen Je zou er tegenin kunnen brengen: uitzendarbeid is maatwerk.

    Is niet altijd het geval en zou toch een hap uit de markt voor Randstad betekenen. Anderzijds Randstad is niet online onvoorbereid, maar dat betekent dan weer een keiharde slag met minder marge in die hoek.

    Niet dat ik het altijd beter weet, maar dat bedoelde ik dus toen ik na onze cijferexpedities indertijd stelde: je met kijken naar het hele bedrijf in allerlei opzichten.

    Met Randstad weet ik het nu echt niet meer. Even de zaken aanzien denk ik. Kan net zo goed onnodige paniek zijn.

    Groet, Jonas
  5. forum rang 6 jonas 23 oktober 2018 13:35

    Verhelderend Bolo. Ik had het meer over andere factoren dan de cijfers, maar dat de concurrenten al zo erg waren gezakt, wist ik niet. Dacht een beetje daar gezakt, maar dit zijn forse percentages. Cijfers zijn dus toch wel wat belangrijk.

    Het is wel welke cijfers kijk je naar. Ik zat bij Addeco en Manpower meer te kijken naar EBIT enzo en dat leek allemaal wel mee te vallen.

    Groet, Jonas
  6. forum rang 7 ffff 24 oktober 2018 16:33
    www.tijd.be/dossier/rekenmeester/span...

    Als aanvulling bedoeld Marique! Ik dacht zojuist: verrek waar heb ik vanmorgen daar nog een hele analyse over gelezen……

    Ook jij constateert met mij die enorme koersval van 36 procent. Dat was mij natuurlijk ook opgevallen, maar potverdomme, het lijkt wel of in die sectoren d'r wel 50 procent of 60 procent af moet. Wat een pokkenmaanden.

    Peter
  7. forum rang 6 marique 25 oktober 2018 11:57
    Besi Q3

    -16% omzet hy op hy
    +10% omzet yoy
    +16% omzet 3-jaars gemiddeld
    Trend: sterk dalende omzet en ebit in 2e en 3e kwartaal, verdere daling voor kwartaal 4 verwacht.
    Mijn eigen schatting FY'18 is -15% omzet en -25% ebit.
    Vooruitzichten '19 onbekend, maar gemelde orderdaling -25% belooft weinig goeds.
    Koers nu -45% t.o.v. oktober '17.

  8. forum rang 6 marique 12 november 2018 15:32
    Update Q3 cijfers

    Infinion
    + 9% omzet hy op hy
    + 8% omzet yoy
    +10% omzet 3j gemiddeld
    Trend: omzetgroei is wisselvallig. Ebitmarge stijgend.
    Koers krijgt vandaag een flinke optater. Staat nu op niveau eind ’16, ondanks ruim hogere omzet, ebit, nettowinst en eigen vermogen. Op grond van gelijkwaardigheid zou de koers nu 22 euro moeten zijn.
4.943 Posts
Pagina: «« 1 ... 132 133 134 135 136 ... 248 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 +0,34%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,09%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

VIVORY...
+7,18%
Flow T...
+4,87%
BESI
+4,11%
Brunel
+3,91%
UMG
+3,62%

Dalers

HEIJMA...
-5,17%
Aperam
-4,56%
AMG Cr...
-3,16%
Kendrion
-2,75%
CM.COM
-2,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links