Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.991 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 ... 1950 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Tjeerdo 21 oktober 2018 23:32
    quote:

    jonas schreef op 21 oktober 2018 23:11:

    Tjeedo: "Voor tegengeluiden sta ik niet open. Onzinnige verkwisting van m'n kostbare tijd hier op de planeet"

    Sta je niet open voor elke gedachte dat de mens maar beperkt verantwoordelijk kan zijn voor die klimaatverandering? We lopen hier maat over het geheel maar een beperkte tijd rond als mensheid. Waarom niet?

    Het klimaat verandert al eeuwenlang. Ik zal niet ontkennen dat er de laatste jaren wel veel orkanen zijn en de temperatuur her en der wat veranderd en de huidige mensheid in sommige opzichten binnen beïnvloedbare sfeer domme dingen doet zoals dat plastic in de oceaan en de luchtvervuiling etc.

    Ik ben er gewoon niet van overtuigd dat het allemaal door die CO2 komt. Ik heb geleerd dat ademen wij uit en de planten in. Heel simpel. Even simpel gedacht zou je kunnen denken waarom geen meer planten aanplanten dan CO-2 verminderen?

    Het is voor jou mogelijk een rare incorrecte redenering, maar discussie met jou kan dus niet open zijn, want voor andere benaderingen sta je dus niet open. Vreemd!

    Laatst las ik ook zo iets. Een reactie waarin werd gesteld dat Forum voor Democratie heeft veel slimme jongeren in de aanhang. Was een poster teleurgesteld dat ze niet Groen genoeg waren.

    Onzin natuurlijk als je Groen wat breder beziet en beseft dat we het met windmolentjes en waterenergie het niet redden. Je moet juist de stap maken naar verder dan dat en daar zet FvD voorzover ik het begrijp op in en lijkt me erg goed.

    Maar ja Tjeerdo jij staat niet open voor andere meningen. Ik wel.

    Groet, Jonas

    Het hangt ervan af wat de strekking is. Met mensen die niet in klimaatverandering geloven hoef ik niet persé in discussie. Hoe maak je een aap wijs dat hij een aap is, heeft geen zin.

    Dat de natuur zelf voor veranderingen zorgt is een gegeven. Kijk naar de ijstijd. Maar het tempo waarin klimaat nu verandert gaat in zo'n enorme sneltreinvaart dat dit compleet onlogisch is om toe te wijzen aan een natuurlijk proces.

    Ik geloof in de evolutie en die houdt in dat de natuur zichzelf voortdurend verbeterd en aanpast. Maar menselijk handelen heeft dat proces verstoord, zowel op micro als macroniveau. Je ziet een onmiskenbaar verband tussen toename Co2, toename industrie i.c.m. groei van de wereldbevolking en opwarming van de aarde.

    Natuurlijk, dat kan puur toeval zijn maar waarom zou je daar op gokken? Waarom niet gewoon uit alle macht proberen het tij te keren? Wat heb je aan een dikke bankrekening als je kinderen en kleinkinderen op een verziekte planeet moeten leven?

    Die klimaatproblematiek is de grootste uitdaging van onze generaties. Daar hangt alles mee samen, watertekort, vluchtelingen, droogtes, natuurrampen, uitsterven diersoorten, afsterven koraal...

    Daarom ook kan die Trump me niet snel genoeg het veld ruimen, zijn denken is echt een groot gevaar voor wie om onze planeet geeft...
  2. nobahamas 21 oktober 2018 23:38
    Nog even een kanttekening bij accugebruik versus branstofcel / waterstof gebruik.
    De branstofcel heeft toch wel wat specifieke voordelen.
    Bijvoorbeeld de vergelijking wanneer je het hebt over vervoer binnenshuis.
    Het transport binnen grote magazijnen / fabrieken.
    Hier wil je geen uitstoot hebben , en is er de keuze tussen elektrisch vervoer middels accusystemen, of de brandstofcel met energievoorziening met waterstof.
    Hierin is de continuïteit van belang, en wint de brandstofcel het van de accusystemen.
    Waarom?
    Accusystemen verliezen vermogen over de duur van de ontlading. brandstofcellen niet.
    De brandstofcel heeft een grotere actieradius, en is binnen 4 minuten weer volledig voorzien van nieuwe brandstof.
    De accu heeft uren nodig om opnieuw geladen te worden, of er moet een accuwissel plaats vinden / en opnieuw beladen van de oude accu. is verlies van tijd en arbeidsuren.

    Een ander voorbeeld.
    Wil je op een transportschip een container 3 maanden lang koelen zonder gebruik van een conventionele verbrandingsmotor.
    Ga je niet redden met accu's, lukt wel met een brandstofcel.

  3. forum rang 6 !@#$!@! 21 oktober 2018 23:40
    quote:

    jonas schreef op 21 oktober 2018 23:11:

    Sta je niet open voor elke gedachte dat de mens maar beperkt verantwoordelijk kan zijn voor die klimaatverandering? We lopen hier maat over het geheel maar een beperkte tijd rond als mensheid. Waarom niet?

    Het klimaat verandert al eeuwenlang.
    Ik ben er gewoon niet van overtuigd dat het allemaal door die CO2 komt. Ik heb geleerd dat ademen wij uit en de planten in. Heel simpel. Even simpel gedacht zou je kunnen denken waarom geen meer planten aanplanten dan CO-2 verminderen?
    Wat ik nou totaal niet snap Jonas. Je gooit hier een paar open deuren in die een kleuter nog kan begrijpen. Toch zijn er duizenden klimaatwetenschappers die zeggen dat er een broeikaseffect is.
    Jij gooit letterlijk duizenden wetenschappelijke studies, onderzoeken etc gewoon de prullebak in met het argument: "Ja, maar het klimaat veranderd toch al miljoenen jaren ? "

    Ik krijg nu echt spontaan de neiging om je als een kleuter te behandelen met dit soort argumenten.

    Waarom niet meer plantjes planten om CO2 te verminderen ?
    Weer de vraag van een kleuter. Echt. Je zal je wel weer beledigd voelen, maar ik vind het niet meer dan terecht.

    Ook jij stelt je nu HEEEEEELLLL ! arrogant op. Zo arrogant dat je duizenden klimaatwetenschappers die miljoenen uren onderzoek hebben gedaan, data hebben verwerk en geanalyseerd gewoon terzijde schuift met een simpele gedachte die in je opkomt: "maar het klimaat veranderd toch al miljoenen jaren". Alsof geen van die duizenden wetenschappers deze informatie hebben ofzo. Alsof dat een of andere briljante gedachte is waar niemand nog rekening mee heeft gehouden.

    Weet je Tjeerd heeft gewoon gelijk Jonas. Als jij zo arrogant bent, terwijl je niet eens de moeite neemt om de luisteren wat die wetenschappers te zeggen hebben en ZONDER echt naar ze te luisteren met zulke domme opmerkingen te komen, dan moet je niet raar opkijken als mensen jou op dezelfde manier behandelen.
    Jij vind dat misschien respectloos. Maar jij begint ! Jij bent degene die respectloos is met de manier waarom je maar van alles terzijde schuift zonder een goede reden, zonder goede argumenten,zonder goed onderzoek. Dat maakt jou heel respectloos !

    Je denkt zonder dat je ook maar iets van het onderwerp weet een mening te kunnen hebben die waardevol is en respect verdient. NEE ! Jou mening is pas waardevol en verdient pas respect als je je huiswerk hebt gedaan op dit onderwerp. Jou opmerkingen tonen aan dat je dat duidelijk niet gedaan hebt.
    Dus je vraagt misschien respect voor je mening op dit onderwerp, maar dat verdien je absoluut niet.
  4. nobahamas 21 oktober 2018 23:50
    Ik ben het volledig eens met Tjeerdo en !@#$!@! (knippen -plakken).
    Zodra je niet het tegendeel kunt bewijzen, kun je maar beter de ratio volgen van de overgrote massa aan wetenschappers, die laten zien dat de invloed van de mensheid een bijzonder verstorend effect heeft op de normale cycli van de aarde en de gemeten waardes van lucht water temperatuur etc.
  5. Prophet90 21 oktober 2018 23:55
    Omdat er niet zo veel vorraad fossiele brandtsoffen meer is ( zo'n 50-200 jaar ) is het niet relevant of het door de mens komt.De fossiele brandstoffen worden gewoon verbuikt.Wat nederland bespaard gebruiken anderen.( er word niet voor eeuwig grote voorruit aangehouden)
    Het enige wat overblijft is met welke snelheid verbruiken we de vorraad.
    Kortom allemaal non-issues.Het enige nog enigzins belangrijke is dat je op het juiste moment begint over tee schakelen.
    Nederland heeft met waterpompen etc. ingezet op de Tulip computers van de energietransitie.
  6. forum rang 6 jonas 22 oktober 2018 00:10

    Ach !@# ik mag blijkbaar niet meer wat out of the box denken zoals CO-2 teveel dan maar wat meer planten neerzetten? Ik moet me met de mainstream waarin de waarheid afgemeten wordt aan aantal in plaats van kwaliteit van wetenschappelijke publicaties, terwijl ik ze dat eenieder die wat andere mogelijkheden open houdt voor andere verklaringen voor klimaat uit het publieke debat op NPO wordt geweerd.

    Nou daaraan doe ik niet mee en jammer voor jou. Heb zoiets eerder gezien bij toen bijvoorbeeld enige kritische kanttekeningen zette bij de zgn zegeningen van de multicultimaatschappij en hij had helemaal gelijk ondanks 1000 den zgn experts en de NPO en RTL.

    Arrogant ben ik dan nu blijkbaar. Zal wel. Dacht toch dat ik slecht enige vragen stelde. Dat mag blijkbaar niet bij het nieuwe milieugeloof van de windmolentjes en de waanzingedachte dat het mens het klimaat echt fundamenteel kan beïnvloeden.

    Zullen we de zon dan even wat anders gaan zetten ofzo? Man we hebben de ballen verstand van en dat subsidiezoekende wetenschappers graag brood op de plank hebben begrijp ik heel goed, maar als GroenLinks en verwante VVD die gaat uitdelen zonder echte fundamentele klimaatanalyse begrijp ik niet.

    Groet, en voor jou arrogante Jonas.

    PS geef mij dan liever maar de altijd aardige Nobahamma's met wie ik in doel wel eens ben en rustig aan dingen zonder onderlinge nodeloze verwijten kan zoeken naar het pad van de beste oplossing voor energieproblemen.

    Zelfs IZDP kan ik op dat praktische vlak van vinden van oplossingen en zelf denken in plaats van bij voorbaat GroenLinks denken erg waarderen.

    Waarom is trouwens 1 van de oprichters van Greenpeace nu zo voor kernenergie? Ja voor the money? Denk je dat Al Gore geen geld heeft verdiend aan zijn doompraat? Dat is gewoon Amerikaans en vertel me niet dat de top van Greenpeace en die andere duizenden milieu-organisties voor een fooi werken.

  7. forum rang 6 izdp 22 oktober 2018 00:21
    quote:

    nobahamas schreef op 21 oktober 2018 23:38:

    Een ander voorbeeld.
    Wil je op een transportschip een container 3 maanden lang koelen zonder gebruik van een conventionele verbrandingsmotor.
    Ga je niet redden met accu's, lukt wel met een brandstofcel.

    Drie maanden???
    Transportschepen gebruiken geen zeilen meer hoor.
  8. Tjeerdo 22 oktober 2018 00:27
    quote:

    jonas schreef op 22 oktober 2018 00:10:

    Ach !@# ik mag blijkbaar niet meer wat out of the box denken zoals CO-2 teveel dan maar wat meer planten neerzetten? Ik moet mee met de mainstream waarin de waarheid afgemeten wordt aan aantal in plaats van kwaliteit van wetenschappelijke publicaties?

    Ik zie echter dat eenieder die wat andere mogelijkheden open houdt voor andere verklaringen voor klimaatveranderingen uit het publieke debat op NPO enzo wordt geweerd. Dat vind ik heel ren schadelijk voor open discussie en de democratie!

    Nou daaraan doe ik niet mee en jammer voor jou. Kom ik maar niet door de Groene zelfbenoemde ballotagecommissie. Heb zoiets eerder gezien bij toen Fortuyn bijvoorbeeld enige kritische kanttekeningen zette bij de zgn zegeningen van de multicultimaatschappij en hij had helemaal gelijk ondanks 1000 den zgn experts en de NPO en RTL.

    Arrogant ben ik dan nu blijkbaar. Zal wel. Lig er niet wakker van. Dat krijg je blijkbaar als je ZELF een mening tracht te vormen. Dacht toch dat ik slechts enige vragen stelde. Dat mag blijkbaar niet bij het nieuwe milieugeloof van de windmolentjes en de waanzingedachte dat het mens het klimaat echt fundamenteel kan beïnvloeden.

    Zullen we de zon dan even wat anders gaan zetten ofzo! Man we hebben de ballen verstand van en dat subsidiezoekende wetenschappers graag brood op de plank hebben begrijp ik heel goed, maar als GroenLinks en verwante VVD die gaat uitdelen zonder echte fundamentele klimaatanalyse begrijp ik niet.

    Groet, en voor jou arrogante Jonas.

    PS geef mij dan liever maar de altijd aardige Nobahamma's met wie ik in doel wel eens ben en rustig aan dingen zonder onderlinge nodeloze verwijten kan zoeken naar het pad van de beste oplossing voor energieproblemen.

    Zelfs IZDP kan ik op dat praktische vlak van vinden van oplossingen en zelf denken in plaats van bij voorbaat GroenLinks denken erg waarderen.

    Waarom is trouwens 1 van de oprichters van Greenpeace nu zo voor kernenergie? Ja voor the money? Denk je dat Al Gore geen geld heeft verdiend aan zijn doompraat? Dat is gewoon Amerikaans en vertel me niet dat de top van Greenpeace en die andere duizenden milieu-organisties voor een fooi werken.

    Hou je focus Jonas!

    Je was op zich best goed bezig. Planten planten is namelijk een prima idee en wordt al veel in de praktijk gebracht. Toevallig laatst een docu gezien over miljoenenstad Delhi wat enorm vervuild is en waar ze honderden planten op een kantoor de lucht laten zuiveren.

    Of het project 'Just dig it' dat in Afrika bomen plant om erosie en verwoestijning tegen te gaan.

    Maar jammer dat je jezelf dan weer verliest in een tirade tegen de NPO en de multicultuur erbij wordt gehaald... dat is precies de reden waarom ik dan denk 'zonde van m'n tijd'...

    Er hing bij ons vroeger een poster van de paus in de gang met de tekst 'Gok niet op een leven na de dood.

    Zo zou ik dit klimaatgebeuren ook willen zien. Er is net een vernietigend VN rapport uitgekomen maar omwille van hun portemonnee bekijken veel onwetenden dat met argwaan. Er zal wel iets achter zitten wat niet te vertrouwen is.

    En ondertussen is het 26 graden in oktober...
  9. forum rang 6 jonas 22 oktober 2018 00:54

    Laat ik vanavond positief eindigen Tjeedo.
    Zoiets vind ik mooi fantastisch. Net zoals die Nederlandse jongen die dat plastic in de oceaan tracht aan te pakken en andere initiatieven. Wie kan er echt op tegen zijn? Hoef je niet voor bij GroenLinks ofzo te zitten.

    "Je was op zich best goed bezig. Planten planten is namelijk een prima idee en wordt al veel in de praktijk gebracht. Toevallig laatst een docu gezien over miljoenenstad Delhi wat enorm vervuild is en waar ze honderden planten op een kantoor de lucht laten zuiveren.

    Of het project 'Just dig it' dat in Afrika bomen plant om erosie en verwoestijning tegen te gaan."

    Goede nacht Jonas

    "

  10. Tjeerdo 22 oktober 2018 01:12
    quote:

    jonas schreef op 22 oktober 2018 00:54:

    Laat ik vanavond positief eindigen Tjeedo.
    Zoiets vind ik mooi fantastisch. Net zoals die Nederlandse jongen die dat plastic in de oceaan tracht aan te pakken en andere initiatieven. Wie kan er echt op tegen zijn? Hoef je niet voor bij GroenLinks ofzo te zitten.

    "Je was op zich best goed bezig. Planten planten is namelijk een prima idee en wordt al veel in de praktijk gebracht. Toevallig laatst een docu gezien over miljoenenstad Delhi wat enorm vervuild is en waar ze honderden planten op een kantoor de lucht laten zuiveren.

    Of het project 'Just dig it' dat in Afrika bomen plant om erosie en verwoestijning tegen te gaan."

    Goede nacht Jonas

    Insgelijks!
  11. [verwijderd] 22 oktober 2018 09:34
    quote:

    Tjeerdo schreef op 22 oktober 2018 00:27:

    [...]
    Er hing bij ons vroeger een poster van de paus in de gang met de tekst 'Gok niet op een leven na de dood. Zo zou ik dit klimaatgebeuren ook willen zien.
    Indonesiërs hebben geen paus, die hebben Muhammed en die heeft niks met klimaat ;-0. Voor iedere boom die er wordt geplant, worden er 10 afgefikt omwille van landbouw - palmolie .... Amazone gebied, komt de paus niet en Afrikaans oerwoud niet anders helaas ... wordt ook helemaal afgefikt.
    Wanneer ze daar eens mee stopten, zou dat een hele lading CO2 schelen die met het affikken nin de lucht komt en ook nog eens ons CO2 opgenomen worden door het oerwoud ... dat affikken is dus 2 keer fout.

    Sumatra
    jo.nova.s3.amazonaws.com/graph/land/f...

    Borneo
    www.nasa.gov/sites/default/files/thum...
  12. Tjeerdo 22 oktober 2018 09:54
    quote:

    Tom Riddle® schreef op 22 oktober 2018 09:34:

    [...]
    Indonesiërs hebben geen paus, die hebben Muhammed en die heeft niks met klimaat ;-0. Voor iedere boom die er wordt geplant, worden er 10 afgefikt omwille van landbouw - palmolie .... Amazone gebied, komt de paus niet en Afrikaans oerwoud niet anders helaas ... wordt ook helemaal afgefikt.
    Wanneer ze daar eens mee stopten, zou dat een hele lading CO2 schelen die met het affikken nin de lucht komt en ook nog eens ons CO2 opgenomen worden door het oerwoud ... dat affikken is dus 2 keer fout.

    Sumatra
    jo.nova.s3.amazonaws.com/graph/land/f...

    Borneo
    www.nasa.gov/sites/default/files/thum...
    Ook helemaal mee eens.

    Maar als hier vervolgens door milieuactivisten wordt gepleit voor een verbod op producten met palmolie dan moeten die linkse rakkers niet zo zeuren.

    Misschien moet een Baudet eens met zo'n boodschap komen, kijken of dat helpt...
  13. forum rang 6 !@#$!@! 22 oktober 2018 10:34
    quote:

    jonas schreef op 22 oktober 2018 00:10:

    Ik moet me met de mainstream waarin de waarheid afgemeten wordt aan aantal in plaats van kwaliteit van wetenschappelijke publicaties, terwijl ik ze dat eenieder die wat andere mogelijkheden open houdt voor andere verklaringen voor klimaat uit het publieke debat op NPO wordt geweerd.

    Nou daaraan doe ik niet mee en jammer voor jou. Heb zoiets eerder gezien bij toen bijvoorbeeld enige kritische kanttekeningen zette bij de zgn zegeningen van de multicultimaatschappij en hij had helemaal gelijk ondanks 1000 den zgn experts en de NPO en RTL.

    Arrogant ben ik dan nu blijkbaar. Zal wel. Dacht toch dat ik slecht enige vragen stelde. Dat mag blijkbaar niet bij het nieuwe milieugeloof van de windmolentjes en de waanzingedachte dat het mens het klimaat echt fundamenteel kan beïnvloeden.

    Zullen we de zon dan even wat anders gaan zetten ofzo? Man we hebben de ballen verstand van en dat subsidiezoekende wetenschappers graag brood op de plank hebben begrijp ik heel goed, maar als GroenLinks en verwante VVD die gaat uitdelen zonder echte fundamentele klimaatanalyse begrijp ik niet.

    Groet, en voor jou arrogante Jonas.

    PS geef mij dan liever maar de altijd aardige Nobahamma's met wie ik in doel wel eens ben en rustig aan dingen zonder onderlinge nodeloze verwijten kan zoeken naar het pad van de beste oplossing voor energieproblemen.

    Zelfs IZDP kan ik op dat praktische vlak van vinden van oplossingen en zelf denken in plaats van bij voorbaat GroenLinks denken erg waarderen.

    Wat een schitterend einde voor mij van deze cabaret voorstelling. Nog een complotgekkie genaamd Jonas :-) Jonas wil ook graag net als alle andere complotgekkies in deze draad dat zijn gevoelens en emoties gewaardeerd en gevalideerd worden in een wetenschappelijke discussie hahaha.

    Want dat is hoe de maatschappij is geworden, vol gekwetsten die graag willen dat hun gevoelens en emoties gevalideerd worden en graag willen dat de hele wereld zich aanpassen aan hoe zij dingen ervaren. (zoals zwarte piet discussie bv)

    Jonas wil ook graag dat mensen aardig tegen hem doen in wetenschappelijke discussies als hij daar zijn emoties en gevoelens uit. Dat hij serieus genomen wordt en een echte discussie kan voeren. Dat Jonas geen enkel idee heeft waar hij het over heeft, geen enkele moeite heeft gedaan om zich in te lezen, zich te verdiepen in de stof, de wetenschap daadwerkelijk te bestuderen, doet er niet toe. Jonas heeft gevoelens en emoties en die zijn belangrijk en dienen gewaardeerd en gerespecteerd te worden ! hahahaha Je verzint het niet.

    Jonas noemt dat dan zelf nadenken ! Nee, je verzint het niet. Zelf nadenken is niet jezelf inlezen en uren studeren in wetenschappelijke boeken en publicaties, nee zelf nadenken is tegenwoordig je gevoelens en emoties uiten in een wetenschappelijke discussie door dat gewoon terzijde te schuiven en feiten te ontkennen. Want als je de ballen hebt om tegendraads te zijn denk je zelf na ! hahahaha
    Het is natuurlijk precies het omgekeerde :-) Jonas vind zelf nadenken nml teveel moeite. Dan moet hij daadwerkelijk tijd en energie in iets steken en moeite doen. ppppffff Daar begint Jonas niet aan. Hij is liever lui dan moe. Hij kiest ervoor te geloven: "Als ik nou gewoon tegendraads ben en simpele vragen stel die iedereen kan verzinnen, dan denk ik zelf na". Ja, met die instelling blijf je zwakzinnig (cabaret verwijzing -> Josti Band, Hans Teeuwen)

    Jonas denkt liever niet zelf na. Hij laat liever zijn mening bepalen door de NPO. Als de NPO iets uit het debat weert, dan betekent dat dat wat uit het debat wordt geweerd waarschijnlijk waar is. Dus ipv zelf na te denken, laat hij de NPO zijn mening bepalen haha.

    Dan gaat hij huilen omdat hij denkt dat hij geen vragen mag stellen, totaal het punt missend wat ik en andere mensen maken. nee, Jonas dat soort vragen stellen is voor luie mensen die hun huiswerk niet gedaan hebben, maar dan alsnog denken dat hun mening er toe doet in een wetenschappelijke discussie.

    Jonas is de oom op je verjaardag feestje die bij 3 quantum mechanica professoren gaat staan en denkt dat zijn mening er toe doet, want hij heeft een programma op tv gezien en gezien hoe de NPO erop reageert. Hij weet dan te vertellen dat hun onderzoeken niks waard zijn, want duistere machten bepalen de uitkomsten via subsidies en andere geldstromen hahaha.

    Als hij dan wordt uitgelachen gaat hij bij de andere complotgekkies staan en klagen dat zijn emoties en gevoelens niet gevalideerd worden. "Ik ben toch niet gek ofzo !" "Nee hoor, zeggen de andere complotgekkies dan"

    hahaha. Nou heb gelachen. Bedankt voor deze mooie voorstelling.

  14. [verwijderd] 22 oktober 2018 14:00
    quote:

    rationeel schreef op 22 oktober 2018 10:41:

    Het probleem is de overpopulatie.

    Daar hangen alle andere problemen mee samen.

    Het is allemaal water naar de zee dragen, als je het hoofd probleem niet oplost.

    En waarom eigenlijk niet.

    Laten we ons daarmee bezig houden.

    Ik weet een leuke job voor je , ga maar aan je moslims vertellen dat ze maar 1 kind mogen hebben. Ik garandeer je, dat je zonder hoofd thuis komt, dus maar 1 vervuiler minder, dat schiet toch niet op man
  15. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 oktober 2018 14:20
    quote:

    rationeel schreef op 22 oktober 2018 10:41:

    Het probleem is de overpopulatie.
    Daar hangen alle andere problemen mee samen.

    Het is allemaal water naar de zee dragen, als je het hoofd probleem niet oplost.

    En waarom eigenlijk niet.

    Laten we ons daarmee bezig houden.
    Ga jij maar lekker condooms uitdelen in Afrika, dan doe je tenminste wat nuttigs.
  16. forum rang 10 rationeel 22 oktober 2018 14:30
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 22 oktober 2018 14:20:

    [...]
    Ga jij maar lekker condooms uitdelen in Afrika, dan doe je tenminste wat nuttigs.
    Dat wordt al gedaan. Katholieke kerk werkt tegen.
    Er loopt ook een sterilisatie programma voor mannen. Door een gynaecoloog.

    Maar het moet natuurlijk wereldwijd en veel groter aangepakt.
    Zoiets als met de opwarming van de aarde.

    Alle rest is dweilen met de kraan open.
  17. forum rang 10 rationeel 22 oktober 2018 14:35
    quote:

    Bravehendrik schreef op 22 oktober 2018 14:00:

    [...]

    Ik weet een leuke job voor je , ga maar aan je moslims vertellen dat ze maar 1 kind mogen hebben. Ik garandeer je, dat je zonder hoofd thuis komt, dus maar 1 vervuiler minder, dat schiet toch niet op man
    Je zult dat natuurlijk anders aan moeten pakken. China heeft het voor elkaar gekregen onder dictatuur.
    Stel je voor dat ze het niet gedaan zouden hebben. Wat een ellende, wat een armoede. Met dictatuur kun je op dit moment niet aankomen.

    Eerst maar eens een discussie in eigen huis.
  18. Tjeerdo 22 oktober 2018 15:46
    quote:

    rationeel schreef op 22 oktober 2018 14:35:

    [...]

    Je zult dat natuurlijk anders aan moeten pakken. China heeft het voor elkaar gekregen onder dictatuur.
    Stel je voor dat ze het niet gedaan zouden hebben. Wat een ellende, wat een armoede. Met dictatuur kun je op dit moment niet aankomen.

    Eerst maar eens een discussie in eigen huis.
    Beginnen bij Bravehendrik en een knoop erin. God verhoede dat zulke figuren zich voortplanten...
38.991 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 ... 1950 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 904,21 +0,51%
EUR/USD 1,0782 +0,30%
FTSE 100 8.381,35 +0,33%
Germany40^ 18.711,20 +1,15%
Gold spot 2.337,36 +1,23%
NY-Nasdaq Composite 16.302,76 -0,18%

Stijgers

BESI
+3,60%
ForFar...
+3,08%
PROSUS
+2,49%
NSI
+2,07%
Ahold ...
+1,97%

Dalers

TKH
-3,54%
CTP
-3,07%
VIVORY...
-2,41%
AMG Cr...
-2,40%
DSM FI...
-2,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links