Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Valt Rutte III over de dividend memo affaire ?

143 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 6 mei 2018 16:04
    Kinderen vertellen vaak de waarheid en evenzo goed lees je zo nu en dan omerkelijke analyses, goed onderbouwd, in....het buitenland.

    Dit weekend een dubbel pagina groot artikel:

    Rutte de GROTE VRIEND van de kleine belgische belegger.

    Het was even met de ogen knipperen voor een kwaliteitskrant om met zo'n uitgesproken mening te komen.

    Maar: Laat ik daar nu een resem argumenten lezen die ik al diverse

    keren in de KK van IEX gepost heb: Voor beleggers, we hebben het dus over mensen die willen investeren, willen beleggen is het op de Nederlandse beurs aanmerkelijk beter toeven dan op de Belgische beurs. Nooit echt beseft dat er in Nederland zoveel nieuwe bedrijven naar de beurs gebracht zijn , een duidelijk teken van vitaliteit. Een hele rij wordt besproken.

    En dan natuurlijk het grote verschil in benadering van de belegger: Die Nedrlander die gan beursbelasting heoft te betalen en die Belg twee keer bij aankoop en verkoop. En nu weer de opheffing van de dividendbelasting. Toch grandioos voor beleggers, ZELFS voor de kleine Belgische belegger. gaat jij inplaats van netto ruim 40 procent straks 30 procent betalen. Natuurlijk niet zo riant als de Nederlandse belegger, MAAR DANKZIJ RUTTE EN ZIJN REGERING ook voor de kleine Belgische belegger een pak beter.

    En dan worden nog wat puntjes genoemd....

    Rutte, DE VRIEND voor de kleine Belgische belegger. Ze snappen het alleen in Nederland nog niet hoe goed de Nederlandse Regering momenteel de Amsterdamse Beurs promoot. Met echo's tot in het buitenland.

    Nog even bericht uit Frankrijk. Zal ik even in draadje van Coldplay posten. Is ie ook weer helemaal bij. Maar....Rutt 0 procent, Macron 15 procent plus speciale crisistax bijaankopen van de CAC 40. En wie steet er weer boven uit?

    Bravo, Amsterdam !

    Peter
  2. forum rang 6 Chiddix 6 mei 2018 16:49
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 6 mei 2018 15:24:

    [...]

    Maar beroeps-anarchisten en beroeps-protesteerders hebben geen tijd voor een betaalde baan en zijn dus genoodzaakt om een beroep te doen op de bijstand....!!
    De vraag stellen, op welke politieke partijen stemmen deze lieden, is hem beantwoorden.
    Nu hadden we in de vorige eeuw ook protestbewegingen. Dolle mina s, provo s etc
    Maar elk land heeft zijn protesterende burgers op straat. Zag op het Journaal de Russen(een klein deel) protesteren tegen de aanstaande inhuldiging van Poetin voor een volgende termijn.
    In z n algemeen heeft links de neiging voor het minste of geringste de straat op te gaan.
  3. [verwijderd] 6 mei 2018 17:58
    quote:

    Chiddix schreef op 6 mei 2018 16:49:

    de Russen(een klein deel) protesteren tegen de aanstaande inhuldiging van Poetin voor een volgende termijn.
    In z n algemeen heeft links de neiging voor het minste of geringste de straat op te gaan.
    Denk dat "links?" in je voorbeeld toch wel iets heeft om tegen te protesteren (waarom dat links zou moeten zijn is mij een raadsel).
    Om de definitie scherp te krijgen:
    Protesten in Venezuela tegen maduro ook links?
    Protesten op taksim plein tegen erdohan ook links?
    Protesten van Turken bij uitwijzen Turks minister ook links?
    Protesten tegen asielzoekers entra ook links?

    Nog los hiervan, Ik dacht dat "rechts" voor vrijheid van meningsuiting was, dat geldt dan dus ook voor je tegenstanders.
    Die tegenstanders mag je natuurlijk vrijelijk bespotten en je mag ook vragen om een verbod. Het verbod zelf wordt bepaald door uitvoerende en eventueel rechterlijke macht.

    PS voor ik daar ook commentaar op krijg beschouw mijzelf niet als links.
    En on topic ik denk dat opheffen div. Belasting een goede zaak is, merkwaardig dat rutte niet komt met redelijke argumenten, andere landen hebben dit ook niet (vs, gb) en als ze het wel hebben kan het standaard kan er verrekend worden.
    Wij betalen over de div. Belasting die niet of niet geheel verrekend wordt dubbelop want onze vermogensrendementheffing komt daar bovenop.

    De bos

  4. forum rang 6 jonas 6 mei 2018 18:18

    Helemaal gelijk de Bos "En on topic ik denk dat opheffen div. Belasting een goede zaak is, merkwaardig dat rutte niet komt met redelijke argumenten, andere landen hebben dit ook niet (vs, gb) en als ze het wel hebben kan het standaard kan er verrekend worden.
    Wij betalen over de div. Belasting die niet of niet geheel verrekend wordt dubbelop want onze vermogensrendementheffing komt daar bovenop"

    Moet je eens zien als Unilever en Shell echt besluiten naar Londen gaan. Niet zo leuk voor de Tu's en toeleveranciers. We concurreren met de Britten in dit verband en daar heb je ook niet dat met voorheffingen en teruggave.

    Ja het MKB is belangrijk, maar het is voor dat MKB ook voordelig dat soort bedrijven nabij te hebben.

    Demonstreren is inderdaad een recht, maar dat zouden bijvoorbeeld die anti Zwarte Pietenmensen 360 dagen min 1 dag best mogen doen, maar respect voor andere overtuigingen is er dan vaak weer niet.

    Groet, Jonas
  5. [verwijderd] 6 mei 2018 19:28
    quote:

    jonas schreef op 6 mei 2018 18:18:

    Demonstreren is inderdaad een recht, maar respect voor andere overtuigingen is er dan vaak weer niet.

    Groet, Jonas
    t'is niet links of niet rechts ... t'is niet christelijk of Islam ...

    t'is radicaal.! wat de problemen veroorzaakt,,, die zijn er TE veel, mogen TE veel en wordt TE weinig tegen opgetreden, dus spelen de samenleving uit elkaar ;-)
  6. forum rang 6 Chiddix 6 mei 2018 21:17
    quote:

    de bos schreef op 6 mei 2018 17:58:

    [...]
    Denk dat "links?" in je voorbeeld toch wel iets heeft om tegen te protesteren (waarom dat links zou moeten zijn is mij een raadsel).
    Om de definitie scherp te krijgen:
    Protesten in Venezuela tegen maduro ook links?
    Protesten op taksim plein tegen erdohan ook links?
    Protesten van Turken bij uitwijzen Turks minister ook links?
    Protesten tegen asielzoekers entra ook links?

    Nog los hiervan, Ik dacht dat "rechts" voor vrijheid van meningsuiting was, dat geldt dan dus ook voor je tegenstanders.

    Denk niet, dat de eerste 3 vb iets met links te maken heeft. Ook niet de demonstraties tegen de inauguratie van Poetin.
    In Nederland komt het vrijwel niet voor , dat burgers de straat op gaan om tegen een regeringsleider of regering te protesteren. Gaat meestal om andere onderwerpen.
  7. [verwijderd] 7 mei 2018 00:03
    quote:

    Chiddix schreef op 6 mei 2018 16:49:

    [...]

    De vraag stellen, op welke politieke partijen stemmen deze lieden, is hem beantwoorden
    ...
    In z n algemeen heeft links de neiging voor het minste of geringste de straat op te gaan.
    Dacht dat je uit deze zinnen op kon maken dat te suggereren dat protesten in nederland meestal gaan om niks en worden uitgevoerd door links "langharig werkschuw tuig" in moderne variant.
    5e voorbeeld ga je niet op in, protesteren tegen asielzoekerscentra.
    Als ik het verkeerd heb begrepen moet je het maar zeggen.
    On topic: er zijn geen burgers de straat op gegaan tegen afschaffen van de div. belasting, dus geen links onderwerp???
    Ik denk overigens dat PVV (en FvD?) een linkse partij is met een iets ander accent: (socialistisch OK, maar alleen voor de nederlanders zie protest tegen bijv verhogen pensioenleeftijd en inderdaad protest tegen afschaffen div. belasting)

    de bos
  8. forum rang 6 Chiddix 7 mei 2018 07:36
    GL en SP zijn niet alleen oppositiepartijen maar ook activistisch. Het meeste wat de straat op gaat om te protesteren komt uit die hoek.
    De ongeregeldheden in Hamburg bij de EU top enige tijd geleden werd toegeschreven aan extreem links. En dan kom je terecht bij GL en SP en soortgelijke partijen.
    Deze papkokers gaan niet protesteren tegen de komst van een AZC. Dat zou lijnrecht in gaan tegen het gedachtegoed van Klaver en Marijnissen. Bij een protest tegen een AZC zijn PVV ers op de been en anderen die rechts stemmen.
  9. forum rang 9 objectief 7 mei 2018 08:34
    Rutte III nog steeds niet gevallen.....zelfs de vaste aanhangers en lezers van het FD en DFT zijn tegen, maar ze doen niets.
    Nog even op een rijtje...internationals o.a. Unilver/Philips hebben weinig of geen werknemers alhier en ze betalen extreem lage belastingen waar elke middenstander jaloers op zou zijn.
  10. forum rang 7 ffff 7 mei 2018 09:09
    Nonsens Fred,

    De beleggers in andere landen kijken met jaloezie hoe de ontwikkelingen in Nederland gaan, dankzij nieuwe Nederlandse coalitie. Zie mijn posting over de Belgische situatie en wat ondertussen Macron in Frankrijk doet.

    De Nederlandse beurs wordt zeker gesteund door deze maatregelen. Ik ben echt niet de enige die aan het omswitchen is....

    Tenslotte: Die nonsens dat multinationals weinig betalen: Multinationals in Westerse landen hebben echt duur personeel vergeleken met de meeste andere landen. Deze multinationals betalen dus via hun dure personeel mee aan de verzorgingsstaat. De volgende stap is het verplaatsen van activiteiten zoasl ook al op grote schaal gebeurt van werk van West- Europa naar Oostbloklanden. Zie de recente verplaatsingen van autobusfabricage van België naar... Montenegro en.... beloond met mega-order uit.... de USA... voor de busconstructeurs in..... Montenegro. Gewoon omdat de Belgische bussen te duur zijn geworden, door te duur personeel.

    Lang leve de behoedzaam werkende regering onder de bezielende leiderschap van Rutte. Heel wat beter dan die sinterklazen, die maar schulden maken en die schulden doorschuiven naar de volgende generatie.
    Gewoon zwaar snoeien in die verpampering, in al die begeleiding, ondersteuning en allemaal vandaag weer..... aan het werk!

    Dat is schrikken, Fred. N a al die vrije dagen en al die feestdagen, roept er iemand: D'r moet weer eens iets gedaan worden!

    Peter
  11. forum rang 9 objectief 7 mei 2018 09:17
    quote:

    ffff schreef op 7 mei 2018 09:09:

    Nonsens Fred,

    De beleggers in andere landen kijken met jaloezie hoe de ontwikkelingen in Nederland gaan, dankzij nieuwe Nederlandse coalitie. Zie mijn posting over de Belgische situatie en wat ondertussen Macron in Frankrijk doet.

    Als notoire belasting ontduiker/ontwijker, die van de Nederlandse voorzieningen profiteert begrijp ik je standpunt...maar het is 100% kolder.
    Lees het FD en DFT...ze zijn allemaal tegen.
  12. [verwijderd] 7 mei 2018 10:03
    quote:

    de bos schreef op 6 mei 2018 17:58:

    [...]
    En on topic ik denk dat opheffen div. Belasting een goede zaak is, merkwaardig dat rutte niet komt met redelijke argumenten, andere landen hebben dit ook niet (vs, gb) en als ze het wel hebben kan het standaard kan er verrekend worden.
    Wij betalen over de div. Belasting die niet of niet geheel verrekend wordt dubbelop want onze vermogensrendementheffing komt daar bovenop.
    Als Nederlander betaal je geen dividendbelasting.
    Andere landen hebben wel degelijk dividendbelasting (enige uitzondering de UK).
    En buitenlandse beleggers kunnen in NL betaalde dividendbelasting verrekenen met hun belasting.

    De enigen die profiteren van de afschaffing zijn

    a) buitenlandse belastingdiensten (want die hoeven de NL belasting nu niet te verrekenen)
    b) engelse beleggers (want die hebben geen dividendbelasting zodat niet verrekend kan worden)
    c) belgen (want die hebben een krom belastingstelsel)
  13. forum rang 6 Chiddix 7 mei 2018 11:17
    quote:

    jonas schreef op 5 mei 2018 19:09:

    "Amsterdammer die psychisch gestoord was"

    Als je tegenwoordig extreem links of Islamlover bent en het komt niet zo uit voor de politiek correcte media dan ben je psychisch gestoord. Merkwaardig, heel merkwaardig dan mogen zaken ineens blijkbaar niet meer worden benoemd.

    Groet, Jonas
    Bij sommige politieke partijen bestaat een deel van de achterban uit gajus of tuig van de richel. We kennen dierenfront, taartengooiers en bv deuren besmeuren.
    Van het dierenfront kennen we Volkert van der Graaf. Die ging wel heel ver met zijn activisme.
    Nu mogen we in z n algemeen niet klagen in Nederland door de democratische beginselen en vrijheid van meningsuiting.
    Politieke gevangenen kennen we niet. Gevangenen in Nederland worden redelijk goed behandeld. Dat is wat anders dan bv in Egypte,Syrie etc In een groot deel van de wereld heeft Amnesty Internationaal handen vol werk.
  14. forum rang 9 objectief 7 mei 2018 11:27
    quote:

    Chiddix schreef op 7 mei 2018 11:17:

    [...]

    Nu mogen we in z n algemeen niet klagen in Nederland door de democratische beginselen en vrijheid van meningsuiting.
    Nee, we mogen niet klagen...maar elke dag je persoonlijke mening de lezer door het strot duwen...gaat wel heel ver. Waarom denk je dat die relevant is!!!
  15. forum rang 6 Chiddix 7 mei 2018 12:18
    quote:

    fred12345 schreef op 7 mei 2018 11:27:

    [...]

    Nee, we mogen niet klagen...maar elke dag je persoonlijke mening de lezer door het strot duwen...gaat wel heel ver. Waarom denk je dat die relevant is!!!
    Wil de argeloze lezer waarschuwen voor een stem op GL of SP. Dat bij deze partijen intolerantie jegens andersdenkenden voorkomt.
  16. forum rang 9 objectief 7 mei 2018 12:37
    quote:

    Chiddix schreef op 7 mei 2018 12:18:

    [...]

    Wil de argeloze lezer waarschuwen voor een stem op GL of SP. Dat bij deze partijen intolerantie jegens andersdenkenden voorkomt.
    Heb je de Hitler periode gemist met haar /zijn gevolgen...zijn die miljoenen doden bij jou nog niet binnengekomen.
  17. forum rang 9 objectief 7 mei 2018 13:30
    quote:

    Chiddix schreef op 7 mei 2018 13:00:

    Over de achterban van GL en SP schrijf ik bijna nooit. Maar het is de moeite waard er de loep op te richten.
    Onkruit,kraakbeweging,RaRa,dierenrechtenactivisten en Wijnand Duyvendak. Over Volkert van der Graaf zal ik het maar niet hebben.
    Onkruit, kraakbeweging...weegt dat op tegen miljoenen doden...je bent compleet de weg kwijt, als je dat verschil niet ziet.
  18. forum rang 7 rene l 7 mei 2018 13:48
    quote:

    Chiddix schreef op 7 mei 2018 13:00:

    Over Volkert van der Graaf zal ik het maar niet hebben.

    Gisteren was het exact 16 geleden dat hij Pim doodgeschoten heeft.
    In de media hoor je er niets meer over, ze willen Pim liever doodzwijgen.

    En hoe lang loopt Volkert inmiddels al weer vrij rond.

    Ja, hij woont bij ons in het dorp, hij schijnt via achterklap tussen onze Burgerbobo en de overheid binnengehaald te zijn.
    Nu woont hij in een mooi appartement die voor een steuntrekker onbetaalbaar is, en de hele dag staat er een auto in de buurt waarin mannen zitten die hem blijkbaar in de gaten houden.

    Ik verkondig hiermee geen praatjes.

    Zelf denk ik nog steeds aan een complot van hogerhand.
    Pim zou met grote overmacht de verkiezingen winnen en hij werd koud een paar dagen voor de verkiezingen vermoord.
    Ook vraag ik mij af wie Volkert het pistool overhandigd heeft en hem afgezet heeft op het Mediapark.

    Ik denk er nog steeds het mijne van, het lijkt mij in ieder geval geen zuivere koffie.
  19. forum rang 10 DeZwarteRidder 7 mei 2018 13:51
    quote:

    rene l schreef op 7 mei 2018 13:48:

    [...]
    Gisteren was het exact 16 geleden dat hij Pim doodgeschoten heeft.
    In de media hoor je er niets meer over, ze willen Pim liever doodzwijgen.
    En hoe lang loopt Volkert inmiddels al weer vrij rond.

    Ja, hij woont bij ons in het dorp, hij schijnt via achterklap tussen onze Burgerbobo en de overheid binnengehaald te zijn.
    Nu woont hij in een mooi appartement die voor een steuntrekker onbetaalbaar is, en de hele dag staat er een auto in de buurt waarin mannen zitten die hem blijkbaar in de gaten houden.

    Ik verkondig hiermee geen praatjes.

    Zelf denk ik nog steeds aan een complot van hogerhand.
    Pim zou met grote overmacht de verkiezingen winnen en hij werd koud een paar dagen voor de verkiezingen vermoord.
    Ook vraag ik mij af wie Volkert het pistool overhandigd heeft en hem afgezet heeft op het Mediapark.

    Ik denk er nog steeds het mijne van, het lijkt mij in ieder geval geen zuivere koffie.
    Kun je effe een foto maken van die auto en van het appartement van Volkert en op dit forum plaatsen?
    Dan weten we zeker dat je niet zit te jokken.

    2 mannen in een auto voor de deur van Volkert neerzetten lijkt mij volkomen onzinnig.
143 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 +0,34%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

VIVORY...
+7,18%
Flow T...
+4,87%
BESI
+4,11%
Brunel
+3,91%
UMG
+3,62%

Dalers

HEIJMA...
-5,17%
Aperam
-4,56%
AMG Cr...
-3,16%
Kendrion
-2,75%
CM.COM
-2,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links