Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

alleen positief nieuws!

3.269 Posts
Pagina: «« 1 ... 100 101 102 103 104 ... 164 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 2 januari 2018 16:19
    Belegger kijkt met vertrouwen naar 2018 - ING
    Beleggersbarometer naar 150.

    (ABM FN-Dow Jones) Beleggers kijken met vertrouwen naar 2018. Dit bleek zaterdag uit de ING BeleggersBarometer van ING.

    De barometer steeg van 149 in november naar 150 in december. Daarmee is het beleggersvertrouwen even hoog als in mei toen de hoogste score in tien jaar tijd werd behaald.

    Niet alleen zagen beleggers de economische situatie in de wereld aantrekken, aldus ING, "40 procent van de beleggers verwacht in 2018 weer meer geld over te houden om te kunnen beleggen".

    Ruim twee derde van de respondenten verwacht dat de beurs de komende maanden verder zal stijgen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 3 januari 2018 16:20
    Autoverkoop Nederland in 2017 gestegen
    Brancheverenigingen voorzien verdere stijging dit jaar.

    (ABM FN-Dow Jones) Het aantal verkochte nieuwe personenauto's in Nederland is in 2017 gestegen en voor dit jaar wordt een verdere stijging voorzien. Dit bleek woensdag uit registratiecijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC.

    Het aantal geregistreerde nieuwe personenauto's steeg vorig jaar ten opzichte van 2016 met 8,4 procent naar 414.538 exemplaren. Volgens BOVAG en RAI was dat vooral te danken aan de aantrekkende Nederlandse economie.

    In de laatste maand van 2017 werden evenwel 17.528 nieuwe auto's op kenteken gezet, een daling van 50,1 procent ten opzichte van december 2016. Deze daling is volgens de brancheorganisaties te wijten aan het ontbreken van grote fiscale veranderingen rond de jaarwisseling, die de afgelopen jaren de verkoopcijfers van de maanden december en januari sterk kleurden.

    BOVAG en RAI verwachten dat de stijging van de autoverkoop in 2018 zal doorzetten. De prognose van de twee brancheorganisaties voor 2018 luidt 430.000 nieuwe personenauto's.

    De drie best verkocht automerken in 2017 waren Volkswagen met een marktaandeel van 10,4 procent, Renault met 9,8 procent en Opel met 8,4 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 3 januari 2018 16:21
    Duitse werkloosheid neemt af
    Aangepast werkloosheidspercentage ongewijzigd op 5,5 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) De werkloosheid in Duitsland is in december gedaald. Dit meldde het Federale Arbeidsbureau woensdag.

    In december daalde het voor seizoensinvloeden aangepaste aantal werklozen met 29.000 ten opzichte van november. In november daalde het voor seizoensinvloeden aangepaste aantal werklozen nog met 20.000 op maandbasis.

    Het aangepaste werkloosheidspercentage bleef in december gelijk op 5,5 procent.

    Zonder seizoenscorrectie kwam de werkloosheid in december uit op 5,3 procent, gelijk aan de voorgaande maand.

    In totaal zaten 2,385 miljoen Duitsers afgelopen maand zonder baan, vergeleken met 2,368 miljoen in november.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 3 januari 2018 16:41
    Buffett wint $1 miljoen met weddenschap
    1 uur geleden in FINANCIEEL

    Superbelegger Warren Buffett heeft ruim $1 miljoen verdiend door een weddenschap te winnen van fondsmanager Ted Seides (Protégé Partners). De Amerikaanse miljardair schenkt het geld aan een goed doel in zijn woonplaats Omaha.

    Buffett wedde in 2007 met Seides dat een indexfonds op de S&P 500 over een periode van tien jaar een beter rendement zou opleveren dan een mandje hedgefondsen. Het ’orakel uit Omaha’ heeft gelijk gekregen. Sinds 2007 levert het indexfonds een gemiddeld jaarlijks rendement op van 7,1%, terwijl het mandje hedgefondsen is blijven steken op een plus van 2,2%.
    Hoge kosten

    Met zijn weddenschap wil Buffett de aandacht vestigen op de in zijn ogen te hoge kosten van actief beheerde beleggingsfondsen. Volgens de 87-jarige topman van investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway kunnen de meeste beleggers beter kiezen voor passief beheerde indexfondsen met lage kosten.
    Girls Inc of Omaha

    Buffett schenkt de $1 miljoen van de weddenschap aan Girls Inc of Omaha. Deze non-profitorganisatie helpt minder kansrijke meiden van 5 tot 18 jaar.

    „Een investering in de potentie van de meiden levert altijd rendement op. En net als Warren zijn ook wij gericht op de lange termijn”, stelt directeur Roberta Wilhelm van Girls Inc of Omaha in reactie op de gulle gift van Buffett.
  5. marcel13 4 januari 2018 09:53
    Beursblik: S&P erg positief over Nokia
    Gepubliceerd op 4 jan 2018 om 07:31 |

    (ABM FN) Standard & Poor's Equity Research heeft het advies voor Nokia verhoogd van Kopen naar een sterk koopadvies, met een ongewijzigd koersdoel van 5,00 euro. Dit bleek donderdagochtend uit een analistenrapport.

    Volgens de analisten is het aandeel aantrekkelijk gewaardeerd en is de terugval in de koers sinds de cijfers over het derde kwartaal overdreven.

    Voor hun koersdoel gingen de analisten uit van een koers-winstverhouding van iets meer dan 17, wat volgens hen beneden het historische gemiddelde is, gerechtvaardigd door de huidige moeilijkheden in de sector.

    De terugval in de koers kwam er door zorgen over een prijsslag in China. In de Verenigde Staten werd een deal tussen Sprint en T-Mobile afgeblazen, wat de bestedingen in draadloze communicatie zou moeten verhogen. Dit werd al aangegeven door Sprint.

    De groei voor Nokia zal beperkt blijven vanwege de huidige moeilijke marktomstandigheden, maar tegenover sectorgenoten is het bedrijf goed gepositioneerd, stelden de analisten ten slotte nog.

    Het aandeel Nokia sloot woensdag 2,2 procent hoger op 3,99 eur

    www.beursduivel.be/Beursnieuws/264793...
  6. forum rang 10 voda 4 januari 2018 16:24
    Duitse dienstensector groeit harder
    Inkoopmanagersindex in december op 55,8.

    (ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid binnen de dienstensector in Duitsland is in december in een hoger tempo gegroeid. Dit bleek donderdag uit cijfers van Markit Economics.

    De inkoopmanagersindex steeg van 54,3 in november naar 55,8 in december, de hoogste stand in twee jaar tijd. Er werd door economen ook een stand van 55,8 voorzien.

    Afgelopen week bleek dat de bedrijvigheid in de Duitse industrie in december eveneens in een hoger tempo is gestegen. De inkoopmanagersindex ging van 62,5 naar 63,3. Daarmee kwam de index op een recordniveau uit.

    De samengestelde index steeg daardoor van 57,3 in november naar 58,9 in december.

    Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 4 januari 2018 21:12
    Duitse schuldenklok loopt weer achteruit

    Voor het eerst in decennia loopt de schuldenklok van de bond van Duitse belastingbetalers (BdSt) weer achteruit, vooral dankzij flinke begrotingsoverschotten van de meeste Duitse deelstaten.

    President Reiner Holznagel van de 'Bund der Steuerzahler' past de schuldenklok van zijn organisatie aan.Foto: Reuters

    De 'Schuldenuhr' die de bond sinds 1995 aan de gevel van haar hoofdkantoor in Berlijn heeft hangen, loopt sinds 1 januari met €78 per seconde terug. In 2009, tijdens de piek van de kredietcrisis, liep de teller nog met meer dan €4400 per seconde op.

    'Tot een paar jaar geleden zaten de federale en deelstaatregeringen nog diep in de schuldenval verstrikt', stelt president Reiner Holznagel van de BdSt op de website van de organisatie. 'Gelukkig is dit beleid dat ten koste gaat van de jongere generaties eindelijk gestopt.'

    €23.827 aan schuld
    Toen de klok bijna 23 jaar geleden werd opgehangen was de publieke schuld per hoofd van de Duitse bevolking €12.830. Sindsdien is de teller alleen maar gestegen — tot nu dus. Inmiddels draagt de gemiddelde Duitser €23.827 aan schuld. Het gaat hierbij om de optelsom van de federale, deelstatelijke en lokale schuldenlast. Relatief gezien loopt de Duitse schuld overigens al jaren gestaag terug. Dit komt omdat de economie van het land flink harder groeit dan de schuldopbouw.
    Holznagel benadrukt dat de schuldenberg nog altijd veel te hoog is en hoopt dat politici niet zullen zwichten voor de lokroep vanuit de samenleving om weer meer geld uit te geven. 'Schuldvermindering is een investering in de toekomst en schept financiële armslag voor wanneer de rentetarieven weer stijgen.'
    Lees ook het blog van redacteur Marcel de Boer

    Niemand begrijpt schuld

    De regering van bondskanselier Angela Merkel heeft al sinds 2014 de begroting in evenwicht. De bloeiende Duitse economie zorgt ervoor dat er bij onveranderd beleid in de komende vier jaar €30 mrd per jaar meer bij de overheid binnenkomt dan eruit gaat. Dit vooruitzicht heeft een publieke discussie doen losbranden of dit geld moet worden teruggegeven aan de belastingbetaler, of dat het gebruikt moet worden om te investeren in publieke werken.

    In het huidige tempo zou het overigens achthonderd jaar duren voordat de schuld van in totaal €1973 mrd helemaal is weggewerkt.
    Nederlandse teller loopt nog op.
    Voor Nederland geeft de website destaatsschuldmeter.nl aan dat de Nederlandse staatsschuld nog altijd met €335 per seconde oploopt. We torsen volgens die site momenteel €479,3 mrd aan schuld.

    Uit cijfers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) komt overigens naar voren dat de Nederlandse staatsschuld als percentage van het bruto binnenlands product dit jaar daalt naar 54,2, bijna veertien procentpunt onder de piek van 2014. Inmiddels is Nederland weer terug op het peil in 2008, voor de kredietcrisis uitbrak.

    Boven 'Maastricht'
    De Duitse staatsschuld daalt dit jaar onder de 62%, zo verwacht het IMF. In 2012 was dat nog bijna 80%, wat vijftien procentpunt hoger was dan in 2008. Holznagel benadrukt dat Duitsland dus nog altijd boven de Europese norm zit. 'Maastricht' stelt een maximum van 60% voor de landen van de eurozone. 'Je kunt hoogstens zeggen dat we op de goede weg zitten', aldus Holznagel.

    De president stelt enthousiast te zijn dat nu vooral de Duitse deelstaten op hun uitgaven letten. Van de achttien Länder zijn er vijftien die begrotingsoverschotten presenteren. Vooral Beieren doet het goed met een verwacht surplus van €1,5 mrd in 2018. Rijnland-Palts, Saarland en Bremen zijn de enige deelstaten die ook dit jaar nog rode cijfers schrijven.

    De bond van Duitse belastingbetalers is in 1949 opgericht met als doel de Duitse overheidsfinanciën tot meer transparantie te dwingen. Er zijn 250.000 betalende leden. De bond is naast haar klok bekend van rapporten waarmee verspilling van overheidsgelden aan de kaak worden gesteld.

    fd.nl/economie-politiek/1234876/duits...
  8. forum rang 10 voda 8 januari 2018 16:26
    Consumentenvertrouwen eurozone verbetert
    Index weer in positief terrein.

    (ABM FN-Dow Jones) Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in december verbeterd. Dit bleek maandag uit cijfers van de Europese Commissie.

    De index voor het consumentenvertrouwen steeg van 0,0 in november naar 0,5 positief in december. Dit was ook verwacht.

    De index voor het economisch sentiment steeg van 114,6 vorige maand naar 116,0 afgelopen maand. Vooraf geraadpleegde economen rekenden op een indexniveau van 114,8.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. marcel13 9 januari 2018 11:20
    Nokia 2 met grote accu naar Nederland voor 119 euro

    Het Finse HMD Global maakt bekend dat de Nokia 2 naar Nederland komt. Het budgettoestel, dat een adviesprijs van 119 euro heeft, kenmerkt zich door de grote accu, stock-Android en vlotte updates.

    De Nokia 2 werd in oktober officieel aangekondigd, maar verscheen toen niet in Nederland. Daar komt verandering in, want de Finnen laten weten dat de smartphone hier binnenkort te koop is.

    www.androidplanet.nl/nieuws/nokia-2-r...
  10. forum rang 10 voda 11 januari 2018 16:23
    Laagste aantal faillissementen sinds 2000
    Vooral in financiele dienstverlening sterke afname.

    (ABM FN-Dow Jones) In 2017 is het kleinste aantal faillissementen uitgesproken sinds 2000. Dit liet het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag weten.

    In december werden er 15 bedrijven meer failliet verklaard dan in november. Daarmee kwam de teller voor heel 2017 uit op 3.290 faillissementen. Dit was een kwart minder dan in 2016. In 2013 bereikte het aantal faillissementen een piek van 8.376. Daarna is het aantal faillissementen vier jaar achter elkaar afgenomen.

    Absoluut gezien was de daling in de financiële dienstverlening dit jaar het sterkst. Het aantal uitgesproken faillissementen nam af van 758 in 2016 naar 487 in 2017, een daling van 36 procent.

    Net als in voorgaande jaren werden de meeste faillissementen van bedrijven en instellingen uitgesproken in de handel, namelijk 693.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 7 hirshi 11 januari 2018 16:25
    quote:

    hirshi schreef op 9 januari 2018 17:25:

    Run op Docdata voor het sluiten van de markt.
    Vanmorgen sky high op € 5,16 en nu weer geland op € 1,87.

    Kuddegedrag bij uitstek.

    Met dank aan RTL-Z
    Nog altijd goede herinneringen aan hun roadshow waaraan ik mijn bijdrage mocht leveren.
  12. marcel13 15 januari 2018 09:57
    Parkeergarage Zuyderland doorstaat test

    Er zijn op korte termijn geen maatregelen nodig in de parkeergarage van het Zuyderland-ziekenhuis in Geleen. De bouwconstructie heeft een test goed doorstaan. Dat heeft de gemeente Sittard-Geleen zondag bevestigd.

    De parkeergarage van Zuyderland is door bouwfirma BAM in de nacht van zaterdag op zondag getest op stevigheid.

    Breedplaatvloeren
    Aanleiding was het gedeeltelijk instorten in mei vorig jaar van een parkeergarage bij Eindhoven Airport. De daar gebruikte bouwmethode bleek door heel het land in diverse projecten te zijn toegepast. Het gaat om panden waar zogenaamde ‘breedplaatvloeren’ zijn gebruikt. Er is een landelijk protocol opgesteld om na te gaan of de vloeren in overige gebouwen veilig zijn.

    Parkeerdek
    Bij de test in de parkeergarage zijn tientallen watercontainers dicht bij elkaar geplaatst op het parkeerdek. Elke tank werd met duizend liter water gevuld. Bekeken is hoe de vloerconstructie zich hield onder de grote gewichtsbelasting. In Sittard-Geleen is volgens een woordvoerder op geen enkele andere plek een dergelijke test uitgevoerd.

    In Sittard-Geleen zijn volgens een woordvoerder nu nog twee gebouwen waar onderzoek naar de vloerconstructies nog loopt. Welke dat zijn kan zij niet zeggen. Een ervan is Ligne. Dat pand is in november voor de zekerheid op twee plekken gestut in afwachting van de onderzoeksuitslag. De stut in de bibliotheek van Ligne staat er nog.

    www.limburger.nl/cnt/dmf20180114_0005...
  13. forum rang 10 voda 18 januari 2018 10:47
    Werkloosheid in 2017 scherp gedaald
    Werkloosheidspercentage 4,4 procent in december.

    (ABM FN-Dow Jones) Het aantal werklozen is in Nederland in 2017 voor het derde jaar op rij scherp gedaald. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    In 2017 waren er gemiddeld 101.000 werklozen minder dan in 2016. In december lag het aantal werklozen op 395.000. Het werkloosheidspercentage kwam daardoor uit op 4,4 procent. Waar het aantal mensen met betaald werk al drie jaar hoger is dan een jaar eerder, is het aantal werklozen al drie jaar op rij lager dan het jaar ervoor. Ook de gemiddelde afname van het aantal werklozen was in 2017 sterker dan in 2015 en 2016.

    In december 2017 kwam het aantal mensen met betaald werk uit op bijna 8,7 miljoen. In de afgelopen drie maanden nam hun aantal toe met gemiddeld 9.000 per maand. Bijna 4,3 miljoen mensen hadden om uiteenlopende redenen geen betaald werk in december.

    Onder hen waren 395.000 mensen die aangaven recent naar werk te hebben gezocht en daarvoor ook direct beschikbaar te zijn. Zij zijn volgens de ILO-definitie werkloos.

    Het UWV registreerde daarnaast een verdere daling van het aantal WW-uitkeringen naar 330.000 in december. Ten opzichte van een jaar geleden, december 2016, is het aantal WW-uitkeringen met 82.000 afgenomen, ofwel 20 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 18 januari 2018 10:48
    Nederlandse export groeit ruim 9 procent
    Toename november veel sterker dan in opktober.

    (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse export is in november in een veel sterker tempo gegroeid dan de maand ervoor. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    Het volume van de export steeg met 9,4 procent, na een toename van 5,1 procent in oktober.

    In november groeide vooral de export van personenauto's, machines en apparaten, aldus het CBS.

    Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in januari per saldo even gunstig als in november.

    Het volume van de import nam in november op jaarbasis met 5,3 procent toe. Daarmee steeg de import ook harder dan in oktober.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 22 januari 2018 16:26
    Consument besteedt meer
    In november vooral meer duurzame goederen gekocht.

    (ABM FN-Dow Jones) Consumenten hebben in november 2,6 procent meer besteed. Dit bleek maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statisitiek.

    Consumenten gaven in november meer uit aan woninginrichting, huishoudelijke apparaten, kleding en schoenen, ofwel duurzame goederen. Aan voedings- en genotmiddelen gaven consumenten bijna 2 procent meer uit.

    De groei in november lag met 2,6 procent hoge dan in oktober, toen dit 1,7 was.

    Verder meldde het CBS dat de omstandigheden voor consumptie in januari minder gunstig waren dan in november. "Vooral de stijging van de aandelenkoersen ten opzichte van een jaar eerder was kleiner."

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 22 januari 2018 16:27
    Consument onveranderd positief
    Vertrouwensindex in januari nipt gedaald.

    (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse consument is onveranderd positief gestemd. Dit bleek maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    De vertrouwensindex kwam in januari uit op 24, ten opzichte van 25 in december.

    "Het oordeel over het economisch klimaat verandert niet. De koopbereidheid daalt een fractie", concludeerde het CBS.

    De vertrouwensindex stond in de afgelopen 20 jaar gemiddeld op 3 negatief. Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit op een stand van 36. Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 met 41 negatief. Het consumentenvertrouwen schommelt al bijna een jaar lang tussen 23 en 26.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 22 januari 2018 16:28
    IMF positiever over groei wereldeconomie
    Amerikaanse belastinghervormingen eerste jaren gunstig.

    (ABM FN-Dow Jones) Het Internationaal Monetair Fonds is iets positiever over de groei van de wereldeconomie in 2018. Dit bleek maandag uit een update van de World Economic Outlook van de organisatie.

    De wereldeconomie groeit dit en volgend jaar vermoedelijk met 3,9 procent. Drie maanden geleden ging het IMF nog uit van een groei van 3,7 procent voor 2018 en 2019. De groei in 2017 werd ook licht opwaarts bijgesteld, van 3,6 procent naar 3,7 procent. Dat is een half procent meer dan in 2016.

    Volgens het IMF wordt het optimisme onderstreept door het toenemende groeimomentum wereldwijd en de verwachte positieve impact van de onlangs doorgevoerde hervormingen in het Amerikaanse belastingstelsel. Het effect daarvan op de groei van de economie in de Verenigde Staten is tot en met 2020 positief, aldus het IMF.

    De organisatie schat in dat het nieuwe belastingstelsel de groei in Amerika de komende twee jaar met 1,2 procent zal spekken. Vanaf 2022 wordt een lagere groei voorzien, omdat bepaalde elementen van het hervormingspakket dan zijn uitgewerkt, verwacht het IMF. Voor 2018 wordt een groei verwacht van 2,7 procent voor de Amerikaanse economie, waar het IMF in de herfst nog uit ging van 2,3 procent. Volgend jaar zakt de groei iets terug, tot 2,5 procent. Drie maanden geleden werd voor 2019 echter een groei geprojecteerd van 1,9 procent.

    Grote economieën moeten hervormen

    In de nieuwe World Economic Outlook roept het IMF ontwikkelde economieën verder op om structurele hervormingen door te voeren en om voorzichtig te zijn met het aanpassen van het monetaire beleid. Voor de eurozone voorziet het IMF een groei van 2,2 procent in 2018 en 2,0 procent in 2019. Ten opzichte van oktober zijn dat opwaartse bijstellingen van 0,3 procentpunt. Het IMF is vooral optimistisch over de groeiontwikkeling in landen als Duitsland, Nederland en Italië. De groei in Spanje is voor dit jaar iets naar beneden bijgesteld vanwege de politieke onzekerheid in het Zuid-Europese land.

    In Japan valt de groei dit jaar terug naar 1,2 procent, van 1,8 procent in 2017. In 2019 komt de groei uit rond de 0,9 procent. Wel was het IMF positiever dan in oktober onder meer omdat de export vermoedelijk sterker zal toenemen.

    Opkomende economieën moeten hervormingen niet uitstellen

    Kijkend naar de opkomende economieën, stelde het IMF maandag, dat die de nodige economische hervormingen niet moeten uitstellen, en waar nodig, een verruimend monetair beleid moeten gebruiken om de economie te ondersteunen. Voor de regio Azië wordt in 2018 en 2019 een gemiddelde groei verwacht van 6,5 procent, wat vrijwel gelijk is aan de groei in 2017. In China groeit de economie in 2018 naar verwachting met 6,6 procent, en in 2019 met 6,4 procent. Dat zijn opwaartse bijstellingen van 0,1 procentpunt ten opzichte van drie maanden geleden.

    De economie in India zal verder aantrekken, met een groei van 7,4 procent in 2018 en 7,8 procent in 2018. De economie in Rusland zal redelijk stabiel blijven. Na een groei van 1,8 procent in 2017, valt die in 2018 terug tot 1,7 procent en in 2019 tot 1,5 procent. Het IMF bleef daarmee dicht bij de ramingen uit oktober.

    Na een flinke krimp van meer dan 3 procent in 2016, is de Braziliaanse economie in 2017 met 1,1 procent gegroeid. Die positieve trend zet dit en volgend jaar door, met verwachte groeipercentages van 1,9 en 2,1 procent. Dat waren opwaartse bijstellingen van respectievelijk 0,4 en 0,1 procentpunt.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
3.269 Posts
Pagina: «« 1 ... 100 101 102 103 104 ... 164 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 891,13 +0,42%
EUR/USD 1,0779 +0,14%
FTSE 100 8.213,49 0,00%
Germany40^ 18.181,50 +1,00%
Gold spot 2.324,81 +1,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

Avantium
+3,70%
NSI
+3,67%
SBM Of...
+2,87%
TKH
+2,75%
Aegon
+2,04%

Dalers

NX FIL...
-4,34%
PostNL
-3,86%
Flow T...
-1,96%
DSM FI...
-1,53%
SIGNIF...
-1,44%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links