Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hedgefondsen, daytraders en flitshandelaren roken beleggers op Nederlandse markt volledig uit

2.649 Posts
Pagina: «« 1 ... 52 53 54 55 56 ... 133 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Pbm 7 november 2017 08:57
    SBM was gisteren aan de beurt. Het bedrijf maakte gisteren bekend dat ze EUR238M opzij zal leggen voor een eventuele schikking met het ministerie van justitie in de US. Gevolg, een koersdaling van 13% en daling van de beurswaarde met EUR430M. Shorters vinden het allemaal prachtig uiteraard die zorgen er gedurende de dag voor dat het aandeel daalt en laag blijft. Easy money noemen ze dat. Winst verzekerd. SBM is dus door de eventuele schikking EUR430M minder waard. Is dit terecht is de vraag. Uiteraard niet, maar op een koersdaling speculerende shorters leggen het uiteraard anders uit, want dit zijn de koningen in angstmarketing. Zij benadrukken dat de situatie in Brazilie onzeker is dus groot risico voor SBM. Vooralsnog zijn de zittende beleggers weer het haasje. Dan Air France KLM, dat eergisteren met mooie cijfers naar buiten kwam. Als beloning wordt de koers in 2 dagen met 10% in elkaar gedrukt. Shorters die tegenwoordig in toenemende mate gezamenlijk handelen om de koers in elkaar te duwen en dit meestal voorgeprogrammeerde algoritmes bewerkstelligen, geven aan dat Air France KLM te weinig wensen te bezuinigen in de toekomst. Onzin dus, mar ja het werkt wel. Echter hebben shorters de nogal hebberige eigenschap dat ze te lang hun posities aanhouden en alsnog zware verliezen lijden op hun posities. We zullen zien wat er gebeurd met AIR France KLM, maar de kans op een sterk herstel is vele malen groter dan op een verdere daling. Vooralsnog moeten de zittende aandeelhouders stalen zenuwen hebben en niet overvallen worden door angst en tot paniekverkopen overgaan, hetgeen juist de shorters trachten te bereiken. Iets langere termijn visie zal absoluut beloond worden.
  2. forum rang 4 Pbm 7 november 2017 22:59
    Op 8 november worden om 11.22 uur zowel 100 duizend stuks Altice Turbo short EUR 19,22 verhandeld voor de prijs van EUR 1,43, als 100 duizend stuks Altice Turbo short EUR 17,22 voor de prijs van EUR 1,03. Op dat moment staat de koers van Altice EUR 12.10. Binnen 10 minuten is de koers door een aantal grote verkooporders met zo'n EUR 0,40 tot EUR 11,70 gezakt. Welke grote partij zit hier achter. Je zou denken Goldman Sachs, welke in het verleden op verschillende terreinen het spel van de koersorkestratie als geen ander te kennen. Dit in samenhang met de koersdoelbijstelling van Altice vanmorgen van EUR 26, van een half jaar geleden, naar EUR 14 nu, terwijl er fundamenteel nauwelijks iets gewijzigd is bij Altice, m.u.v. de derde kwartaal cijfers die aan de onderkant van de verwachtingen waren, maar zonder winstwaarschuwing, lijkt de puzzel in elkaar te vallen. Het moet bijna zeker GS zijn die verantwoordelijk is voor de bijna 30% koersdaling van Altice in een paar dagen. GS heeft het spel buitengewoon sterk gespeeld en kan honderden miljoenen bijschrijven, dit wel ten koste van de aandeelhouders overigens. Dit ondanks de Koopadviezen voor Altice van Exane de Paris, Citigroup, BOA/ ML
    De enige vraag is who is next?
  3. forum rang 4 Pbm 8 november 2017 23:31
    Voor degenen die net zijn ingestapt in Gemalto en Ahold is het wellicht weer een mooi moment om uit te stappen, na zo'n 7-8% winst. Wellicht instappen in Air France KLM, dat absurd hard is gedaald de laatste dagen, zonder redelijke reden. Op EUR 11,68 wel koopwaardig lijkt me. Gaat zo weer met procenten omhoog.
  4. wattedoen 9 november 2017 14:18

    De passagiersgroei bij Air France-KLM is ook na het drukke zomerseizoen op stoom gebleven.

    DOOR: ANP 9 NOVEMBER 2017, 08:58
    De Frans-Nederlandse luchtvaartgroep vervoerde in oktober 8,9 miljoen reizigers, 5,4 procent meer dan een jaar eerder. De vliegtuigen zaten gemiddeld voller en ook de ticketprijzen gingen opnieuw omhoog.

    Alle luchtvaartmaatschappijen binnen de groep droegen bij aan de toename van het aantal passagiers en aan de verbetering van de gemiddelde bezettingsgraad. Het percentage bezette stoelen aan boord is een belangrijke graadmeter van efficiëntie in de luchtvaart.

    Transavia wist de bezettingsgraad het sterkst te verhogen, met meer dan 3 procentpunt tot bijna 92 procent. Bij de prijsvechter was ook de stijging van de ticketprijzen het meest uitgesproken. Op vluchten van KLM was gemiddeld 88 procent van de stoelen gevuld, bij Air France ruim 85 procent.

    www.parool.nl/amsterdam/passagiersgro...
  5. forum rang 4 Pbm 20 november 2017 21:12
    Waar gaat de Nederlandse beurs naartoe. En nog interessanter wat doen de koersen van de individuele aandelen. Kan bijvoorbeeld de AEX uberhaupt nog veel stijgen. En wat gaan de kleinere fondsen doen. Voor wat betreft de indexen lijkt het wel goed te komen alhoewel de rek er bij Shell en Unilever wel uit is. Echt fors stijgen wordt dan lastig omdat deze 2 fondsen zeer zwaar wegen in de index. Horen we niet steeds meer geluiden van zogenaamde deskundigen dat er een neerwaartse correctie aankomt. Speculeren grote professionele partijen niet in toenemende mate op koersdalingen door het innemen van o.a. shortposities. Loeren deze shortende partijen niet steeds meer op bedrijven die met ietwat tegenvallende resultaten komen om vervolgens door vol short te gaan de koers van dergelijke bedrijven volledig in elkaar te drukken. Omlaag manipuleren is immers toch veel eenvoudiger dan de koersen kunstmatig omhoog te brengen. Nog steeds zijn er personen die denken dat alleen minder presterende bedrijven door shorters naar beneden worden gemanipuleerd. Onzin dus. Een duidelijk voorbeeld is Ahold, welk bedrijf gewoon op kunstmatige wijze door shortende speculanten fors naar beneden is gezet. Zogenaamd omdat Amazon de Amerikaanse markt zou gaan veroveren. Maak het verhaal groter dan het is, slachtoffer alle retailers die in dezelfde sector zitten, en velen trappen erin. Maak als grote shorter afspraken met anderen zodat er extra druk op de fondsen Ahold en hun concurrente komt te liggen. Iedereen duikt erop en zet de koersen van deze fondsen massaal lager. In een paar weken tijd is Ahold zo 25% van haar beurswaarde kwijt. Degenen die in paniek hebben verkocht zijn het haasje, want Ahold is al weer bezig met een mooi herstel. De Ahold cijfers over het vorige kwartaal bleken ook prima, dus niets aan de hand. Echter zijn de zittende aandeelhouders nog steeds meer dan 10% kwijt. Puur door speculatie en omdat shortende partijen de koers wekenlang naar beneden hebben gemanipuleerd. Terecht? Nee uiteraard niet, maar vraag en aanbod bepalen de koers van een aandeel. Dus als ik gewoon aandelen op de markt verkoop die ik niet eens heb dan daalt de koers vanzelf, zolang ik maar zorg dat ik er voldoende verkoop en tevens tegen steeds lagere koersen. Iedereen zegt dat het mag, maar dat blijft de vraag. Niemand durft op te treden tegen shortende partijen die stelselmatig gewoon via rekenkundige algoritmen tot verkoop van aandelen overgaan die ze niet hebben. Dit op het juiste moment, in voldoende hoeveelheden, en tegen steeds lagere koersen. Gewoon een rekenformule dus, verder niet. Tevens daarnaast nog het orderboek manipuleren.
    AQR Capital is zo'n shortende partij. In de shortselling registers van de AFM kun je precies natrekken hoe ze werken. AQR Capital heeft al gedurende langere tijd een shortpositie in Altice van 1.2%, hetgeen gelijk staat aan zo'n 14 miljoen aandelen. Toen stond de koers van Altice nog op zo'n kleine 17 Euro. De bedrijfsresultaten vielen ietwat tegen, en plots ziet iedereen brood in een koersdaling van Altice. Altice heeft enorme schulden dus een ideaal fonds om allerlei speculaties over financiële problemen in de pers te brengen. Vrij simpel en zo geschiedt. Sindsdien worden er ongeveer 3 tot 4 miljoen aandelen Altice per dag op de markt gedumpt zonder dat die partijen ze in het bezit hebben. Inmiddels zijn de shortposities tot totaal meer dan 4% uitgebouwd. Alleen gedurende vorige week al zijn zo'n 30 miljoen aandelen Altice door shortpartijen gedumpt zonder ze te hebben. AQR Capital heeft zo alleen vorige week al minimaal 40 miljoen euro verdiend. AQR verkoopt nu elke dag zo'n 1.5 miljoen aandelen puur om de kpers zo hard mogelijk in elkaar te drukken. Want met de toen bestaande shortpositie van meer dan 1%, gelijk aan meer 12 miljoen aandelen, verdiend AQR dus 12 miljoen euro voor elek euro koersdaling. Inmiddels heeft AQR een shortpositie van meer dan 1.5%, dus 20 miljoen aandelen. Vandaag ging het even fout omdat de koers lange tijd op 10% winst stond, maar door extreem veel kleine verkooporders tegen steeds lagere koersen heeft AQR de koersstijging kunnen beperken tot slechts 5%. Wellicht met behulp van de andere shorters. Inmiddels hebben de zittende aandeelhouders meer dan 11 miljard euro op Altice verloren. Omdat het zo slecht gaat? Nee, omdat beleggers bang worden gemaakt, er paniek wordt gezaaid en door rekenkundige modellen het aanbod van de aandelen volledig kunstmatig wordt bepaald. Ook bij OCI en Fugro zie je hetzelfde beeld op bepaalde beursdagen. Gelukkig voor de zittende aandeelhouders nog niet op consistente basis. Bij Flow Traders zie je exact hetzelfde beeld als bij Altice. Volledig in elkaar gemanipuleerd. Formeel mag dit niet, dat weet ook de AFM. De Rechtbank heeft dit onlangs bepaald. Echter wanneer treedt de AFM op. Waarom zou een middelgroot bedrijf dat extra gevoelig is voor dergelijke handelspraktijken nog op de beurs genoteerd willen staan. Bij de eerste de beste tegenslag wordt de koers volledig in elkaar gedrukt. Als de hedgefondsen, zoals die in het shortregister van de AFM genoemd worden, het eenmaal op een fonds gemunt hebben, kun je het vergeten. Uiteindelijk wordt het gewoon een casino, maar dan wel met een vantevoren bepaalde uitslag.
  6. forum rang 4 Pbm 22 november 2017 19:07
    Gisteren weer 1.2 miljoen aandelen Altice door AQR geshort, dus verkocht zonder ze te hebben, gevolg meer dan 4% koersdaling. Vandaag zeker weer MEER dan EEN miljoen aandelen geshort door AQR. Let maar op! vanmorgen om 9.22 uur alleen al paar honderd duizend. Wat er nabeurs gebeurt tijdes de nahandel lijkt ook niet in de haak. Waarom dalen de koersen van overdag geshorte aandelen in de nahandel elke dag al gedurende vele weken extreem hard? Niemand schijnt het te weten.
  7. forum rang 4 Pbm 27 november 2017 20:35
    Shortende hedgefondsen zijn volledig losgeslagen. Bepaalde fondsen moeten kapot geworden geshort, zo zal in de wandelgangen van bepaalde hedgefondsen te horen zijn. Lukt het niet alleen, dan maar een dealtje maken met een ander hedgefonds. Ook vandaag werd weer duidelijk dat OCI, Gemalto, Fugro en Altice bovenaan de ranglijst van dergelijke fondsen staan om de koers zo hard mogelijk in elkaar te drukken. Zo voegde hedgefonds AHL Partners zich vandaag bij AQR Capital om gezamenlijk op te trekken om het aandeel Altice richting faillissement te brengen. Vandaag meldde de AFM dat AHL Partners ook maar even een shortpositie heeft gemeld in Altice van 0.51%. Dit betekent dat de laatste dagen maarliefst 6 miljoen aandelen Altice zo maar even gedumpt zijn op de beurs zonder deze dus in het bezit te hebben. En dan wil het wel lukken. Hiermee maakt AHL Partners het andere shortende hedgefonds AQR Capital even meer dan 10 miljoen euro rijker. Aan de financiele wereld, waar het principe van de bank der wederdiensten sinds jaar en dag al bestaat, kan opnieuw een zeer discutabele handelwijze worden toegevoegd. De hedgefondsen die zich aan dergelijk praktijken schuldig maken, het bewust op een technische wijze manipuleren van een aandelenkoers, zullen wel uitgaan van het principedat zolang niemand het maar in de gaten heeft en ertegen optreedt pakken we nu nog wat er te pakken valt. De risico's zijn nihil en de grote winsten gegarandeerd zullen de in het AFM shortregister genoemde hedgefondsen, van Amerikaanse en Engelse afkomst, ongetwijfeld denken.
  8. forum rang 4 Pbm 28 november 2017 23:46
    Nederlandse indexen een procent hoger vandaag. Maar helaas voor OCI en Altice slaan de shortende hedgefondsen vandaag opnieuw toe. Het AFM shortregister van vandaag toont dat AQR gisteren opnieuw 1 miljoen aandelen Alice heeft verkocht, vandaar de koersdaling van gisteren. Vandaag daalt Altice met 3.3%, dus AHL Partners en AQR hebben vandaag weer massaal Altice aandelen gedumpt. Nu zijn het Altice en OCI, wielke aandelen zijn er daarna aan de beurt?
  9. forum rang 6 izdp 29 november 2017 02:16
    Ja en dat is geruststellend.
    Niet alles stijgt en stockpicking loont echt zoals het hoort.
    Welk aandeel in nl heeft een absurde waardering?
    Ik ken er wel een paar, maar dat zijn mijn maatstaven.
    Het duur roepen is vooral gebaseerd op angst voor de toekomst.
    Dat kan je verzekeren en dat kost je veel, erg veel.
    En die mensen die dat doen roepen al gauw manipulatie.
    Ze hebben immers gelijk.
  10. forum rang 4 Pbm 29 november 2017 16:17
    Hierboven zie je overduidelijk de reacties van shorters, die blijkbaar goed zitten door ook te gokken opeen koersdaling en meeliften op de manipulerende hedgefondsen. Gelukkig voor hen zitten ze nu goed, maar ook zij zullen mbt andere aandelen ook keihard geraakt zijn of nog worden waarin ze een longpositie hebben en als die aaan de beurt zijn. Dan zal er ongetwijfeld anders worden gepraat.
  11. forum rang 4 Pbm 30 november 2017 15:10
    Dat shortende partijen aandelen Altice op de markt dumpen om Altice in een faillissement te duwen kan ik me uiteraard voorstellen. Maar dat er aandeelhouders zijn die hun aandelen nu nog uitlenen, op al extreem lage koersen, aan dergelijke shortende partijen lijkt me ondenkbaar omdat je zeker weet dat het aandeel minimaal 20% lager staat als je ze terugkrijgt van het shortende fonds. Aandeelhouders van Altice doen dit dus niet. Wie dan wel? Nou gewoon vermogensbeheerders en banken, die aandelen Altice in hun beleggingsfondsen hebben dan wel waarvan hun klanten Altice aandelen in hun portefeuille hebben. Degenen die belegd hebben in dergelijke beleggingsfondsen en de particulieren die toevallig aandelen Altice in hun portefeuille hebben weten dit niet omdat dit niet wordt medegedeeld. Zo daalt de waarde van hun poertefeuille zonder dat ze het in de gaten hebben, en er dus indirect zelf aan meewerken. De vergoeding die de shortende partijen voor het inlenen ontvangen, komt helemaal of in ieder geval direct in de zakken van de banken en vermogensbeheerders. Uiteindelijk wordt iedereen dus slechter van deze zeer twijfelachtige praktijken. Inmiddels is meer dan 10 miljard Euro aan waarde bij de aandelen Altice in rook opgegaan. Iedere lezer zal dit aangaan, ook beseft bijna niemand zich. Uw pensioe fonds of als u in een beleggingsfonds belegt, lijdt hieronder. Wat dacht u van de pensioenfondsen van onze ambtenaren zoals het ABP, etc. Door de lagere rendementen door dit soort praktijken krijgen gepensioneerden minder indexatie en stijgen de premies van de werkenden en/of moet er meer belastinggeld worden betaald, wat ten koste gaat van iedere burger in Nederland. En nu heb ik het alleen nog maar over Altice. Bij Ahold gebeurde hetzelfde een paar maanden geleden, maar toen ging het maar om 25% daling van de koers in paar weken.
  12. forum rang 4 Pbm 30 november 2017 19:41
    De shortende hedgefondsen AQR en AHL werkten gisteren opnieuw samen om Altice volledig in elkaar te drukken. Samen hebben ze maarliefst in laatste paar dagen 2.5 miljoen aandelen Altice op de markt gedumpt om de koers in totaal zo'n 6% naar beneden te manipuleren. Hun extra winst hiermee in deze 2 dagen alleen al meer dan 15 miljoen aandeel. De zittende beleggers verliezen hierdoor meer dan 700 miljoen euro. Dit alleen door kunstmatige koerszetting. Vandaag sloegen deze 2 hedgefondsen weer toe waardoor de koers alleen vandaag al ook zo'n 6% daalde. Dus weer zo'n 15 miljoen euro winst vandaag. Iedereen kijkt ernaar en pikt het blijkbaar. De managers van deze fondsen lachen zich helemaal suf om de niet al te slimme hollanders, zullen ze denken. De AFM begrijpt wellicht niet wat er aan de hand is. Zelfs JP Morgan met een vandaag afgegeven koersdoel van 14 euro, terwijl de koers op dit moment nauwelijks 7 euro is, kon een verdere 6% daling niet verhinderen. Altice is niet de enige fonds dat op een dergelijke wijze wordt bedreigd. Als er ook maar iets negatiefs wordt bericht over OCI, Fugro, Philips Lighting, maar vooral ook Gemalto en Galapagos, dan zullen deze fondsen keihard onderuit gaan. Niet door de berichten zelf, maar meerdere shortende hedgefondsen speculeren hier al op en zullen toeslaan als er ook maar iets minder gunstigs gebeurt t.a.v. deze fondsen. Nu wordt er in deze fondsen de laatste tijd al fors naar beneden gemanipuleerd door het innemen van shortposities. Vlak ook ons mooie ASML niet uit met een huidige koers van bijna 150 euro. Dat dit fonds het ene omzet en winstrecord rapporteert wil niet zeggen dat shortfondsen dit fonds met rust laten. Ook zij zijn begonnen met het voorbereiden van een aanval. Ik vrees dat we ons toch echt druk moeten gaan maken om het hel short erschijnsel op zich. Maar blijkbaar kijkt iedereen nog een andere kant op, waarschijnlijk, totdat er echte ongelukken gebeuren.
  13. forum rang 4 Pbm 1 december 2017 17:17
    Ongelooflijk mooi om te zien hoe shorters de markt domineren. Altice, al weken volledig in elkaar gestampt door dergelijke partijen. Zojuist, na de hele dag fors hoger te hebben gestaan slaan shorters om 17.04 uur toe door de koers binnen een paar seconden met 0.8% naar beneden te orkestreren. Nog steeds in de plus, maar we weten zo langzamerhand hoe sat over het algemeen afloopt.
2.649 Posts
Pagina: «« 1 ... 52 53 54 55 56 ... 133 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 0,00%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

VIVORY...
+7,18%
Flow T...
+4,87%
BESI
+4,11%
Brunel
+3,91%
UMG
+3,62%

Dalers

HEIJMA...
-5,17%
Aperam
-4,56%
AMG Cr...
-3,16%
Kendrion
-2,75%
CM.COM
-2,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links