Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Verkiezingen Noord-Rijnland-Westfalen

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. 2008drama 14 mei 2017 10:26
    We zouden dit jaar drie verkiezingen krijgen die mogelijk een breekijzer onder de EU zouden zetten. De laatste die van Duitsland.

    Vandaag vind die van een belangrijke deelstaat plaats, die een thermometer en indicaie zou moeten geven over wat er straks gaat gebeuren.

    Ik heb er niets over gelezen de afgelopen weken. (maar misschien lees ik de niet de juiste media (zoals de Donald Duck) en was er alleen maar nieuws over Songfestival en voetbal.

    En als ik dan summiere stukjes lees dacht ik juist dat de traditionele SDP vs CDU strijd al een stuk minder van toepassing was.

    Is de krieg dan over? (of is het das krieg, hoewel oorlog is meestal vrouwen..

    Stemlokalen Noord-Rijnland-Westfalen geopend

    DÜSSELDORF - In de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen zijn zondagmorgen vroeg de stembureaus opengegaan voor de verkiezingen van het deelstaatparlement. De regio, die grenst aan Nederland, is qua inwonersaantal de grootste van Duitsland. 13,1 miljoen mensen mogen zondag hun stem uitbrengen.

    Deze verkiezingen zijn de belangrijkste graadmeter voor de Bondsdagverkiezingen die in september worden gehouden. Traditioneel wordt Noord-Rijnland-Westfalen geregeerd door de sociaaldemocratische SPD. Maar de peilingen wijzen dit jaar op een nek-aan-nekrace tussen de SPD en de christendemocratische CDU, met nog maar een licht voordeel voor de SPD.

    In de landelijke peilingen staat de CDU van bondskanselier Angela Merkel gemiddeld acht procent voor op de SPD van Martin Schultz. Deelstaatverkiezingen in maart dit jaar in Saarland en vorige week in Sleeswijk-Holstein leverden overwinningen op voor de CDU.

    Om 18.00 uur sluiten de stembussen. De exitpolls, met een eerste betrouwbare indicatie van de uitslag, worden rond 18.30 verwacht.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.