Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vlakke bitcoin en valse hoop bij ripple

Vlakke bitcoin en valse hoop bij ripple

De laatste weken is er veel rumoer in de valutamarkten. De sterke dollar bepaalt al enige tijd het sentiment en deze week ging het Britse pond zowel ten opzichte van de dollar als de euro door de knieeën.

Het koersverloop van de digitale valuta's oogt tegenover dit geweld ineens vrij saai. De afgelopen maanden is bitcoin nauwelijks van haar plaats gekomen en ook bij de verschillende altcoins is weinig vuurwerk zichtbaar.

Ook cryptobeleggers lijken momenteel even de kat uit de boom te kijken nu de economische cijfers steeds meer richting een komende recessie wijzen. Indien de financiële markten te maken krijgen met een uittocht uit risicokapitaal, dan zal ook de cryptomarkt verder onder druk komen staan.

Bitcoin

De koers van bitcoin is sinds het dieptepunt van juni per saldo niet meer veel van haar plaats gekomen. Bitcoin beweegt zijwaarts tussen de steun rond $17.600 en weerstand rond $24.900. De bewegingen binnen deze bandbreedte zijn volatiel, maar zonder duidelijke richting.

Er worden binnen de bandbreedte nog wel lagere toppen gevormd, wat wijst op toenemende verkoopdruk. Het risiso van een neerwaartse doorbraak door de steun blijft dus groot. Na een doorbraak zal de dalende fase een nieuwe impuls krijgen en kan de koers verder omlaag richting de oude toppen rond $11.900.

Pas wanneer de (rood gestippelde) dalende toppenlijn wordt doorbroken, zal het beeld wat opklaren en wordt een groter herstel mogelijk.

Ripple

Ripple is nog altijd verwikkeld in een rechtzaak met de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Na bijna twee jaar juridische strijd is er nog altijd geen uitspraak gedaan en blijven de partijen recht tegenover elkaar staan.

Onlangs veerde de koers van XRP, de token van het ripple-netwerk, weer hard op nadat de hoop op een positieve uitkomst voor ripple bij beleggers weer even toenam. De opleving is echter alweer stilgevallen en de koers wat gecorrigeerd.

Neutraal

Technisch bezien oogt het lange termijn beeld van XRP nog altijd neutraal. De koers beweegt al vijf jaar binnen een ruime zijwaartse bandbreedte met steun aan de onderzijde rond $0,11 en weerstand aan de bovenkant op $3. 

Binnen deze bandbreedte vormt de koers lagere toppen, wat wijst op toenemende verkoopdruk. De recente opleving vindt plaats binnen de correctieve fase. De koers is opgeveerd tot aan de oude bodems rond $0,55 en heeft hier haar hoofd gestoten.

De kans is groot dat de koers onder deze weerstand een nieuwe lagere koerstop vormt en de weg omlaag richting steun $0,11 vervolgt. Pas boven $0,55 zal het technisch beeld wat opklaren.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,71 per week.

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 05 feb Goudkoorts zakt (even) weg 188
  2. 30 jan Technische plaatjes in Europa ogen erg sterk 79
  3. 23 jan Schade bij Nederlandse indices is beperkt 49

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Zaphod Beeblebrox 29 september 2022 08:55
    bitcoinmagazine.nl/nieuws/handelsvolu...

    Volgens onderzoekbureau Messari zijn er recent relatief veel euros en pounds omgewisseld voor bitcoin. Nu zal het wel even duren voordat het tot het IEX publiek doordrongt, maar op een gegeven moment zal er niet meer gesproken worden over risico-assets als het gaat over assets met een vaststaande, fixed supply. Dit itt fiatmunten waar de autoriteiten mee kunnen doen wat ze willen en waar je vooral vertrouwen in moet hebben. Wel, dat vertrouwen is tanende. Niet bij iedereen tegelijk natuurlijk. Maar het aantal groeit gestaag.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links