Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Online shopping: groei en rendement

Online shopping: groei en rendement
Trend Online Shopping
15,80% *

De groei van online shopping is onstuitbaar. Ook dit jaar stijgen de online aankopen wereldwijd. Om ons land even als voorbeeld te nemen, volgens onderzoeksbureau Statista stijgen de Nederlandse online verkopen van 12,2 miljard euro in 2016 naar 12,85 miljard euro dit jaar.

Niet alleen in Nederland groeit online shopping hard, maar over de hele wereld is dat, zoals hierboven al gezegd, het geval. Volgens de berekeningen van onderzoeksbureau eMarketer zullen de mondiale online verkopen tot en met 2019 met circa 115% stijgen, naar dan ruim 3.578 miljard dollar. En ook dan is er nog flinke ruimte voor groei.

Nu is het voor webwinkels vooral zaak om de mobiele gebruikservaring nog verder te verbeteren. Veel online shoppers onderzoeken op hun smartphone mogelijke online aankopen, maar gaan vervolgens pas op hun laptop of desktop daadwerkelijk tot aankoop over. Als de webshops voor smartphones bijvoorbeeld nog handigere koopknoppen en dergelijke ontwikkelen, zal de groei van het mobiele online shopping nog verder versnellen.

Beleggen in groei

Een ontwikkeling die zo hard groeit, is natuurlijk aantrekkelijk. Zeker als bedacht wordt dat beleggers het momenteel bepaald niet van de economische groei in de eurozone moeten hebben. Groei en rendement horen immers bij elkaar, dus beleg in een snelgroeiende trend als online shopping.

29 topbedrijven

Dan is het natuurlijk erg handig voor beleggers dat de selectie van de belangrijkste online shopping-aandelen voor hen al gedaan is. Met de Trend Online Shopping van Trend Invest kun je als belegger in een keer een belang verwerven in de 30 belangrijkste online shopping bedrijven ter wereld.

Daarover vallen giganten als het Amerikaanse Amazon en het Chinese Alibaba. En het Duitse online modebedrijf Zalando. Maar ook postbedrijven, die flink profiteren van de groei van online shopping, zijn opgenomen in deze Trend. Zo maakt bijvoorbeeld het Nederlandse PostNL deel uit van de selectie van 30 bedrijven.

Rendement

Dat groei en rendement hand in hand gaan, zie je ook terug in het rendement. De afgelopen twaalf maanden boekte de Trend Online Shopping een keurig rendement van 27,7%.*

Meer Beleggingsideeën van Trend Invest

Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.

*Het rendement van 27,7% is berekend vanaf 19 mei 2016 tot en met 19 mei 2017 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. Het rendement in het rendementsblok is berekend vanaf de vorige beursdag tot een jaar geleden op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven rendementen betreffen een bruto-resultaat. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en 7,50 euro per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.


Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links