Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Zonne-energie heeft de toekomst

Door Robert Schuckink Kool op 01 apr 2015 | Onderwerp: Trend Invest | Categorie: Beleggingsideeën

Zonne-energie heeft de toekomst
Zonne-energie
4,6% *

Recent schreven de bekende Nederlandse economen Willem Vermeend en Rick van der Ploeg in de media dat we in Nederland moeten stoppen met windmolens en in moeten zetten op zonne-energie.

Vooral Vermeend, voormalig staatssecretaris van Financiën en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, is krachtig in zijn overtuiging dat zonne-energie de toekomst is. Vermeend stelt dat windmolens veel schade toebrengen aan onze leefomgeving en dat ze geen echte bijdrage leveren aan een beter milieu. Daarnaast roepen ze bij veel burgers weerstand op.

Verder wijst hij erop dat het mechanische technologie is en de windparken doorgaans nog geen vijftien jaar meegaan en vaak stil liggen wegens mechanische defecten.

Zonne-energie: lichttechnologie

Vermeend stelt dat zonne-energie nog wel eens verkeerd wordt begrepen. Omdat het eigenlijk lichttechnologie is. En de lichtopbrengst van de zon gaat door nieuwe technologie spectaculair omhoog. Er worden nu al rendementen van 40% behaald, weet Vermeend.

En die lichtopbrengst gaat de komende tijd in rap tempo omhoog. Waardoor volgens de rapporten van gerenommeerde onderzoeksbureaus elektriciteit die is opgewekt met zonne-energie over vijf jaar op heel veel plekken in de wereld al goedkoper zal zijn dan met kolen of gas opgewekte elektriciteit.

Nog meer voordelen

Andere voordelen volgens Vermeend zijn dat naast daken ook de onrendabele gronden in de provincies, zoals slecht verhuurde industrieterreinen, voor het plaatsen van zonnepanelen kunnen worden gebruikt. Vermeend vindt dat als je alles op een rijtje zet zonneparken eigenlijk onontkoombaar zijn.

Ze kunnen snel worden aangelegd. Ze gaan lang mee. En omdat ze zichzelf kostentechnisch kunnen bedruipen, zijn er ook geen subsidies nodig.

Vermeend wijst ook op slimme beleggers die al in zonne-energie investeren. Ook recent nog, omdat de verwachtingen zijn dat de trend zonne-energie alleen maar meer aan kracht zal winnen.

Onder hen onder meer Bill Gates, de investeringsbanken Goldman Sachs, J.P. Morgan en Morgan Stanley en Elon Musk (oprichter en grootaandeelhouder van fabrikant van elektrische auto’s Tesla). En Kleiner Perkins Caufield & Byers, de beroemde investeringsfirma uit Silicon Valley. Zij investeerden bijvoorbeeld al ver voor de beursgang in Google en verdienden daarmee miljarden dollars.

Makkelijk instappen in zonne-energie

Beleggers kunnen bij Trend Invest iedere beursdag instappen in de Trend Zonne-energie; een breed gespreide selectie van 20 toonaangevende zonne-energie aandelen. Instappen kan al vanaf 2.500 euro.

Zonne-energie zorgt er niet alleen voor dat de wereld schoner wordt, waar we allemaal van profiteren. Maar je kunt er als de verwachtingen van onderzoeksbureaus en Vermeend uitkomen in de komende jaren ook een leuk rendement mee boeken.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven verwachtingen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

Meer Beleggingsideeën van Trend Invest


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.