Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Investeringsidee: Tesla

Investeringsidee: Tesla

Tesla staat naast zijn innovatieve elektrische auto’s ook volop in de schijnwerpers door zijn excentrieke oprichter Elon Musk. Dit is duidelijk terug te zien in de koers van het aandeel.

Tesla werd in 2003 opgericht door Elon Musk. Inmiddels vallen onder dit bedrijf naast auto’s ook zonnepanelen en batterij-pakketten. Daarnaast wil Musk onder andere elektrisch aangedreven vrachtwagens op de markt brengen. Tesla kreeg op 29 juni 2010 een beursnotering op de Nasdaq tegen een introductiekoers van 17 dollar.

Voorloper in elektrisch rijden

De Amerikaanse autofabrikant wordt gezien als een van de voorlopers op het gebied van elektrisch rijden. Dit is duidelijk een groeimarkt binnen de autosector. Het afgelopen jaar werden er wereldwijd circa 4 miljoen elektrische auto’s verkocht en verwacht wordt dat dit in de komende jaren zal stijgen tot bijna 30 miljoen auto’s in 2025.

Deze groei zal onder meer gestimuleerd worden door overheidssubsidies voor elektrisch rijden. Afgewacht moet worden hoe lang dit soort steunmaatregelen nog zal voortduren. In Duitsland is bijvoorbeeld bepaald dat 800 bezitters van een Model S 4.000 euro aan subsidie per auto terug moeten betalen, omdat de auto te duur is voor het subsidieprogramma. Nog eens 250 mensen die de afgelopen periode een Model S hebben gekocht zullen geen subsidie ontvangen.

Model 3

Tesla boekte de afgelopen jaren vooral succes met de Model S. De komende jaren wil het bedrijf furore maken met de Model 3, een volumemodel dat eraan moet bijdragen dat de Tesla voor het eerst winst gaat draaien.

De afgelopen periode waren er echter productieproblemen voor de Model 3. Mede daardoor haalde het bedrijf pas eind juni voor het eerst zijn productiedoel van 5.000 Model 3 exemplaren.

Daarnaast zal de autofabrikant naar verwachting te maken krijgen met toenemende concurrentie. Grote autofabrikanten als Daimler, Renault en BMW zetten inmiddels vol in op elektrisch rijden. PA Consulting Group verwacht mede daarom dat Tesla de komende jaren voorbijgestreefd zal worden door de grote autofabrikanten.

Musk onder vuur

Verder stond topman Musk de afgelopen periode negatief in de schijnwerpers. Tijdens een conference call met analisten in juni vond hij de vragen over de financiële positie van Tesla saai, terwijl de topman op Twitter meermaals in negatieve discussies terechtkwam.

Aandeelhouders hebben Musk daarom opgeroepen dat hij zich met Tesla focust op de eigen producten. Inmiddels heeft Musk zich verontschuldigd voor zijn negatieve uitlatingen op Twitter.

De overwegend negatieve berichten over Tesla hebben geleid tot een zeer volatiele koers. Op jaarbasis staat de koers van het aandeel momenteel (18-07-2018) 1,6% lager op 322,69 dollar.

De toekomstige koers van het aandeel is onderhevig aan verscheidene politieke, industriële, sectorspecifieke en economische factoren. Beleggers zouden rekening moeten houden met deze risico’s wanneer zij hun investeringsbeslissingen nemen. De ontwikkelingen kunnen op ieder moment anders zijn dan waar beleggers op rekenen. Dat kan resulteren in kapitaalverliezen.

Vontobel producten op de Tesla zijn verkrijgbaar bij DEGIRO.

Beleggingsidee Tesla

Ontdek Vontobel’s productaanbod op www.beursproducten.vontobel.com/NL/NL.

Meer Beleggingsideeën van 
Bank Vontobel Europe AG


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.

Disclaimer Vontobel
Deze informatie is noch een beleggingsadvies, noch een aanbeveling voor een belegging of beleggingsstrategie, maar een aankondiging. De volledige informatie over de effecten, in het bijzonder de structuur en risico's in verband met een belegging, wordt beschreven in het basisprospectus en de definitieve voorwaarden. De documenten en het document met essentiële essentieel informatiedocument worden gepubliceerd onder de productlink en op de website van de uitgevende instelling, Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Duitsland, prospectus.vontobel.com. Effecten zijn producten die niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen zijn.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links