Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Investeringsidee: Randstad

Investeringsidee: Randstad

Randstad wist onlangs positieve resultaten over het tweede kwartaal voor te leggen, terwijl de seinen voor een verdere groei van de uitzendbranche op groen staan. Desondanks lijkt de koers van het aandeel achter te blijven.

Groei uitzendbranche

Recent gepubliceerdeonderzoekrapporten laten zien dat de Nederlandse uitzendbranche in de lift zit. In juli maakte brancheorganisatie ABU bekend dat in het eerste halfjaar van 2017 de Nederlandse uitzendbranche zowel in omzet als het aantal uren met 6% is toegenomen ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden.

Daarnaast sprak bedrijfsinformatiespecialist Graydon eind juli de verwachting uit dat in 2017 de Nederlandse uitzendbranche op jaarbasis met 7.2% zal groeien. Over de gehele breedte zijn uitzendorganisaties volgens Graydon overwegend positief over hun groeiverwachtingen.

Tweedekwartaalcijfers

Deze positieve markttrend was voor een deel terug te zien in de tweedekwartaalcijfers die Randstad op 25 juli presenteerde. De uitzendorganisatie zag de totale omzet op jaarbasis toenemen met 15% tot 5,87 miljard euro, waarbij de omzetgroei exclusief overnames en bedrijfsverkopen uitkwam op 9,3%.

Opgesplitst in regio’s bedroeg de omzetgroei in Europa 11%, terwijl die in de rest van de wereld 12% was. In de Verenigde Staten bleef de omzetgroei wel beperkt tot 1%, terwijl in Nederland de omzetgroei uitkwam op 2%.

Zelf was Randstad vooral positief verrast door de resultaten in Zuid-Europa. In Italië steeg de omzet met 29%, terwijl in de regio Spanje/Portugal de groei uitkwam op 16%.

Geen hogere winst

De omzetgroei resulteerde echter niet in een hogere nettowinst voor Randstad. Door hogere afschrijvingen op overgenomen bedrijven en goodwill, maar ook toegenomen rentelasten daalde de nettowinst op jaarbasis met 2% tot 152,6 miljoen euro.

Randstad verwacht dat de grootste uitdaging voor de komende periode de digitale transformatie gaat zijn. Hier werd vorig jaar met de overname van Monster Worldwide voor 400 miljoen dollar een volgende stap in gezet.

Helaas zag de Amerikaanse vacaturewebsite de omzet het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 16% teruglopen. Afgewacht moet worden hoe dit zich in de komende periode gaat ontwikkelen.

Adviesverhogingen

De beter dan verwachte tweedekwartaalcijfers leidden ertoe dat analisten overwegend positief zijn over het aandeel. Zo handhaafde Theodoor Gilissen het aanbevolen advies voor Randstad vanwege de continuerende winstgroei en waarderingsratio’s.

Volgens de vermogensbeheerder liggen die duidelijk onder het gemiddelde van de sector. Theodoor Gilissen hanteert voor Randstad een koersdoel van 60 euro.

Daarnaast verhoogde ING het koersdoel voor Randstad met 4 euro tot 64 euro, waarbij het koopadvies werd herhaald. De zakenbank verwacht dat de groei van Randstad in Europa de komende periode zal doorzetten.

Die in de Verenigde Staten zullen stabiel blijven volgens de ING. Een katalysator kan daarbij de overname van Monster vormen, omdat mogelijke kostenbesparingen hiervoor nog niet zijn aangekondigd.

Koers

De koers van het aandeel steeg naar aanleiding van de tweedekwartaalcijfers in korte tijd met 5% en stond eind juli ten opzichte van een jaar geleden ruim 40% hoger. Eerder dit jaar stond de koers van Randstad echter nog aanzienlijk hoger.

De koers-winstverhouding van het aandeel bedraagt momenteel 16 en het dividendrendement 3.7%. Dit ligt redelijk in lijn met sectorgenoot Adecco, dat op een koers-winstverhouding van 14,7 noteert en een dividendrendement biedt van 1.2%.

De producten zijn verhandelbaar bij DEGIRO.

Investeringsidee: Randstad

Meer Beleggingsideeën van 
Bank Vontobel Europe AG


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.

Disclaimer Vontobel
Deze informatie is noch een beleggingsadvies, noch een aanbeveling voor een belegging of beleggingsstrategie, maar een aankondiging. De volledige informatie over de effecten, in het bijzonder de structuur en risico's in verband met een belegging, wordt beschreven in het basisprospectus en de definitieve voorwaarden. De documenten en het document met essentiële essentieel informatiedocument worden gepubliceerd onder de productlink en op de website van de uitgevende instelling, Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Duitsland, prospectus.vontobel.com. Effecten zijn producten die niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen zijn.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links