Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label
Investeringsidee: Aegon

Investeringsidee: Aegon

Aegon is een internationaal bedrijf gevestigd in Nederland en actief in de sectoren levensverzekeringen, pensioenen en asset management. Het bedrijf heeft meer dan 29.000 medewerkers (op 31 maart 2017) en bedient meer dan 26 miljoen klanten wereldwijd.

Simpel bedrijfsmodel

Het bedrijfsmodel van Aegon is simpel en bestaat uit vier pilaren:

  • Klanten: Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen van producten die hun klanten nodig hebben voor financiële stabiliteit. De prijs van de producten wordt gebaseerd op potentiële risico’s en veranderingen in de demografische structuren.
  • Verkoop & Distributie: Aegon verkoopt zijn producten direct of via tussenpersonen, die daarvoor een vergoeding ontvangen. Aegon evalueert zijn producten om zo het risico te managen en te voldoen aan de uitbetalingsverplichtingen.
  • Betaalfase: Premies en deposito’s die de klanten betalen voor Aegon’s producten worden geïnvesteerd, zodat de verwachte vergoedingen kunnen worden uitbetaald wanneer dat nodig is.
  • Uitbetalingsfase: Bij een levensverzekering volgt de uitbetaling wanneer een vordering wordt gedaan. De begunstigden ontvangen ofwel de hele geldsom of een regelmatige uitkering over een bepaalde periode.

Bedrijfsresultaten

Op 11 mei presenteerde Aegon zijn resultaten over het eerste kwartaal van 2017. De omzet steeg met 11% en de winst met 6% in vergelijking met KW1 2016. De hogere winst was te danken aan kostenverlagingen.

Demografische eigenschappen zoals sterfte zijn belangrijk voor de pay-out ratio in de levensverzekeringsbranche en daarom voor de rentabiliteit van Aegon. Deze factoren waren in lijn met de verwachtingen in de VS.

Daarnaast presenteerde Aegon op 30 juni zijn Solvency and Financial Condition Report over 2016. Op 31 december 2016 bedroeg de Solvency II ratio, wat een indicator is voor het meten van de mogelijkheid van een bedrijf om te voldoen aan zijn verplichtingen in het geval van insolvabiliteit, van Aegon 157%.

Analistenadvies

Analisten gepolst door Bloomberg hanteren een twaalf maands koersdoel van 4,98 euro (peildatum: 27 juli). Zeven analisten hanteren een koopadvies, vijftien een houdadvies en vier een verkoopadvies.

Echter, omdat de prestaties van het aandeel afhankelijk zijn van bedrijfs-, sector- en economisch gerelateerde omstandigheden, moeten beleggers altijd rekening houden met het risico van hun beleggingen. Ontwikkelingen kunnen anders verlopen dan waar beleggers op rekenen.

De producten zijn verhandelbaar bij DEGIRO.

Investeringsidee: Aegon 

Meer Beleggingsideeën van 
Bank Vontobel Europe AG


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.

Disclaimer Vontobel
Deze informatie is noch een beleggingsadvies, noch een aanbeveling voor een belegging of beleggingsstrategie, maar een aankondiging. De volledige informatie over de effecten, in het bijzonder de structuur en risico's in verband met een belegging, wordt beschreven in het basisprospectus en de definitieve voorwaarden. De documenten en het document met essentiële essentieel informatiedocument worden gepubliceerd onder de productlink en op de website van de uitgevende instelling, Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Duitsland, prospectus.vontobel.com. Effecten zijn producten die niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen zijn.