Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Kantelpunt AEX

TA: Kantelpunt AEX

Op de dagkaart van onze AEX index is een super spannende strijd gaande bij het 541+ niveau. Komende week moet blijken of de bulls in staat zijn om door te breken en de weerstand op 554 op te zoeken, of dat ze een stap terug doen naar 527.

Volgens mijn indicatoren kiest de markt voor de tweede optie. Ik zal dit nader toelichten.

Topvormingsignalen

Dat er sprake is van een positieve korte termijn trend behoeft denk ik geen nadere toelichting. De candles staan ruim boven de gemiddelde lijn, terwijl de RSI als spanningsmeter ruim boven de 50-lijn noteert maar wel een lichte mate van negatieve divergentie vertoont.

Dit laatste impliceert veelal een onderhuidse spanning wat kan leiden tot koersdalingen. De belangrijkste indicatie voor mogelijke topvorming wordt aangereikt door de swingteller die vandaag op +8 staat.

En u weet wellicht dat bij een stand van +9 de kans aanzienlijk is dat de koers gaat toppen. Tot slot de melding dat de NBTrade Indicator een blauwe stand vertoont en dat behelst normaal gesproken neerwaartse druk.

Gezonde dip

Een en ander impliceert dat het meest waarschijnlijke scenario luidt dat de AEX bulls toe zijn aan een pauze en een gezonde dip richting de Fibo zone die pas op 515 steun aanreikt.

Er ligt echter op 527 nog een kleine bodem, wellicht dat de bulls daar reeds terugkeren. Hoe het ook zij, eerst even dippen, om daarna de uptrend te vervolgen.

AEX Turbo Long van BNP Paribas Markets.

AEX Turbo short van BNP Paribas Markets.

AF

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare