Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

AEX en zijn SMA-vangnet

AEX en zijn SMA-vangnet

Het kan gebeuren dat de beer als een razende om zich heen slaat, zorgt voor een flinke aderlating, de bulls versuft achterlaat, maar bakzeil haalt bij de SMA-lijn. Dit gebeurt thans op de dagchart van de AEX index. Een uitgelezen koopkans voor de anticiperende koopjesjager. Lees maar verder!

Felle correctie

De trend op het kortetermijn-speelveld is positief, want reeds geruime tijd staan de candles boven een rap opkrullende SMA-lijn. Recent getopt op 736+, direct gevolgd door een enorme zwarte candle.

“Dat zagen we niet aankomen” is dan de veel geslaakte kreet - en terecht, want de forse berentik zat niet in de chart verpakt. Dan komt het erop aan te vertrouwen op de indicatoren. En dan blijkt dat de felle correctie wordt opgevangen door de SMA-lijn op 713. Ook de RSI en de Fibogrid zorgen ervoor dat de bulls in de race blijven.

klik om te vergroten

Steunscenario

Als het lukt om met een witte candle op te veren vanaf de 713+ zone, dan wordt er keurig gebodemd op de meest ideale plek die je je kunt voorstellen. De trend blijft intact, en de bulls mogen proberen een nieuwe actiebeweging te starten. Dit leidt dan tot een steunscenario rond 713+ met opwaarts potentieel tot 736+.

Onder de SMA zullen de bulls hun grip op de chart alsnog verliezen, dat moge duidelijk zijn. Maar we houden vast aan het spannende motto “De trend is intact, totdat het tegendeel wordt aangetoond”.

Coaching

Uit het geschetste scenario kan worden afgeleid dat koopjesjagers kunnen overwegen om aankopen te doen. Met een uitstekende risk/rewardratio zijn er kansen met een BNP Paribas Turbo Long met een redelijk hoge hefboom van 10+, met een stoploss op 658.

Het is uiteraard zaak om de bodemstampers goed te volgen en bij falende bulls onder 713 de Turbo weg te doen. Je wacht uiteraard niet totdat de stoploss van de Turbo wordt geraakt, dat hoef ik hopelijk niet meer uit te leggen.


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Meer over BNP Paribas Markets ›

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

  1. AEGON uit de startblokken 02 aug
  2. Stagnerende groei noopt Netflix tot aanboren nieuwe markt 29 jul
  3. Volkswagen wil brandstofmotoren en bijbehorende emissieschandalen voorgoed achter zich laten 13 jul
  4. Fisher Investments Nederland: weinig voortekenen van een bearmarkt 12 jul
  5. Inflatie? Tijd voor waakzaamheid, te vroeg voor bezorgdheid 12 jul

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links