Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

PostNL in positief vaarwater

PostNL in positief vaarwater

Veel mensen zitten thuis en kopen via internet. Hierdoor moeten veel pakketjes worden bezorgd en PostNL profiteert daar natuurlijk van. Dat is mogelijk de verklaring waarom er thans op de dagchart een koopkans prijkt. Laat ik maar snel de kaart er bij pakken.

Stier in de slip

Geruime tijd was er sprake van een solide uptrend, ofwel een proces van hogere toppen en hogere bodems, boven een fier oplopende gemiddelde lijn. Er werd onlangs een top bereikt op 3,17+, maar toen ging het mis. Dat wil zeggen, er volgde een stevige correctie richting de SMA op 2,72+. De bulls zakten zelfs onder de sleepkabel.

Was dit een trendomkeer of een slippertje van de stier? Dat was de hamvraag.

Maar de Swingtrader met zijn rode staafjes gaf aan dat het bij de groene streep op €2,54 hoog tijd werd dat bodemstampers in actie zouden komen, hetgeen dan ook gebeurde.

Verse uptrend

Inmiddels is het gelukt om de licht opkrullende SMA-lijn opwaarts te passeren, de swingteller naar een plusstand te draaien en de swingtrader op groen te zetten.

Een en ander impliceert een verse uptrend, met zicht op €3+ en €3,17+ als haalbare koersdoelen. De vooruitzichten blijven positief zolang de koers boven de SMA-lijn beweegt, dat moge duidelijk zijn.

Coaching

Beleggers die de korte-termijntrend volgen zien hun kansen op de dagkaart. Met steun op €2,72 en een haalbaar koersdoel van 3+ tot 3,17+ is de Risk Reward-ratio prima.

Zolang de candles wit kleuren is het interessant om koopposities aan te houden.

Turbo's

BNP Paribas PostNL Turbo Long

BNP Paribas PostNL Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Meer over BNP Paribas Markets ›
  1. Beleggingsidee: ArcelorMittal 25 nov
  2. label connect Value, Microcaps, Verenigd Koninkrijk: Do or Don't? 24 nov
  3. Peloton Interactive profiteert van sluiting Amerikaanse sportscholen 24 nov
  4. Waarom Fisher Investments Nederland gelooft dat monetaire verruiming meer kwaad dan goed doet 23 nov
  5. label connect Hoe technologie bijdraagt aan hoog rendement in private equity-fondsen 23 nov
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare