Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Tweetrapsscenario voor Arcelor Mittal

TA: Tweetrapsscenario voor Arcelor Mittal

Op menig speelveld stormt het aanzienlijk, zwieperige candles, ruige bewegingen, lastig navigeren dus. Maar ik zie ook dagcharts waarop de turbulentie niet zo groot is en waarbij de bulls de gelegenheid nemen om op te stomen.

Zo is er thans een koopkans voor kortetermijnspelers op de dagkaart van ArcelorMittal. De koopkans kunt u het beste uitvoeren als tweetrapsscenario. Ik zal dit voor u toelichten.

Start uptrend

Op de dagchart is duidelijk zichtbaar dat bodemstampers actief zijn. Ze zijn bezig met de vierde witte candle op rij, waarbij de bodies keurig steun vinden op de gemiddelde lijn.

Daar komt bij dat vandaag de stappenteller naar +1 springt, dus de Up-status wordt hiermee bevestigd. De RSI noteert boven de 50-lijn, dus er kan zelfs een Enter Long coaching-aanbeveling worden afgegeven conform de spelregels van het Dashboard Beleggen. Plezierige bijkomstigheid is het gegeven dat mijn NBTrade Indicator al enige dagen in het groen staat en dus de positieve ondertoon bevestigt.

Prima allemaal, maar hoe zit het nu met dat tweetrapsscenario?

Tweestappenplan

Als de spelers zich netjes aan de regels houden, zou er op de dagkaart dus een opleving moeten plaatsvinden richting de eerste rode streep en weerstand op afgerond 13,50. Dat is de eerste opdracht voor de stieren.

Om dan ook het proces van hogere toppen en hogere bodems aan te wakkeren, zou er boven de rode streep een nieuwe hogere top geplaatst moeten worden. En zie wat voor ruimte er is boven de rode streep: de volgende beer ligt pas bij 15+ te wachten. Dus actieve beleggers doen nu reeds wat aankopen en gaan hun posities uitbreiden als de stieren boven de streep komen.

Onder in het veld ligt 12,75 als vangnet voor de bulls. Dit impliceert dat de risk/reward-verhouding uitstekend is voor degenen die de bulls een handje gaan helpen.

ArcelorMittal turbo's

BNP Paribas ArcelorMittal Turbo Long

BNP Paribas ArcelorMittal Turbo Short

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Meer over BNP Paribas Markets ›

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

  1. AEGON uit de startblokken 02 aug
  2. Stagnerende groei noopt Netflix tot aanboren nieuwe markt 29 jul
  3. Volkswagen wil brandstofmotoren en bijbehorende emissieschandalen voorgoed achter zich laten 13 jul
  4. Fisher Investments Nederland: weinig voortekenen van een bearmarkt 12 jul
  5. Inflatie? Tijd voor waakzaamheid, te vroeg voor bezorgdheid 12 jul

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links