Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: AEX kuiltje in het gras

TA: AEX kuiltje in het gras

De dagchart van onze beursbarometer ligt er positief bij. Op termijn zijn hogere koersen aannemelijk, met 577 als eerste koersdoel.

Maar op korte termijn hebben de spelers behoefte aan wat afkoeling, als een extra aanloop in de uptrend. Laat ik het kuiltje in het gras nader voor u duiden.

Positieve ondertoon

Ik start altijd met de rangen en standen van mijn marktlensindicatoren, om objectief vast te kunnen stellen hoe trend en sentiment er bij liggen.

Welnu, koersvorming boven een fier opkrullende gemiddelde lijn en de RSI ruim boven de 50-lijn bevestigen de positieve ondertoon.

Maar de swingteller als versnellingsmeter schiet vandaag in een minstand, terwijl mijn NBTrade Indicator reeds een blauwe kleur afgeeft, hetgeen duidt op een koersdaling.

De dip is vooralsnog mild, de correctiecandle stelt nog niet veel voor. De 50% Fibo retracement op 565+ zou de beren al kunnen remmen, maar iets dieper dippen naar 563 punten is ook goed mogelijk.

Money Management

Hoe ga je als actieve belegger nu om met het kuiltje in het gras? Als TA coach stuur ik altijd aan op money management.

We zien een lichte afzwakking van het sentiment binnen een sterke uptrend. Het is dan verstandig om uitstaande koopposities te verkleinen. Verzilver een stukje winst en wacht op nieuwe koopkansen op lagere niveaus.

Daarna ga je de positie weer vergroten. Dit laatste doe je ook als de dip eerder dan verwacht wordt afgerond en de bulls de regie weer overnemen.

Varieer de omvang van de positie naarmate de kracht van het koopscenario aanzwelt of krimpt. Mooie coaching aanbeveling, toch?

Klik op de grafiek voor een grote versie

AEX Turbo's

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets

 


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.